Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán ***

Ft-tól/fő 808.710
Időpont: 2024.05.11 - 05.23
Legjobb ár: 808.710 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.05.11 - 05.23

Tartson velünk a Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán *** utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 13 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 808.710 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 13 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:173957
A Kaukázus múltat őrző világa

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest - Baku (Azerbajdzsán)

Elrepülés Budapestről. Megérkezés Bakuba a délelőtti órákban. Megkezdjük városnézésünket: kelet egyik legősibb és legnagyobb városának felfedezése. A középkorban fallal körülvett óvárosban (Icheri Sheher) még ma is megtalálható a különböző kultúrák (perzsa, arab, török, orosz) keveredése. Kanyargós utcákon keresztül érjük el a Szűz-tornyot, melynek tetejéről az egész város és a kikötő is látható. Folytatjuk látogatásunkat a sirváni sahok palotakomplexumánál: az épületegyüttes részei a főpalota, a Divankhana nevű pavilon, a mauzóleum, a mecset, illetve a fürdő. A palota Azerbajdzsán építészetének gyöngyszeme. Napközben ebéd. Láthatjuk a part menti Baku sugárutat, mely Európa második leghosszabb útja. Meglátogatjuk a Szökőkút teret és sétálunk a Nizami utcában. Szállás Bakuban.

 

2. nap: Baku - Absheron-félsziget

Reggeli, majd megismerjük az Absheron-félszigetnél található ,,tűz templomát" az Ateshgah-ot és Yanardagh-ot. A zoroaszter vallás alapítója egy Multan provinciából (India) ideérkező próféta és hitújító, Zarathusztra volt. Istentiszteletük legjellemzőbb vonása a tűztemplomokban a szent tűz őrzése, emiatt az iszlám tűzimádóknak tartja őket. A történészek szerint ezért kapta Azerbajdzsán a ,,Tűz Országa" címet. Folytatjuk látogatásunkat a Heydar Aliyev Központnál, mely fontos szerepet játszik az ország kulturális életében és különleges formavilágának köszönhetően elkápráztatja az odalátogatókat. Vacsora. Szállás Bakuban.

 

3. nap: Baku - Gobustan

Reggeli után megtekintjük az UNESCO Világörökségek részét képző Gobustani sziklarajzokat. A kultúrtáj magában foglal ezernyi sziklarajzot, felső-paleolitikumi, bronzkori és középkori településmaradványokat és sírokat. A barlangok közelében közel hatezer különféle ábrázolás látható mintegy ezer mészkősziklán. Ezek nagy részén ember- és állatalakok szerepelnek: nyilakkal és íjjal felszerelt vadászok, harcosok, rituális táncot járó férfiak, kövér anyafigurák, szarvasmarha- és lófélék, bölények, szarvasok, kecskék, vaddisznók, oroszlánok, halak, hüllők és rovarok, égitestek, valamint számos csónak. A több mint 4000 éves ábrázolások élethűek, méreteiket tekintve azonban helyenként eltúlzottak. Kirándulás az egyedülálló iszap-fortyogókhoz. A térségben közel 300 különleges iszapvulkán található; akár meg is mászhatunk egyet és fotókat is készíthetünk a folyamatosan működő, fortyogó sárláváról. Vacsora, szállás Bakuban.

 

4. nap: Baku - bakui-öböl

Reggeli után meglátogatjuk a Nemzeti Történeti Múzeumot, mely az ország legnagyobb múzeuma. Ezután megtekintjük a híres szőnyegmúzeumot, mely egy kigördített szőnyeget formáz. Délután hajókázunk a Kaszpi-tengeren a bakui-öbölben (a hajókázás min. 70 főtől indul - nem privát hajók / a hajók indulása időjárásfüggő, erősebb szél esetén nem indulnak). Vacsora és szállás Bakuban.

 

5. nap: Baku - Shamakhi - Kish - Sheki

Reggeli. Utazás a hegyek lábánál fekvő Shamakhiba, mely az azeri borvidék központja. Megtekintjük a Juma (Péntek) mecsetet. Utazás Kish faluba, ahol meglátogatjuk a III. századi ún. albán templomot. Továbbutazás Shekibe. Sheki a festői szépségű Kaukázus lábánál fekszik. A középkori építészet számos maradványát fellelhetjük itt: erődök, őrtorony, templomok és kolostorok romjai. A város a nagy Selyemút egyik állomása. Az első selyem-malmot, a világon a legnagyobbat itt építették. A Sheki selymet Londonban a XIX. századi nemzetközi kiállításon aranyéremmel tüntették ki. Megtekintjük a középkori erődöt, a Sheki kánok palotáját, a helyi kézművesek portékáit és a helyi bazárt. Vacsora. Szállás Shekiben.

 

6. nap: Sheki - Tbiliszi (Grúzia)

Reggeli, majd továbbutazunk az azeri-grúz határhoz, Lagodekhibe, majd folytatjuk utunkat Tbiliszibe. Érkezést követően megnézzük Sighnaghi középkori erőd-várost, majd Kakhetiben a Bodbe apátságot. Sétát teszünk ebben a kellemes kisvárosban, melyet az ország szőlőskertjeként is szoktak nevezni. (Idő függvényében lehetőség van borkóstolásra, mely a helyszínen külön fizetendő, kb. 15 USD/fő.) Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

7. nap: Tbiliszi - Mtskheta - Kazbegi csúcs - Tbiliszi

Reggelit követően szabad program vagy fakultatív programlehetőség: kirándulunk az UNESCO Világörökségi listán szereplő Mtskheta városába, amely Grúzia egykori székhelye volt. Mtskheta városában hagyományos házikók, templomok várják a látogatókat. Megtekintjük a VI. századi Jvari kolostort és a Svetitskhoveli katedrálist. Utazás a grúz hadiúton, a Kaukázus hegyvonulatai között fekvő Ananuri erődhöz. Továbbutazás Gudauri síparadicsomon és a hágón keresztül Stephantsmindába, ahonnan felsétálunk a Gergeti Szentháromság templomhoz. A hegy lábánál fekvő templomból fenséges kilátás nyílik a Kazbegi 5.047 méter magas hegycsúcsra. (A program ára: 22.500 Ft.) Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

8. nap: Tbiliszi

Reggeli, majd városnézés Grúzia fővárosában: ellátogatunk az óvárosba, séta Abanotubaniban, a fürdők kerületében, amely az iszlám építészet hatására a XVII-XVIII. században épült. Tbiliszi híres a kénes, gyógyhatású fürdőiről, a legenda szerint a város neve és alapítása is összefüggésben van a gyógyforrásokkal. A látnivalók többsége a város központjában található, a Kura folyó partján. A Narikala erőd falairól lélegzetelállító panoráma nyílik a környékre. Látogatást teszünk a Metekhi sziklán álló templomnál, ahonnan az óvárost csodálhatjuk meg. Sétálunk a Rustaveli sugárúton. Továbbutazás Goriba, ahol meglátogatjuk a Sztálin múzeumot és az Uplistsikhe barlangvárost, ahol a korai vaskortól a középkorig találunk különböző tárgyakat. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

9. nap: Tbiliszi - Sanahin és Haghpat (Örményország) - Szeván-tó - Jereván

Reggeli után átszeljük az grúz-örmény határt a Sadakhlo/Bagratashen határátkelőhelyen, majd továbbutazás Örményországba. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Sanahin és a Haghpat kolostorokat, melyek a szellemi, egyházi, kulturális, és oktatási élet központjai voltak; a középkori örmény építészet kiemelkedő alkotásai. Továbbutazás Dilijanba. Utazás a Szeván-tóhoz, mely a világ egyik legnagyobb hegyi tava, a tengerszint felett mintegy 1.900 méteren fekszik. Megtekintjük a Sevanavank kolostort, mely egy félszigeten található. Utazás Jerevánba. A főváros egyben kulturális központ, a tudomány fellegvára, a kaukázusi régió fontos ipari bázisa, és a világ egyik legrégebbi városa is, mely mintegy 3.000 éves múltra tekint vissza. Vacsora és szállás Jerevánban.

 

10. nap: Geghard - Garni - Jereván

Reggeli után megtekintjük Örményország legősibb pogány templomát Garniban, amelyet az ókori törzsek építettek. Ellátogatunk az UNESCO Világörökségek részét képező, sziklába vájt Geghard apátsághoz. Vacsora és szállás Jerevánban.

 

11. nap: Khor Virap - Ecsmiadzin - Jereván

Reggeli után utazás a Khor Virap kolostorhoz,  amely a legszentebb zarándokhely Örményországban. Gyönyörű kilátás nyílik innen a szent Ararát-hegyre. Az örmények nemzeti szimbóluma az Ararát-hegy, a mai Örményországon kívül, Törökország területén emelkedik. A zsidó-keresztény hagyomány szerint Noé bárkája itt ért földet a vízözön levonulása után. Megtekintjük az UNESCO Világörökségek részét képező Örmény Apostoli Ortodox Egyház székhelyét, az Ecsmiadzint (kívülről), a Zvartnoszt székesegyházat, amely ugyancsak az UNESCO Világörökségek része. Megnézzük az örmény népirtás halottainak az emlékművét. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

12. nap: Jereván

Reggeli, majd városnézés Jerevánban: megtekintjük az ,,Örmények anyja" emlékművet, ahonnan lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhetünk a bibliai Ararát-hegyre és Jereván központjára. Napközben ebéd. Meglátogatjuk a Matenadaránt, a Cascade komplexumot, az óriási lépcsősorral, az Északi sugárutat, valamint a Köztársaság teret. Napunk befejezéseként megismerkedünk a helyi brandy készítésének menetével. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

13. nap: Jereván - Bécs

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Bécsbe.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          A fallal körülvett Baku, a Shirvanshah Palota és a Szűz-torony

-          Gobustáni sziklarajzok

-          Mtskheta történelmi emlékművei

-          Haghpat és Sanahin kolostorok

-          Geghard kolostor

-          Ecsmiadzin katedrálisai és templomai

-          Zvartnost régészeti terület

 

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Baku:             Sapphire Bayil Hotel

Sheki:             Palace Hotel

Tbiliszi:          Brosse Garden Hotel

Jereván:          Ani Central Inn Hotel

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők és a program szerinti étkezések: 290 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 290 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-  repülőjegy illetékekkel (utasonként 1 db kisméretű kézi-, valamint 1 db 20 kg-os feladható poggyásszal)

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP módozata: 9.620 Ft

- közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 

x Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán ***
Szállás neve: Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán ***

Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Azerbajdzsáni vízumdíj és előkészítés 18.000 Ft/fő
  2. Bécs - Budapest transzfer(min. 12 fő esetén, várhatóan 2 megállóval: Budapest belváros és Liszt Fere 15.000 Ft/fő
  3. Egyágyas felár 185.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  4. Útlemondási biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán ***

Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán ***

Azerbajdzsán, Körutazás Azerjbajdzsánban

Útazonosító: 173957

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán ***

Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán ***

Azerbajdzsán, Körutazás Azerjbajdzsánban

Útazonosító: 173957

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!