A tűz országa, Azerbajdzsán

Ft-tól/fő 410.000
Időpont: 2022.10.12 - 10.20
Legjobb ár: 258.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.10.12 - 10.20

Tartson velünk a A tűz országa, Azerbajdzsán utazásra! A kiutazás repülővel történik. , félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 258.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 9 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:150727

Leírás:

?  Baku két arca: ókori emlékek és modern metropolisz
?  A sokszínű azeri kultúra látványosságai
?  5.000 éves vésetek a Gobusztán Nemzeti Parkban
?  Fúrótornyok, felhőkarcolók, karavánszeráj

Azerbajdzsán a Dél-Kaukázus egyik legkülönlegesebb országa, ahol a modern építészet a keleti hagyományokkal karöltve alkot egy egészen új világot.
György Péter - Kaukázus-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BAKU

Az esti órákban találkozó a repülőtéren, majd repülés Bakuba, éjszaka a repülőn.

2. NAP: BAKU

Június 2-án/október 13-án, várhatóan reggel 04:20-kor érkezünk az azerbajdzsáni fővárosba. A repülőtéren történő útlevélellenőrzést követően találkozunk az idegenvezetőnkkel, majd bepakoljuk csomagjainkat szállásunk csomagszobájába. Rövid felfrissülés után elfogyasztjuk reggelinket a szállodában. Ezután újult erővel megkezdjük városnéző túránkat Bakuban. Gyönyörű kilátás nyílik a városra és az öbölre, valamint a Tűz Tornyokra a Highland parkból és a Mártírok-völgyéből. Később fel­fedezzük az óvárost vagy, ahogy a helyiek hívják az Icheri Shehert. Itt láthatjuk az ókori városkapukat és a megerősített tornyokat. Megnézzük a Bukhara és Multan karavánszerájt. A karavánszerá­jok fontos találkozóhelyek voltak az ókorban, ahol a kereskedők és utazók pihentek meg hosszú útjuk során. 13 óra körül bejelent­kezünk szállodánkba. Tusolás, pihenés után, kb. 16 órakor folytat­juk programunkat. Az óváros két nevezetessége, a Szűz-torony és Shirvanshahs-palota az UNESCO Világörökségi listáján szere­pel. Bakuban egyedül az óvárosban tudjuk megtapasztalni a jel­legzetes keleties hangulatot, macskaköves utcákon sétálva ókori mecsetek és fürdők között. Tovább haladva érintjük a Nizami utcát, mely egy hatalmas sétáló- és bevásárlóút Baku belvárosában. Programunk végeztével vacsora egy helyi étteremben.

3. NAP: BAKU - ABSHERON-FÉLSZIGET - BAKU

Reggeli után egész napos túrára indulunk, hogy felfedez­zük az Absheron-félsziget látnivalóit. Elsőként ellátogatunk az Ateshgahba, a Tűzimádók Templomába. A templomot egy föld alatti üreg fölé építették, amely telve van gázokkal, melyek egy nyíláson keresztül kitörnek és ott ,,örökké égő tüzet" biztosí­tanak. A templom a zoroasztriánusok szent helye volt. Tovább utazva kívülről megtekintjük a Ramana kastélyt, majd a Yanar Dagot, más néven a Tűz-hegységet. A hegyoldalon megállás nél­kül lobog a tűz, melyet a hegy gyomrában található természetes eredetű gázok táplálnak. A lángok akár 3 m magasra is felcsapnak egy vékony, porózus homokréteg alól. Többek között ezért kapta Azerbajdzsán a ,,tűz országa" elnevezést. Később meglátogatjuk az ,,olajfúrótorony erdőt". Az idegenvezető beszél majd nekünk Azerbajdzsán olajhoz fűződő történelméről. A nap utolsó állo­másaként megcsodáljuk a lélegzetelállító építészeti műremeket, a Heydar Aliyev Kulturális Központot. Szállás és vacsora Bakuban.

4. NAP: BAKU - LAHI - IVANOVKA - ISMAYILI

Reggel elhagyjuk Bakut és elindulunk Ismayilibe. Útközben megállunk a Diri Baba mauzóleumnál Marazában. Folytatjuk utunkat Shamakha városába, ahol megnézzük a Juma mecse­tet és a 7 tornyú Yeddi Gumbez mauzóleumot. Utunk során megállunk Girdimanchay kanyonnál, felkeresünk egy újabb ősi falut, Lahic-t, mely fontos állomás volt a középkori Selyemúton. Itt meglátogatunk patkolókovács, fazekas és szőnyeg­szövő műhelyeket. Következő megállónk egy igazi ritkaság. Meglátogatunk egy szovjet időkből maradt kolhozt, ez az egyet­len, ami megmaradt az országban. Az Ivanovka nevű falut molokánok alapították 1840-ben. Miután az ország levált a Szovjetunióról, kérték az elnököt, hogy Ivanovka megmarad­hasson eredeti állapotában. A faluban nincsen templom, csak egy imaház, ahova turisták nem mehetnek be. Programunk végén tovább utazunk Ismayilibe, ahol szállásunk lesz. Vacsora.

5. NAP: ISMAYILI - GABALA - SHEKI

Reggel indulás Sheki városába. Első megállónk a Shahdag Nemzeti Park lesz. Itt bölényetetést fogunk megnézni. A parkban élő állatokat Európából hoztak be, hogy ismételten meghonosít­sák a fajt az országban, ami korábban kihalt. Folytatjuk utunkat Gabalába. Felvonóval felmegyünk a Nohur-hegyi tóhoz, illetve megnézzük a Tufandag-hegységet is. Következő megállónk egy régészeti látványosság lesz. Megnézzük Chukhur, a korábbi kau­kázusi főváros maradványait. Megállunk a Chotari templomnál, és az Udi háznál, Nij faluban. Szállás és vacsora Shekiben.

6. NAP: SHEKI

A reggelit követően meglátogatjuk a helyi, keleti stílusú bazárt. Ezt követően a Kaukázus első temploma lesz a következő látvá­nyosság, mely Kish faluban található. Shekibe visszaérve folytat­juk a városnézést. Felfedezzük az óvárost. Megnézzük a középkori erődítményt, a Sheki Kán palotáját, ami nyári rezidencia volt. Ellátogatunk a Történeti Múzeumba és kívülről megtekintjük a Kerek templomot is. Meglátogatjuk a Shebeke kézműves műhelyt, ahol takalduzt is készítenek, mely Azerbajdzsán nemzeti hang­szere. A mai napi programot a Sheki karavánszeráj meglátogatá­sával fejezzük be, majd vacsora és szállás Shekiben.

7. NAP: SHEKI - BAKU

Reggeli után a nagy bazárban teszünk látogatást. Itt szabadprogram keretében lehetőség lesz szuvenír vásárlásra. Következő állomásunk Basqal falu lesz, ahol megismerhetjük a tradicionális női fejkendő, a kalagai készítésének menetét. A fej­kendő selyemből készül, geometriai vagy növényi minták díszí­tik, megfestése növényi alapanyagokkal történik. Programunk végén elindulunk Bakuba. Este vacsora és szállás.

8. NAP: BAKU - GOBUSZTÁN - BAKU

Reggel ellátogatunk a Bakutól 1 órányira lévő iszapvulkánhoz, ami Gobusztán közelében található. Az iszapvulkán egy geoló­giai képződmény, melyet iszap, víz, és gázok kitörése hoz létre. Ezt követően meglátogatjuk az UNESCO Világörökségi listá­ján szereplő Gobusztán Nemzeti Parkot. Az első itteni emberek a sziklába vésett rajzaikon örökítették meg mindennapjaikat. A több mint 5.000 éves(!) véseteken emberek, állatok, csata­jelenetek, rituális táncok, tevekaravánok, valamint a csillagok kerültek ábrázolásra. Több mint 6.000 véset van a sziklákon. Programunk végén visszamegyünk Bakuba. Útközben meg­nézünk egy olajkutat, amely a világon az első volt, melyet ipari kitermelésre használtak. Délután megnézzük még a Bibi- Heybat mecsetet, valamint a 2012-es Euróvíziós Dalfesztivál helyszíneként szolgáló Kristálypalotát. Programunk végén szabadidő vásárlási lehetőséggel, majd este gála vacsora egy helyi étteremben, folklór show-val. Szállás Bakuban.

9. NAP BAKU - BUDAPEST

Hajnalban transzfer a reptérre és hazaindulás Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a reggeli órákban.

Az útlevélnek még 3 hónapig kell érvényesnek lennie az Azerbajdzsánból történő kiutazás után. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon. Limitált létszám, max. 20 fő.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x A tűz országa, Azerbajdzsán
Szállás neve: A tűz országa, Azerbajdzsán

A tűz országa, Azerbajdzsán utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 65.000 Ft/fő
  2. Reptérközeli parkolás - INGYENES (foglalásonként 1 autó) 0 Ft/fő
  3. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft/fő
  4. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft/fő
  5. Repülőjegy (illetékkel és csomagdíjjal) 140.000 Ft/fő
  6. Utasbiztosítás - Prémium 10.800 Ft/fő
  7. Utasbiztosítás - Standard 7.200 Ft/fő
  8. Vízumdíj + ügyintézés 12.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A tűz országa, Azerbajdzsán

A tűz országa, Azerbajdzsán

Azerbajdzsán, Körutazás Azerjbajdzsánban

Útazonosító: 150727

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A tűz országa, Azerbajdzsán

A tűz országa, Azerbajdzsán

Azerbajdzsán, Körutazás Azerjbajdzsánban

Útazonosító: 150727

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!