Mediterrán grand tour

Ft-tól/fő 459.000
Időpont: 2023.08.20 - 08.31
Legjobb ár: 459.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.08.20 - 08.31

Tartson velünk a Mediterrán grand tour utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 12 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 459.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 12 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:165923

Leírás:

?  Gazdag program: 8 országban 11 város
?  2 különleges miniállam: Monaco és Andorra
?  Fakultatív kirándulások vagy tengerparti fürdőzés
?  Nizza, Madrid, Barcelona, Genf megismerése

"Elgondolkodtam, hogy II. Fülöp hogyan élte mindennapjait az El Escoriálban. Sok királyi palotát láttam már, de ez minden eddigitől gyökeresen különbözött!"
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - SZLOVÉNIA - VERONA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva az M 7-en haladunk dél-nyugati írányban Tornyiszentmiklósnál lép­jük át a határt és Szlovénia érintésével érkezünk Olaszországba. Este 1,5 órás gyalogos városnézés Veronában (ókori Aréna, Júlia erkélye, hangulatos Erbe tér). Városnézés után szállás.

2. NAP: RIVIÉRA - CŐTE D'AZUR - NIZZA - MONACO

Az olasz Riviérán keresztül - melyet a ,,Virágok Riviérájának" is neveznek -, utazás a Cőte d'Azur felé. Egy kis pihenés a szállo­dánkban, majd kb. 17 órakor indulunk a fakultatív kirándulásra Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Útközben még Franciaországban megállunk egy parfümkészítő üzem­nél. Az ország parfümjeinek 40%-át itt készítik, bemutató és vásárlási lehetőség. Monacóba érve, bejárjuk az óvárost, ahol láthatjuk az I. Albert nagyherceg által alapított Akváriumot, a botanikus kertet és a Szent Miklós katedrálist. E pompás temp­lom rejti Grace Kelly sírját is, itt tartják a hercegi család esküvőit, temetéseit. Ezt követően a Hercegi Palota impozáns épületét fényképezhetjük le, majd folytatjuk sétánkat a kikötőben, a gaz­dag hajócsodákat szemlélve, és a Monte-Carlói futam startvo­nalainál is megállunk. Egy rövid sétát és liftezést követően, a luxusautók által körülvett népszerű Casino előtt állunk meg. Itt lesz lehetőség kipróbálni szerencsénket. (Belépéshez megfe­lelő öltözet és betöltött 18 év kell.) Programunk befejezése után visszautazás a szállásra. Monaco és parfümgyár látogatás fakultatív program: 15.000 Ft

3. NAP: CŐTE D'AZUR - FIGUERES - LLORET DE MAR

Reggeli után áthaladunk Provence-on, így érkezünk Spanyolországba. A határ után nem sokkal egyedülálló élményben lesz részünk. Figueres-ben megállunk és megtekinthetjük a Salvador Dalí Múzeumot. Dalí a szürrealizmus egyik legismer­tebb festője volt. A saját házában rendezte be ezt a kiállítást, amelyet művészete mauzóleumaként emelt az utókor számára. Kb. 1 órás programunk lesz ebben a különleges épületben, majd tovább utazunk Lloret de Marba. Szállásfoglalás, vacsora.

4. NAP: COSTA BRAVA - BARCELONA - COSTA BRAVA

Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Barcelonába. A fő látványosságok: Gótikus negyed, Szent Eulália katedrá­lis, Ramblas - mely Barcelona Váci utcája -, itt mindig höm­pölyög a tömeg, Kolumbusz-oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai Stadionnal. A nap során lesz lehetőség - annak, aki szeretné -, belülről is megtekinteni Antoni Gaudi mestermunkáit, a grandi­ózus Sagrada Família bazilikát és a egyedi Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell írásban jelezni, mert a hatalmas érdeklődés miatt a jegyeket előre meg kell rendelni. Utólagosan (pl. hely­színen) a jegyvásárlás nem lehetséges. FFakultatív Barcelona kirándulás: 50 EUR. ,,Gaudí mestermunkák belülről" alapprogram kiegészítés (+ 2 belépő): + 50 EUR. Forgalom függvényében kb. 20 órára érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: COSTA BRAVA - ANDORRA - MONTSERRAT

A mai nap a pihenésé, vagy egy egész napos fakultatív kirándulásé: Andorra - Montserrat útvonalon. Kora reg­gel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2-3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vellába, Andorra fővá­rosába. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csip­kés hegyormaiban és a régi települések, kőből épített házaiban. Andorra la Vellában a kb. félórás séta során meg­tekintjük a közel 1.000 éves település fontosabb középületei, továbbá a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmentes állam­ban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegytemplo­mot keressük fel. Autóbuszunkkal egy 700 m magas hegyre kapaszkodunk fel a tengerszintről. Csodás a kilátás a kör­nyékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándok­helyét, majd a helyiek piacát is felkereshetjük, ahol ízletes helyi sajtokat kóstolhatunk. Aki szeretne, ezekből vásárol­hat is. Vacsorára érkezünk vissza szállásunkhoz. Andorra - Montserrat fakultatív kirándulás: 55 EUR.

6. NAP: COSTA BRAVA - ZARAGOZA - MADRID

Reggeli után indulunk Madrid felé. Útközben séta Zaragozában, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Az Ebro melletti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a híres Madonna szobrocska található, amelyet Szent Jakab személyesen kapott Szűz Máriától, továbbá a La Seo katedrális, mely a Világörökség Listán is szerepel. Madridba történő megérkezésünk után szál­lásfoglalás. ****-os szállodánk Madrid üzleti negyedében egy metróállomás közelében lesz.

7. NAP: MADRID - EL ESCORIAL - ELESETTEK VÖLGYE

Madridi programunkat buszos városnézéssel kezdjük, majd kirándulás az El Escorialhoz, amit II. Fülöp emeltetett, és ma is a királyi család temetkezőhelye. A monumentális épü­let királyi palota és kolostor is egyben, melyet helyi idegenve­zető segítségével látogatunk meg. Elcsodálkozhatunk azon, hogy a világ leggazdagabb uralkodója milyen puritán körül­mények között élt. Az El Escorial után felkeressük az Elesettek Völgyét. A spanyol polgárháború után egy szikla belsejébe ala­kíttatta ki Franco tábornok ezt a monumentális katedrálist. Programunk után, a kora délutáni órákban érkezünk vissza Madridba. A Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol meg­tekintése következik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol meg­állapíthatjuk, hogy Madrid tágas, tiszta és látnivalókban gaz­dag város. Ezt követően lesz lehetőség megtekinteni a Prado Múzeum fantasztikus gyűjteményét.

8. NAP: MADRID - TOLEDO - MADRID

Délelőtt fakultatív kirándulást teszünk Toledóba. A kápráza­tos fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Hangulatos óváros, keskeny utcácskák, paloták, templomok, El Greco képek. Lenyűgöző katedrálisa a spanyol egyház központja. Aki akar, a híres toledói acélból készült terméket is vásárol­hat. Toledo fakultatív kirándulás (belépőkkel): 50 EUR. Madridba visszaérkezés után közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát, mely a Bourbon gazdagság és pompa szép példája. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

9. NAP: MADRID - COSTA BRAVA

Reggeli után visszaindulás a Costa Bravára. Várható érkezés a délutáni órákban. Ezt követően szabadprogram a tengerparti városban, csobbanási lehetőséggel. Este vacsora.

10. NAP: LLORET DE MAR - AVIGNON - LYON

Hazaindulás, utazás Franciaországba, Avignonba, a volt pápai székhelyre. Séta a kellemes, ódon hangulatú város falai között (kb. 1,5 óra). Láthatjuk az ,,avignoni fogság" idején a katolikus egyház központját, a pápai palota épületét és a mellette lévő román-gótikus templomot a 7 pápa festett arcképével, valamint a Csonka hidat, melyet egy dalból is ismerhetünk. Este érkezünk tranzitszállásunk helyszínére.

11. NAP: GENF - BERN - AUSZTRIA

Reggeli után Svájcba, Genf városába utazunk. Séta az elegan­cia központjában (kb. 1 óra). A Genfi-tónál látjuk a luxusszállo­dákkal ékesített tópartot, a virágórát és a belvárost. Folytatva utunkat, kora délután városnézés Bernben (2 óra): Rózsakert, Medveárok, és az UNESCO Világörökség Listáján szereplő árkádos óváros a Városházával, az Óratoronnyal és a monumentá­lis Münsterrel. A program után tovább utazás Svájcon keresztül Ausztriába, az út során gyönyörködhetünk a vadregényes, hegy­vidéki tájban. Szállás Tirolban.

12. NAP: INNSBRUCK - HEGYESHALOM - BUDAPEST

Reggeli után városnézés Innsbruckban. Fő látványosságok: Hofkirche, Burg, a barokk stílusú Dóm, Várostorony, a híres Aranytetős ház, Aranysas fogadó, mely sok híres ember szál­láshelye volt az évszázadok során. Ezt követően hazauta­zunk Magyarországra. Érkezés Budapestre kb. 21 órára, ezután Szeged, Pécs, Miskolc - Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

 

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió, tranzitszállásokon reggeli

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hegyeshalom, Hegyeshalmi Határátkelő, Hegyeshalom
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Mediterrán grand tour
Szállás neve: Mediterrán grand tour

Mediterrán grand tour utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 134.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 24.500 Ft/fő
  3. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 14.400 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Standard 9.600 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Mediterrán grand tour

Mediterrán grand tour

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 165923

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mediterrán grand tour

Mediterrán grand tour

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 165923

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!