Laosz-Vietnám-Kambodzsa Indokina legszebb tájain

Ft-tól/fő 1.981.000
Időpont: 2025.02.19 - 03.06
Legjobb ár: 1.981.000 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2025.02.19 - 03.06

Tartson velünk a „Laosz-Vietnám-Kambodzsa Indokina legszebb tájain” utazásra! A kiutazás repülővel történik Az utazás időtartama 16 nap / 14 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.981.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 16 nap / 14 éjszaka
Utazás azonosítója:186275

Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Miért éppen ide?

  • Mert Laosz felér egy időutazással, azoknak ajánljuk, akik kíváncsiak a nyugati civilizációtól mentes Ázsiára
  • Mert alaposan bejárjuk Angkort!
  • Mert Vietnám természeti és kulturális látnivalói páratlanok, és egy éjszakát hajón is töltünk a Halong-öbölben
  • Mert kis létszámú csoporttal utazunk, és a területet jól ismerő, vallás-és művészettörténész idegenvezetővel!

 

Programok

1.nap Budapest > Dubai > Hanoi
Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállás Dubaiban. Éjszaka a repülőn.

2.nap Hanoi (Vietnám)
Érkezés Hanoiba, Vietnám fővárosába az kora délutáni órákban, majd transzfer az Óvárosban található szállodánkba. Némi pihenés után közös séta az Óvárosban.

Szállás: Hanoi (2 éj)

3.nap Hanoi
A Vörös folyó partján fekvő Hanoit a Tavak városának is nevezik. A több száz éves pagodák, a hagyományos vietnami házak és a szocreál épületek egyvelege egészen különös hangulatot kölcsönöz a városnak. Egész napos programunkat a Ba Dinh téren kezdjük, melynek közepén áll Ho Si Minh mauzóleuma. A tér melletti parkban megtekintjük a nagy Népvezér házát, majd megállunk Vietnam jelképénél, az Egy Oszlopú Pagodánál. Városnézésünket az Irodalom Templomában, Vietnám első egyetemén folytatjuk, felkeressük a Hoan Kiem-tavon található 13.századi Ngoc Son templomot, majd meglátogatjuk az Etnográfiai Múzeumot. Ebéd után megnézzük Hanoi egyik látványosságát is, a Train streetet. Még a franciák építették a vasútvonalat, mely Hanoi és Saigos között közlekedik, Hanoiba érve pedig olyan szűk sikátoron kell elhaladnia, hogy a helybélieknek mindent el kell pakolniuk az utcáról a napi kétszer közlekedő vonat elől. Ezután lazításként biciklis riksázunk egyet az Óvárosban, végül egy tradicionális vízibáb előadással zárjuk a napunkat.

Szállás: Hanoi

4.nap Hanoi > Tam Coc > Mua-barlang > Ninh Binh
Ma mintegy másfél órányi buszozás után érünk Ninh Binhbe, melyet páratlan természeti szépségei miatt a szárazföldi Halong-öbölnek neveznek. Programunk fénypontja a Mua-barlang kilátópontja, melynek mintegy 500 lépcsője cikk-cakkban vezet a hegy tetejére. Felérve meseszép kilátás nyílik Tam Coc rizsföldjeire és csipkés mészkőhegyeire. Ezután csónakba szállunk, hogy a Ngo Dong folyón haladva közelebbről is megcsodálhassuk Tam Coc természeti szépségeit.

Szállás: Ninh Binh (1 éj)

5.nap Hanoi > Halong-öböl
Reggeli után kb. 2 órás utazással jutunk el a meseszép Halong-öbölbe, mely az UNESCO természeti Világöröksége. Csaknem kétezer mészkőszikla emelkedik ki a vízből, melyek egy része a több száz méteres magasságot is eléri. Érkezés után beszállunk a tradicionális "sárkányhajóba", ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. Ebéd után a hajónk kifut az öbölből és behajózik a szigetek közé. Cseppkőbarlang látogatás, kajakozás színesítik a programunkat, majd a délután folyamán a szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. Általában a tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot.

Szállás: Halong-öböl-hajón (1 éj).

6.nap Halong-öböl > Hanoi > Luang Prabang (Laosz)
Reggel tai chit gyakorolhatunk a hajón, majd még újabb programokra indulunk, pld. barlang látogatásra, majd brunch, azaz korai ebéd, és elhagyjuk hajónkat. Dél körül visszaindulunk Hanoiba (kb. 4 órás utazás), majd egyenesen a repülőtérre megyünk, hogy Laoszba, Luang Prabangba repüljünk, mely Laosz északi részén, a Mekong folyó partján található. A városka laoszi birodalom első, történelmi fővárosa, a hagyományos laoszi kultúra őrzője. Egykor itt lakott a királyi család is. Érkezés után transzfer a szállodába.

Szállás: Luang Prabang (2 éj).

7.nap Luang Prabang
Luang Prabangot 1995-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította, mint "Délkelet-Ázsia legérintetlenebb városát", mely a laoszi buddhizmus spirituális központja, és ahol több mint 30 kolostor és szentély maradt fenn napjainkig. A város rendkívül hangulatos elegye a kolostoroknak, más néven watoknak, és a francia gyarmati múlt indokínai örökségét hordozó épületeknek. Városnézésünk első állomása a Királyi Palota, mely ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont, majd megtekintjük a 18. században épült Wat Mai híres épületét. Felsétálunk a remek panorámát nyújtó Phousi-hegyre, ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou Barlangokig. A 16. században erre utazó csiangmai uralkodó alapította a barlangszentélyt, ahol még ma is több ezer Buddha szobor található, melyet főleg a zarándokok hoztak ide. Visszatérve Luang Prabangba megállunk egy helyi faluban, ahol megismerkedhetünk a rizspálinka és a selyemkészítés rejtelmeivel is.

Szállás: Luang Prabang

8.nap Luang Prabang > Siem Reap (Kambodzsa)
Hajnalban megnézhetjük, ahogy a szerzetesek az utcákat járva adományokat gyűjtenek a hívőktől, majd a Kuang Si-vízeséshez indulunk, mely Laosz legszebb természeti látványossága. A dzsungel szívében egy-két méteres szintkülönbséggel türkizkék medencék sora követi egymást, melyet megkoronáz egy bő vízű zuhatag.  Ezután a repülőtérre hajtunk, és kora délután elrepülünk Kambodzsába, Siem Reapbe.

Szállás: Siem Reap (2 éj)

9.nap Angkor
Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. Megtekintjük a Bayon templomot, mely Angkor Thom buddhista főtemploma. Jellegzetességei a több mint két méter magas tornyok, melyek négy égtáj felé néző oldalait arcok díszítik, a templomot körülfogó árkádos folyósókat pedig csodálatosan faragott domborművek ékesítik. Ez az épületegyüttes az ,,angkori barokk" legszebb példája. Ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, a Leprás király teraszát, a Phimeanakas-templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait. Következő megállónk Ta Prohm buddhista templom-kolostora, melyet a régészek abban az állapotban hagytak, ahogy a francia expedíció az 1860-as években, az őserdő mélyén megtalálta. Hihetetlen látványt nyújtanak a fák fogságában álló romok! Ezután az angkori Világörökség egyik legkisebb, ugyanakkor legdíszesebb hindu templomát, a khmer díszítőművészet ékszerdobozát, Bantey Srei-t látogatjuk meg. A rózsaszín homokkőből emelt épületet különösen szép és részletes faragások ékesítik, találkozhatunk a hindu mitológia istennőivel és apszaráival, táncosnőivel. A naplementét a Pre Rub templomból csodálhatjuk meg, majd a hosszú nap után visszatérünk a szállásunkra.

Szállás: Siem Reap

10.nap Angkor > DaNang > Hué (Vietnám)
Kora reggel folytatjuk Angkor felfedezését, mely a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik, amely Ázsia legnagyobb vallási épületkomplexuma, a khmer kultúra és művészet aranykorának jelképe, és Angkor leghíresebb látványossága. Ezután a dzsungel fái által benőtt Preah Khan templomot látogatjuk meg, majd délután a repülőtérre megyünk, ahonnan Da Nangba utazunk, onnan pedig busszal folytatjuk utunkat Huébe, az egykori császárvárosba.

Szállás: Hué (2 éj)

11.nap Hué
Hué 1802-1945 között Vietnam fővárosa, és a Nguyen - dinasztia uralkodóinak a székhelye volt, és itt vívták a vietnámi háború egyik leghosszabb csatáját is.  A városnézés során az impozáns császári temetkezési komplexumok közül megtekintjük Minh Mang és Khai Dinh uralkodók sírjait, valamint a császárok lakhelyét, Hué Tiltott Bíbor Városát is. Megállunk a Zászló toronynál, a Noon kapunál, a kilenc dinasztikus urnánál, a szent ágyúknál és a Thai Hoa Palotánál. Ezután hajókirándulást teszünk a Parfüm folyón a nyolcszögletű, hétszintes Thien Mu pagodához, mely Vietnám egyik legfontosabb buddhista kegyhelye, és melynek ma is működő szerzetes-közösségét sok látogató felkeresi. A nap végén időt szakítunk még egy kis vásárlásra és nézelődésre a piacon.

Szállás: Hué

12.nap Hué > Da Nang > Ba Na hills > Hoi An
Reggeli után Hoi Anba indulunk, és a festői szépségű Felhő-hágón utazunk keresztül, amely egyben észak és dél klimatikus választóvonala. Innen felejthetetlen kilátás nyílik a fehér homokos partszakaszokra. Rövid megállót tartunk Lang Co tengerpartján, majd rövidesen Da Nangba érkezünk. Itt drótkötélpályán felmegyünk a Ba Na hegyekbe, mely a modern Vietnám egyik legújabb látványossága! 1138 m magasan található a Francia Falu a botanikus kertjével, borospicéivel, és nem utolsósorban a drótkötélpálya állomásához menet végigmehetünk a 2018-ban felavatott Arany Hídon is, melyet két óriási kőkéz tart a magasban. Da Nangtól mintegy órás buszozás után érkezünk meg Hoi Anba, Vietnám legbájosabb városkájába.

Szállás: Hoi An (2 éj)

13.nap Hoi An
Pihenés a tengerparti szállodában/vagy fakultatív program.

Fakultatív program: My Son + Hoi An. Látogatás My Sonba, az egykori Champa-királyság szakrális központjába, melyet a vietnámi Angkornak is neveznek. Sajnos, a területen található örökség jelentős része a vietnámi háború bombázásai során helyrehozhatatlan károkat szenvedett. A terület az UNESCO Világörökség része, az épen maradt romok különleges atmoszférát nyújtanak. Visszaérkezés után gyalogos városnézés Hoi Anban, mely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, a ,,vietnámi Szentendrét", bemegyünk több, 18. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a fedett Japán hidat. Felkeressük a kínai negyedet és a legszebb pagodákat, majd elsétálunk a folyó partján található piacra is, ahol megismerkedünk az egzotikus gyümölcsökkel és ételekkel.

Aki a pihenésre szavaz, annak is érdemes bemenni Hoi An óvárosába, melyet estére lezárnak a forgalom elől! Hihetetlenül hangulatosak az utcák a kivilágított lampionokkal, remek éttermek várják a gasztronómia szerelmeseit, úsztathatunk mécsest a folyón, és ha valaki szeretné, itt érdemes beruházni a valódi selyemből készült kosztümökre, ruhákra is, melyet a profi szabók egy nap alatt elkészítenek.

Szállás: Hoi An

14.nap Hoi An > Da Nang > Saigon
Reggel elutazunk a közeli Da Nangba, ahonnan elrepülünk Saigonba, mai nevén Ho Chi Minh- városba. Vietnám legnagyobb városa a Saigon folyó partján található, egykor Francia-Indokína, majd Dél-Vietnám fővárosa volt, és érdekes egyvelege a gyarmati és az ultramodern stílusnak. Érkezés után városnézés, megtekintjük a Notre Dame katedrálist, az Újraegyesítési Palotát (kívülről), a Háborús Emlékek múzeumát, a Postahivatalt, majd szabadidő Ben Thanh piacán. Programunk után vacsorával egybekötött hajózás a Saigon folyón, ahonnan páratlanul szép látvány nyílik a kivilágított felhőkarcolókra.

Szállás: Saigon (1 éj)

15.nap Cu Chi-alagutak > Saigon > Dubai
Reggeli után az egykori híres alagútrendszert keressük fel. A vietnámi háború alatt épített, közel 200 km hosszú rendszer egyes szakaszain megismerhetjük a találékony vietnámi gerillamozgalom taktikáit, csapdáit. Kórházak, konyhák, hálószobák, konferenciatermek is találhatók az alagútban, mely több ezer embernek nyújtott búvóhelyet, és a vietnámi háború idején a Vietkongok innen támadták a császárbarát saigoni rezsimet. Programunk után visszatérünk Saigonba, a délután hátralévő részében szabadidő, pihenés, majd délután transzfer a repülőtérre, és elutazás Dubaiba.

16.nap Dubai > Budapest
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

elhelyezés 4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben
légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
ellátás: félpanzió (kivéve az érkezés és indulás napjait), Halong-öbölben teljes ellátás
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

nemzetközi és belföldi repülőjegyek+taxok kb.830.000 Ft
vízumdíjak kb. 52.000 Ft
My Son & Hoi An kirándulás 70 USD (helyszínen fizetendő)
Storno biztosítás+BBP biztosítás
Borravaló, személyes kiadások

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes.
*A programban feltüntetett árak  1Usd = 380 Ft árfolyamig érvényesek!

Szállás

Luang Prabang: Maison Dalabua****
https://www.maisondalabua.com/

Hanoi: Hotel Hanoi Pearl****
https://www.hanoipearlhotel.com/

Ninh Binh: Hidden Charme Resort****
https://hiddencharmresort.com/

Halong-öböl: Athena Luxury cruise
https://athenacruise.com/

HoiAn: Hotel Palm Garden Resort****
http://palmgardenresort.com.vn/

Hué: Hotel Eldora****
https://www.eldorahotel.com/

Saigon: Hotel Harmony Saigon****
https://harmonysaigonhotel.com/

Siem Reap: Hotel Hari Residence****
https://www.hariresidence.com/

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

x Laosz-Vietnám-Kambodzsa Indokina legszebb tájain

Laosz-Vietnám-Kambodzsa Indokina legszebb tájain utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas felár 329.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. Nemzetközi és belföldi repülőjegyek+illetékek kb. 830.000 Ft/fő
  3. Vízumdíjak kb. 52.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Laosz-Vietnám-Kambodzsa Indokina legszebb tájain

Laosz-Vietnám-Kambodzsa Indokina legszebb tájain

Kambodzsa, Angkor, Siem Reap

Útazonosító: 186275

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Laosz-Vietnám-Kambodzsa Indokina legszebb tájain

Laosz-Vietnám-Kambodzsa Indokina legszebb tájain

Kambodzsa, Angkor, Siem Reap

Útazonosító: 186275

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!