MESÉS INDIA ÉS NEPÁL

Ft-tól/fő 1.197.000
Időpont: 2024.11.27 - 12.10
Legjobb ár: 1.197.000 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2024.11.27 - 12.10
További árak és időpontok

Tartson velünk a „MESÉS INDIA ÉS NEPÁL” utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 14 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.197.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 14 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:184194

Program leírás

Utazás:           Budapest - Katmandu és Delhi - Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal átszállással Dubaiban,                                             Indián belül pedig belföldi légitársaságokkal program szerint. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal és                                           első osztályú expresszvonattal.
Elhelyezés:     középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás:            félpanzió

1. nap: Budapest - Katmandu
Repülés Budapestről átszállással Katmanduba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Katmandu
Érkezés a déli órákban KATMANDU-ba. Ellátogatunk a nepáli szent folyó, a Bagmati partján elhelyezkedő Siva templomához, melyet itt az istenség szelíd formájának, Pashupatinak szenteltek. Itt találkozhatunk hindu szerzetesekkel (Sadukkal) is. Vacsora, szállás Kathmanduban.

3. nap: Katmandu: Mt. Everest, Boudanath, Bakhtapur
Kora reggel fakultatív program keretében, repülőgépről gyönyörködhetünk a Himalája csúcsaiban, körbe repüljük a Föld legmagasabb csúcsát, a Mt. Everestet. A napot a Kathmandu völgy nevezetességeinek felfedezésével töltjük: a sajátos hangulatú, nyüzsgő, tibeti buddhista templom, a Boudanath, a világ legnagyobb sztúpája és a Nepálban élő tibeti menekültek legszentebb helye. BAKHTAPUR a völgy harmadik legnagyobb városa, a gyönyörű newari építészet emlékeivel. Megláthatjuk többek között az 55 ablakos királyi palotát és annak bejáratát, az Arany Kaput, a legmagasabb és nagyon erős istenek és mitikus lények által őrzött, 30 méter magas Nyatapola templomot. Megismerhetjük az ,,önmagától létezőt", a Swayanbunath templomot, a hagyomány szerint több mint kétezer éves építményt, mely a völgyet uraló dombtetőn épült, impozáns panorámával a városra. Vacsora, szállás Katmanduban.

4. nap: Katmandu- Patan-Katmandu
Kathmandu híres ikervárosába, a Malla királyok által építtetett, szépségek városának is nevezett PATAN-ba látogatunk. Egy mellékutcában vár ránk a gyönyörű buddhista Arany Templom. A Durbar téren találjuk a királyi palotát, a newari stílusú pagodákat és a kifejezetten indiai stílusú templomokat, mint pl. a Krishna Mandir. Visszatérés Katmandu belvárosába. A királyi palotát körülölelő,szintén Durbar nevet viselő téren láthatjuk a városnak is valószínűleg nevet adó Kasthamandap templomot, melynek XII. századi építésekor egyetlen, hatalmas fa anyagát használták fel. Itt áll a majomistenről elnevezett Hanuman Dhoka palota és itt van a nepáli élő istennő, Kumari szépséges faragású palotája is. Vacsora, szállás Katmanduban.

5. nap: Katmandu - Delhi
Repülés Delhibe, ismerkedés India fővárosával. A második mogul császár, Humayun sírjának megtekintése után Delhi legnagyobb mecsetét a Jama Masjidot keressük fel, ahol egyszerre akár húszezer igazhitű is imádkozhat. A Qutub Minar az első és legrégibb iszlám építmény. Magas tornya és az udvarán álló, évszázadok óta nem rozsdásodó vasoszlop mára Delhi szimbólumává vált. Több történelmi eseménynél fontos szerepet játszott a Vörös Erőd (kívülről). Megismerjük a brit birodalom indiai fővárosaként a XX. század elején épített ÚJ DELHI-ben az India Kaput és a Parlamentet. A híres politikus és polgárjogi harcos, Mahatma Gandhi emlékhelyével, a szépen parkosított Raj Gath-al folytatjuk és egy nagyon szép hindu templom, a Lakshmi-Narayan templom is szerepel programunkon. Vacsora és szállás Delhiben.

6. nap: Delhi - Jaipur
Reggel után ismét DELHI, ahol megtekintjük a 2005-ben megnyitott Akshardham hindu templomot, melynek csodálatos faragásait kb. hétezer művész készítette. A templom hatalmas területén gyönyörű épületek, parkok, szökőkút-kompozíciók állnak. A városnézést folytatva megnézzük méga Lótusz templomot és annak szép parkját is. A nyíló lótuszvirágot formázó, fehér márványból készült templom a bahá'í Imaház a bahá'í hit leghíresebb temploma Indiában. Délután utazás Rajasthan fővárosába. Vacsora, szállás Jaipurban. 

7. nap: Jaipur - Amber erőd
Látogatás a kissé zord külsejű, de gyönyörű belsejű, festői Amber erődbe, ahol megismerkedünk az uralkodók és háremhölgyeik életével, látjuk többek között a fantasztikus Sheesh Mahalt is (Tükörterem). Délután folytatjuk városnézésünket az 1727-ben alapított és 1853-ban a walesi herceg tiszteletére, az üdvözlés színére festett, rózsaszínben pompázó JAIPUR-ban: Jantar Mantar vagyis a Csillagvizsgáló, a City Palace, avagy Városi Palota, Hawa Mahal, vagyis a Szelek Palotája (kívülről). Vacsora, szállás Jaipurban.

8. nap: Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra
Utazás FATEHPUR SIKRI-be, a szellemvárosba, melyet a legnagyobbnak tartott mogul császár, Akbar építtetett az őt megsegítő szufi bölcs, Salim Chisti tiszteletére. A vörös homokkőből álmodott palota csodálatos keveréke a mogul, a perzsa, az iszlám és a hindu építészetnek. A várost nem sokkal megépítése után - valószínüleg - vízhiány miatt elhagyták. Útközben megállunk még egy IX. századi ,,lépcsős kútnál", a Chand Baori-nál. A világ egyik alig ismert csodája olyan, mint egy fordított ,,negatív" maja piramis. Vacsora, szállás Agrában.

9. nap: Agra
Városnézés AGRÁ-ban, amely a mogul uralkodók ideje alatt, élte fénykorát. A Taj Mahal a fenséges síremlék, a szerelem emlékműve, amit Sah Jahan császár építtetett kedvenc felesége, a Palota Gyöngye, azaz Mumtaz Mahal tiszteletére. Az Agra erőd a delhi-i erőd ikertestvére, melynek belsejében több mogul császár is szépséges palotákat építtetett vörös homokkőből és fehér márványból. Láthatjuk benne többek között Sah Jahan börtönét és Jehangir fekete trónusát is. Vacsora, szállás Agrában.

10. nap: Agra - Gwalior - Jhansi
GWALIOR erődje talán a legősibb, egy felirat szerint már i. sz. 525 említik. A nevét egy hindu szentről kapta, aki meggyógyította a leprás beteget. A város sok látnivalója közül az egyik a Dzsai Vilász Palota. Tovább utazás Jhansi városába. Szállás.

11. nap: Jhansi - Orchha - Khajuraho
Reggel utazás autóbusszal ORCHÁ-ban, a Bundela dinasztia által a Betwa folyó partján, a középkorban alapított városban megtekintjük a mai állapotukban is grandiózus királyi palotákat. Látogatás után tovább autóbusszal Khajuraho-ba. Szállás.

12. nap: Khajuraho - Varanasi
KHAJURAHO-t a X. századi világhírű templomai, gyönyörűen faragott istenszobrokkal, apszarákkal és erotikus káma-szútra jelenetekkel gazdagon díszített remekművei tették népszerűvé a turisták körében. Délután utazás autópályán a Gangesz folyó partján fekvő szent városba, Varanasiba. Vacsora, szállás.

13. nap: Varanasi - Delhi
Hajnali hajókirándulást teszünk a hinduk szent folyóján, a Gangeszen. Ennek keretében látjuk a napfelkeltét is és az ennek köszöntésére ide zarándokoló ezreket, amint a folyóban fürdőznek, valamint a hindu temetések, a hamvasztások kiváltságos helyszínéül szolgáló gathokat. Megismerjük India Anyácskát a Bharat Mata templomban, majd felkeressük a buddhista vallás egyik legszentebb helyét, SARNATH-ot, ahol Buddha első prédikációját tartotta híveinek. Késődélután transzfer a repülőtérre, Delhibe. Búcsúvacsora, majd rövid átöltözési lehetőség után transzfer vissza a repülőtérre a késő esti órákban. Hazautazás a hajnali órákban átszállással.

14. nap: Budapest
Átszállás a reggeli órákban, érkezés Budapestre a déli órákban várható, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökség:

India:              Agra Erőd, Taj Mahal, Fatehpur Sikri, Humayun síremléke
                        Qutub Minar, Khajuraho templomai, Jaipur: Amber erőd és a Jantar Mantar obszervatórium 
Nepál:            Katmandu Durbar tér, Bakthapur, Patan

 

 

 

 

Tudnivalók

FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY A HOSSZÚ REPÜLŐÚT, AZ IDŐZÓNA VÁLTOZÁSA ÉS A HAZAITÓL ELTÉRŐ ÉGHAJLAT FOKOZOTTAN IGÉNYBE VEHETI AZ EMBERI SZERVEZETET! KÉRJÜK, UTAZÁS ELŐTT SAJÁT ÉRDEKÜKBEN KONZULTÁLJANAK HÁZIORVOSUKKAL!

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?india

 

 

Árak

Teljes ár: 1.197.000 Ft (1.047.000 Ft + 150.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 292.000 Ft

Az ár tartalmazza a nepáli és indiai belépőket is.

Min. létszám: 18 fő

Garancia felár: 190 USD

Fakultatív program:
- Himalája repülés: 260,- USD, (A helyszínen fizetendő az idegenvezetőnek!)

Vízumdíjak:

  • Indiai vízum: 15.000 Ft, amelyet irodánk intéz az elutazás előtt, díja itthon fizetendő (az útlevél másolata és 1 db fénykép szükséges).
  • Nepáli vízum: kb. 30,- USD a belépéskor a helyszínen fizetendő (1 db fénykép szükséges utazáskor)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 3%

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza.

Szervízdíj / Borravaló: 100,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A változtatás jogát fenntartjuk!

x MESÉS INDIA ÉS NEPÁL

MESÉS INDIA ÉS NEPÁL utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Indiai vízum + ügyintézési díj 15.000 Ft/fő
  2. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
MESÉS INDIA ÉS NEPÁL

MESÉS INDIA ÉS NEPÁL

Nepál, Kathmandu, Katmandu

Útazonosító: 184194

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
MESÉS INDIA ÉS NEPÁL

MESÉS INDIA ÉS NEPÁL

Nepál, Kathmandu, Katmandu

Útazonosító: 184194

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!