Marokkó csodás tájai – ezt látni kell! 8nap/7éj

Marrakesh | Casablanka | Rabat | Fes | Midelt | Erfoud | Tineghir | Ouarzazate | Marrakesh

Legjobb Alapár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Marrakesh | Casablanka | Rabat | Fes | Midelt | Erfoud | Tineghir | Ouarzazate | Marrakesh


Marokkó csodás tájai – ezt látni kell!

8nap/7éj
- privát körutazás

Marokkó érdekes, egyedi, gazdag kultúrájú hely, ahol nem csak fürdeni lehet a Földközi-tengerben, de túrázni is tudunk az Atlasz-hegységben. Ha tevegelni támad kedvünk a sivatagban, arra is van lehetőségünk. Marokkó a világok találkozása, hiszen az arab, az afrikai és az európai kultúra is itt hagyta nyomait. Keresve sem lehet találni ennél színesebb, varázslatos helyet. Tartson velünk Marokkó csodás vidékeire! Minden szempontból tökéletes családi, páros és egyéni nyaralásra is. Van itt tenger, sivatag és hegyvidék is, tele van kultúrával és érdekes életképekkel.

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal (átszállással). A kiutazás egyénileg történik, a részvételi díj a repülőjegy árát nem tartalmazza! Marokkón belül utazás kényelmes járművel, angolul beszélő sofőrrel.
Kollégáink megtalálják Önnek a leginkább megfelelő repülőjegyet a legkedvezőbb áron.

Elhelyezés: kétágyas fürdőszobás szobákban, 4*vagy 5* csillagos helyi besorolás szerinti szállodákban             
Egyágyas szoba szabad helyektől függően, felár ellenében.
Marrakes/1éj + Casablanca/1éj + Fez/2éj + Erfoud/1éj + Ouarzazate/1éj + Marrakeh/1éj

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

PROGRAM
1.nap:    Marrakes
Érkezést követően privát transzfer a szállodába. Bejelentkezés és a szobák elfoglalása. Korai érkezés esetén lehetőség van a város híres főterét, a Jemaa El Fna-t és a medinát bejárni. Vacsora és szállás Marrakesben.

2.nap: Marrakes-Casablanka (kb.235 km /3 óra)
Reggeli után városnézés a második legrégebbi királyi városban, Marrakesben, ami méltán viseli a „Dél gyöngye” nevet. A négy királyi város közül leglátogatottabb és legnyüzsgőbb. Az Almoravidesek által a 11. század végén alapított Marrakes a hófödte Atlasz-hegység lábánál, egy buja oázisban fekszik. Délelőtt a híres szaádi sírokhoz, azaz szultánok sírkerjét, a Menara kertekhez látogatnak. A Koutoubia mecsetet és a Bahia palotát (a gazdag épületegyüttes háremhölgyek lakhelyéül szolgált) megtekintése kívülről. Ebéd saját költségen. Utazás Casablanca-ba, vacsora és szállás.

3.nap: Casablanka-Rabat-Fez  (kb.300 km/4 óra)
Reggeli, majd rövid városnézés Casablancában, a királyság kereskedelmi fővárosában. A város neve 1942 óta egyet jelent a kultikussá vált amerikai romantikus filmmel. Látnivalói: központi piac, a V. Mohamed tér mellett, az Arab Liga parknál, melynek vonzó zöldje uralja a város központját. Fő látványossága a II. Hasszán mecset, amelyet a világ harmadik legnagyobb mecsetje. Vallási és társadalmi központ, esténként a minaretből egy lézernyaláb mutatja a híveknek, hogy merre van Mekka. Következő állomásunk a berber törzsek alapította városban, Rabatban, városnézés. Ebéd saját költségen. A legfontosabb látnivalók felkeresése: Oudayas kert, Hassan torony és és a közelében fekvő féldrágakövekkel díszített V. Mohammed mauzóleum, melyet királyi gárdisták őriznek, királyi palota. Az óváros elengedhetetlen látványossága a 12. századi Kasbah el Oudaja kapukkal és bástyákkal ötvözött városfala, ezen belül a medina a kék-fehérre festett házai és szűk sikátorai. Továbbutazás Fezbe, vacsora és szállás.

4.nap: Fez
Reggelit követően Fez felfedezésére. Fez a legrégebbi királyi város. Három nagyobb részre osztható: a fallal körülvett régi medinára (Fes el-Bali), mely rendkívül szűk utcáiról, teherhordó szamarairól, a központjában lévő Karaouiyine-mecsetről, a Bab Bou Jeloud főkapuról és bőrcserző műhelyeiről ismert. A középkori Medina látogatása a benne található Medersa BouAnania-val (Korán-iskola), és a környékén található Nejjarine szökőkúttal. Meglátogathatják a híres bazárt is ahol a kézművesek a régi idők hagyományit megőrizve dolgoznak még ma is: bőrcserzők, bőrfestők, szőnyegszövők, ötvös- és szövőműhely negyedének. Ebéd saját költségen. Délután a modern városrész (Ville Nouvelle) és kívülről a királyi palota megtekintése, mely a két városrész között (Fez el Jedid) található, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik. Visszatérés a szállodába, vacsora és szállás.

5.nap: Fez-Midelt-Erfoud (kb.490 km)
Korai reggeli indulás Erfoudba Immouzer du Kandaron, egy berber falun keresztül, valamint az út során áthaladnak Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő síparadicsomon, és Azrou, berber falun keresztül, mely a fafaragással és szőnyegszövészettel foglalkozó kézművességéről ismert. Ebéd Mideltben (saját költségen). Az utazás a Ziz-völgyön keresztül folytatódik egy csodálatos tájon, kilátással az Atlasz hegységre. Tovább utazás Erfoudba.  Vacsora és szállodában.
Fakultatív kirándulás 4X4 terepjáróval, Erg Chebbibe, ahol megcsodálhatják a napfelkeltét Merzouga egyedi narancssárga színű homok dűnéi felett, a Szahara szélén. A lenyűgöző dűnék akár 150 méter magasak is lehetnek.

6.nap: Erfoud-Tineghir-Ouarzazate (kb.335 km)
Reggeli, majd utazás Tineghirbe, (az egyik legnagyobb marokkói datolyapálma-erdő) több megállással, hogy fényképeket készíthessenek a csodálatos és egyedi tájról. Ebéd Tineghirben (saját költségen), majd utazás Ouarzazatebe, a Todra-szurdokon és a Dadès-völgyön keresztül.  A Todra és a szomszédos Dades-folyó is sziklákkal körülvett szurdokokat és völgyeket vájtak a hegységen keresztül. Az utolsó 600 m a leglátványosabb, mivel magas sziklafalakkal körül vett ösvénnyé szűkül össze. Vacsora és szállás a hamisítatlan sivatagi kisvárosban, Ouarzazate-ban.

7.nap: Ouarzazate-Marrakech (kb.200 km /4 óra)
Reggeli után városnézés Ouarzazate-ban. Kasbah Taourirt a város fontos történelmi emléke: ez a korábbi Glaoui-rezidencia, amely a város szélén, az ErRachidia felé vezető úton található, Marokkó egyik legszebb, legnagyobb és az egyik legjobban fennmaradt kasbahja. A zegzugos épületek labirintusából, egyszerű agyag házakból és csipkézett tornyokból áll, amelyet pazarul díszítenek a geometriai motívumok. 

Tovább utazás a  Ouarzazate-től kb.30 km-re található Ait Benhadou Kasbah-ba. Ez Marokkó déli leglátványosabb erődített faluja a korábbi karavánút mentén, azegyik legszebb berber falu, ahol már számos filmet forgattak (Gladiátor, Múmia, Indiana Jones…) beleértve Arabia Lawrence-t. Ma már az UNESCO védelme alatt áll. A magas vályogfalakon belül hat, úgy nevezett kaszba és néhány ház található. Épületeit csipkézett tornyokkal és geometriai motívumokkal díszítették. Jelenleg egy helyreállítási program zajlik a falu újratelepítésének ösztönzése érdekében, melyben jelenleg mindössze öt család lakik.
Útjukat a TizinTichka útvonalon folytatják Marrakesbe. Áthaladnak Marokkó egyik látványos útvonalának legmagasabb pontján, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Atlasz hegysége és a Taddertre. A Tizi N’Tichkahágó legmagasabb pontja eléri a 2260 m tengerszint feletti magasságot. Ebéd Benhaddou vagy Marrakesben (saját költségen). A nap zárásaként a bazár és a híres JemaaFna tér forgataga vár Önökre. Jemaa El Fna a medina élet központja éjjel és nappal. Nappal a teret és környező terület ellepik az árusok, akik frissen facsart narancslevet, szárított gyümölcsöt és dióféléket árusítnak. Ebéd után viszont a szórakozás veszi át az árusok helyét. Az igazi forgatag csak alkonyat után jön igazán. 1700-s években a zörgő szekerek jelezték a helybélieknek az árusok érkezését, akik minden féle gyümölcsöt, halat és húst hoztak. Későbbi időktől előadóművészek, kígyóbűvölők, akrobaták szórakoztatják az itt megforduló sokaságot. A tömeg főképp marokkóiakból áll. Ez nem csak látványosság a turisták számára, hanem bepillantást is nyernek a medina életbe, amely a középkor óta alig változott. Ajánlott aprópénzt is hozniuk kell magukkal, mivel az előadóművészek a taps mellett anyagi elismerést várnak. Szállás és vacsora Marrakesben.

8.nap: Marrakeh
Reggeli a szállodában. Kijelentkezés, s a repülőjárattól függően transzfer a Menara Marrakes repülőtérre.

További információk: 

  • a szállodai szobák elfoglalhatók az érkezés napján 15:00-tól, kijelentkezés a távozás napján 10:00-ig
  • egyágyas felár,
  • Idegenvezető: helyi, angolul beszélő idegenvezető a programleírás szerint.
  • Ramadán 2021-ben: április 13. - május 12./Tájékozódjunk a nyitvatartási időkről!
    Legyünk figyelmesek és tartsuk tiszteletben a helyi hagyományokat, szokásokat!
  • kiemelt időszakokban: nemzetközi és helyi ünnepek, nemzetközi kiállítások, konferenciák ideje, stb. az árak a meghirdetett részvételi díjaktól eltérőek.

 

Igény esetén a tartózkodás hosszabbítható tengerparti üdüléssel vagy további körutazással!
Az ajánlatban szereplő időpontoktól és időtartamtól eltérő utazások esetén egyéni igények alapján személyre szabott árajánlatot készítünk.
Az árak az alkalmazható kedvezményektől és a szabad helyektől függően a megrendeléséig változhatnak.

A koronavírussal kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek és folyamatosan változnak. Foglalás előtt érdeklődjenek kollégáinknál.


Repülőjegy: a repülőjegy ára légitársaságtól függően foglaltság függvényében változik, és nagy eltérést mutat a fedélzeti szolgáltatások és a jegy árának tartalmában (fedélzeti ellátás, feladott és fedélzetre vihető csomag stb.). Kollégáink megtalálják Önnek a leginkább megfelelő repülőjegyet a legkedvezőbb áron.

Beutazási szabályok, vízum: 30 napot meg nem haladó turista célú beutazás esetén a magyar állampolgárok vízum nélkül tartózkodhatnak Marokkóban, ezt meghaladó tervezett tartózkodás esetén forduljanak a Marokkói Királyság nagykövetségéhez. A beutazáskor legalább még 6 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A belépésnél ügyelni kell arra, hogy a marokkói határőr a beutazási pecsétet és a regisztrációs számot bepecsételje az útlevélbe, mivel ezek igazolják a legális belépést az országba. Ezek hiányában a tartózkodás illegálisnak is minősülhet. A Marokkóba érkező külföldi állampolgároknak rendelkezniük kell a visszaútra szóló menetjeggyel és a marokkói tartózkodás idejére szükséges anyagi fedezettel, amelyet a marokkói hatóságok ellenőrizhetnek a repülőtereken.

Időjárás: az ország északi részén április és november között a legkellemesebb a turistáskodás. Délen és Marrakesh táján március és május között, valamint októberben és novemberben a legkellemesebb a klíma. A legideálisabb választás március és május között Marokkóba utazni. A melegebb, zsúfoltabb időszak július és augusztus közé tehető. A Ramadán időszaka alatt a létesítmények, éttermek, látnivalók egy része zárva tart vagy korlátozottan látogatható.

Kötelező oltás: oltási kötelezettség nincs. A  tetanusz és a hepatitis A,B elleni védőoltás ajánlott, de nem kötelező.

Jó, ha tudjuk (*a teljesség nélkül):

- a hivatalos államvallás az iszlám.
- nem muszlim ember nem léphet be mecsetbe. Az egyetlen kivétel ez alól a II. Hasszán Nagymecset Casablancában, amely bizonyos időpontokban belépődíj ellenében idegenvezetővel látogatható.
- Ne fényképezzünk senkit anélkül, hogy előzetesen engedélyt nem kértünk rá.

ajánlatos kerülni:
- a provokatívnak tekinthető viselkedést
- az alkoholfogyasztást,
- a túlzott, hiányos öltözetet
- Ramadán idején: a nappali órákban az utcán soha ne egyenek, igyanak, ne dohányozzanak nyilvános helyen, fokozottabban kell figyelni a megfelelő öltözködésre
Szállás neve: Marokkó csodás tájai – ezt látni kell!
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Marokkó csodás tájai – ezt látni kell! 8nap/7éj

Marokkó csodás tájai – ezt látni kell! 8nap/7éj

Marokkó, Marrakesh

Útazonosító: 149581

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Marokkó csodás tájai – ezt látni kell! 8nap/7éj

Marokkó csodás tájai – ezt látni kell! 8nap/7éj

Marokkó, Marrakesh

Útazonosító: 149581

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!