Természet és Kultúra Srí Lankán – körutazás

…sziklaerőd, romváros, barlangszentély, tea, fűszer, elefánt, leopárd… Tartson velünk Srí Lankára!

Ft-tól/fő 204.800
Időpont: 2020.09.29 - 10.05
Legjobb ár: 204.800 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.09.29 - 10.05
További árak és időpontok

Tartson velünk a Természet és Kultúra Srí Lankán – körutazás utazásra! A kiutazás egyénileg történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 204.800 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Egyéni
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója:117638

Természet és Kultúra Srí Lankán – körutazás
…sziklaerőd, romváros, barlangszentély, tea, fűszer, elefánt, leopárd…
Tartson velünk Srí Lankára!
7 nap/ 6 éj          
              

Colombo | Kandalama | Sigiriya | Dambulla | Matale fűszerkert | Kandy | Peradeniya botanikus kert | Pinnawala elefántmenhely | Nuwara Eliya | Yala Nemzeti Park | Galle | Colombo

Az egyenlítőtől északra, India déli csücskéhez közel található Srí Lanka, a végtelen óceánpartjairól, érintetlen természetéről és mély spiritualizmusáról ismert sziget. Legyen szó tengerparti nyaralásról, kulturális felfedezésről vagy extrém sportkalandról, Srí Lanka kiváló úti cél az egész családnak. Barangolja be Sigiriya sziklaerődjét, Polonnaruva ősi romvárosát és Dambulla barlangszentélyeit! Fedezze fel Srí Lanka tea- és fűszerkultúráját, pihenjen egyet a királyi botanikus kertben, sétáljon elefántokkal és nézze meg a Yala Nemzeti Park leopárdjait! Tartson velünk a Srí Lankára!

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal (átszállással). A kiutazás egyénileg történik, a részvételi díj a repülőjegy árát nem tartalmazza! Srí Lankán belül utazás kényelmes járművel, angolul beszélő idegenvezető-sofőrrel. Kollégáink megtalálják Önnek a leginkább megfelelő repülőjegyet a legkedvezőbb áron.

Időpont: tetszés szerint, a szabadon választott időpontban
Elhelyezés: 3* vagy 4* csillagos (helyi besorolás szerinti) szállodák 2 ágyas fürdőszobás légkondicionált standard szobáiban.
Magasabb kategóriájú (5*, 5*lux) szállodák felár ellenében foglalhatók.
Kandalama/2éj + Kandy /2éj + Nuwaya Eliya/1éj + Yala/1éj

Ellátás: félpanzió (vacsora és reggeli)
Idegenvezetés a körutazás alatt: helyi, angolul beszélő idegenvezető-sofőr
Minimum létszám: nincs
Időeltolódás: nyáron +3,5 óra, télen +4,5 óra.

Program:
1.nap: Érkezés/ Colombo - Kandalama
Érkezés Colombo Nemzetközi Repülőterére, majd transzfer Kandalama-ba, a hotelbe.

2.nap: Kandalama – Sigiriya – Kandalama
Reggeli után utazás Sigiriya-ba, az eltűnt civilizáció, Kassapa királyságának fellegvárába, ahol megtekinthető a csodálatos kertekkel körülvett Oroszlán szikla, mely 200 méteres magasságig emelkedik ki a buja dzsungelből. Ezen kívül megcsodálhatják a világhírű freskókat is. Transzfer Sigirya-ból Kandalama-ba. Vacsora és szállás.
Fakultatív kirándulás Polonnaruwa-ba: ez egy igazi romváros, melyet Srí Lanka 2. fővárosaként is emlegetnek. Itt meglátogathatják a volt királyi palotát, a Gal Viharaya buddhista templomot, mely ámulatba ejtő helyiségei mellett 4 buddha szobrot is őriz, valamint olyan fontos vallási emlékműveket, mint a Shiva templom, a Lankathile, vagy a Waradage. Transzfer Polonnaruwaból Kandalamanba.
Fakultatív kirándulás az Eco Parkba (Minneriya Safari): a 8800 hektáron elterülő park az elefántok szentélye, továbbá otthont ad szarvascsordáknak, rengeteg hüllőnek, kétéltűnek, több halfajnak, pillangóknak és rendkívül gazdag madárvilágnak. Találhatóak itt bambuszfák, melyek igen nagy ritkaságnak számítanak más parkokban. A hely különlegessége továbbá, hogy az elefántok testközelből figyelhetőek meg.

3.nap: Kandalama – Dambulla – Matale – Kandy
Reggeli után utazás Dambulla-ba. Dambulla sziklakolostorának meglátogatása következik, melynek történelme az időszámításunk előtti első századig nyúlik vissza. Barlangtemplomai számos rajzot és festményt őriznek a 150 Buddha kép, és a legnagyobb kőből faragott Buddha szobor mellett.  Ezután transzfer Dambulla-ból Matale-ba, ahol a fűszerkertek megtekintésére lesz lehetőség, valamint bepillanthatnak a helyiek főzőtudományába és főzőbemutatón. Végül a szingaléz királyok utolsó fellegvára, a világörökség részét képező Kandy városának meglátogatása van soron. Utazás a csodálatos Kandy tó (mesterséges tó) mellett, melyet az utolsó szingaléz király 1798-ban építtetett. A hely legendáit, folklórját mai is életben tartják a helyiek. Bepillantást nyerhetnek a kultúrába egy bemutató megtekintésével, és a helyi kézműves piacon ajándékokat is vásárolhatnak, de megnézhetnek egy drágakő múzeumot is. A város legfőbb látnivalója az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Temploma, ahol Buddha fog-ereklyéjét őrzik. A templom a buddhizmus egyik legfontosabb szent zarándokhelyének számít. Kandybe. Vacsora és szállás Kandyben.

4.nap: Kandy – Peradeniya – Pinnawala – Kandy
Reggeli a hotelben, majd Peradenya Botanikus kertben 147 hektáron sétálhatunk, mely tele van növénykülönlegességekkel. Fák, bokrok és gyönyörű virágok százait csodálhatjuk meg. Ezután a pinnawalai elefánt árvaházba vezet az út, ahol 1975 óta elefántok százai leltek menedéket. A szerencsések az etetést és a fürdetést is megnézhetik. Transzfer Kandy-be. Vacsora és szállás a hotelben.

5.nap: Kandy – Nuwara Eliya
Reggeli után elutazás Nuwara Eliya-ba. Nuwara Eliya meseszép környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik. A város egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Srí Lanka legmagasabb hegye is itt magasodik, a 8282 méter magas Pidurutalagala. Vacsora és szállás Nuwara Eliyaban.

6.nap: Nuwara Eliya – Yala
Reggeli a hotelben majd következhet a majdnem 1260 km2-es Yala Nemzeti Park felfedezése. A sokféle fajt felvonultató madárvilág mellett elefántok, sakálok, lajhármedvék és leopárdok is előfordulnak. A világon itt lehet talán a legjobban megfigyelni és lefényképezni a vadon élő leopárdokat és itt látható Srí Lanka nemzeti madara, a dzsungeltyúk is. Az ország legtöbbet látogatott nemzeti parkja. Vacsora és szállás Yala-ban.

7.nap: Yala – Galle – Colombo
Reggeli a hotelben. Elutazás Gallebe. Galle Srí Lanka déli részén helyezkedik el, a régió egyik legfontosabb és legnagyobb városa.  A klasszikus holland építészet nyomait viseli magán, mely érdekes ötvözetet alakított ki a délkelet-ázsiai építészeti stílusjegyekkel. A város legjelentősebb látnivalója a portugálok által emelt erőd, de ezen kívül érdemes meglátogatni a Német Múzeumot és templomot is. Tovább utazás Colombóba, a repülőtérre, elutazás.

A körutazás hosszabbítható tengerparti üdüléssel Srí Lankán, vagy kombinálható más csodás tengerparti pihenéssel, körutazással.

További információ:

 • Idegenvezető: helyi, angolul beszélő idegenvezető-sofőr a körutazás alatt.
 • A szobák elfoglalhatók érkezés napján 15:00-tól, kijelentkezés távozás napján 10:00-ig.
 • Egyágyas szoba és magasabb kategóriájú szobák felár ellenében foglalható
 • Magasabb kategóriájú (5*, 5*lux) szállodák felár ellenében foglalhatók.
 • A szafari kirándulások alatt a jármű kategóriája alap színvonalú és légkondicionálással nem rendelkezik.
 • A programváltozás jogát és a programok sorrendjének a megváltoztatási jogát indokolt esetben a programszervező fenntartja.
 • Hosszabbítható tengerparti üdüléssel Srí Lankán, vagy kombinálható más tengerparti pihenéssel, körutazással.

Felárak/Fakultatív programok:

 • Eco Park (Minneriya Safari)                       Ár: 27.600 Ft / fő
 • Kirándulás az ősi Polonnaruwa városba   Ár: 19.500 Ft / fő
  Minimum létszám: 2 fő


Az árak a kiemelt időszakokban nem érvényesek
(pl. 2020. júl.05-aug.08.). Karácsonykor és szilveszterkor a szállodák többsége kötelező ünnepi vacsora felárat számít fel. A program tetszés szerint alakítható és magasabb kategóriájú szállodákkal is foglalható. Helyfoglalás a szabad helyektől függően.

Az ajánlatban szereplő időpontoktól és időtartamtól eltérő utazások esetén egyéni igények alapján személyre szabott árajánlatot készítünk.

Repülőjegy: a repülőjegy ára légitársaságtól függően foglaltság függvényében változik, és nagy eltérést mutat a fedélzeti szolgáltatások és a jegy árának tartalmában (fedélzeti ellátás, feladott és fedélzetre vihető csomag stb.). Kollégáink megtalálják Önnek a leginkább megfelelő repülőjegyet a legkedvezőbb áron.

Vízum és beutazási szabály Srí Lankára: az útlevélnek a tervezett Srí Lanka-i tartózkodás befejezésétől számított még legalább 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. Srí Lanka kormánya az ország turizmusának erősítése érdekében vízumdíj-mentességet vezetett be 2019. augusztus 1. és 2020. április 30. közötti időszakra a magyar állampolgárok részére. Ez az intézkedés nem a vízumeljárás alóli mentesítést jelenti. Az érdeklődők érkezéskor a reptéren vagy előzetesen a hivatalos weboldalon keresztül kell, hogy megadják meg adataikat a díjmentes vízumeljárás részeként az országba, turisztikai célból történő belépéshez.
2020.április 30-t követően a Srí Lankára történő beutazás vízum ellenében lehetséges!
A Srí Lankára turista vagy üzleti célból érkező magyar állampolgárok 30 napra érvényes vízumot igényelhetnek kizárólag az Elektronikus Utazási Felhatalmazási Rendszerben (ETA). A vízum fizetése az ETA igényléssel együttesen történik hitelkártyával kizárólag a hivatalos weboldalon keresztül. Az ETA rendszerben történt bejelentkezést követően kapott hivatkozási számmal tudják majd felvenni a vízumot a colombói nemzetközi repülőtéren. Belépéskor a vízumfelvétel a magyar állampolgárok számára csak a colombói nemzetközi repülőtéren lehetséges. A nemzetközi repülőtéri tranzitálás vízummentes.

Ha ön NEM magyar állampolgár, a beutazási feltételekről érdeklődjön Srí Lanka Nagykövetségén! Fontos, hogy a vízumigénylést ne hagyják az utolsó pillanatra!

Vízummal és vízum ügyintézéssel kapcsolatosan további információ és ügyintézés a Vista vízum részlegén lehetséges: https://vista.hu/vizumugyintezes

Időjárás: az éghajlata tipikusan trópusi, időjárás szempontjából szinte egész évben felkereshető az ország, de a turizmusra legalkalmasabb időszakok országrészenként eltérőek. Májustól szeptemberig különösen magas az évi csapadékátlag. A száraz időszak novembertől márciusig tart, viszont előfordulhat ebben az időszakban is esőzés. A délnyugati monszun miatti esős időszak a nyugati, déli és középső országrészben májustól júliusig tart, míg az északkeleti monszun decembertől januárig jelent sok esőt az északi és a keleti országrészben. A tenger vize egész évben kellemes, átlagosan 27C°. 
- déli és a nyugati országrészben a november-március közötti időszak a főszezon: süt a nap, nincs túl meleg, alacsony a páratartalom. Nyáron is lehet ezekre a területekre utazni, de ebben az időszakban szinte minden nap esik az eső. Augusztus-október között csökken a csapadék mennyisége, de a szél még elég erős, ezért a tenger csak novembertől válik biztonságossá fürdőzés szempontjából.
- a keleti országrészen, tengerparton, illetve az északi területeken a májustól szeptemberig tartó időszak a legalkalmasabb az utazásra, ilyenkor meleg és száraz az időjárás. A csapadékos időszak novembertől januárig jellemző ezeken a területeken, utána újra a szárazság lesz a jellemző.
- a hegyvidékre, az ország középső részére az európai tél időszakában érdemes utazni, ilyenkor ritkábbak az esők, viszont a hűvösebb, ködös reggelekre fel kell készülni. 

Védőoltás: kötelező védőoltás nincs. A sárgaláz elleni védőoltás akkor kötelező, ha fertőzött országból érkezik az utazó. Javasolt védőoltások: hastífusz, Hepatitis A, B, malária, Di-Per-Te. További információért forduljanak a Nemzetközi Oltóközponthoz.

 

Szállás neve: Természet és Kultúra Srí Lankán

Fakultatív programok

Eco Park (Minneriya Safari)

A 8800 hektáron elterülő park az elefántok szentélye, továbbá otthont ad szarvascsordáknak, rengeteg hüllőnek, kétéltűnek, több halfajnak, pillangóknak és rendkívül gazdag madárvilágnak. Találhatóak itt bambuszfák, melyek igen nagy ritkaságnak számítanak más parkokban. A hely különlegessége továbbá, hogy az elefántok testközelből figyelhetőek meg.

Ár: 27.600 Ft / fő

Kirándulás az ősi Polonnaruwa városba

Ez egy igazi romváros, melyet Srí Lanka 2. fővárosaként is emlegetnek. Itt meglátogathatják a volt királyi palotát, a Gal Viharaya buddhista templomot, mely ámulatba ejtő helyiségei mellett 4 Buddha szobrot is őriz, valamint olyan fontos vallási emlékműveket, mint a Shiva templom, a Lankathile, vagy a Waradage. Transzfer Polonnaruwaból Kandalamanba.

Ár: 19.500 Ft / fő

…sziklaerőd, romváros, barlangszentély, tea, fűszer, elefánt, leopárd… Tartson velünk Srí Lankára! utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

Szeptember
Október
November
December
Január
Február
Március
Április
2020. Szeptember
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
2020. Október
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
2020. November
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
2020. December
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
2021. Január
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
2021. Február
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
2021. Március
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
2021. Április
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


 • a szállást 6 éjszakára a választott szállodakategória szerint, standard kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora),
 • a körutazás programja szerinti szükséges belépőket,
 • a körutazást kényelmes, légkondicionált járművel,
 • a körutazás alatti programokat helyi, angol nyelven beszélő sofőr-idegenvezetővel.
 • az utazási költséget Srí Lankára,
 • a beutazáshoz szükséges vízum díjat,
 • az egyágyas szoba felárat,
 • az italokat étkezések alkalmával, valamint a további étkezéseket és italokat az utazás alatt,
 • a fakultatív programokat,
 • a további belépőjegyek díját,
 • a fotózásra és videózásra jogosító jegyet az egyes helyszíneken,
 • a korai bejelentkezés/késői kijelentkezés díját a szállodákban,
 • a csomaghordás és a szállodák fizetős szolgáltatásainak a díját,
 • a kiemelt és ünnepi időszakok felárát,
 • a karácsonyi és újévi gálavacsorák díját,
 • a borravalókat,
 • az egyéb személyes költségeket,
 • az útlemondási és az utas biztosítás (BBP) díját,

Felárak*:
 1. Sztornó biztosítás 1,50 %/foglalás* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Természet és Kultúra Srí Lankán – körutazás

Természet és Kultúra Srí Lankán – körutazás

Srí Lanka, colombo

Útazonosító: 117638

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Természet és Kultúra Srí Lankán – körutazás

Természet és Kultúra Srí Lankán – körutazás

Srí Lanka, colombo

Útazonosító: 117638

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!