INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

Ft-tól/fő 849.000
Időpont: 2024.10.24 - 11.02
Legjobb ár: 849.000 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2024.10.24 - 11.02
További árak és időpontok

Tartson velünk a „INDIAI ARANYHÁROMSZÖG” utazásra! A kiutazás egyénileg történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 849.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Egyéni
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 10 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:184201

Program leírás

2024. október 24 - november 2.

Utazás: Budapest - Delhi / Delhi - Budapest útvonalon európai átszállással, menetrend szerinti repülőjárattal. A programok során légkondicionált autóbuszokkal, első osztályú expresszvonattal és belső repülőjárattal.
Elhelyezés: kitűnő, helyi 4-5 * kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).


1. nap: Budapest - Delhi
Délután elutazás Budapestről menetrend függvényében, európai átszállással Delhibe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Delhi
Kora reggel érkezünk DELHI-be. Városnézés India fővárosában, melynek során először az ország egyik legrégibb iszlám építményéhez látogatunk el, a Qutub Minar-hoz. A magas torony és a közelében álló, sok évszázada nem rozsdásodó vasoszlop mára Delhi szimbólumaivá váltak. A második mogul császár, Humayun sírja a perzsa ihletésű sírépítészet remekműve. A város legnagyobb mecsete a Jama Masjid, ahol egyszerre akár húszezer igazhitű is imádkozhat. Több történelmi eseménynél fontos szerepet játszott a Vörös Erőd (kívülről). A brit birodalom indiai fővárosaként, a XX. század elején épített ÚJDELHI-ben az India Kapu és a régi parlament (kívülről), a híres politikus és polgárjogi harcos, Mahatma Gandhi emlékhelye, a szépen parkosított Raj Gath, és a Lakshmi-Narayan hindu templom megtekintése. Szállás Delhiben.

3. nap: Delhi - Jaipur
Folytatjuk a delhii városnézést. A XIX. század közepén Perzsiában alapított, egyetemes testvériséget és társadalmi egyenlőséget hirdető bahái világvallás híres, fehér márványból készült, nyíló lótuszvirágot formázó templomát, a Lótusz templomot és annak szép parkját tekintjük meg. Ezt követően a Gurdwara Bangla Sahibot, az egyik legjelentősebb szikh templomot tekintjük meg, valamint a komplexumban működő népkonyhát. Délután utazás autóbusszal Rajasthan fővárosába, JAIPUR-ba. Szállás Jaipurban.

4. nap: Jaipur Amber erőd
Ezt a napot egy könnyű reggeli jógázással indítjuk (nem kötelező, csak lehetőség), majd testben-lélekben megújulva megkezdjük jaipuri városnézésünket: Ellátogatunk a kissé zord külsejű, de gyönyörű belsejű, festői Amber erődbe, ahol megismerkedünk az uralkodók és háremhölgyeik életével, látjuk többek között a fantasztikus Sheesh Mahalt is (Tükörterem). Délután folytatjuk városnézésünket az 1727-ben alapított és 1853-ban a walesi herceg tiszteletére, az üdvözlés színére festett, rózsaszínben pompázó JAIPUR-ban: Jantar Mantar vagyis a Csillagvizsgáló, a City Palace, avagy Városi Palota, Hawa Mahal, vagyis a Szelek Palotája (kívülről). Ha időnk engedi, Jaipur színes bazárjába is ellátogatunk a nap folyamán. Szállás Jaipurban.

5. nap: Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra
Utazás autóbusszal AGRÁ-ba, útközben - ha időnk engedi - megállunk még egy IX. századi ,,lépcsős kútnál", a Chand Baori-nál. A világ egyik alig ismert csodája fordított ,,negatív" maja piramisra hasonlít. Útközben betérünk FATEHPUR SIKRI-be, a szellemvárosba. A települést a legnagyobbnak tartott mogul császár, Akbar építtette az őt megsegítő szúfi bölcs, Salim Chisti tiszteletére. A vörös homokkőből álmodott palota csodálatos keveréke a mogul, a perzsa, az iszlám és a hindu építészetnek. A várost nem sokkal megépítése után - valószínűleg - vízhiány miatt elhagyták. Vacsora, szállás Agrában.

6. nap: Agra - Sikandra
Városnézés AGRÁ-ban, amely a mogul uralkodók ideje alatt élte aranykorát. A Taj Mahal a fenséges síremlék, a szerelem emlékműve, amit Sah Jahan császár építtetett kedvenc felesége, a Palota Ékessége, Mumtaz Mahal tiszteletére, annak nagyon fájlalt hirtelen halála után. Az Agra erőd a delhi-i erőd ikertestvére, belsejében több mogul császár is szépséges palotákat építtetett vörös homokkőből és fehér márványból. Láthatjuk benne többek között Sah Jahan börtönét és apja, Jahangir fekete trónusát is. A nap folyamán látogatást teszünk még a legbölcsebbnek és legnagyobb mogul uralkodónak tartott Akbar császár síremlékénél AGRA egyik külvárosában, SIKANDRÁ-ban. Vacsora, szállás Agrában.

7. nap: Agra - Delhi
Visszautazunk autóbusszal DELHI-be. Megtekintjük a 2005-ben megnyitott Akshardham hindu templomot, melynek csodálatos faragásait kb. hétezer művész készítette. A templom hatalmas területén gyönyörű épületek, parkok, szökőkút-kompozíciók állnak. Vacsora, szállás Delhiben.

8. nap: Amritszár - Aranytemplom
Kora reggel expresszvonattal, kb. 5 órás úttal érkezünk a szikh vallás Mekkájába, AMRITSZÁR-ba. A városhoz közeli (a két állam közti barátság jegyében) nyitva tartó indiai-pakisztáni határon megtekintjük a fergeteges katonai parádét. Részt vehetünk a Guru Granth Sahib, a szikhek szent könyvének esti búcsúztató szertartásán, a gyönyörű esti kivilágításban pompázó Aranytemplomban. Vacsora, szállás Amritszárban.

9. nap: Amritszár Delhi
Délelőtt ismét felkeressük a Halhatatlanság tavánál épült Aranytemplomot. A fehér márvány medence partjától márvány gyalogjáró vezet a vastag aranyozással bevont, a tó közepén ,,úszó" építményhez. A mindenki számára nyitott templomban megnézzük a főépületet, a Harmandir Sahibot, az Akal Takht Sahibot, ahol éjjel őrzik a szent könyvet valamint látjuk majd a langart (közösségi konyhát) is. A város másik, bár szomorú nevezetessége az 1919. évi brit vérengzés helyszíne, a Jallianwala Bagh, mely történelmi mementóként őrzi a puskagolyók nyomait. Délután repülés Delhibe. Búcsúvacsora, szállás, majd hajnali transzfer a repülőtérre.

10. nap: Delhi Budapest
Hazautazás európai átszállással. Érkezés Budapestre a késő délutáni órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:

o Vörös-erőd / Delhi
o Humayun császár síremléke / Delhi
o Qutub Minar épületegyüttes / Delhi
o Taj Mahal / Agra
o Agra Erőd
o Fatehpur Sikri
o Jaipur: Amber erőd, Jantar Mantar

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/india

Árak

Teljes ár: 899 000 Ft (770 000 Ft+129 000 Ft belső repülés, reptéri ill. + csomagdíj)

Teljes ár kedvezménnyel: 849 000 Ft (720 000 Ft + 129 000 Ft belső repülés, reptéri ill. + csomagdíj)

Egyágyas felár: 198 000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát is magában foglalja!

Minimális utaslétszám: 16 fő
Garancia felár: 200 EUR (10-15 fő)
Árfolyam: 1 EUR = 385 Ft
Maximális létszám: 20 fő

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 3%.

A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 70,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízum: Indiai vízum: 15 000,- Ft az E-vízum díja ügyintézési díjjal együtt (az ára indulásig változhat!)
Az útlevél másolata és 1 db fénykép szükséges hozzá.

 

x INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Indiai vízum + ügyintézési díj 15.000 Ft/fő
  2. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

India, Delhi

Útazonosító: 184201

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

India, Delhi

Útazonosító: 184201

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!