Nagy balti körutazás és a finn tóvidék - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.08.14-23.

Ft-tól/fő 319.000
Időpont: 2021.08.14 - 08.23
Legjobb ár: 319.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.08.14 - 08.23
További árak és időpontok

Tartson velünk a Nagy balti körutazás és a finn tóvidék - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.08.14-23. utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 10 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 319.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 10 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója:152649

Leírás:

A három balti ország sok apró vonásban különbözik egymástól, ám mindhármat összeköti az évszázadokra visszatekintő közös történelem és a Világörökségként is nyilvántartott, gyöngyszemként ragyogó fővárosok: Vilnius, Riga és Tallinn. Ahhoz, hogy teljes mértékben megízlelhessük az igazi balti életérzést, utunk során a régió valamennyi fontos szegletébe belekóstolunk. Megtudjuk, mit esznek szívesen Litvániában, mitől vált híressé a Feketefejűek Háza Rigában és milyen különleges épületek rejtőznek a híres Kadriorg Parkban, Tallinnban.
Finnország több, mint 90%-át erdők, tavak borítják. A természet az ottlakók számára többet jelent földrajzi adottságnál, élőhelynél: identitásuk fontos részévé vált. A 188 000 tagból álló finn tóvidéken smaragzöld erdők és végtelen, kristálytiszta víztükör várja az utazót. Ideális pihenőhely egy hosszú kaland befejezésére!

Az út kiemelkedő értékei:

 • Kényelmes utazás a Finnair légitársaság menetrend szerinti járatain
 • Szállás központi elhelyezkedésű, jó minőségű középkategóriás szállodákban
 • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető
 • Változatos, természeti és kulturális látnivalókban bővelkedő útvonal
 • A finn tóvidék legszebb, érintetlen tájainak felfedezése

 

Programok:

augusztus 14. szombat
Elutazás Budapestről Vilniusba a Finnair légitársaság járataival helsinki átszállással (11:40-15:00, 16:15-18:00). Érkezés után repülőtéri transzfer és a szállás elfoglalása. Szállás a központi elhelyezkedésű Hotel Novotel Vilnius Center 4*-ban.

augusztus 15. vasárnap
Félnapos városnézés Litvánia fővárosában. Délelőtt siklóval felmegyünk a belváros fölé magasodó várhoz, ahonnan fantasztikus a kilátás és megnézzük a vármúzeumot. Ezután a híres Katedrális következik. Megtekintjük az egyetemi könyvtár több száz éves gyűjteményét is, mely egyedülálló Európában és elsétálunk a városháza és a Hajnal kapu előtt. Délután szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Trakai várához, helyi étel kóstolóval. A program ára: 50 EUR/fő. A 14. században épült erődítmény Litvánia legkisebb nemzeti parkjában, festői tavak ölelésében található, építése idején a Litván Nagyfejedelemség székhelyeként szolgált. A vár elhelyezkedése, igényesen kialakított múzeuma sokak szerint a közeli főváros legnagyobb attrakciója. A látogatás után betérünk egy hangulatos étterembe, ahol egy pohár kézműves sör mellett a helyi karaita közösség specialitását, kybynt (hússal, zöldséggel töltött pirog szerű péksütemény) kóstolhatunk. Szállás Vilniusban.

augusztus 16. hétfő
Reggel kijelentkezünk a szállodából és elindulunk észak felé. Első megállónk a Siauliai városka mellett elterülő híres Keresztek hegye, ahol rövid pihenőt tartunk, majd tovább indulunk és a lett határt átlépve nemsokára megérkezünk Rundale barokk kastélyához. Az impozáns épületet ugyanaz az építész tervezte, mint a szentpétervári Téli Palotát. Pompás termeivel és manikűrözött díszkertjeivel joggal viseli a "lett Versailles" elnevezést. Kora este érkezünk Rigába. Szállás a Wellton Riga Hotel & SPA 4* szállodában.

augusztus 17. kedd
Reggeli után ellátogatunk a régi Zeppelin hangárokból átalakított, nyüzsgő központi piacra, majd bejárjuk a festői óvárost: felkapaszkodunk a Szent Péter templom tornyába, ellátogatunk a Feketefejűek házához, a katedrálishoz és a lett parlament épületéhez is. Ebéd után elsétálunk az Elizabetes utcába, ahol megcsodálhatjuk Európa egyik legösszefüggőbb szecessziós negyedének legszebbik részleteit. Délután szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás és vacsora a tengerparti Jurmalában. A program ára: 60 EUR/fő. A Riga közeli üdülőváros az 1920-as, 30-as években vált a társadalmi elit kedvelt találkozási pontjává. Számtalan, főként fából épült magánpalota, kúria őrzi a régmúlt idők luxusát, melyeket az ország építészeti értékei között is nyilvántartanak. Sétánk során találkozunk neogótikus, szecessziós csodákkal is, míg a nap végén a városka több 10 km hosszú végeláthatatlan dűnéiben gyönyörködve fogyaszthatjuk el három fogásos vacsoránkat.

augusztus 18. szerda
Ma Lettország első nemzeti parkjában intünk búcsút az országnak: ellátogatunk az erdők rejtekében fekvő 13. századi Turaida várához: a tornyából csodás panoráma tárul elénk; majd a vár alatt található szabadtéri múzeum épületei között folytatjuk az időutazást. Észtországi első állomásunk az ország "nyári fővárosa", a kedves Pärnu városka lesz. Itt rövid pihenőt tartunk a múlt századi fürdővárosok hangulatát idéző utcákon, tengerparton, majd késő délután érkezünk az észt fővárosba. Szállás Tallinnban az óváros határán található Go Hotel Shnelliben 3*+, óvárosra néző superior szobákban.

augusztus 19. csütörtök
Reggeli után városnézésre indulunk a balti államok egyik legcsodásabb ékszerdobozában, Tallinnban. Megnézzük a 600 éves városházát, a hasonló korú (1422-es) városházi gyógyszertárat, a Szent Olav templomot, a lőportornyot, a Hajadonok tornyát, a Viru-kaput, a Toompea kastélyt és a Nevszkij-katedrálist. Déli pihenőnk után sétálunk az észt köztársasági elnök rezidenciájának otthont adó Kadriorg parkban, ahol a 18. századi palota mellett megbújik I. Péter cár tallinni tartózkodásainál használt szerény háza és a modern formavilágáról híressé vált észt képzőművészeti múzeum, a KUMU is. A napot a tengerparti Pirita negyedben zárjuk, ahol a helyi kolostorromhoz is ellátogatunk. Szállás Tallinnban.

augusztus 20. péntek
Reggeli után transzfer a kikötőbe és utazás gyors komppal Helsinkibe (10:30-12:30). Érkezés utáni városnézésünket a Sibelius emlékműnél kezdjük, majd ellátogatunk a meghökkentő külsejű, remek akusztikájú Sziklatemplomba. Buszunkat a világ legjobb könyvtáraként emlegetett Oodinál hagyjuk magunk mögött, hogy a délután hátralévő idejében a belváros látnivalóit gyalogosan fedezzük fel: a Szenátus tér, a Katedrális, az Uszpenszkij-székesegyház és a központi piac megtekintése után sétálunk egyet az Esplanadi fái között. Transzfer a szállodába. Szállás a Radisson Blu Seaside 4*-ban. Este szabadprogram a közeli dizájn negyed felfedezére, ahol főként üveg árukkal, textíliákkal és ékszerekkel foglalkozó műhelyeket, galériákat találunk.

augusztus 21. szombat
A fővárost magunk mögött hagyva Finnország második legrégebbi városába, Porvooba látogatunk. Az ódon hangulatú város zegzugos utcáiban hangulatos éttermeket, kávézókat és galériákat találunk. Séta az óvárosban és a folyóparton, ahol megtekintjük legnevezetesebb látnivalóját, a kitűnő állapotban fennmaradt színes faraktárakat. Délután a tóvidék szívébe, Lappeenranta városába vezet utunk. A ma már turisztikai vonzerejéről és egyetemi életéről híres város az orosz határhoz közeli, stratégiai elhelyezkedése miatt sokáig katonai célokat szolgált. Ezt a múltat idézik a 19. századból tökéletesen épen maradt erődváros színes házai is. Ma már a Saimaa tó partján a gondtalan felüdülésé a főszerep. Csodás sétákat tehetünk a több 10 km-es, kilátópontokkal tarkított tóparti ösvényen, vagy hajózhatunk a tavakat összekötő csatornákon is. Szállás a Sokos Hotel Lappee 4*-ban.

augusztus 22. vasárnap
Szabadprogram, vagy egész napos kirándulás a finn tóvidék szívében, hajókirándulás a Saimaa tavon. A program ára: 100 EUR/fő. Ma végre elveszünk a tavak, szigetek, csatornák és erdők alkotta végtelen labirintusban. Elsőként a világ legnagyobb keresztény fatemplomát nézzük meg Kerimäki városkában, majd Savonlinnába érve gőzhajóra szállunk és 1,5 órás kirándulást teszünk Finnország legnagyobb taván. Partra szállva Olavinlinna 14.századi várkastélyába látogatunk és barangolunk a korabeli hangulatos óvárosi utcákon. Ebéd után könnyű sétát teszünk a Punkaharju természetvédelmi terület tóparti ösvényein, ahol a világszerte híres tóvidéki képek legtöbbje készül. Késő délután érünk vissza a szállásunkra.

augusztus 23. hétfő
Délelőtt búcsút intünk a finn vidéki élet nyugalmának és utolsó állomásunk a Fazer Csokoládégyár látogatóközpontjában lesz. Itt megismerkedünk a csokigyártás történetével, a cég egyedi ízeivel és lehetőségünk nyílik Fazer különlegességek kóstolására is. Garantáltan édes impressziókkal zárjuk utazásunk. Rövid transzfer a repülőtérre, majd hazautazás közvetlen járattal Budapestre (16:45-18:10).

 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Vilnius útvonalon átszállással, majd Helsinki-Budapest útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként egy db kézipoggyász (max.56x45x25 cm) és egy kis kézitáska, valamint személyenként egy db, max. 23 kg-os feladott poggyász
 • Utazás a Baltikumon és Finnországon belül különbusszal
 • Utazás Tallinn és Helsinki között gyorskomppal
 • Szállás jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Bőséges skandináv büféreggeli
 • A térséget jól ismerő, magyar idegenvezető
 • Belépőjegyek és kirándulások program szerint

Egyéb tudnivalók:

 • A csoport minimum létszáma 20 fő.
 • A fakultatív programok és a félpanzió minimum létszáma: 15 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
 • Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 90-35 nap között útlemondás esetén a Finnair légitársaság lemondási feltételei szerint 45 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel.

x Nagy balti körutazás és a finn tóvidék - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.08.14-23.
Szállás neve: Nagy balti körutazás és a finn tóvidék - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.08.14-23.

Nagy balti körutazás és a finn tóvidék - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.08.14-23. utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
leírásánál jelzett szolgáltatások
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás 5.700 Ft/fő
 2. Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás 6.000 Ft/fő
 3. Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás 7.400 Ft/fő
 4. Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás 7.900 Ft/fő
 5. Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás 9.500 Ft/fő
 6. Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás 11.000 Ft/fő
 7. Félpanzió (8 háromfogásos vacsora) 79.000 Ft/fő
 8. Félpanzió (9 háromfogásos vacsora) 89.000 Ft/fő
 9. Repülőtéri illeték 60.000 Ft/fő
 10. Sztornó biztosítás 2,00 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Nagy balti körutazás és a finn tóvidék - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.08.14-23.

Nagy balti körutazás és a finn tóvidék - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.08.14-23.

Litvánia, Vilnius

Útazonosító: 152649

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Nagy balti körutazás és a finn tóvidék - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.08.14-23.

Nagy balti körutazás és a finn tóvidék - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.08.14-23.

Litvánia, Vilnius

Útazonosító: 152649

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!