Túrázások Szlovéniából

Ft-tól/fő 110.000
Időpont: 2021.10.01 - 10.05
Legjobb ár: 110.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.10.01 - 10.05

Tartson velünk a Túrázások Szlovéniából utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 110.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Outdoor, kaland
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:150732

Leírás:

?  4 éjszaka szállás egy helyen Szlovéniában
?  Meseszép tavak, vízesések, szurdokok
?  Szlovén kulináris élmények
?  Változatos túrák 3 ország hegyein

"Szlovénia híres az érintetlen természeti látnivalóiról. Ezekből ismerhetünk meg egy csokorra valót, miközben a szomszédos országok természeti csodáiból is csemegézhetünk."
Prónay Ildikó - az év idegenvezetője 2016

Utazásunk javarészt természeti látnivalókat ölel fel, messze a koronavírus szempontjából nagyobb kockázatú nagyvárosoktól. Friss levegő, csodás tájak, biztonságos kikapcsolódás.

Program:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) - BUDAPEST - VRATA - GOZD - MARTULJEK

Reggeli indulás, az M7-s autópályán haladunk dél-nyugati irányba, majd Tornyiszentmiklósnál lépünk határt Szlovéniába. A Ljubljana felé tartó autópályáról Trojanenál térünk le, itt tar­tunk pihenőt. Nem a hely az érdekes, hanem a fánk. Itt készül az eredeti trojanei fánk sárgabaracklekvárral, vagy vaníliakrémmel töltve, ahogyan ők mondják: krofi. Természetesen mi is megkós­tolhatjuk. Ezt követően a főváros érintésével a Juliai-Alpok felé utazunk. Mojstrana parkolójából gyalog indulunk délutáni vad­regényes túránkra a Vrata-völgyben. Közel 4 km-t teszünk meg a mesés erdei ösvényen, míg a végén elérjük a Peričnik-vízesést. A környezet és az 52 m magas vízfüggöny látványa lenyűgöző. Szlovénia több mint 100 vízesése közül ezt egyedivé igazán az teszi, hogy a vízesés mögé is be tudunk menni. A visszautat is gyalog tesszük meg buszunkhoz, így ezen a programon közel 10 km-t túrázunk. Innen már csak negyedórát kell utazni szál­lásunkig, ami Kranjska Gora szomszédságában lesz. Ebben a hotelben töltünk 4 éjszakát, itt lesz a vacsora is. A szállodának van ****-os része és ***-os szobái is. Mindenki jelentkezés­kor dönti el, hogy melyik szobatípust választja. A reggelit és a vacsorát ugyanabban az étteremben tudják elfogyasztani. A kínálat azonos, szobatípustól függetlenül.

2. NAP: KARINTIA - TSCHEPPASCHLUCHT - VILLACH

A mai napot Ausztriában töltjük. Karintiában található a Tscheppa-szurdok, ami az ország legszebb völgyszorosai közé tartozik. A kanyargó túraútvonal lezúduló hegyi patak mentén, stégeken, létrákon, lépcsőkön és hidakon át vezet, folyamatosan hegynek felfelé. A program fénypontjai közé tartozik a fém csigalépcső és függőhíd, valamint a 26 m magas, robajló Tschauko-vízesés. Sportértéke mellett adrenalin szintet emelő hatása is van az idevezető út megtételének. Ezután erdei úton érjük el a Deutscher Peter nevű éttermet, ahonnan helyi buszra szállva jutunk vissza a kiinduló ponthoz, azaz a buszunk parkolójá­hoz. Az ötnapos program során több alkalommal nehéz terepen kirándulunk. Ide azok jelentkezését várjuk, akik szeretik és bír­ják a megterhelő kihívásokat. A vadregényes túra után utazunk Karintia második legnagyobb városába, Villachba. Rövid sétát teszünk az óvárosban, melynek leghangulatosabb része a széles sétálóutca és a Dráva partja. Az óváros jellegzetességei közé tar­toznak a szűk kis sikátorszerű utcácskák is, ahol üzletek, kávézók, éttermek biztosítják a szórakozást. A több mint 900 éves Villach városa egyszerre modern és romantikus. Legértékesebb műem­léke a főtér közelében lévő későgótikus Szent Jakab plébánia­templom, ezt is megnézzük. Rövid szabadprogram után buszra szállunk, és az esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: TOLMIN-SZURDOK - KOZJAK-VÍZESÉS

Ezen a napon két látványos és vad szurdokot keresünk fel. Reggeli után buszunkkal Tarvisio érintésével, a fantaszti­kus panorámával rendelkező Predil-hágón utazunk. A Juliai- Alpok csodaszép hegyei, fenyvesei között ereszkedünk le a Triglavi Nemzeti Park elragadó völgyébe. Itt a Soča (Isonzó)- folyó a fő látványosság a hihetetlen azúrkék színével. A Soča mellékfolyója a Tolminka, ennek szurdokát ismerjük meg a mai napon. A szépen kiépített buszparkolóból helyi busszal (vagy gyalog) lehet eljutni a hegyszoros bejáratához. A szur­doknak két ága van. Először a Tolminka-patak völgyében hala­dunk, amit hidak és sziklába vájt járdák tesznek különlegessé. Ezen a szakaszon jutunk el a patak mélyén feltörő hőforrások­hoz, amiknek hőmérséklete 18-21 °C. Felette magasodik az Ördög-hídja, azon fogunk majd visszajönni a kiindulási helyre. Ezt követően egy függőhídon kelünk át, ahonnan szép rálá­tás nyílik a két szurdok találkozására és a két folyó összefolyá­sára. Ezután a Zadlaščica-folyó kanyonjában haladunk hosszabb lépcsős szakaszon, míg elérjük a látványos ösvény végét. Itt egy kilátóplatformot hoztak létra, ahonnan jól lehet látni a két füg­gőleges sziklafal közé beékelődött Medve-fej sziklatömböt és a szűk szorost. Innen, aki akar, még pár perc kitérővel felkapasz­kodhat a Dante-barlanghoz. A legenda szerint a költőt ez a bar­lang ihlette az ,,Isteni színjáték" pokolban játszódó jeleneteire. Majd aszfaltos úton indulunk, és átkelünk a már alulról meg­csodált Ördög-hídon. Szédítő látványt nyújt a 60 m mélységben alattunk zúgó Tolminka-patak. Ezután buszunkhoz megyünk. A következő programunk Kobarid közelében lesz. Először átke­lünk gyalog a Soča fölött átívelő Napoleon-hídon. Káprázatos a folyó kék színe és az általa kivájt fehér sziklák együttese. Gyalog folytatjuk utunkat a Kozjak vízeséshez, mely egy barlang belse­jében lévő zöld tavacskába érkezik. Az odavezető erdei ösvény is csodálatos, melyet kis fahidak tesznek változatossá. Sokak sze­rint a Kozjak-vízesés a legszebb zuhatag Szlovéniában. A vis­szaút során az első világháborúban használt bunkereket is megnézhetjük. A közel 1,5 órás program után szállásunkra indulunk, ahova az esti órákban érkezünk.

4. NAP: FUSINE - PLANICA - KRANJSKA GORA - MARTULJEK

Reggeli után busszal indulunk Olaszországba. Kemény kapasz­kodóval érjük el a Tarvisiotól 10 km-re lévő Fusine-i tavakat, melyek az olasz Júliai-Alpok talán legszebb kirándulóhelye. A káprázatosan tiszta, hihetetlenül kék vizű, jégkorszaki ere­detű két tavacskát könnyű sétával körbejárhatjuk. A kiépített túrautak meseszép sziklák között, hatalmas fenyőfák árnyéká­ban vezetnek. Nemcsak a tavak látványa lenyűgöző, hanem a föléjük magasodó Mangart-hegy (2.679 m) tekintélyt paran­csoló tömbje is. A tavak partján kisebb éttermek is működ­nek. Kora délután visszamegyünk Szlovéniába. Először a világhírű Planica síugró sáncokat csodáljuk meg. Planica nem­csak Szlovéniában, hanem az egész világon fogalom a síug­rók körében. Itt ugrottak a világon először 100 m, majd 200 m felett is. Itt idáig 42 világcsúcsot értek el a síugrók. A 8 éves fel­újítás eredménye egy új sírepülő sánc a hét síugró sánc mellett. Ezt követően Krjanska Gorába utazunk. Először egy ,,torna­órán" veszünk részt. Ez azt jelenti, hogy a település kaszinójától indulva a természetben kiépített ügyességi feladatokat végez­hetünk el, miközben túrázunk a Jasna-tóhoz. Itt rövid pihenőt tartunk, majd folytatjuk kirándulásunkat fel a hegyre. A túlol­dalon leereszkedve, különböző feladatokat teljesítve fejezzük be a tornaórát. Ezután a híres síközpont, Krajnska Gora cent­rumában séta, szabadidő, majd visszamegyünk szállásunkra. Ekkor mindenki választhat, hogy a szálloda wellness részlegé­ben lazít, vagy egy izgalmas túrán vesz részt, mely során a szál­lásunk közelében lévő vízesést keressük fel. A Martuljek-patak impozáns zuhatagához lépcsősorokkal ellátott szurdokvölgy­ben tudunk feljutni. A szintkülönbség 200 m. Ugyanezen az úton jövünk vissza. Az 5 km-es túra kb. 1,5 órát vesz igénybe. Este vacsora.

5. NAP: BLED - TORNYASZENTMIKLÓS - BUDAPEST

Reggeli után Szlovénia legnépszerűbb turistalátványosságát keressük fel, a Bledi-tavat. Nem a megszokott módon teszünk itt látogatást, ezért nem tervezünk hajózást a szigetre. Lehet választani: aki szeretné körbejárni a tavat (kb. 6 km), körbe sétálhatja. Aki akar, felgyalogolhat a sziklaszirten álló várhoz. A vár alsó udvarának kis műhelyében egy Gutenberg-korabeli nyomdagép másolata található. A felső udvaron meseszép kilá­tás, egy múzeum és egy étterem fogad bennünket. Mozgalmas programunk végén meg lehet kóstolni a híres bledi krémest. Ezt megtehetjük fent a várban, vagy lent a tóparton a csodás panorámával rendelkező étteremben is. Ezután buszra szállunk. Autópálya pihenőben szünetet tartva indulunk Nagykanizsa érintésével Budapest felé, ahová az esti órákban érkezünk. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 06:30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 07:00
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 02:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 05:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 04:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 05:15
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 05:15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 04:45
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. délelőtt 10:00
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 01:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 03:30
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 03:00
— Siófok, Tesco parkoló, kb. reggel 08:00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 04:00
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, kb. reggel 07:30-08:00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 04:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 04:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 04:40
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 03:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 06:00

x Túrázások Szlovéniából
Szállás neve: Túrázások Szlovéniából

Túrázások Szlovéniából utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Utasbiztosítás - Prémium 5.500 Ft/fő
  2. Utasbiztosítás - Standard 3.500 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Túrázások Szlovéniából

Túrázások Szlovéniából

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Bled

Útazonosító: 150732

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Túrázások Szlovéniából

Túrázások Szlovéniából

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Bled

Útazonosító: 150732

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!