Vietnám és Kambodzsa körutazás

Ft-tól/fő 1.470.480
Időpont: 2024.11.21 - 12.02
Legjobb ár: 1.470.480 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2024.11.21 - 12.02
További árak és időpontok

Tartson velünk a „Vietnám és Kambodzsa körutazás” utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 12 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.470.480 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 12 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:184726

Vietnám és Kambodzsa körutazás ***

A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT TARTALMAZZA:

 • repülőjegyet
 • 9 éjszaka szállást helyi 4 csillagos szállodákban
 • félpanziós ellátást (valamint a program szerint plusz 2 vacsorát)
 • transzfereket és kirándulásokat
 • a városnézéseket a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetéssel és a programban szereplő látványosságok belépőjegyeit.

A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT NEM TARTALMAZZA:

 • repülőtéri illetéket
 • vízumdíjat
 • belföldi repülőjáratok díját
 • útlemondási biztosítást
 • valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást

 

A KÖRUTAZÁSUNK TERVEZETT PROGRAMJA:

1. nap: Budapest - Doha
Délelőtt elutazás Budapestről Dohába, érkezés a késő esti órákban.

2. nap: Doha - Hanoi
Dohából a menetrend a kora hajnali járattal indulás Hanoiba, éjszaka a repülő fedélzetén. A helyi idő szerint, a kora délutáni órákban érkezés Vietnámba. A repülőtérről a csoport azonnal a szállodába érkezik, ahol a szobák elfoglalása, majd egy jól megérdemelt pihenés következik a hosszú utazás után. 17:30-tól lehetőség nyílik a legautentikusabb közlekedési mód kipróbálására, fél órás riksás túrára indulunk Hanoi óvárosában. A program után üdvözlő vacsora a város egyik helyi éttermében. Szállás Hanoi belvárosában, Le Jardin Hotel & Spa **** (deluxe szobatípus), vagy hasonló.

3. nap: Hanoi - Halong-öböl
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. A délelőtt folyamán városnézés, amely során Ho Si Minh komplexumának megtekintése, majd az Egylábú pagoda következik. Délután transzfer a Halong-öbölben található kikötőbe, ahol a két napos hajókirándulás indul. A kabinok elfoglalása után büféebéd a kihajózás közben. A hajózás folyamán különböző programok állnak rendelkezésre ingyenesen a hajó vendégei számára (kajakozás, napozás, főzőiskola, horgászat). Különleges büfévacsora a hajó panoráma fedélzetén. Szállás Au Co Cruise 4 csillagos hajó fedélzetén (deluxe kabinokban).

4. nap: Halong-öböl - Hanoi - repülőút Danangba - Hoi An
Reggeli a hajó fedélzetén. A délelőtt folyamán a különböző programok állnak rendelkezésre ingyenesen a hajó vendégei számára (thai chi lecke, Sung Sot barlang meglátogatása). A délelőtti programok után elhagyjuk a hajót, a kikötőből transzfer a repülőtérre, majd a Hanoi - Danang járattal utazás (1óra 30 perc repülési idő). A megérkezés után transzfer a szálláshelyre, a szobák elfoglalása. Rövid pihenő után gyalogos városnézés kezdődik Hoi An ősi belvárosában, ahol a leglátogatottabb attrakció a Japán-híd. Vacsora egy helyi étteremben, majd séta vissza a hotelbe. Szállás Hoi An belvárosában, Hoi An Historic Hotel **** (superior szobatípus), vagy hasonló.

5. nap: Hue
Korai reggeli a szállodában, majd transzfer Hue-ba, a Hai Van hágón át. A megérkezés után első látnivaló a császári fellegvár, amelyet a 19. század elején építették, Gia Long császár uralkodása alatt. A Nguyen-dinasztia politikai és kulturális központjaként szolgált egészen a dinasztia bukásáig. 1945 után a komplexum már több mint 500 hektáron terül el és egy árok és erődített falak veszik körül. A Citadella több különböző részre oszlik, mindegyiknek megvan a maga sajátos funkciója. A legfontosabb része a Tiltott Bíborváros, amely a császár és családja magán rezidenciája volt. A Tiltott Bíborvárost magas falak veszik körül és csak a császár családja és legközelebbi tanácsadói számára volt elérhető. A birodalmi fellegváron belüli egyéb figyelemre méltó építmények közé tartozik a Legfelsőbb Harmónia csarnoka, amely a fontos szertartásokra és állami alkalmakra használták. Valamint a Kilenc Szent Ágyút, melyeket a 19. században voltak használatban, de máig láthatók. Valamint megtekintjük a Királyi Könyvtárat, amely ókori kéziratok és könyvek gyűjteményét őrzi. A tartalmas délelőtti program után ebéd egy helyi étteremben. Ebéd után transzfer Minh Mang sírjához. A sír egy nagy, festői dombon található, kilátással a Parfüm-folyóra, és úgy tartják, a Nguyen-dinasztia építészetének egyik legszebb példája. A sírkomplexum több különböző építményből áll, beleértve a főkaput, az oszlopok pavilonját, a szertartások udvarát, a templom környékét és természetesen magát a sírkamrát. Az egész komplexum úgy lett kialakítva, hogy harmonizáljon a környező tájjal, kertekkel és tavakkal. Kanyargós ösvények vezetik a látogatókat a különböző területeken. A Minh Mang sír egyik egyedi jellemzője az elrendezése, amely tükrözi a Feng Shui alapelveket. A sír négyzet alakú, középen a császár sírkamrája található és körülötte szimmetrikusan elrendezett egyéb épületek és udvarok. A komplexum is bonyolult faragványokkal, szobrokkal és festményekkel díszített, amelyek közül sok a császár életét és uralkodását mutatja be. Ma a Minh Mang sírja népszerű turisztikai célpont és az UNESCO Világörökség része. A királyi sírok egyik legszebb és legjobb állapotban fennmaradt példájaként tartják számon Vietnamban, és ez a Nguyen-dinasztia művészeti és építészeti vívmányainak egyik legszebb bizonyítéka. Transzfer Hue-ból vissza Hoi An-ba. Szállás Hoi An belvárosában, Hoi An Historic Hotel **** (superior szobatípus), vagy hasonló.

6. nap: Danang - Ho Si Minh-város
Mivel ma egy kora reggeli repülőjáratot kell elérnie a csoportnak, ezért reggelit csomagban kapjuk a szállodában. A kijelentkezés után transzfer a repülőtérre, majd a Danang - Saigon járattal utazás (1óra 35 perc repülési idő). A megérkezés után azonnal indul az érdekfeszítő városnézés! Első állomás a háborúból ismert Cu Chi környékén épült alagutak. A megérkezés után egy rövid videót láthatnak a környékről, amely a háború idejét mutatja be. A bemutató számos kérdésre ad választ, nem csak Cu Chi-vel, hanem általában Vietnammal kapcsolatban. Látogatás következik az alagútrendszerben, ahol csapdákat láthatunk, egy amerikai tank maradványait és számos bombakrátert. Lehetőség nyílik a föld alatti alagutak felfedezésére, hogy megtapasztaljuk, milyen érzés volt a föld alatti szűk járatokban élni, harcolni. Aki szeretne kipróbálni a háborús fegyvereket, felár ellenében a lőtéren még erre is lehetőség nyílik. Ebéd egy helyi étteremben, majd transzfer vissza Ho Si Minh-városba, ahol városnézés. Látnivalók: az Újraegyesítési Palota (kívülről), amely Dél-Vietnám elnökének egykori rezidenciája, Saigon központi posta és a nagy katedrális. Saigon, ma hivatalos nevén Ho Si Minh-város, egy élénk metropolisz Dél-Vietnamban. Ez a legnagyobb több mint 8 millió lakosú város az országban. A városnak gazdag történelme a Khmer dinasztia idejére nyúlik vissza, az 1. században. Időközben fontos várossá vált a francia gyarmati időszakban és ekkor kapta a Saigon nevet. A vietnami háború 1975-ös befejezése után a várost átnevezték Ho Si Minh-városra, a vietnami forradalmi vezető, Ho Si Minh tiszteletére. Ma Ho Si Minh-város a kereskedelem, a kultúra és a turizmus nyüzsgő központja. Ez ad otthont a széles körű látnivalóknak, köztük történelmi helyszíneknek, nyüzsgő piacoknak, ízletes utcai étkezdéknek és modern bevásárlóközpontoknak. Szállás Ho Si Minh-város belvárosában, Bay Saigon Hotel **** (deluxe szobatípus), vagy hasonló.

7. nap: Ho Si Minh-város - Cai Be - Chau Doc
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer Cai Be irányába, amely a Mekong-deltában található. Első állomás a híres úszó piac felkeresése, ahonnan evezős csónakok viszik az utasokat a kisebb csatornák mélyére, ahol a csendé és a nyugalomé a főszerep. Ez után újra a nagy hajóra szállva, a világ egyik leghosszabb folyóján, a Mekong-on található An Bihn szigetre érkezünk. Itt egy mesterséges csatornán érjük el az Ut Trihn Homestay szálláshely, amelynek éttermében a csoport ebédelni fog. Ebéd után körbejárhatjuk a szálláshelyhez tartozó gyümölcsöskertet és elfogyaszthatunk egy csésze teát, miközben tradicionális zenét hallgatunk az ősi házban. Séta a helyi faluban és látogatás egy helyi műhelybe, ahol megtudhatjuk, hogyan kell készítenek a helyiek rizspapírt, kókuszos cukorkát, vagy pattogatott rizst! Az édességeket egy csésze forró tea mellett kóstolhatjuk meg. Aki szeretne, választható kerékpározást is az idő eltöltésére! Ugyanis egészen különleges élmény leg a falusi ösvényeken kerékpározni, így látva a helyiek mindennapi életét. Gyümölcsöskertek, iskolák, templomok, pagodák és hagyományőrző házak mellett visz az út. Végül egy téglaégetőt keresünk fel, ahol megtekinthetik, hogyan készítenek agyagból gyönyörű edényeket a helyiek. A körút VinhLong városban ér véget, ahonnan transzfer Chau Doc-ba, ahol a megérkezés után a szobák elfoglalása és vacsora a szálloda éttermében. Szállás Chau Doc belvárosában, Victoria Chau Doc Hotel **** (superior szobatípus), vagy hasonló.

8. nap: Chau Doc - Phnom Penh
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer a Tinh Bien határátkelőig, átlépés Kambodzsába (a határon buszt és helyi idegenvezetőt kell váltani). Buszos transzfer Kambodzsa fővárosába, ahol egésznapos városnézés, ebéddel egy különleges khmer étteremben. A nap első látványossága a királyi palota, amely egy csodálatos komplexum. Az épületegyüttes Kambodzsa királyának hivatalos rezidenciájaként szolgál, és jelentős kulturális és történelmi mérföldkő az országban. A királyi palota építése 1866-ban kezdődött Norodom király uralkodása alatt és azóta is több bővítésen és felújításon esett át. A komplexum számos épületet, kertet és pavilont foglal magába, amelyek a hagyományos khmer építészetet és dizájnt mutatják be. Az Ezüst Pagoda vagy a Wat Preah Keo Morokat, egy másik kiemelkedő épület a királyi palotán belül. Nevét a padlóját borító ezüst csempékről kapta. Az Ezüst Pagoda számos értékes buddhista szobornak és műtárgynak ad otthont, köztük egy csodálatos Smaragd Buddha szobornak, amely Baccarat kristályból készült. A királyi palota után következik a Tuol Sleng börtön, más néven S-21, amely egy szigorúan titkosított börtön és kihallgató központ volt. A vörös khmer rezsim rémuralma Kambodzsában az 1970-es évek végén kezdődött. A Phnom Penhben található helyszín, eredetileg egy Tuol Svay Prey néven ismert középiskola volt, mielőtt a vörös khmerek börtönré alakították át. Ma a Tuol Sleng, a Népirtás Múzeuma emlékeztetőként szolgál Kambodzsa tragikus történelmére. Az látogatók megtekinthetik az egykori börtön épületeit, az eredeti állapotban fennmaradt börtöncellákat és a kínzások helyszínét. A múzeum betekintést nyújt a brutalitásba és a szenvedésbe, amelyet számtalan elítélt szenvedett el a vörös khmer rezsim alatt. A nap végén transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szállás Phnom Penh belvárosában, Anik Palace Hotel **** (deluxe comfort szobatípus), vagy hasonló.

9. nap: Phnom Penh - Siem Reap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból, majd buszos transzfer Siem Reap-be, útközben pihenővel. A megérkezés után ebéd, majd városnézés. Elsőként Siem Reap egyik legrégebbi temploma, a Wat Bo-t keressük fel, amely a jól megőrzött, késő 19. századi falfestmény gyűjteményéről ismert. Bár a Wat Bo egy buddhista templom, ezek a festmények a Reamker jeleneteit is ábrázolják (a ramayana kambodzsai értelmezése - egy epikus hindu történet a szerelemről Rama és Shita, minden idők legerősebb férfija és legszebb nője között). Itt látható még egy lenyűgöző Buddha-szoborgyűjtemény is. A következő állomás az Artisans Angkor egy kambodzsai szociális vállalkozás, amelyet eredetileg azért hoztak létre, hogy felelevenítsék a khmer kulturális örökséget, miközben a vidéki fiataloknak segítenek munkát találni, az otthonuk közelében. Az 1990-es évek végén történő megalakulása óta az Artisans Angkor arra törekszik, hogy szakmai ismereteket nyújtson a korlátozott oktatási lehetőségekkel rendelkező közösségeknek. Emellett jobb munkakörülményeket és szociális feltételeket kínál az alkalmazottai számára. Jelenleg 48 műhelyt nyitottak Siem Reap tartományban, így biztosítva több mint 1100 embernek munkát, köztük több mint 800 kézművesnek. Az évek során a Artisans Angkor a khmer mesterség igazi bemutatója lett. Selyemszöveteket készítenek, amikből ruhákat varrnak. Valamint kőből, fából faragásokat, lakkárukat, vásárolhatunk, de ezüstből készült tárgyak és selyemfestés is kapható. Végül a régi piac, vagyis a helyi nevén a Psar Chas zárja a napot. Ez Siem Reap legrégebbi khmer piaca, amelyet kötelező meglátogatni azoknak, akik szeretnék megtapasztalni a helyi életmódot. Délután felkeressük a Kompong Phluk nevű úszó falut, amely a Tonle Sap tavon található. Egy rövid csónakos kirándulást teszünk a tavon. Este egy különleges Apsara vacsora és a táncbemutató a program része. Ennek egy nagy, légkondicionált fa pavilon ad otthont, amely a Siem Reap-ben található Angkor Village Resort területén van. Az Angkor Village Apsara Színház a klasszikus khmer táncnak bemutató helye, ahol élőzenekarral kísért előadások láthatók. A műsorok jellemzően a kecses apsara (nimfa) táncból és jelenetekből állnak, a Ramayana néven ismert hindu eposzból. Mindez kambodzsai témájú vacsorával egybekötve élvezheti a csoport. Szállás Siem Reap belvárosában, Hotel Somadevi Angkor Resort & Spa **** (superior szobatípus), vagy hasonló.

10. nap: Siem Reap
Életreszóló élménnyel, látvánnyal indul a nap, a napfelkelte megtekintésével Angkor Wat-ban! Majd ezután reggeli a szállodában. Majd egy egésznapos látogatás következik az ősi templom komplexumban, ebéddel egy helyi étteremben. Először Angkor Thomot keressük fel, a déli kaput, ahol a Bayon templom található, amely a 12. század végétől a 13. század elejéig épült VII. Dzsajavarman király alatt. Ez 54 toronyból, a királyi házból, a Phimeanakas templomból (a Mennyei templom), az Elefánt-teraszból és a Leprakirály teraszából áll. Majd meglátogatjuk a dzsungel által körülvett Ta Prohmot. Végül Angkor Wat következik, a világ legnagyobb temploma, amely 200 hektáron terül el, vizesárokkal és egy 1300x1500 méteres külső fallal van körülvéve. Szállás Siem Reap belvárosában, Hotel Somadevi Angkor Resort & Spa **** (superior szobatípus), vagy hasonló.

11. nap: Siem Reap - Phnom Pehn - Doha
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból, utazás a repülőtérre - útközben ebéddel. Megérkezés a menetrendhez igazodva a Phnom Pehn-i nemzetközi repülőtérre, ahonnan a délutáni órákban indul járatunk Dohába (egy rövid, Ho Shi Minh-városban történő technikai megállóval). Dohai megérkezés közvetlen éjfél előtt (már a helyi idő szerint).

12. nap: Doha - Budapest
A hajnali órákban Dohából továbbutazás Budapestre, megérkezés a menetrend szerint reggel.

 

FONTOS TUDNIVALÓK A KÖRUTAZÁSUNKKAL KAPCSOLATBAN:

Kiutazás:

Terveink szerint az egyik legnépszerűbb légitársasággal, a Qatar Airways járataival utaznak csoportjaink.

A REPÜLŐ TERVEZETT MENETRENDJE
Budapest - Doha 15:30 - 22:45
Doha - Hanoi 01:45 - 12:25
Phnom Penh - Doha 16:50 - 23:50
Doha - Budapest 02:40 - 06:35

A fentiekben megadott menetrendek tájékoztató jellegűek, ezek változtatási jogát a légitársaság és irodánk is fenntartja.

FONTOS INFORMÁCIÓ: lemondás esetén a repülőjegy 550 000 Ft / fő ára (amely tartalmazza a repülőtéri illetéket) nem visszatéríthető!

Minimum létszám: 20 fő


Pénzügyek:
Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során fix borravaló összeget szed össze idegenvezetőnk. Ezt osztja aztán szét a helyi idegenvezetőknek, a szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a buszsofőröknek. Kérjük napi 10 USD / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra (az utazás napjainak kivételével, vagyis 10 napra ez 100 USD / fő).

Étkezés:
Bőséges büféreggeli a szállodában, valamint a napi programhoz kapcsolódva, többfogásos, tradicionális távolkeleti ebéd.

Időjárás:
Tökéletes időjárás fogadja az utazókat novemberben! Vietnám északi részén is már napközben 20-25, éjszaka 15-20 C fok közötti hőmérsékletekre lehet számítani. Délre haladva ez pár fokkal emelkedik, napközben 30 C fokos meleg a várható. Esőre mindkét országban kicsi az esély ebben az időszakban.

Vízum:
A vietnámi vízum online intézhető, ezt irodánk készíti (az ügyintézéshez szükséges adatokat indulás előtt kérjük be). A kambodzsai vízumot a szárazföldi határátlépéskor kell majd a helyszínen kiváltani. Erről is indulás előtt adunk pontos tájékoztatást.

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megléte mindenképp javasolt. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:
Az program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs nagyobb egészségügyi kockázata, mint bármely zsúfolt Európai nagyvárosnak. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni. A félpanziós ellátás során, az éttermekben és a szállodában felszolgált ételek minősége garantált, ezekkel nem volt még soha gond. Ez már nem mondható el a különböző utcai árus által készített ételre, ezeket nagy körültekintéssel javasoljuk fogyasztásra.

Különleges étkezés, étel intolerancia:
Körutazásunk során a szállodákban a reggeli büfé jellegű, az ebédek pedig fix menüt tartalmaznak. A büfé reggeli esetében kiemelkedően széles választék áll rendelkezésre, míg a távolkeleti ebédnél 10-12 fogást szolgálnak fel, amelyeknél jól elkülönülnek a párolt zöldségek és a húsok. Így a különböző étel intoleranciában szenvedő utasaink a kívánságaiknak megfelelően, ezekből tudnak választani.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a programunk félpanziós ellátásaként biztosított reggeli és ebéd esetén, semmilyen különleges menüt nem áll módunkban visszaigazolni.

A speciális étkezést kizárólag a nemzetközi repülőjáratok fedélzeti ellátása esetén van lehetőségünk megrendelni, ezzel kapcsolatban örömmel állunk rendelkezésre.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés:

x Vietnám és Kambodzsa körutazás
Szállás neve: Vietnám és Kambodzsa körutazás ***

Vietnám és Kambodzsa körutazás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Útlemondási biztosítás
 2. Vízum és ügyintézési költség 20.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Vietnám és Kambodzsa körutazás

Vietnám és Kambodzsa körutazás

Vietnám, Hanoi

Útazonosító: 184726

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Vietnám és Kambodzsa körutazás

Vietnám és Kambodzsa körutazás

Vietnám, Hanoi

Útazonosító: 184726

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!