Üzbegisztán körutazás

Ft-tól/fő 339.000
Időpont: 2020.05.18 - 05.28
Legjobb ár: 339.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.05.18 - 05.28
További árak és időpontok

Tartson velünk a Üzbegisztán körutazás utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 11 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 339.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 11 nap / 10 éjszaka
Utazás azonosítója:140322
Kívánságlistára teszem

Üzbegisztán körutazás - Miért éppen ide?

 • Mert felkeressük a Selyemút legnagyszerűbb városait, mint Bukhara, Szamarkand, Tashkent és Khiva
 • 3000 év kulturális öröksége sűrűsödik össze Közép-Ázsia ezen régiójában
 • Utunk eltér a standard utazásoktól, 2 nappal hosszabb és részletesebb a program
 • Idegenvezetőnk a neves orientalista, dr. Sárközy Miklós

Programok

1.nap Budapest > Taskent

Indulás Budapestről moszkvai átszállással Taskentbe, érkezés az éjszakai órákban. Transzfer a szállodába.
Szállás: Taskent (2 éj)

2.nap Taskent

Reggeli után városnézés következik: ismerkedés a taskenti óvárossal, látogatás a 16. századi Kukeldas (ma is működő) medresze épületében, séta a Hazrat-i Imám téren és környékén: Hazrat-i Imám mecset, Barak kán 16. századi medreszéje; Kaffál Sasí mauzóleum, egy koraiszlámkori taskenti muszlim szent sírjának meglátogatása, majd pedig a 16. századi Tilla Sejk mecset és benne a gigantikus 7. századi Oszmán Korán következik, melyet Timúr Lenk hozott magával Szíriából, délután pedig a Taskenti Iparművészeti Múzeum (Plovcev palota), Timur Lenk lovasszobra, a taskenti Opera (kívülről) és a Csorszú bazár megtekintése következik.
Szállás: Taskent

3.nap Taskent > Ürgencs > Ayaz Kala > Khíva

Reggeli után indulás a taskenti reptérre, menetrendszerinti járattal indulás Ürgencsbe, Nyugat-Üzbegisztánba, érkezés után sivatagi túra következik a Amu Darján átkelve, meglátogatjuk az iszlám előtti ősi Khorezm erődjeit, a Selyemút ősi oáziskulturájának máig páratlan látványt nyújtó erődjeit, az un. negyven erőd vidékén:  látogatás az iszlám előtti Toprakkalába (Földvár), Khorezm második fővárosának romjaihoz. Ezután a későókori Kizilkala (Vörös erőd) máig épen álló csodás  épületének  megtekintése következik. Végül pedig a monumentális Ayaz Kala hatalmas sivatagi erődjének megtekintése,  Sivatagi pihenő, délután pedig megérkezünk Khívába.
Szállás: Khíva

4.nap Khíva

Egész napos program Khívában: az ősi Khíva külső erődrendszerének megtekintése, a ,,mindössze" 26 méter magas Kalta Minár (alacsony minaret) körbesétálása,  a Muhammad Amín khán medresze, a 12- 17. századból származó Konja Arg (a régi erőd és palotarendszer) megtekintése, eredeti állapotukban paloták, háremek, udvarok, medreszék, börtönök sajátos labirintusa, Vámbéry Ármin khívai emlékművének megtekintése, panorámafotózás az óvárosra, Iszlám Khodzsa, egy 20. század eleji khívai reformpolitikus által emeltetett medresze és 45 méter magas minaret megtekintése kívülről, a Nagymecset és 213 káprázatosan faragott faoszlopa, látogatás Pahlaván Mahmúd, a híres 14. századi birkózó hős középkori mauzóleumában, délután a Sérgházi khán medreszéjébe látogatunk, ezt követi a  Tas Khauli palota és háremépület megtekintése. Piac és bazár, délután szabadprogram.
Szállás: Khíva

5.nap Khíva > Bukhara

Reggeli után vonattal továbbutazunk Khívából Bukharába, átkelés Vámbéry Ármin nyomán az Üzegisztán nagy részét borító Kizilkum sivatag festői homokdűnéin délután érkezés a nemes Bukharába, majd elfoglaljuk szállásunkat. Időtől függően séta a bukharai óváros ódon negyedében, felkeresve a bukharai zsidók egykori pazar rezidenciáit.
Szállás: Bukhara (3 éj)

6.nap Bukhara

Reggel látogatás a Po-i Kalón épületegyüttesnél, a középkori Bukhara szimbólumánál, a 16. századi Nagymecset és vele szemközt álló Mír-i 'arab medresze megtekintése, majd séta a bazár híres ,,táqjainak" fedett boltíves csarnokai alatt: aranyművesek, süvegárusok, pénzváltók csarnokai), majd pedig a Magok-i Attárí mecset, buddhista és zoroasztriánus előzményekre épült koraiszlámkori szentély következik.  Ezt Ulug Bég és 'Ab al-Azíz khán medreszéinek megtekintése követi. A 17. századi Nádir Divánbegí khánaka és medresze, a Kukeldas medresze (dervisszálló) és a Lab-i khauz medence és medreszekomplexum után főhajtás Vámbéry Ármin előtt a bukharai Argban (erődben), majd pedig látogatás a közelben álló Bolo Khauz mecsetben, ezután látogatás a Csasma cAjjúb-nál (Jób forrás), a közép-ázsiai népi vallásosság zarándokhelyén, végül pedig a koraközépkori Bukhara szimbólumának számító Számánida mauzóleum meglátogatása következik. Időtől függően további sétákat tehetünk a bukharai óvárosban.
Szállás: Bukhara

7.nap Bukhara

E napon a Bukhara környéki fontos világi és vallási központokat tekintjük meg, reggel  Bukhara szimbólumához, az indiai kulturális hatásokat tükröző Csahár Minór medreszéhez látogatunk, ezután pedig  reggel buszos kirándulás keretében a bukharai emírek utolsó palotájába látogatunk, a 20. század elején épült Szitóra-i Móh-i Khósszahoz, az európai és közép-ázsiai művészeti hatások eme különös elegyéhez, utána Bahá' al-Dín Naqsbandí, a ma is népszerű közép-ázsiai és közel-keleti dervisrend, a naqsbandijja alapítójának lenyűgöző síremléke  következik a 16-18. századból, ezután pedig  Csahár Bakr híres középkori muszlim zarándokhelyét  és kiterjedt nekropoliszát látogatjuk meg, délután visszatérünk Bukharába, majd ez követően szabadprogram.
Szállás: Bukhara

8.nap Bukhara > Sahriszabz > Szamarkand

Reggelit követően busszal indulás Sahriszabzba Timur Lenk ,,szűkebb pátriájába": az Ak Szaráj ( Fehér palota), látogatás Timur gigantikus nyári palotájának romjainál, Timur Lenk 1963-ban felfedezett kriptájának megtekintése, Umar Sejkh és Dzsahángír, Timúr két idősebb fiának sírhelye, Ulugbég mecsete, a Kok gumbáz (Kék kupola) és a vele szemben levő timurida zarándokhelyek és mauzóleumok: a Gumbad-i szajjidán, és Samsz al-Dín Kulál  sejkh (Dár al-tilávat) szúfi szent sírjának, majd pedig a Hazrat-i Imám mecset meglátogatása, Este átkelés a átkelés a Zerafsán  hegység alacsonyabb vonulatain, érkezés a kies és enyhe klímájú Szamarkandba.
Szállás: Szamarkand (2 éj)

9.nap Szamarkand

Egész napos színes program a Selyemút ősi városában, Szamarkandban: reggel látogatás Timúr Lenk, a hatalmas 14-15. századi közép-ázsiai világhódító sírjánál, a Gúr-i Mírben, A Regisztán tér, a 15-17. században kiépült híres szamarkandi városközpont és medreszéinek (Ulugbég medreszéje, Tilla Kári medresze, Sérdór medresze), délután látogatás Afrásziábban, Szamarkand peremén: az egykori preiszlám Szogdiána emlékei, lenyűgöző szogd freskók és régészeti emlékek, séta Afrásziáb városának romjai közt; utána látogatás Timúr Lenk unokájának, a tudós Ulugbég csillagvizsgálójánál és múzeumánál, ezután az ősi Sáh-i Zinda (az Élő király) zarándokhely és nekropolisz 14-15. századi gazdag timurida sírjainak megtekintése, végül a Bíbí Khánim mecset, Timur kedvenc felesége gigantikus ,,ajándékának"megtekintése, látogatás a Sziáb bazárban, üzbég és tadzsik életképek.
Szállás: Szamarkand

10.nap Szamarkand > Taskent

Reggeli után látogatás Imám al-Bukhárí sírjánál, látogatás a legfontosabb közép-ázsiai hadísz-tudós és az egyetemes muszlim hadísztudományok kimagasló alakja mauzóleumánál és múzeumában mintegy harminc kilométerre Szamarkandtól, ezután pedig egy ősi technológiai tudást felélesztő papírmalmot és papírmanufaktúrát tekintünk meg Szamarkand határában, ahol megismerkedünk a Selyemút középkori világával, délután visszatérünk Szamarkandba, szabadidő, vásárlás. Koraeste az Afrásziáb szuperexpresszel visszatérünk Taskentbe.
szállás: Taskent (1 éj)

 

11.nap Taskent - Budapest

Hajnalban indulás haza moszkvai átszállással Budapestre.

Az ár tartalmazza

 • elhelyezés 3* hotelekben
 • reggeli
 • transzferek
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • helyi idegenvezető, magyar nyelvű csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegy + illeték kb. 190.000 Ft
 • Urgench Tashkent repülőjegy + illeték 36.000 Ft
 • félpanzió 32.000 Ft
 • storno biztosítás, BBP
 • egyéni kiadások, borravaló.

Egyéb megjegyzés

A repülőjegyek árai a szabad helyek függvényében változhatnak!
A részvételi díj 
minimum 15 fő esetén érvényes.
12-14 fő esetén + 30.000 Ft/fő felár!
A programban feltüntetett árak 1 USD = 290 FT árfolyamig érvényesek.

Szállás

Tashkent: Shodlik Palace***
http://shodlikpalace.com/en/

Khíva: Hotel Malika Khíva***
http://www.malika-khiva.com/

Bukhara: Hotel Rangrez***
http://hotelrangrez.com/en

Szamarkand: Hotel Registon***
http://www.hotel-registon.uz/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja

x Üzbegisztán körutazás
Szállás neve: Üzbegisztán körutazás

Üzbegisztán körutazás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Félpanzió felár 32.000 Ft/fő
 2. Repülőjegy 190.000 Ft/fő
 3. Urgench Tashkent repülőjegy 36.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Üzbegisztán körutazás

Üzbegisztán körutazás

Üzbegisztán, Körutazás Üzbegisztánban

Útazonosító: 140322

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Üzbegisztán körutazás

Üzbegisztán körutazás

Üzbegisztán, Körutazás Üzbegisztánban

Útazonosító: 140322

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!