Körutazás Dél-Koreában

Ft-tól/fő 1.569.900
Időpont: 2024.10.23 - 11.05
Legjobb ár: 1.569.900 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2024.10.23 - 11.05
További árak és időpontok

Tartson velünk a „Körutazás Dél-Koreában” utazásra! A kiutazás repülővel történik Az utazás időtartama 14 nap / 13 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.569.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 14 nap / 13 éjszaka
Utazás azonosítója:175839

Általános

Dél-Korea országa sokat rejteget kis területén – Ázsia 4. legnagyobb gazdaságában a tucatnyi felhőkarcoló között hagyományos falvak, gyönyörű paloták, esti piacok és trendi kávézók várják a látogatókat. Ha inkább a pihenés a cél, a vidéken hegyi templomok, tavak, teaültetvények és bambuszerdők adnak lehetőséget kikapcsolódásra. A K-Pop és a K-Drámák országa a modern és a hagyományos keveredéséről szól, mely egy teljesen egyedi élményt nyújt minden utazónak.

Program

1.nap:

Budapest-Szöul

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban, éjszaka a repülőn.

2. nap

Szöul

Érkezés a délelőtti órákban, transzfer a belvárosba, majd ismerkedés Dél-Korea fővárosával. Elsőként meglátogatjuk az 1405-ben épült Cshangdokkung Palotát, mely Szöul öt királyi palotája közül a legjobb állapotban maradt fenn, a hozzá tartozó „Titkos kertjével”. Ez volt a XV-XVI. században a Csoszon dinasztia második lakhelye, majd a később 250 éven keresztül a család székhelyeként szolgált. Utunkat a palota melletti UNESCO Világörökség Csongmjo konfuciánus szentélynél folytatjuk, mely a mai napig fontos spirituális hely az ősimádatra, és minden évben itt tartják a híres Csongmjo cserjeak rituálét is, amely a csoszon királyok halálának emlékére tartott zenés-táncos ceremónia. Végül elmegyünk a Gwangjang piacra, ahol a kézműves ruháktól a gyógyfüvekig bármit kaphatunk, de főleg streetfood választékáról híres. Szállás Szöulban.

3. nap

Szöul

Másnap egész napos városnézéssel folytatjuk Szöul megismerését. Először a város legnagyobb és egyben legrégebbi palotáját, az 1395-ös Kjongbokkungot látogatjuk meg. A 3 évvel a Csoszon dinasztia alapítása után épített, 7700 szobás palota 200 éven át szolgált a királyság központjaként, amíg a japán hódítók el nem pusztították. 1867-ben újjáépült, majd a XX. század elejei japán megszállás alatt ismét lerombolták. Folyamatosan zajlik a rekonstrukciója, mára az eredeti épületek több, mint a fele eredeti állapotában látható. Ezután a tradicionális koreai házakból, „hanok” -okból álló Bukchon hanok faluban megismerkedünk a középkori koreai életmóddal, majd napunkat a Namszan-hegy Szöul tornyának tetején zárjuk, ahol 300 méter magasból egész Szöulra egyedüli kilátásunk nyílik. Szállás Szöulben.

4. nap

Szöul

Reggeli után utazás Paju városába a Demilitarizált övezet, azaz a DMZ közelébe. Megtekintjük a határ által elválasztott családok emlékére állított Imjingak emlékparkot, a meglepetéstámadásra szánt „harmadik alagutat”, a „Szabadság hídját”, és a Dora obszervatóriumot, ahonnan kilátás nyílik az északi oldalra, így többek között a közeli „Propaganda falura” is. Délután visszatérés Szöulba, szabadidő, szállás a városban.

5. nap

Szöul – Suwon – Jeonju

Reggeli után elhagyjuk Szöult, és délnek vesszük az irányt, Jeonju felé. Félúton megálló a szuvoni UNESCO Világörökség Hvaszong erődnél, melyet XVIII. századi hadiépítészet csúcsának is neveznek. Jeonjuba érkezésünk után felkeressük a város tradicionális kulturális centrumát, ahol egy főzőleckék keretében, a kedvelt helyi rizsételt, a „bibimbap” -ot készítjük el, amely vacsoránkként is szolgál. Szállás Jeonjuban.

6. nap

Jeonju – Gwangju

Délelőtt Jeonju városát járjuk be, érintve a város Hanok faluját, a Gyeonggijeon szentélyt, és a Jeondong katedrálist, mely a Koreai katolicizmus egyik legfontosabb épülete. Délután utazás Gwangjuba, ahol szintén ellátogatunk a kulturális centrumba, hogy átélhessük a tradicionális koreai teaszertartás lépéseit, illetve felpróbálhassuk a tradicionális koreai viseletet, a „hanbok” -ot. Szállás Gwangjuban.

 

HELLO KOREA from Nhi Dang on Vimeo.

7. nap

Gwangju – Damyang – Boseong – Gwangyang

Reggeli után az első úticélunk a Juknokwon bambuszerdő, mely 31 hektáros területén az akár 30 méteres bambuszok árnyékában tucatnyi épületet, pavilont vagy festői helyet találhatunk. Ez után Boseongba megyünk egy zöld tea ültetvény látogatásra, ahol a teájuk mellett akár zöld teás fagylaltot is kóstolhatunk a teaföldek bebarangolása után. Végül Naganeupseong fallal körülvett szalmaházas faluját tekintjük meg, mely lakói szívesen bemutatják számunkra életmódjukat, a papírkészítéstől a főzésen át, a zene mellett még temetési szertartásnak is tanúi lehetünk. Szállás a közeli Gwangyang városában.

8. nap

Gwangyang – Busan

Reggeli után utazás Busanba, ahol délután meglátogatjuk a város melletti Haedong Yonggusa templomot, mely a szokásostól eltérően a tengerparti sziklákra épült. A templom pagodái és barlangjai után a közeli Haeundae strandot is megtekintjük, majd visszatérünk a hotelbe. Szállás Busanban.

9. nap

Busan

Egész napos Busan városnézés. Ellátogatunk a falfestményekkel és mozaikokkal teli Gamcheon kulturális faluba, majd Dél-Korea saját „hírességek sétányára”, a BIFF térre is, mely számos kisebb mozinak is otthont ad. Délután pedig felfedezzük a Taejongdae parkot, amely kilátójából gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a környező szigetekre – tiszta időben még a japán Cusima szigetcsoport is látható. Szállás Busanban.

10. nap

Busan – Gyeongju

Reggeli után utazás észak felé, Kjongdzsu (Gyeongju) városa felé, amely Dél-Korea ókori történelmét őrzi, a város volt a központja az első évezredben fennálló Silla királyságnak. Mielőtt elérnénk a várost elsőként a VIII. századi UNESCO Világörökség Pulguksza templomba látogatunk el, mely a Sulla aranykorában épült, és 6 nemzeti kincset is őriz. Felmegyünk a templomegyütteshez tartozó Szokkuram grottóhoz, azaz sziklabarlangba épített buddhista szentélyhez is, és annak hatalmas Buddha szobrához. Szállás Kjongdzsuban.

11. nap

Gyeongju – Haeinsa – Andong

Délelőtt városnézés Gyeongju történelmi negyedében, láthatjuk a Silla királyi palotát, a Donggungot és az ahhoz tartozó Wolji tavat; a Tumuli parkban a királyi család halomsírjait tekinthetjük meg, illetve a VII. századi Cshomszongde csillagvizsgálót, mely a város egykori kivételes fejlettségéről tanúskodik. Kjongdzsut elhagyva úticélunk az UNESCO Világörökség Heinsza főtemplom, ahol a híres Tripitaka Koreanát is találjuk, mely egy 80,000 fatáblából álló buddhista szútra gyűjtemény a XIII. századból, a világ legrégebbi, épen fennálló ilyen emléke. A templom után tovább utazunk Andongba, ahol szállásunk lesz.

12. nap

Andong – Odaesan – Sokcho

Andong városa mellett található az egyedülálló Hahoe falu, mely rendkívül színes és különleges fa maszkjairól híres, melyeket tradicionális drámák előadására használnak. Mielőtt tovább indulnánk megtekintjük a híres koreai szovon iskolák egyike. Úticélunk Sokcho városa és a Seoraksan nemzeti park. Útközben megnézzük az Odaesan nemzeti parkban található Woljeongsa templomot, ahol a Goryeo dinasztiából látunk emlékeket, mint a nyolcszögletű, 9 emeletes pagoda, illetve a kőből készült ülő Buddha szobor. Szállás Sokchoban.

13. nap

Sokcho / Seoraksan

Délelőttünket az Odaesan nemzeti park területén töltjük. Itt meglátogatjuk a Silla kori Sinheungsa templomot, majd siklóval felutazunk a Seoraksan hegy Gwongeumseong erődjéhez, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hegység többi csúcsára, és Sokcho tengerparti városára is. Délután a városban barangolunk, ellátogathatunk a helyi piacra, majd az „Abai falu” városrészre, mely eredetileg Észak-Koreai menekültek ideiglenes lakhelyeként szolgált. A napunkat egy tengerparti sétával zárjuk a Dongmyeong városrészben, ahol számos tengeri ételeket szolgáló éttermeket találhatunk. Szállás Sokchoban.

14. nap

Sokcho – Szöul

Reggeli után visszautazás Szöulba, megszakítjuk utunkat a csodálatos virágos kertben, amelynek 5.000 féle virág, és tucatnyi, fergeteges színekben pompázó fafajta között sétálgathatunk. Kora délután érkezés Szöulba, délután végig szabadidő.

15. nap

Szöul – Budapest

Kora reggeli kijelentkezés a szállásról, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre a LOT légitársaság közvetlen járatával. Érkezés a menetrend szerint a délutáni órákban.

Hasznos információk

 • Utazás: menetrend szerinti, közvetlen LOT járattal, Budapest–Szöul-Budapest útvonalon, a helyszínen autóbusszal
 • Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban
 • Ellátás: reggeli, 1 nap vacsora
 • Minimum létszám: 20 fő
 • A díj a programokhoz szükséges belépőjegyek árát tartalmazza.
 • A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.
 • A K-ETA regisztrációs kötelezettség 2024. 12. 31- ig többek között a magyar állampolgárok számára is felfüggesztésre került. A Dél-Koreába történő beutazáshoz K-ETA regisztráció tehát 2024. 12. 31- ig NEM szükséges.

Menetrend

Honnan - hová Indulás Érkezés
Budapest(BUD) - Szöul(ICN) 15:55 10:55
Szöul(ICN) - Budapest(BUD) 08:50 13:45

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

 

Egyéb:

 • buddhista emlékek
 • Egzotikus utak
 • egzotikus utazás
 • körutazás
 • kultúra
 • október 23-i hét
 • ősz
 • őszi szünet
 • Távoli Tájakon
 • Újdonságok
 • városnézés
 • Szobák

 • 1 ágyas standard szoba
 • 2 ágyas standard szoba
 • 2 ágyas standard társítható szoba
 • Körutazás Dél-Koreában utazás foglalás

  1

  Válassza ki az indulási időpontot!

  A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

  Jelölések:

  Nem foglalható

  Foglalható dátum

  Akciós ajánlat

  Legjobb ár

  2
  3
  3
  4
  PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
  5
  5


  • Kiutazás költségét
  • 13 éj szállást Program szerint ellátással.

   Felárak*:
   1. Business jegy felár 870.000 Ft/fő
   2. K-ETA díj + ügyintézés 14.000 Ft/fő


   * A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
   Még nem tudtál dönteni?
   Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
   legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

   Hibás vagy hiányzó adat!

   Hibás vagy hiányzó adat!

   Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

   A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
   Hírlevél feliratkozás

   Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

   Hibás vagy hiányzó adat!

   Hibás vagy hiányzó adat!

   A megadott email címet regisztráltuk!
   Hírlevél feliratkozás

   Hibás vagy hiányzó adat!

   Hibás vagy hiányzó adat!

   A megadott email címet regisztráltuk!
   Küldés e-mailben
   Körutazás Dél-Koreában

   Körutazás Dél-Koreában

   Dél-Korea, Szöul

   Útazonosító: 175839

   Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
   Ajánlatkérés
   Körutazás Dél-Koreában

   Körutazás Dél-Koreában

   Dél-Korea, Szöul

   Útazonosító: 175839

   Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!