Dél-Korea varázsa és fiatalos kultúrája

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Szöül repülővel

Kora délután közvetlen repülőjárattal indulás Budapest Liszt Ferenc Repülőtérről Szöulba. 

2. nap: Dél-Korea fiatalos fővárosával ismerkedünk

Megérkezés az Inchon Nemzetközi repülőtérre, ahol tárt karokkal várnak bennünket. Landolást követően - helyi idegenvezetőnkkel, aki végig velünk lesz - autóbusszal ellátogatunk a LOTTE World Towerhez, ami, egy 555 m magas, 123 emeletes felhőkarcoló. Innen 360°-os rálátásunk nyílik Szöulra. Lehetőségünk lesz egy könnyű étkezésre, majd szállásunkra érkezünk autóbusszal. Vacsorára idegenvezetőnk segítségével belevethetjük magunkat a koreai gasztronómiába és megkóstolhatjuk a samgyeopsalt. 

3. nap: History Day – Fedezzük fel Szöul történelmi nevezetességeit

Mai napon kis időutazásra invitáljuk a Choson korszakba. Közlekedésre a város leghatásosabb módját, a metrót használjuk, melynek modernitása egy külön élmény. Szállásunkon elfogyasztott reggeli után a Namsangol Hanok Falut nézzük meg, majd az N-Seoul Towert sem hagyhatjuk ki a délelőttünkből, ahol megpróbálhatjuk megszámolni a szerelmes lakatok számát, ami egy kihívást jelentő feladat lesz. Azonban ne aggódjunk, a Namsan-hegy tetején lévő toronyhoz felvonóval érkezünk. A szinte kötelező koreai americano elfogyasztása után a Gwanggwamun térre érkezünk, ahol láthatjuk Sejong király szobrát is. Neki köszönhető a Hangul, vagyis a koreai ABC megalkotása, amely a világon egyedülálló. A délután folyamán kipróbálhatjuk, hogy milyen igazi koreai népviseletben, vagyis hanbokban körbejárni a Gyeongbokgung palotát. 

4. nap: Hallyu – avagy a koreai hullám 

Hallgattál már K-Pop-ot? Esetleg láttál már K-Drámát? Ezek mind a Hallyu, vagyis a koreai hullám részei. Ezen a napon a modern kultúra rejtelmeibe vetjük bele magunkat, igazi „must have” Hallyu zarándok helyekkel (közlekedés metróval és busszal). Reggel a K-Star Road-on kezdjük begyűjteni a K-pop csapatok ikonikus figuráit, majd, hogy ne maradjon ki ma sem a hagyományos kultúra meglátogatjuk a Bongeunsa buddhista templomot, ami Szöul legnagyobb buddhista épülete. Folytatjuk a modern kultúra felfedezését, és egy fotószünetet tartunk a híres Gangnam szobornál, amit PSY: Gangnam Style című dala utáni nemzetközi sikere tiszteletére avattak. Ezután a COEX pláza híres Starfield nyilvános könyvtárát csodálhatjuk meg, ami már önmagában kuriózumnak számít, de több sorozat és film képkocáiról is gyakran visszaköszön. Rövid ebédszünetet követően délután ellátogatunk a DMC-hez, vagyis a Digital Media City városrészhez. 

5. nap: Busan – kultúra, tenger, természet, felfedezés 

A kora reggeli órákban KTX gyorsvonattal elutazunk Busan városába, ami az egyik legszebb koreai tengerparti város. Hallottál már a koreai Machu Picchuról? A Gamcheon Kulturális Falu Busan fölé tornyosodik, és impozáns látványt nyújt sok-sok színes házával. Miután megcsodáltuk a várost felülnézetből, ideje aláereszkedni, és a tengerpartot is szemügyre venni, sőt ismét „repülni egyet” a Songdo Skywalk-on, ami egy híres tengerparti sétány és kilátó Busan városában a Songdo homokos tengerparton. Ez a látványos sétány a tenger felett épült, és lenyűgöző kilátást kínál a környező tengerre és a városra, valamint a hosszú, üvegpadlós gyaloghíd, amelynek központi része átlátszó ezáltal lehetővé teszi, hogy úgy érezzük, mintha a tenger felett sétálnának. Késő délután felfedezzük Busan központját, többek közt a BIFF teret, azaz Busan International Film Festival Square-t, ahol hírességek kézlenyomatát is felkereshetjük. 

6. nap: Busan – Szöul

Napunkat a Haedong Yonggungsa templom felfedezésével kezdjük, majd a híres Haeundae Strandon fogyaszthatunk a koreai street food remekei közül. Kora délutáni órákban KTX gyorsvonattal visszaérkezünk Szöulba, ahol belevethetjük magunkat az éjszakai életbe és ellátogathatunk a Hongdae (buli)negyedbe. 

7. nap: Szabadprogram és shopping Szöulban vagy MBC Dramia filmstúdióközpont!

Az előző esti szórakozás után akár pihenhetünk is egyéni belátásunk szerint, Szöul számtalan bevásárlóközpontjában „veszhetünk el” vagy tarts velünk a méltán híres filmgyártás forgatási helyszíneire! Fakultatív MBC Dramia: Korea egyik legnagyobb és méltán híres filmszínészeti és televíziós stúdiókomplexumát látogatunk meg autóbusszal. Itt forgatják többek között a Munhwa Broadcasting Corporation (MBC) televíziós csatorna történelmi drámáit és sorozatait. A komplexum valóságos történelmi környezetet kínál a sorozatok számára, mivel több mint 200 hagyományos koreai stílusú épület és díszlet található itt, amelyek különböző korokat és stílusokat tükröznek. Itt forgatták a Magyarországon is népszerű Palota Ékköve c. sorozatot. Viszont BTS ARMY-knak is különleges lehet, mivel itt forgatta August-D, Daechwita c. videoklipjét. Szöulba autóbusszal térünk vissza, majd szabadprogram.

8. nap: Irány a természet 

Napunkat a csodás Songninsan Nemzeti Parkban való sétával kezdjük. Napközben elfogyasztunk egy tradícionális koreai ebédet, majd meglátogatjuk az UNESCO világörökségi helyszínt Szuvon városában a Hwaseong erődöt, amit 1796 és 1797 között építette Ki Hwan, a 22. Joseon dinasztia királya, King Jeongjo megrendelésére. Az erőd építését a király apjának, a korábbi koronahercegnek emlékére kezdeményezte, és célja a város védelme és az észak és dél közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése volt. Az erőd körülbelül 5,7 kilométer hosszan fut körbe, és számos különféle kapuval, bástyával és kilátóval rendelkezik. Szállásunkra térünk vissza.

9. nap: Szabadprogram és shopping Szöulban vagy Múzeumok napja!

Egyénileg fedezzük fel a főváros további látványosságait saját ízlésünk szerint, és ne hagyjuk ki a jobbnál jobb kávézókat sem. Fakultatív programot ajánlunk: programunkat a Koreai Nemzeti Múzeumban kezdjük, mely Dél-Korea legnagyobb és legrangosabb múzeuma. A koreai kulturális és történelmi örökség jelentős gyűjteményeit őrzi és mutatja be a látogatóknak. A múzeum kiállításai több, mint 220 000 műalkotást tartalmaznak.  Ezt követően meglátogatjuk a Dongdaemun Design Plaza egyedi, futurisztikus épületét, mely kreatív funkcióival abszolút kiemelkedik a városképből, és egy fontos kulturális és kreatív központként szolgál a város számára. Itt találkozik a tervezés, a művészet és az innováció. A délután folyamán ellátogatunk az egyik híres K-Pop ügynökséghez. Mivel a Hybe Insgight csak időszakosan fogad látogatót, ezért amennyiben nem sikerül foglalni, akkor az SM Town-ba és a K-pop Goods Store-ba látogatunk el tömegközlekedéssel. (Az időszakos nyitvatartás és engedélyeztetés miatt a programváltozás jogát fenntartjuk!). A délután folyamán idegenvezetőnk segítségével megmutatjuk a Myeong-dong negyedet, ami a K-POP merch és a K-Beauty mekkája. Itt biztosan megtöltjük a bőröndünket igazi koreai termékekkel. 

10. nap: Szöul – Budapest repülővel

Közvetlen repülőjárattal az Inchon Nemzetközi Repülőtérről indulunk. Érkezés Budapest, Liszt Ferenc Repülőtérre.

 

Fontos információk:

· A Dél-Koreába történő beutazás vízummentes magyar állampolgárok számára, amennyiben a kint tartózkodása nem haladja meg a 90 napot, azonban beutazás előtt el kell végezni online egy K-ETA regisztrációt. Bővebb információ az utastájékoztatóban és az alábbi linken:
https://www.k-eta.go.kr/portal/guide/viewetaapplication.do?locale=EN 

· 2021. szeptember 1-től bevezetésre került az ún. K-ETA rendszer is, amelybe 72 órával a beutazást megelőzően kötelező regisztrálni. A K-ETA regisztráció lehetősége azoknak az állampolgároknak szól, akik egyébként vízummentesen utazhatnak be a Koreai Köztársaságba. A regisztráció online történik, visszaigazoláshoz kötött, a vízummentesség mellett is csak ennek birtokában tudnak beutazni a magyar állampolgárok.  Regisztrálni a  www.k-eta.go.kr honlapon, vagy a K-ETA elnevezésű telefonos applikáción keresztül lehet, legalább 72 órával a Dél-Koreába tartó repülőgépre történő beszállítást megelőzően. 

· Az utazáshoz szükséges érvényes útlevél!

· A Fakultatív programokra előre szükséges jelezni a részvétet az előzetes foglalások miatt.

x Dél-Korea varázsa és fiatalos kultúrája

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)

2024.03.25., 07.08.

10 nap / 8 éj


Részvételi díj (03.25.): 875.000 Ft / 2397 EUR
Részvételi díj (07.08.): 865.000 Ft / 2370 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 65.000 Ft / 178 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb.: 150.000 Ft / 405 EUR
1 ágyas felár (03.25.): 220.000 Ft / 595 EUR
1 ágyas felár (07.08.): 195.000 Ft / 535 EUR


Utasbiztosítás (Prémium): 9.500 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 13.200 Ft
2023.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP (Premium, Privileg) biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Útlemondási biztosítás: az alapár 3%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal és tömegközlekedéssel
Elhelyezés: 8 éjszaka szálloda***/****, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 8x reggeli + 1 ebéd 


Fakultatív programok (min. 10 főtől):
Múzeumok napja Szöulban (03.25.): 20.500 Ft / 56 EUR
Múzeumok napja Szöulban (07.08.): 22.000 Ft / 61 EUR
MBC Dramia stúdiókomplexum (03.25.): 43.500 Ft / 118 EUR
MBC Dramia stúdiókomplexum (07.08.): 45.000 Ft / 124 EUR
A program szerinti belépőket az ár tartalmazza.
Borravaló a program során: 50 USD
Közlekedési vonaljegyek: kb.15 USD


Minimum utaslétszám: 20 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

10-19 fő esetén: 65.000 Ft / 178 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep. téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 8 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* illetve 4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 8x reggeli +1x ebéd ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon és helyi idegenvezető költségeit Kóreában

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Dél-Korea varázsa és fiatalos kultúrája

Dél-Korea varázsa és fiatalos kultúrája

Dél-Korea, Körutazás Dél-Koreában

Útazonosító: 178734

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Korea varázsa és fiatalos kultúrája

Dél-Korea varázsa és fiatalos kultúrája

Dél-Korea, Körutazás Dél-Koreában

Útazonosító: 178734

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!