AZ IGAZI DÉL-AFRIKA - VIKTÓRIA-VÍZESÉS ÉS A CHOBE NEMZETI PARK ***

Ft-tól/fő 1.149.000
Időpont: 2024.11.20 - 11.30
Legjobb ár: 1.149.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.11.20 - 11.30

Tartson velünk a „AZ IGAZI DÉL-AFRIKA - VIKTÓRIA-VÍZESÉS ÉS A CHOBE NEMZETI PARK ***” utazásra! A kiutazás repülővel történik Az utazás időtartama 11 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.149.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 11 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:185627

1. nap: Budapest - Fokváros

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

10. nap: Pretoria - Lesedi

PRETORIA híres kertjeiről, jakaranda (akáchoz hasonló, lila virágú fa) parkjairól, szép épületeiről. Délelőtt ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Voortrekker (a telepesek emlékműve), a 65 hektáros parkkal körülvett Union Building impozáns épülete, Church Square (a régi piactér a történelmi épületeivel). Ebédidőben látogatás a LESEDI Falumúzeumban, ahol vendéglátóink különböző afrikai törzsek képviselői. Sétánk során betekinthetünk a törzsek mindennapjaiba és fergeteges táncelőadásban is részünk lesz. Este transzfer a repülőtérre, s hazautazás átszállással. Éjszaka a repülőn.

11. nap Budapest

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

11. nap: Zimbabwe - Zambia - Viktória-vízesés

Délelőtt átrepülünk Zimbabwébe. Érkezés dél körül. A Zimbabwei oldalról megtekintjük a Viktória vízesést.
Az újkori világ 7 csodája között, számon tartott Viktória-vízesést. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a világ legszélesebb vízesése. Határátkelés majd transzfer a szállodába

Szállás: Zambia

12. nap: Botswana Chobe Nemzeti Park

Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Botswana legnagyobb nemzeti parkjába, a CHOBE Nemzeti Parkba, mely a kb. 50.000 fős elefánt populációjáról híres. A program kora reggel kezdődik négykerék meghajtású terepjárón vadlessel. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémának otthont adó területen. A szafari után büfé ebéd. Majd délután hajóra szállunk a Zambézi folyón folytatjuk a szafarit, ahol láthatunk vízilovakat, krokodilokat és elefánt csordákat.
A Chobe a ,,vízilovak paradicsoma" is, fantasztikus élmény a hajókázás fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. A határon átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás Zambia

13. nap: Zambia

Délelőtt szabad program. Fakultatív kirándulás keretében a ZAMBIAI oldalról is megtekintjük a Viktória vízesést,
ahol ilyenkor kisebb a vízesés víz hozama, így ebben az évszakban a grandiózus sziklaalakzatok kerülnek előtérbe, míg a mi tavaszi időpontunkban a víz mennyisége és látványa nyűgözi le a turistákat.
Fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatjuk a vízesést!
A nap végén hajókázás a Zambézi folyón, snack- és italfogyasztás mellett gyönyörködhetünk a naplemente látványában. Szállás Zambia.

14. nap Búcsú Afrikától...

Délelőtt menetrend függvényében határátkelés Zambiából Zimbabwébe és repülés Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

15. nap Budapest

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

2. nap: Fokváros

Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban. Félnapos városnézésünk során elsőként (időjárás függvényében,) a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval. Elénk tárul a város, az Atlanti-óceán, valamint a Robben-sziget látványa, ahol Nelson Mandela raboskodott. Majd a városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, parlament (kívülről). Vacsora, szállás Fokvárosban.

3. nap: Jóreménység foka

Egész napos kirándulás a Jóreménység fokához. Utazás Hout Bay-be az Atlanti-óceán Camps Bay partszakasza mentén, ahol a ,,12 Apostol hegyvonulata" rajzolódik ki. Időjárás függvényében hajózás a FÓKA-szigetre, ahol népes fóka kolónia él. Visszatérve a szárazföldre továbbutazás autóbusszal a JÓREMÉNYSÉG Nemzeti Parkba, ahova időjárás függvényében a CHAPMAN'S PEAK sziklába vájt, festői úton jutunk el. A 9 km-es, 114 kanyarral tűzdelt szakaszon a sziklás partvidék káprázatos panoráma tárul elénk. Fotózási lehetőség a Jóreménység foka táblánál, majd siklóval jutunk fel a világítótorony aljához, ahol az Atlanti- és az Indiai-óceán összemosódó hullámaiban gyönyörködhetünk. Útközben felfedezhetjük a félsziget növény- és élővilágát is. Késő délután visszatérünk Fokvárosba, ahol a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kerttel ismerkedünk, majd kilátogatunk a színes, pezsgő életű Waterfontra (bevásárló- és szórakoztató központ). Vacsora, szállás Fokvárosban.

4. nap: Stellenbosch - Durban - Umhlanga Rocks

A világ egyik leghíresebb szőlőtermő és borkészítő vidékére kirándulunk, természetesen borkóstolóval egybekötve! Délelőtt az ország második legrégebbi alapítású településére STELLENBOSCH-ba látogatunk. Ismerkedés a történelmi település látnivalóival: a bájos fokföldi szalmatetős, fehérre meszelt falú házai, Dorphouis, D'Owe Werf, Drop Straat a hatalmas tölgyfáival, valamint Oom Samie se Winkel-nél (Dél-Afrika legrégibb szatócsboltja), látogatás az első telepesek életét bemutató múzeumban. Utazás a Paarl közelében álló Taal emlékműhöz, amely a Dél-Afrikában beszélt nyelveknek állít emléket. Délután átrepülünk DURBAN-be. A település Dél-Afrika harmadik legnagyobb kozmopolita, szubtropikus pálmafás városa az Indiai-óceán partján, az ország legnagyobb kikötőjével és leghosszabb tengerparti sétányával. Színes kultúrájában, történelmében felfedezhetjük az angol gyarmati, indiai, zulu törzsi elemeket. Vacsora, szállás a festői Umhlanga Rockson.

5. nap: Durban - St. Lucia

Délelőtt buszos városnézés DURBAN-ben (városháza, belváros, Moses Madiba Stadion, indiai piac), rövid séta az óceán partján, és természetesen lábunkkal megmártózhatunk az Indiai-óceánban. Továbbutazás KwaZulu tartományon keresztül St. Lucia városkába. Az ISIMANGALISO WETLAND Park melletti terület az UNESCO Világörökség része. Zuluföldön keresztül érkezünk SANTA LUCIA-ba. A városkát egy nagy tórendszer öleli körbe, ahonnan esténként előfordul, hogy kijönnek a vízilovak egy kis sétára, legelészésre. Vacsora, szállás St. Luciában. 

6. nap: St. Lucia - Hluhluwe Nemzeti Park - Szváziföld

Reggel szafari túrán veszünk részt (4x4-es) terepjárókon Afrika első nemzeti parkjában. Itt minden jelentős nagyvadat megtalálhatunk, többek között oroszlánokat, elefántokat, széles szájú orrszarvúkat, zsiráfokat, kudukat, varacskos disznókat is láthatunk. Ananász- és cukornád ültetvények között vezet utunk az egykor brit fennhatóság alá tartozott SZVÁZIFÖLD-re, mely jelenleg független királyság. Vacsora, szállás Szváziföldön.

7. nap: Szváziföld - Krüger Nemzeti Park

Látogatás egy üveggyárban. Szváziföld hegyei és fenyvesei kísérik utunkat a KRÜGER Nemzeti Parkhoz. Buszunkkal átutazunk a parkon. Itt ismét átélhetjük a vadles élményeit. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

8. nap: Krüger Nemzeti Park - Vadles

Egész napos vadles többszöri pihenővel és az ősi Afrika megtapasztalásával a KRÜGER Nemzeti Parkban! Itt ténylegesen a természettel, a valódi állatvilággal találkozunk. Az emlősök közül kb. 30.000 zebra, 8.000 elefánt, 1.500 oroszlán, 900 leopárd, 300 gepárd gazdagítja a terület állatvilágát. A nemzeti parkban még további 147 emlősfaj (köztük az ,,öt nagy": oroszlán, leopárd, elefánt, víziló, bivaly), valamint 114 hüllőfaj, 33 féle kétéltű, 500 féle madárfaj egyedei élnek. A nyitott terepjárókon vadőr kíséretével utazva nem mindennapi élmény, amint szinte testközelből, eredeti környezetükben csodálhatjuk és fotózhatjuk a vadállatokat. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

9. nap: Panoráma út - Pretoria

Utazás a híres és látványos Panoráma úton. GRASKOP a Drakensberg (Sárkány-hegység) meredek vonulatai között megbúvó, egykori aranyásó városka. A 30 m magas PINNACLE szikla érdekes őrtoronyhoz hasonlító képződmény. A LISBON-vízesés 92 m magasságból áradó víztömege a Blyde folyó egyik legszebb része, ahol a víz zabolátlan méltósággal zúdul a folyó alsó szakaszára. A BOURKES LUCK POTHOLES vízmosásnál a Blyde folyó, mint egy szobrászművész gömbölyű és metszett felületekre csiszolta a sziklás területet. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A ,,THREE RONDAVEL" a folyó festői része. Olyan mintha a természet erői a sziklákat három zulu, azaz bennszülött kör alakú kunyhóira formázták volna. A világ egyik legnagyobb kanyonjaként ismert BLYDE RIVER CANYON az afrikai kontinens egyik legnagyobb csodája, impozáns panorámával. Vacsora, szállás Pretoriában.

Bevezető

Miért is igazi? Mert Dél-Afrika természeti kincseinek megismerésére törekedtünk az ember által kitalált, megalkotott művi látványosságok helyett. Aki a hosszabbítást is vállalja, akkor az élményt fokozzák a szomszédos országok ZAMBIA, BOTSWANA, ZIMBABWE felülmúlhatatlan értékei és szépségei, mint a Viktória-vízesés és a Chobe Nemzeti Park gazdag állatvilága.

További információk

Min. utaslétszám: 25 fő

Garancia felár: 100 EUR/fő 20 - 24 utas estén a helyszínen fizetendő a szolgáltatónak (hosszabbítás: 150 EUR/fő 20 - 24 utas estén a helyszínen fizetendő a szolgáltatónak)

Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 3 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló a helyiek számára: 50,- USD  (hossszabbítás: 70.- USD)

Árfolyam: 390 EUR

A részvételi díj magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát. (Kivéve: felvonó a Tábla-hegyre: 420 ZAR, kb. 30,- USD, hajókirándulás a Fóka-szigetre: 110 ZAR. kb. 10,- USD, időjárásfüggő programok, ezért a helyszínen kell fizetni.


Vízum (hosszabbítás): kb. 50,- USD (A határon fizetendő és az összege az utazás dátumáig változhat!)

Fakultatív programok: A helyszínen fizetendők, viszont a részvételi szándékot legkésőbb a hátralék fizetésével egy időben kérjük jelezni!!!!!


UNESCO Világörökség:

Dél-Afrika: Isimangaliso Wetland Park

FONTOS: Ha van ideje akkor vegyen részt a Viktória-vízesés és a Chobe Nemzeti Park utazáson is.

A változtatás jogát fenntartjuk!

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Haris Travel programja

x AZ IGAZI DÉL-AFRIKA - VIKTÓRIA-VÍZESÉS ÉS A CHOBE NEMZETI PARK ***

AZ IGAZI DÉL-AFRIKA - VIKTÓRIA-VÍZESÉS ÉS A CHOBE NEMZETI PARK *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Büfé vacsora a zambiai hotelben kb. 30 Ft/fő
  2. Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel kb. 210 Ft/fő
  3. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
AZ IGAZI DÉL-AFRIKA - VIKTÓRIA-VÍZESÉS ÉS A CHOBE NEMZETI PARK ***

AZ IGAZI DÉL-AFRIKA - VIKTÓRIA-VÍZESÉS ÉS A CHOBE NEMZETI PARK ***

Dél-Afrikai Köztársaság, Cape Town

Útazonosító: 185627

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
AZ IGAZI DÉL-AFRIKA - VIKTÓRIA-VÍZESÉS ÉS A CHOBE NEMZETI PARK ***

AZ IGAZI DÉL-AFRIKA - VIKTÓRIA-VÍZESÉS ÉS A CHOBE NEMZETI PARK ***

Dél-Afrikai Köztársaság, Cape Town

Útazonosító: 185627

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!