Találatok szűrése (0)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Indulási helyszínek
Országrészek
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Vista tipp
Lista nézet Táblázatos nézet

Az Amerikai Egyesült Államok társult állama, a karibi térség északkeleti részén.

 

Országnév: Puerto Rico

Főváros: San Juan

Kiterjedés: 9 104 km?

Népesség: 3 916 632

Pénznem: USA dollár (USD), hitelkártyák és utazási csekkek széles körben elfogadottak.

Időeltolódás:  GMT-05:00

Lakosság: 81% spanyol 9% mesztic, 1% indián 1% ázsiai, 10% egyéb

Vallás: 80%-a római katolikus

Hivatalos nyelv: spanyol, angol

Időjárás: Trópusi monszun éghajlat, az évi középhőmérséklet 28 °C

Kultúra

Puerto Rico kultúrája más kultúrák ötvöződéséből alakult, így az afrikai, spanyol és amerikaiból. Alapját pedig a zene adja, amely az itt élők egész életmódját meghatározza.

Látnivalók

 • San Juan- a sziget gazdasági és kulturális központja. A fehér homokos tengerpart és belváros - történelmi városrész, hangulatos utcák- rengeteg lehetőséget kínálnak az ide látogató nyaralni vágyóknak.A fővároson kívül számos helyre érdemes kirándulást szervezni, célszerű autót bérelni és ily módon körbejárni a szigetet.
  Néhány főbb látnivaló:
  - El Yunque- változatos növényvilág
  - Rio Camuy Cave Park- hatalmas barlangrendszer,
  - Ponce- történelmi város, templomok, épületek,
  - San Germán- hangulatos város, festői tengerpartok és strandok

 

Az utazást tervezgetve két fontos dolgot érdemes figyelembe venni:

- a turistaszezon decembertől áprilisig tart, ekkor számíthatunk nyüzsgésre, gyorsan telítődő szálláshelyekre, ezért érdemes időben foglalni;
- a hurrikán-szezon hivatalosan május és november közé tehető. Amennyiben az időjárás előrejelzéseket nyomon követjük és figyelembe vesszük, ebben az időszakban nyugalmasabb, csendesebb nyaralásban lehet részünk.

 

További érdekességek és hasznos információk:

Puerto Rico - Útikritika

 

Puerto Ricoi desztinációk

San Juan (PR)

Puerto Rico (Amerikai Egyesült Államok) beutazási feltételek (frissítve 2024.03.28.)

Felhívjuk az Egyesült Államokba utazók figyelmét, hogy Beutazási Engedély az Egyesült Államokba (Electronic System for Travel Authorization, ESTA) birtokában vízummentesen kizárólag turizmus és üzleti találkozó céljából lehet az Egyesült Államokba utazni. Az ESTA munkavállalásra (ideértve az önkéntes/karitatív munkát is) és tanulásra nem jogosít az USA-ban tartózkodás idejére. A határellenőrzés az elmúlt hónapokban jelentős mértékben megszigorodott, az ESTA-val utazókat alaposabb vizsgálatnak vetik alá beléptetéskor. Amennyiben az utazó turisztikai/üzleti célú belépési szándékát illetően kétség merül fel, az USA hatóságok a határellenőrzés során visszafordítják a határ átlépése előtt.

Az amerikai hatóságok döntése nyomán 2023. augusztus 1. napjától a magyar útlevéllel rendelkező ESTA kérelmezők a beutazási engedélyt egy éves időtartamra kaphatják meg, és az engedély ez idő alatt kizárólag egyszeri belépésre jogosít. A 2023. augusztus 1. napját megelőzően igényelt és/vagy kiadott ESTA engedélyek továbbra is két évig érvényesek és többszöri beutazásra jogosítanak.

Az új ESTA szabályok a 2023. augusztus 1-t követően igényelt ESTA engedélyek esetében az alábbi eltéréseket eredményezték a gyakorlatban:

 • az ESTA engedély csak egy belépésre jogosít, ugyanakkor az igénylések száma nincs korlátozva, vagyis minden egyes új belépés esetén új ESTA-t kell igényelni; 
 • fenti szabály a tranzitálásra is vonatkozik, ebben az esetben az első belépést követően új ESTA-t kell igényelni a visszaútra;
 • az egyéves időtartam az ESTA engedély esetén a kiadás napjától számított 365 napig vagy az útlevél lejáratának napjáig tart; 
 • egyszerre csak egy ESTA kérelmet lehet benyújtani, a következő belépésre csak azt követően lehet ESTA engedélyt kérelmezni, ha az előző ESTA engedélyt már felhasználták;
 • ha a kérelmező úgy ad be ESTA kérelmet, hogy az előző ESTA engedélye még nem került felhasználásra, úgy az előző ESTA engedélyt a rendszer automatikusan törli;
 • a belépést követően a kérelmező tájékoztatást kap arról, hogy az ESTA engedélyét törölték, ez azonban a tartózkodása jogszerűségét nem befolyásolja, mindössze azt jelenti, hogy egy esetleges következő belépésre az adott ESTA engedély már nem használható.

További információkért javasoljuk az ESTA-ügyekben illetékes budapesti USA nagykövetség megkeresését (https://hu.usembassy.gov/) vagy az illetékes amerikai hatóság tájékoztatási vonalának hívását: +1-202-325-8000.

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, az ESTA-rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyt igénylő magyar állampolgárokat.

Magánútlevél:
Elvárt érvényessége:

IgenIGEN

Az útlevél érvényessége legalább az USA-ban való tartózkodás időtartamára szóljon. Ezzel kapcsolatos bővebb angol nyelvű információt itt lehet találni. Mindazonáltal az esetleges kellemetlenségeket elkerülendő, mindenképpen tanácsos úgy utazni, hogy az útlevél érvényessége legalább egy hónappal meghaladja az USA-ból való kilépés időpontját. Ez megfelel a budapesti USA-nagykövetség ajánlásának is.

Ideiglenes útlevél:

NemNEM

Személyi igazolvány:

NemNEM

További információk: Amerikai Egyesült Államok | Konzuli Tájékoztatás (gov.hu)

A fenti információk kizárólag tájékoztató jellegűek, az utas saját felelőssége az aktuális beutazási szabályok ismerete és betartása. A kötelező előírások BÁRMIKOR változhatnak, azok előírásszerű teljesítéséért felelősséget irodánk nem vállal.

 

 

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!