Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Ft-tól/fő 232.000
Időpont: 2021.08.02 - 08.09
Legjobb ár: 232.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.08.02 - 08.09

Tartson velünk a Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 232.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:131441

Leírás:

?  Európa legelzártabb országa; Moldávia
?  Románia legérdekesebb vidékeinek bejárása
?  Városnézés a fővárosban, Bukarestben
?  5 órás hajózás a mesébe illő Duna-deltában

"Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki szívesen végigutazna a Dunán. Ennek legkülönlegesebb szakasza a folyó deltája. Régóta vágyok rá, hogy ide eljussak."
Prónay Gyula - Irodánk ügyvezetője

Program:

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) - BUDAPEST - SZEGED - NAGYLAK - NAGYSZEBEN

Reggeli indulás után nagylaki határátlépés, folyamatos utazás kisebb megállókkal, Arad - Máriaradna - Marosillye - Déva érintésével Nagyszebenig. A város megyeszékhelyként fontos ipari és kereskedelmi központ, az erdélyi szászok társadalmi székhelye, emellett 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. Szállásunk elfoglalása előtt ismerkedünk a várossal egy belvá­rosi séta keretében. Többek között látni fogjuk a Nagypiacteret, a Kispiacteret, a monumentális késő gótikus stílusú evangélikus székesegyházat, mely előtt áll Georg Teutsch szász nemzetiségű püspök szobra, valamint a Brukenthal palotát. Szállás, vacsora.

2. NAP: BALEA VÍZESÉS - CAPRA VÍZESÉS - VIDRARU-TÓ - CURTEA DE ARGES

Reggeli után továbbutazás a meseszép Fogarasi-havasokon keresztül. Megállunk a Balea vízesésnél és a 2.040 m magasság­ban lévő Balea-tónál, mely a Déli-Kárpátok legfestőibb gleccsertava. A tavat körbeölelő hegyek közel 2.500 m magasak. Ezután átkelünk az 1 km hosszú alagúton, a Transfogarasi műút déli oldalán, újabb megállónk a csodás Capra vízesésnél lesz. Kb. fél órás sétával érjük el a vízesést. Egyenetlen talaj miatt megfelelő cipő szükséges. Majd folyamatos utazás az Arges folyón mesterségesen kialakított Vidraru-tó mentén. A tavon lévő gátnál a 166 méter mély betonfal nagyon különleges látványt nyújt. Érkezés Curtea de Arges (Argyasudvarhely) neve­zetű havasalföldi kisvárosba, ahol a szállás elfoglalása előtt megtekintjük a román királyi család sírhelyeit. Vacsora, szállás belvárosi szállodában.

3. NAP: BUKAREST

Reggeli után továbbutazunk Bukarest felé a Pitest - Bukarest autópályán, amelyet az ország első autópályájaként tarta­nak számon. Dél körül érkezés a több mint 2 milliós fővárosba, Bukarestbe, ahol helyi idegenvezetővel egy tartalmas város­nézésen veszünk részt. Látni fogjuk a lenyűgöző új Parlament épületét, mely a világ második legnagyobb kormányzati épületkomplexuma, a Pentagon méreteivel vetekszik. Megtekintjük többek között a román Királyi Palotát, a Nemzeti Színházat, az Operaházat, a Katonai Akadémiát és Ceausescu magán rezidenciáját. Vacsora, szállás Bukarestben.

4. NAP: BUKAREST - TULCEA - DUNAI HAJÓZÁS

Elhagyjuk Bukarestet és Tulceába utazunk. A déli órákban indulunk a kb. 5 órás fakultatív hajózásra a Duna-deltába. A több mint 3 ezer km2 területen rengeteg kis csatorna és folyóág található. Gazdag a növény- és állatvilága, ezért is került be az UNESCO Világörökségei közé. Fakultatív Duna-delta hajózás költsége ebéddel 40 EUR (hely­színen fizetendő) Programunk befejezése után elfog­laljuk Tulceában a Duna parton elhelyezkedő szállásunkat. Szabadprogram, majd vacsora.

5. NAP: TULCEA - MOLDÁVIA - CHISINAU

Reggeli után továbbindulunk és Galatinál buszunkkal átkompolunk a Dunán. Folyamatos utazás a moldáv határig. Az ország 1991-ben lett független Szovjetuniótól. Az új ország hivata­los neve: Moldovai Köztársaság. Mi a régi nevét szoktuk hasz­nálni az országnak (Moldávia) és a fővárosnak is, mely régen Kisinyov volt, a mai neve Chisinau. Magyarok nagyon ritkán jut­nak el erre a vidékre. Az országot sokáig Besszarábiának hívták. A XX. században volt Románia és Szovjetunió része is az önálló­ság előtt. Szállás elfoglalása, vacsora Chisinauban.

6. NAP: CHISINAU - IASI

Reggel kezdjük a moldáv főváros megtekintését. Chisinaut Európa egyik legzöldebb fővárosaként tartják számon. Első látnivalónk a Központi park, a Krisztus Születése Székesegyház és a Diadalkapu, melyet Besszarábia orosz kézre kerülésé­nek tiszteletére emeltek. Ennek közelében találhatóak a kor­mány épületei és a keresztet tartó Stefan cel Mare emlékműve. Továbbhaladva lefényképezhetjük az operaház majd pedig a Moldovai Köztársaság Parlamentjének épületét. A Köztársasági Elnök hivatala egy modern toronyépületben van. Ezt köve­tően meglátogatjuk a híres Chisinau-i Csokoládégyár bemu­tatótermét (vásárlási lehetőség). Késő délután utazunk vissza Romániába. Szállás Iasiban.

7. NAP: IASI - BUCOVINA - HUMORULUI - VORONET - VATRA-DORNEI

Reggeli után rövid séta Jászvárosban (Iasiban). A város majd 300 évig a román fejedelemség fővárosa volt. Fő látnivalók: Kultúrpalota, Fejedelmi Templom, római katolikus templom és Püspöki palota, Nemzeti Színház. Városnézésünk után tovább­indulunk Bukovinába. Megnézzük a Humorului és a Voronet városoknál található csodaszép festett kolostorokat, melyek nem véletlenül tartoznak az UNESCO Világörökségeihez. Vatra- Dornei érintésével érkezünk esti szálláshelyünkre, mely egy mesés környezetben lévő Dracula Kastélyszálló.

8. NAP: BESZTERCE - NAGYBÁNYA - CSENGERSIMA - NYÍREGYHÁZA - BUDAPEST

Reggeli után Besztercén rövid városnézés a belvárosban. Fő látnivalók: szász-evangélikus templom, mely gótikus rene­szánsz és barokk elemek egyvelege, Kereskedők Háza, város­háza... Következő megállónk Nagybányán lesz. Központi sétánk során megtekintjük a Szentháromság templomot és a Szent István-tornyot. Csengersimánál lépünk határt és Nyíregyháza érintésével utazunk Budapestre. Útközben a K-Magyarországon (Miskolc, Debrecen...) felszállt utasainkat visszatranszferáljuk felszállási helyükre. Budapest után a többi utasunkat is felszál­lási helyére szállítjuk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Szeged (Budapest után), Rókusi körúti Tesco parkoló, Kb. reggel 9:00
— Kecskemét (Budapest után), Auchan parkoló, kb. reggel 7:45
— Kiskunfélegyháza (Budapest után), M5 melletti OMV benzinkút, kb. reggel 8:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
Szállás neve: Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 60.000 Ft/fő
  2. Utasbiztosítás - Prémium 8.800 Ft/fő
  3. Utasbiztosítás - Standard 5.600 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Moldova

Útazonosító: 131441

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Moldova

Útazonosító: 131441

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!