A csodálatos Örményország és Grúzia

Ft-tól/fő 759.000
Időpont: 2024.10.04 - 10.13
Legjobb ár: 759.000 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2024.10.04 - 10.13

Tartson velünk a „A csodálatos Örményország és Grúzia” utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 759.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 10 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:181385

Leírás:

?  A világ egyik legrégebbi települése, Jereván
?  A Kaukázus gyöngyszeme: Gergeti temploma
?  Örmény és grúz gasztronómiai élmények
?  Rengeteg látnivaló a két egzotikus országban

A Dél-Kaukázus két keresztény országa mindig elbűvöl lenyű­göző kultúrájával, autentikus ételeivel, az ott élők vendégszere­tetével és őszinte nyitottságával.
György Péter - Kaukázus-specialista idegenvezető


Program:

1. NAP: BUDAPEST - BÉCS - JEREVÁN

Menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban indulás Budapestről autóbusszal Bécsbe, ahonnan közvetlen járattal repülünk Jerevánba.

Az őszi csoportok közvetlen járattal repülnek Budapestről Jerevánba.

2. NAP: JEREVÁN - ECHMIADZIN - ZVARTNOTS - JEREVÁN

Érkezésünk után elfoglaljuk a szállodát, majd egy kis pihenés után megreggelizünk és a város felfedezésére indulunk. Első megállónk a világ egyik leggazdagabb ókori kéziratgyűjteménye, a Matenadaran. Ezután ellátogatunk a Tsitsernakaberd Emlékkomplexumba, ahol megnézzük a mezőgazdasági termelők gyümölcspiacát. Következő megállónk Echmiadzinban. Itt található a világ egyik legrégebbi keresztény temploma, mely UNESCO világörökségi helyszín, csak úgy, mint a Zvartnots katedrális maradványai. A gyönyörű állapotban fennmaradt oszlopokon, épületrészeken túl a hely különlegessége, hogy vélhetően egy olyan épület romjaira épült, melynek maradványai még urartui időkből származnak. Programunk végén a Vernissage bolhapiacot látogatjuk meg. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: JEREVÁN - GARNI- GEGHARD - JEREVÁN

Reggeli után napunkat az ország egyetlen, máig fennmaradt hellenisztikus templománál, Garninál kezdjük. Ezután a 1.700 méter magasságban épült a Geghard sziklatemplomhoz látogatunk. A hely varázsát a beáramló természetes fények lenyűgöző látványa és a templom belsejében csörgedező kis patak emeli. A sziklatemplom 2000-ben felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Ezt követően megtekinthetjük, hogyan készül a tradicioná­lis örmény kenyér, a lavash, illetve kedvünk szerint részt vehe­tünk az elkészítésében is. Ezután az Ararat Brandy gyárat keressük fel, ahol azontúl, hogy bemutatják nekünk az ital készítésének fázisait, egy kellemes kósto­lón is részt veszünk. Napunk végén Jereván Köztársaság terére megyünk. Itt található a Történelmi Múzeum, illetve az esti zenés játékairól híres Hraparak szökőkút is. A tárlat megtekintése után a Cascade parkja felé vesszük az irányt, melynek szépségét gyönyörű virágoskertek és modern művészeti alkotások emelik. A tetejéről pedig a városra nyílik csodás panoráma. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: JEREVÁN - KHOR VIRAP - NORAVANK - ARENI - KARAHUNJ - GORIS

Reggeli után a napunkat Khor Virap-ban kezdjük. Jelentése: ,,mély verem". A kolostor nevét a 6 méter mély börtönéről kapta, ahová az akkori uralkodó Világosító Szent Gergelyt záratta be. Ezután a XIII. századi Noravankba látogatunk, mely egy főtemplomból és egy sírtemplomból áll. A templomokat körül­vevő szokatlanul vöröses színezetű sziklák különleges látványt nyújtanak. Megállunk egy borkóstolásra a helyi pincészetnél Areni faluban, amely finom száraz vörösboráról híres. Napunk utolsó megállója a Sziszián városa mellett talál­ható Karahunj, az ,,örmény Stonehenge", ami a világ feltételezett legősibb csillagvizsgálója. Estefelé érkezünk Gorisba, ahol bejelentkezünk a hotelbe (1 éj), majd vacsora.

5. NAP: GORIS - TATEV - SHAKI VÍZESÉS - TSAGHKADZOR

Mai napunk első állomása a Tatev kolostor. Megközelítéséhez igénybe vesszük a ,,szárnyait" is, mely a Guinness rekordok könyve szerint a világ leghosszabb drótkötélpályás felvonója. A lélegzetelállító panorámán és a kolostor meg­hitt szépségén kívül a hely története is figyelemre méltó. A XIV-XV. században, a teológiai vonatkozáson túl az épü­let oktatási központként is működött. Ezután a Szelim hágón keresztül Shaki vízeséhez utazunk, mely tizennyolc méter magasból hatalmas magmatikus kőzetekről zúdul le. Útközben megállunk egy karavánszerájnál, amit még 1332-ben épített Chesar Arbelian herceg. Ez volt az egyetlen pihenőhely azoknak az utazóknak, akik erre a területre tévedtek. Ezután Tsaghkadzorba utazunk, ahol a szállásunk is lesz (1 éj).

6. NAP: TSAGHKADZOR- SZEVÁN-TÓ- HAGHPAT -TBILISZI

Reggeli után első megállónk a Szeván-tó, mely a Balatonnál valamivel nagyobb terü­letű. Az 1.900 méteres tengerszintfeletti magasság miatt a nyári ,,strandszezon" mindössze néhány hétre korlátozódik. Ezután a X-XIII. század között épült Haghpat kolostort tekintjük meg, mely az UNESCO Világörökség Listáján is szere­pel. Grúziába utazunk, és elfoglaljuk szállásunkat Tbilisiben, ahol vacsora (3 éj).

7. NAP: TBILISZI - MTSKHETA - TBILISZI

Mai napunkat a grúz fővárosnak, Tbiliszinek szenteljük. A III. századból való Narikala erőd, a Jumah mecset, ókeresztény templomok és a futurisztikus küllemű Béke híd, a város építészeti, kulturális és vallási sokszínűségéről tesznek tanúbizonyságot. Megtekintjük a Kura folyó partján, a szikla tetejére épített gyönyörű keresztku­polás Metekhi templomot. Ennek közelében, az Európa parkból indul az a felvonó, amely a folyó felett átrepülve az erődhöz juttat fel bennünket. Itt megcsodálhatjuk a Grúzia Anyja emlékművet, illetve a város panorámáját. A Szentháromság katedrális a város látképének szintén ikonikus része. Tbiliszi másik központi része a Rustaveli Avenue, ami tulajdonképpen a város ,,Andrássy útja". A nap második felében Mtskheta - Grúzia ősi városa -, felé vesszük az irányt. A közel háromezer éves város 1994 óta az UNESCO Világörökség része. Egy hagyományos, helyi műsoros vacsora esttel zárjuk a napot. Szállás, mint előző nap.

8. NAP: TBILISZI - ANANURI - GERGETI - TBILISZI

A mai napon mindenki eldöntheti, hogy tart egy pihenőnapot a városban, vagy eljön velünk felderíteni az ország északi részét egy fakultatív kirándulás keretében. Reggel először Ananuriba indulunk, ahol az Aragvi folyó mentén épült XVII. századi erő­döt tekintjük meg. Utunkat a Kaukázus egyik gyöngyszeme, a Gergeti Szentháromság-templom felé, a történelmi grúz hadi­úton folytatjuk. A 2.170 méter magasan épült templom meghitt hangulata és a környező természet szépsége ámulatba ejtő. Szállás, mint előző nap. Fakultatív egésznapos kirándulás: 32.000,- Ft.

9.NAP: TBILISZI - GORI - KUTAISI

Reggeli után látogatást teszünk Goriban és Uplistikhe-ben. Sztálin szülő­városában, Goriban megtekintjük a hírhedt politikus szülőházát. A múzeum másik érdekessége a híres páncélva­gon, amivel Sztálin utazott többek között Teheránba, Jaltába és Potsdamba. Gori látványossága a sziklás dombon talál­ható erőd is, amin bár a történelem nyomot hagyott, mégis büsz­kén magasodik a város fölé. Ezután meglátogatjuk Uplistsikhe barlangvárosát (i. e. 1. évezred), ahol a Nagy Selyemút vezetett. Ez egy régi és érdekes komplexum, lakóházakkal, borospincékkel, pékségekkel, egy sziklába vájt háromhajós bazilikával és még egy antik színházzal is. Programunk végén elfoglaljuk a szállodánkat Kutaisiben (1 éj).

10. NAP: KUTAISI - BUDAPEST

Kora hajnali órákban transzfer a repülőtérre és menetrendszerinti járattal utazás Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a kora reggeli órákban.

Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek hazaérkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem, ez kb. 30 USD/fő! Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x A csodálatos Örményország és Grúzia

A csodálatos Örményország és Grúzia utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 119.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. Fix ülőhely a repülőjáratokon 19.000 Ft/fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 19.000 Ft/fő
  4. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 37.500 Ft/fő
  5. Ingyenes reptérközeli parkolás (foglalásonként 1 autó) 0 Ft/fő
  6. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 25.000 Ft/fő
  7. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 15.000 Ft/fő
  8. Utasbiztosítás - Prémium (Európán kívüli utazásokhoz ajánlott) 13.000 Ft/fő
  9. Utasbiztosítás - Standard (repülős utazásokhoz) 9.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A csodálatos Örményország és Grúzia

A csodálatos Örményország és Grúzia

Grúzia, Körutazás Grúziában

Útazonosító: 181385

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A csodálatos Örményország és Grúzia

A csodálatos Örményország és Grúzia

Grúzia, Körutazás Grúziában

Útazonosító: 181385

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!