Repülj és vezess az Északi sarkkörön túl!

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Kívánságlistára teszem

Tromsø | Alta | Karasjok | Honningsvag | Nordkapp | Knivskjelodden | Hammerfest

Fedezze fel Észak szívét, Lappföldet.

Program:

1. nap - Érkezés Tromsøba
Az autó felvétele után induljon Tromsø belvárosába. Tromsø kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik az Arctic Cathedral, magyarul az Északi-sarkvidék székesegyház és a Polar Múzeum, ahol az északi felfedezők expedícióinak rekonstrukciója tekinthető meg. Ezeket követően vagy a siklóra felülve nézze meg Tromsøt felülről, vagy látogasson el Polariaba, a világ legészakibb akváriumába, amely egyben egy oktatási- és egy élményközpont is. Itt megismerkedhetnek a környék élővilágával és állataival.

2. nap - Alta
Tromosot elhagyva az út a Skandináv-hegységen keresztül vezet, melynek hegyvonulatai meredeken emelkednek ki az Északi-tengerből, ezzel téve különlegessé, szinte drámaivá a tájat. Néhány hegycsúcsot örök hó takar, ami még szebbé varázsolja a kilátást. A Breivikeidet-ből Svensby-be és a Lyngseidet-ből Olderdalen-be vezető utat komppal kell megtenni. Ezután érkezés Alta-ba, ahol érdemes meglátogatni a World Heritage Rock Art Centre-t. A rengeteg fali rajz között fel lehet fedezni sokféle állatot, amit ábrázolni próbáltak, például jávorszarvasokat, rénszarvasokat, bálnákat és hattyúkat 

3. nap - Lappföld
Reggeli a hotelben, majd a finn-norvég határon áthaladva érkezés Karasjok-ba, a norvég Lappföld központjába, ahol ellátogathatnak egy Sapmi Parkba. Lenyűgöző hely, ahol megcsodálhatja az életét azoknak a nomád embereknek, akik annak ellenére, hogy a határ elválasztotta őket és a területeiket, megmaradtak egy összetartó etnikai közösségnek, saját országgyűléssel.

4. nap - Éjjeli nap az Északi-foknál
Reggeli után haladjon Lakselv felé, ahol útba esik a legnagyobb norvég fjord, a Porsanger-fjord. Érkezés Kåfjord-ba az alagúton áthaladva. Itt található Európa legészakibb pontja, az Északi-fok. Kiránduljon az Északi-fok sziklájához az esti órákban, mivel itt még éjszaka is sötét van. Innen lehet a legközelebbről látni a híres éjféli napot, ami Skandinávia egész északi részén látható, és június 21-én éri el a legmagasabb pontját, egy egész éjszakán keresztül beragyogva Lappföldet.

5. nap - Pihenés az Északi-foknál
Élvezzék ki a környezetet és a tiszta északi levegőt. Akik egy kis kalandra vágynak megmászhatják a  Knivskjelodden-t, a kontinens legészakibb pontját, ami az Északi- Foktól 100 méterrel északabbra található. Ez a kirándulás megadhatja azt az érzést, hogy egyedül van az egész világon vagy hogy mennyire kicsinek tűnnek ezek között a gyönyörű tájak között, amelyek addig tartanak, ameddig a szem ellát.

6. nap - Hajóút a part mentén
Reggeli a hotelben, majd indulás Hammerfest-be. Innen indul a hajó, mely egy parti menti járat, ami összeköttetést biztosít Bergen és Kirkenes között az év minden napján, és amivel visszajuthatnak a kiindulóponthoz. Élveze az utazást, csodálja meg a partot és a Skandináv-hegységet, ezúttal a tengerről. Érkezés Tromsø-ba késő este.

7. nap - Hazautazás
Búcsúzzon el Tromsø városától, és látogassa meg az első nap kimaradt helyet. Adja le a bérautót, majd utazzon haza Budapestre.

Szállás neve: Repülj és vezess az Északi-sarkkörön túl
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Repülj és vezess az Északi sarkkörön túl!

Repülj és vezess az Északi sarkkörön túl!

Norvégia, Honningsvag, Tromsø

Útazonosító: 132836

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Repülj és vezess az Északi sarkkörön túl!

Repülj és vezess az Északi sarkkörön túl!

Norvégia, Honningsvag, Tromsø

Útazonosító: 132836

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!