Jordániai élmények és strandolás az őszi szünetben

Csoportos utazás magyar idegenvezetővel - 8 nap | 7 éj

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Budapest - Amman | Amman - Jerash | Amman - Madaba - Nébó-hegy - Holt-tenger - Petra | Wadi Rum | Wadi Rum - Aquaba | Aquaba (2 nap) | Aquaba - Amman - Budapest

Jordánia magával ragadó ország, ahol izgalmas történelmi kincsek, vendégszerető emberek, és meglepő természeti szépség várja a látogatókat. Az út során Jordánia legfontosabb helyeit keressük fel: az ország fővárosát Ammant, a legjobb állapotban fennmaradt római romvárost, Jerasht, és a több, mint 2000 évvel ezelőtt itt élt Nabateusok fővárosát, Petrát. Megnézzük a madabai híres mozaikot, körülnézünk a Nébó-hegyről is, és kipróbáljuk hogyan élnek a beduinok a sivatagban. Az út során kipróbáljuk a Holt-tengeri lebegést, és lehetőség nyílik a Vörös-tenger csodás korallvilágát megnézni.

Program:

1. nap: Budapest – Amman
Indulás Budapestről a délutáni órákban átszállással Ammanba. Érkezés este, transzfer a szállodába, vacsora.

2. nap: Amman – Jerash
Reggeli után városnézés Ammanban, mely során felfedezzük a Jordán főváros legfontosabb látnivalóit, többek között a Citadellát, ahol a Római és az Iszlám birodalom korából megmaradt romok, és szobor töredékek láthatók. A legjelentősebb a Herkules templom romja, melyet 162 és 166 között, Marcus Aurelius uralkodása alatt építettek, a 8. században, az omajjádok időszakában épült Kormányzói Palota, és itt található a Régészeti Múzeum is. A városnézést a 6000 főt befogadni képes amfiteátrumnál folytatjuk, majd ellátogatunk a Szúkba is, ahol lehetőségünk nyílik vásárolni is. A kivételesen jó állapotban megmaradt római kori Jerash megismerésével folytatódik a program. Hadriánus diadalíve, a 15 000 néző befogadására alkalmas Hippodrom, az Ovális fórum, a Déli és az Északi színházak, Zeusz és Artemisz templomai, a Nymphaeum, segítenek tisztább képet kapni a Római Birodalomról.

3. nap: Amman – Madaba – Nébó-hegy – Holt tenger – Petra
Reggeli után első megállónk Madaba, ahol az ortodox Szt. György templom híres mozaik térképét nézzük meg. Az eredetileg kb. 2 millió darabból álló, Kr.u. 157-ben készült térképen a legfontosabb bibliai helyszínek szerepelnek Egyiptomtól Palesztináig. Következő megállónk a Nébó-hegy, itt pillantotta meg Mózes az Ígéret Földjét. Ezután a Föld legalacsonyabb pontjához, a Holt-tengerhez megyünk, ahol lehetőség nyílik a tengereknél tízszer sósabb vízben lebegni, és kipróbálni a iszappakolást. Este érkezés Petrába.

4. nap: Petra – Wadi Rum
Jordánia egyik legfőbb látnivalója kétségtelenül a Nabateusok rózsaszín kőbe vájt fővárosa: Petra. A városba az 1 km hosszú, szűk szurdokon, a  Szíken keresztül lehet bejutni. A 80 méter magas sziklafalak közül kiérve az első, amit megpillantunk a Kincsesház, a 40 méter magas nagyszerű állapotban megmaradt „Fáraó kincstára”. Petra még rengeteg csodát rejteget: többek között a Király sírokat, a Színházat, a Kolostort, és az egykori városközpontot. Perta meglátogatása után Jordánia sivatagába, Wadi Rumba (A Hold Völgyébe) megyünk, ahol a főbb látnivalók (Nabateus Templom, Lawrence forrás, homokdűnék, Khazai Kanyon, Rum faluja) felkeresése után érkezés a táborhoz, ahol folklór műsor, vacsora, és éjszakázás beduin sátrakban.

5. nap: Wadi Rum – Aqaba
Reggeli után indulás Aqabába, ahol szabadidő a Vörös-tenger partján.

6. nap: Aqaba
Szabadidő, pihenés a tengerparton

7. nap: Aqaba
Szabadidő, pihenés a tengerparton

8. nap: Aqaba – Amman – Budapest
Reggeli után indulás az ammani repülőtérre, majd érkezés átszállással Budapestre az esti órákban. 

Minimum létszám 20 fő.

Szállás neve: Jordániai élmények és strandolás az őszi szünetben

Fakultatív programok

Petra'by night'

Séta a Nabateusok egykori fővárosába, majd a Kincsesház előtt gyertyafénynél történetek és zene segítségével felelevenítik az egykori arab kereskedők életét. Angol nyelvű program.

Ár: 8.700 Ft / fő

Petra konyhája

Főzőiskola, ahol kellemes, barátságos környezetben készítenek el egy vacsorát, helyi asszonyokkal. Leves, hideg és meleg mezzák, saláták, fő fogás – és természetesen a receptek, hogy otthon is jordán ízeket ehessen.

Ár: 13.900 Ft / fő
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Jordániai élmények és strandolás az őszi szünetben

Jordániai élmények és strandolás az őszi szünetben

Jordánia, Aquaba

Útazonosító: 102878

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Jordániai élmények és strandolás az őszi szünetben

Jordániai élmények és strandolás az őszi szünetben

Jordánia, Aquaba

Útazonosító: 102878

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!