Dél-Afrikai körutazás, Fokföldi borral megkoronázva ***

Ft-tól/fő 1.360.000
Időpont: 2024.04.11 - 04.21
Legjobb ár: 1.360.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.04.11 - 04.21
További árak és időpontok

Tartson velünk a Dél-Afrikai körutazás, Fokföldi borral megkoronázva *** utazásra! A kiutazás repülővel történik. , félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 11 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.360.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 11 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:175157

Programleírás

1. nap: Budapest - Cape Town

Elutazás Budapestről átszállással, menetrend szerinti repülőjárattal Fokvárosba. Megérkezés másnap délután. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Fokváros

Érkezést követően, buszos és gyalogos túra során megnézzük a városközpontot. Fokváros központi magja akár szabad szemmel is átlátható, a város felett a Tábla Hegy vonulata meghatározza a panorámát, így könnyen lehet tájékozódni. Fokvárosban a természeti látványosságok mellett az építészeti stílusok, művészet, képzőművészet, történelmi múzeumok gazdag kínálatával találkozunk. Megtekintjük a Bo-Kaap a Maláj történelmi negyedet, amely a Signal Hill lábánál fekszik. Bo-Kaap az ország egyik sokat látogatott kerülete, színpompás házaival, meredek macskaköves utcáin járva érdekes időutazásban lesz részünk. Megállunk fotó szünetre az ötszög alakú Jóreménység Kastély erődítmény elött. Bemegyünk Company Botanikus kertbe, amely az első telepeseknek a zöldségeket, gyümölcsöket szolgáltatta. Kívülről megnézzük a Fokváros Parlament épületét.

Válsztható program kedvező időjárás esetén (helyszínen fizetendő): lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére, amely a Világ Örökségünk része.

Tovább utazás a Signál Hegyhez, amely tetejéről megcsodáljuk a gyönyörű kilátást a városra az Atlanti - Óceánra és a Robben szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott. A program végén transzfer a hotelbe, ahol szobánkat elfoglaljuk. Éjszaka Fokvárosban (2 éj).

Vacsora egy patináns szálloda éttermében. 

Szállás: Holiday Inn Express Cape Town (vagy hasonló) - Fokváros történelmi városközpontjában fekvő szálloda 

3. nap: Fokváros - Jóreménység Foka Nemzeti Park - Groot Constantia

Reggeli a hotelben, majd az Atlanti-óceán Camps Bay partszakaszát követve a 12 Apostol-hegyvonulat lábánál lévő panorámaúton utazunk Hout Baybe.

Választható program kedvező időjárás esetén (helyszínen fizetendő): Kihajózunk a Duiker Foka Szigetre, ahol több ezer foka él.

Később tovább utazás a Jóreménység Nemzeti Parkba, amennyiben az időjárás kedvező a Chapman's Peak sziklába vájt kanyargos festői viadukt úton.

A Jóreménység Foka Nemzeti Park bejáratát elhagyva ameddig a szemem ellát, próteacserje borítja a vidéket. Természetesnek, egyszerűnek látszik minden az érintetlen tájban. Jóreménység foka Természetvédelmi Terület kb. 8000 hektáros szavannás vidék. Beláthatatlan, hatalmas, hegyvidékes terület, amelyet az Indiai-óceán és az Atlanti-óceán sziklás partszakasza határol.
Állatvilágában megtalálhatóak, páviánok, zebrák, antilopfajták, fokföldi fókák, több mint 160 fajta madár, mint strucc, fekete sas, albatrosz, kormoránok. Jóreménység Foka táblánál megállunk egy rövid fotószünetre, majd siklóval felmegyünk a világítótorony lábáig. Innen láthatjuk az Indiai-óceán és Atlanti-óceán festőién szép találkozását.
Délután, ellátogatunk Dél-Afrika legöregebb borkúriájába, a Groot Constantiába. Borkúria a Tábla-hegy mögötti hegyvonulatokon, 1679-ben Simon van der Stel kormányzó szaktudásával jött létre az első szőlőültetvény Constantia területén. A Borászatban borkostolón veszünk részt meg kóstoljuk a Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Savignon, Merlot borarait.

A nap befejezéseként közös afrikai doboláson és egy több fogásos vacsorán veszünk részt. Betekintést nyerünk a különböző főzési technikákba, illetve, hogy milyen fűszerezéssel készültek ételeink. Vendéglátóink színes afrikai ruhákban előadott tánc előadásokkal színesítik a vacsora élményét. Aki szeretne a közös tánc alatt megtanulhat egy két tánc mozdulatot.

4. nap: Fokváros - Stellenbosch borvidék - Franschoek - Boschendal borkúria

Reggelink után elhagyjuk első szállásunkat és a híres dél-afrikai borvidékre kirándulunk. A hegyek és szőlő ültetvények között fekvő hangulatos Stellenbosch bájos, fokföldi stílusú házait fehérre meszelték és szalmatetővel borították. Ez Dél-Afrika második legöregebb városkája, a hagyományos borkészítés központja, amelyet Fokváros után alapítottak 1679-ben. Megnézzük a Falu Múzeumot is, ahol megismerhetjük az első telepesek életét. Folytatjuk sétánkat a hatalmas, 19. századi tölgyfák között, végül bemegyünk Sam nagybácsi boltjába, mely a város nevezetessége, és amiben szinte minden kapható: tradicionális ételek, antik tárgyak, fűszerek, protea virágmag. 

Ma pezsgő kóstoláson is részt veszünk. A JC Le Roux Wine Estate -ben készül a magyar Gróf Pongrácz Dezső pezsgője. Az elegáns Pongrácz pezsgő kóstolása közben ismertetőt kapunk készítője mozgalmas életéről és munkásságáról.
Ezután Franschhoek-ba utazunk tovább a Borvidéken, ahol a település francia történelmének megismerésével folytatjuk a napot. 1688-ban közel 300 francia hugenotta érkezett hajóval a Jóreménység-fokához, és a Franschhoek-völgyben telepedtek le. A terület neve hamarosan Le Coin Français-ra ("Francia sarok"), majd később a holland Franschhoek-re változott, és a telepesek közül sokan a franciaországi származási helyeikről nevezték el új borfarmjaikat. Megnézzük a Hugenotta-emlékművet majd ezt követően sétálunk a városka fő utcáján, ahol helyi afrikai piac, ékszer üzletek, művészeti galériák, éttermek láthatók.

A mai nap zárásaként a Boschendal borbirtok felé vesszük az irányt. Boschendal 1685 alapított tradicionális borbirtok fehérre meszelt kastély épületében éttermek, borkóstoló helyek fogadnak bennünket. Tölgyfákkal teli füves park és szőlő ültetvény öleli körül a birtokot. Biotermék boltjában, a borfarmon megtermelt tradicionális termékek kaphatók nagy választékban. Természetesen megkóstoljuk finom boraikat.

Vacsoránkat patinás történelmi környezetben fogyasztjuk el. A hely képviseli a modern étkezés és a tradicionális fokföldi izék, elsöprő ötvözését. Hagyományos fokföldi konyha ételei az épület melletti gazdaságból és a Bio Farmról származnak. Fokföldi stílusú konyhában illatos kenyerek, lassan sült húsok és a Boschendal Farm Black Angus szarvasmarha-csordájából származó marhahúsra, vagy legelőn nevelt baromfira és tökéletes desszertekre számíthatunk. 

Szállás Stellenbosch-ban (1 éj).

Szállás De Zalze Lodge Hotel (vagy hasonló) - A szőlő ültetvényekkel körülvett Zalze Lodge elegáns luxus lodge, gyönyörű panorámával rendelkezik.

5. nap: Johannesburg - Pretória- Lesedi kulturális falu

Reggeli után elutazunk a repülőtérre és belső járatra szállunk, amivel elmegyünk Lanseria repülőterére. Innen tovább utazunk Lesedi afrikai faluba. Lesedi az afrikai bozótosban, ágkerítéssel körülvett terület, ahol Dél-Afrika nagy törzseiből élnek itt a Zulu, Xhosa, Sotho, Pedi családok eredeti szokásaikat életformájukat megtartva.

Érkezéskor először a színes ,,Kwa Khayal'hle" Ndebele épületbe érkeznek, ahol már a tradicionális ruhát viselő feketék fogadnak minket és bekísérnek az előadás színhelyére. A vetítés során valóságos színészek és állatok vonulnak fel a színpadon. Ezután meglátogatjuk a törzsi családokat a helyi vezetővel és így betekintést nyerünk a törzsek életébe és mindennapi szokásaikba.

A Lesedi Kulturális Falu egy olyan hagyományőrző hely, amely összeköti a múltat a jelennel.

A program után látványos magával ragadó ének, tánc show és afrikai svédasztalos büfé vacsora következik. Az étterem afrikai hangulatú, amely tükrözi Afrika kulináris és kulturális örökségének sokszínűségét.

Svédasztalos ételeket kínál, a helyi báránytól, a mozambiki haltól az egzotikus finomságokig, például a krokodilig. Szállás Pretóriában (1 éj).

Szállás: Lesedi Cultural Village - gyönyörűen kialakított afrikai vendégszobák, amelyek afrikai törzsi kunyhó formában, de belül minden modern kényelmet biztosítanak.

6. nap: Johannesburg - Pretória

A mai napon Dél-Afrika fővárosában megtekintjük a legfestőibb helyszíneket, köztük, Voortrekker Monument -et, az Union Buildings-t, Templom Teret és a jacaranda fákkal szegélyezett utcákat, amelyek otthont adnak Pretoria 19.-ik századi történelmi épületeinek, mint Ou Raadsaal városháza, Melrose-ház és a Krüger-ház.

Arcadia északi végén a Meintjieskop hegy tetején fekszik az Union Buildings, ami a Dél-afrikai Kormány hivatalos székhelye, és a Dél-afrikai elnök hivatalának ad otthont. Az épületet körülvevő festői parkban található Nelson Mandela híres szobra.

Délután utazás a Johannesburg kertvárosi részén található szállásra. Délután pihenés a szállás medence partján. Szállás és vacsora Johannesburg-ban (1 éj).

Szállás: Misty Hills Country Hotels vagy hasonló

7. nap: Johannesburg - Pretória - Panoráma út

Reggeli után indulás Pretoriából, és irány a "Paradise Country" néven ismert Mpumalanga tartomány. Az N4-es úton Dullstroom és Lydenburg történelmi városain keresztül utazunk, majd egy festői autózással megismerkedünk a Panoráma Route szépségével a Blyderiver kanyonban, amely 60 km hosszú és a világ harmadik legnagyobb kanyonja. A Panoráma Route, Afrika egyik természeti csodája pazar kilátást, látványos tájakat és gyönyörű vízeséseket kínál. A Three Rondawels, kilátópontok sziklás hegyoldal pereméről kiváló kilátás nyílik Blyde-tóra, a Byde River kanyonra és a 600 m mélyen alatta húzódó folyóra. Megcsodáljuk a Bourke's Luck Potholes látványosan szép Blyde folyó által kivésett mély, henger alakú üregeit, amelyeket a folyam áradáskor lefelé szállított homok és szikla alakított ki.

Következő állomás a Lisszabon-vízesés, amely azon a ponton található, ahol a Blyde folyó kettéválik, és ezáltal nagy vízi medencék alakultak ki, mielőtt a víztömeg a meredek sziklán át egy 92 méterrel lejjebb lévő medencébe zuhan. Megállunk fotózni a The Pinnacle Rocknál.

Utolsó megálló Graskop bájos faluja, az ország egyik első aranybányász-tábora, mielőtt a Krüger Park melletti Lodge-ba érkezünk. Szállás és vacsora a Krüger park mellett (2 éj).

Szállás: Casa Do Sol Lodge vagy hasonló

8. nap: Krüger Nemzeti Park

Egész napos szafari programunk kezdődik hajnalban. Az olyan ragadozók, mint a leopárd, a gepárd, a vadkutyák és az oroszlán a nap ezen hűvösebb óráiban a legaktívabbak. A kora reggeli órákat a ragadozók és a "Nagy Ötök" (orrszarvú, bivaly, oroszlán, leopárd és elefánt) felkutatásával töltjük. Reggel 9 óra körül megállunk reggelizni a park egyik piknikező helyén. A laktató reggeli után folytatjuk a szafarit. A Krüger Park a világ egyik leghíresebb nemzeti parkja, amely több mint 500 madárfaj csiripelésével, valamint 150 emlősfaj, köztük az impalák, kuduk, gnuk, elefántok, vadkutyák, oroszlánfalkák és bölénycsordák tömegének otthona, hogy csak néhányat említsünk.

Megállunk az egyik pihenőtáborban ebédelési lehetősége biztosítva, majd a délután hátralévő részét vadmegfigyeléssel töltjük. Vadőrünk az évszaktól függően kiválasztja a legjobb vadles területeket a szafari hátralévő részére. Késő délután visszatérünk a Lodge-ba. Vacsora a szálláson.

9. nap: Krüger Nemzeti Parik - Johannesburg

Reggeli után választhatunk, hogy szabad foglalkozás vagy tovább folytatjuk felfedező szafari túránkat a Küger Nemzeti Parkban (fakultatív program).

Szafarink során láthatunk vonuló kafferbivaly csordákat, elefánt csapatokat és megszámlálhatatlan impalát, zebrát. A hosszú nyakú zsiráfok már messziről észrevehetők, ahogyan a fák lombkoronáit legelik. Új területeket fedezünk fel az állatok mozgását követve. A Park több mint 350 km hosszú és a legnagyobb szélessége 100 km. Északon a festői szépségű Limpopo Folyó délen a Crocodile Folyó határolja. A vadvédelemnek köszönhetően csodálatosan gazdag a vadvilága. Láthatóak fehér és fekete orrszarvúak, amelyek sajnos már a kihalás szélén a veszélyeztetett fajok között vannak.

Délután búcsút veszünk a parktól és utazunk Johannesburg-ba.

Este aki szeretné a helyszínen belevetheti magát az éjszakai johannesburgi világba. A Gold Reef City hotel egy szórakoztató komplexum része, ahol bárok, diszkók és kaszinók várják az ide látogatót (belépő a helyszínen fizetendő).

Szállás: Gold Reef City Hotel vagy hasonló

10. nap: Gold Reef City - Johannesburg

Reggeli után megnézzük a Gold Reef várost, amely Dél-Afrika egyik nagyon korai és nagyon sikeres aranybányáinak helyszíne, amelyet nagy gonddal visszaállítottak eredeti pompájába, ma egyedülálló szabadtéri múzeum, ami bemutatja az arany bányászatot. Megtekintjük az arany olvasztását és öntését, leereszkedünk a 220 méter mély bányaaknán, és megnézzük hogyan dolgoztak a bányákban.

Bepillantunk az eredeti bányászházakba. A régi épületek napjainkban múzeumoknak, éttermeknek, üzleteknek adnak otthont. A túra végén transzfer a repülőtérre a menetrend szerint közlekedő járatunkhoz. Egy átszállással másnap délután a 11. napon hazaérkezés Budapestre.

Miért éppen

Dél-Afrikába érkezve a turisztikai látnivalók mellett fantasztikus gasztronómiai kirándulást is tehetünk kiváló fokföldi borok kíséretében.

A kulináris élvezetekre is érvényes, hogy ,,a Világ egy országban", mert olyan sokrétű a kínálat a legkülönlegesebb és egyszerűbb fogások közül. A történelmi időket tekintve a helyi törzsi feketék, majd a gyarmatosítók előszeretettel fogyasztották a marhahúst és a vadhúsokat, ami megmaradt napjainkra is.

A Dél-Afrikai ételek ízvilága közel áll a magyar emberekhez, mert európai, búr és angol konyha mellett az ázsiai és az egzotikus fűszerek is megtalálhatók.

x Dél-Afrikai körutazás, Fokföldi borral megkoronázva ***

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  kb. 90 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  180 000 Ft
 • fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
   kb. 370.000 Ft)
 • 8 éjszakai szállást,
  helyi 3-4*-os szállodák, lodge-ok
  kétágyas szobáiban
 • a félpanziós ellátást
  (reggelit és  vacsorát)
 • a megadott programokat
 • a belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől
Szállás neve: Dél-Afrikai körutazás, Fokföldi borral megkoronázva ***

Dél-Afrikai körutazás, Fokföldi borral megkoronázva *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  kb. 90 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  180 000 Ft
 • fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
   kb. 370.000 Ft)
 • 8 éjszakai szállást,
  helyi 3-4*-os szállodák, lodge-ok
  kétágyas szobáiban
 • a félpanziós ellátást
  (reggelit és  vacsorát)
 • a megadott programokat
 • a belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől

leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Dél-Afrikai körutazás, Fokföldi borral megkoronázva ***

Dél-Afrikai körutazás, Fokföldi borral megkoronázva ***

Dél-Afrikai Köztársaság, Körutazás Dél-Afrikában

Útazonosító: 175157

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Afrikai körutazás, Fokföldi borral megkoronázva ***

Dél-Afrikai körutazás, Fokföldi borral megkoronázva ***

Dél-Afrikai Köztársaság, Körutazás Dél-Afrikában

Útazonosító: 175157

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!