NAGY KÖRUTAZÁS MALÁJZIÁBAN ÉS SZINGAPÚRBAN ****

Ft-tól/fő 1.599.000
Időpont: 2024.03.16 - 04.02
Legjobb ár: 1.599.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.03.16 - 04.02

Tartson velünk a NAGY KÖRUTAZÁS MALÁJZIÁBAN ÉS SZINGAPÚRBAN **** utazásra! A kiutazás repülővel történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 18 nap / 16 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.599.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 18 nap / 16 éjszaka
Utazás azonosítója:178465

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Kóstoljon bele az ,,Oroszlánváros", Szingapúr metropoliszának lüktetésébe. A csillogó felhőkarcolókat, a zöldellő természetet és az ázsiai kultúrákat tökéletes arányban ötvöző város fő vonzereje az a kontrasztosság, mellyel Ázsia különböző arcait mutatja be. A helyi élet nyüzsgését átélni a Chinatown fülledt piacain vagy a Mumbaira emlékeztető Little Indiában felejthetetlen élmény. A vásárlás és a gasztronómia szerelmesei mindent megtalálnak ebben a különleges városban.

Innenegyeneses Malajzia egzotikus tájaira utazunk, melynek dél-keleti varázsa minden ide látogatót magával ragad. Nyugat-Malajzia a modern és nyüzsgő nagyvárosok, a nyugalmat árasztó szigetek, a bársonyos teaültetvények és a gyarmati építészet szépséges emlékeinek kincsesládája. Kuala Lumpur, Georgetown, Melaka a kultúra és a gasztronómia szerelmesei számára egyaránt tartogat izgalmakat. A számtalan nemzeti park és a föld legöregebb esőerdeje a természet páratlan közelségét, a paradicsomi tengerpartok, mint Langkawi vagy Penang strandjai az idilli kikapcsolódást nyújtják.

Tartson velünk ezen a különleges utazáson, mely a térség legjavát kínálja Önnek!

1. nap: Budapest

Elutazás Budapestről a reggeli órákban repülőgéppel Délkelet-Ázsia leggazdagabb városállamába, Szingapúrba.

2. nap: Budapest - Szingapúr

Megérkezés Szingapúrba a reggeli órákban, majd transzfer a szállodába. A szállodai szobák elfoglalása után pihenés és szabadprogram. A tengerészek és kalózok már a III. századtól jól ismerték a Maláj-félszigettől délre fekvő kis szigetet, mely később fontos kereskedelmi kikötő volt. ,,Sing Apurát" a monda szerint egy szumátrai herceg alapította a XIII. században, aki a szigetre látogatva egy különös vadat látott, s ezt égi jelnek vette egy város alapítására. Innen ered az ,,Oroszlánváros" elnevezés. Bár a félelmetes fenevad valószínűleg maláj tigris volt, az állatok királya megmaradt a városállam jelképének.

3. nap: Szingapúr

Reggeli után félnapos városnézés Szingapúrban: látogatás a közigazgatási negyedben, a Raffles térnél, a Merlion Parkban, a Marina-öbölnél, ahol impozáns épületek sora található, mint a Fullerton Hotel. Később az Esplanade park, a Marina Bay Sands a Hotel, Helix-híd, a buddhista-taoista Thian Hock Keng templom megtekintése, majd látogatás a kínai negyedben és Botanikus kertben. Délután szabadprogram Szingapúrban, a város felfedezése az idegenvezetővel. A csillogó felhőkarcolókat, a zöldellő természetet és az ázsiai kultúrákat tökéletes arányban ötvöző város egyik legvonzóbb tulajdonsága a sok kontraszt, és Ázsia számos arca, mellyel az utazó találkozik. Chinatown fülledt piacai Hongkongra emlékeztetnek, Little Indiában Mumbai forgalmas utcáit idézik. A vásárlás szerelmeseinek Szingapúr valóságos paradicsom, csupán az Orchard Roadon 30 pláza kínálatában lehet elveszni, a kínai piacoktól a luxus boltokig. Az ázsiai konyha remekeiben sincs hiány: sokak szerint a város a világ gasztronómiájának egyik fellegvára. Este transzfer a szállodába.

4. nap: Szingapúr - Melaka

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás az UNESCO Világörökség részét képező Melakába, mely az egyik legkorábbi maláj szultanátus helyszíne volt. Előbb a portugálok, majd a hollandok, később a brit hódítók gyarmatosították. A Porta de Santiago, a Szent Pál-templom, a ,,Stadthuys" avagy a régi városháza, a holland Krisztus-templom, a Cheng Hoon Teng-templom megtekintése, majd a Jonker utca antikvitásainak felkeresése. Ebéd egy helyi étteremben, mely kiváló alkalom a tradicionális baba nyonya ebéd megkóstolására is. A baba nyonyák, más néven peranakánok kultúrája a XIV. és XVII. század között érkező kínai bevándorlók és a helyiek keveredéséből jött létre, ősi tradícióikat ma is őrzik leszármazottaik. Transzfer a szállodába, majd a szobák elfoglalása. Szállás Melakában.

5. nap: Melaka - Kuala Lumpur

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás Kuala Lumpurba. Kuala Lumpur 1896 óta Malajzia fővárosa, az ország kereskedelmi és gazdasági központja, mely a maláj, kínai és indiai kultúra jegyeit hordozza. Kuala Lumpur a kontrasztok városa: az ultramodern üvegpalotákon, tágas, rendezett parkokon kívül brit gyarmati emlékek is találhatóak itt. A számos feltűnő és lenyűgöző épületet, műemléket és hidat különféle maláj, mór, perzsa, iszlám-mogul és európai építészeti elemek ihlették. A szállodai szobák elfoglalása után szabadprogram.

6. nap: Kuala Lumpur

Délelőtt félnapos, autóbuszos városnézés Kuala Lumpurban. A maláj főváros lakói méltán büszkék lakóhelyükre. A város építészeti öröksége magában foglalja a mór stílusú építményeket, impozáns gyarmati épületeket és régi üzletházakat, valamint a legmodernebb irodaházakat és lakóépületeket is. A program során látogatás a Királyi Palotánál, a Nemzeti Emlékműnél, a Lake Gardens-nél és a Függetlenség terén, a China Town-ban, majd a Petronas-ikertornyoknál. Délután a város gyalogos felfedezése az idegenvezetővel. Szállás Kuala Lumpurban.

7. nap: Kuala Lumpur - Taman Negara

Reggel látogatás a Batu barlangokban. A főváros közelében található mészkőbarlangok egyike egy hatalmas, 60 méter magasan fekvő ősi hindu szentélyt rejt, mely több mint 270 lépcsőn közelíthető meg. A barlangok megtekintése után utazás Kuala Tahan településre, mely a Taman Negara Nemzeti Park mellett fekszik. A szállodai szobák elfoglalása után esti séta a Jungle Night Walk-on - az éjjeli dzsungelúton, mely során a 130 millió éves esőerdő éjszakai élővilága felfedezhető. A séta után transzfer a szállodába, vacsora.

8. nap: Taman Negara Nemzeti Park

A Taman Negara a Föld egyik legidősebb esőerdeje, korát 130 millió évesre becsülik. Régebbi, mint az Amazonas vagy a Kongó-medence. Több mint 10 000 növényfaj 1000 lepke, 140 különböző emlős, 350 madárfaj, 100 kígyóféle otthona. Délelőtt dzsungeltúra a Teresik-hegyen, majd séta a fák között kifeszített függőhidakon. A 45 méter magas és 510 méter hosszú lombkorona-sétány az egyik leghosszabb hasonló jellegű építmény a világon, melynek felfedezése különleges élmény. Út közben ebéd. Délután hajótúra a Sungai Tahanon, a folyóparti élővilág felfedezése, majd utazás Lata Berkoh vízeséseihez. A helyszínen lehetőség nyílik fürdőzésre a természetes jacuzziként működő vízesésekben, és az édesvízi sznorkelezés is kiváló program. Látogatás a Gunung Tahan forrásnál, majd transzfer a szállodába, vacsora.

9. nap: Taman Negara - Cameron-fennsík

Reggeli után elutazás Malajzia egyik legkülönlegesebb vidékére, a Kuala Lumpurtól 200 km-re északra fekvő Cameron-felföldre. A felföld 25 Celsius fok körüli, tavaszias klímájával az Egyenlítő környékén szinte hidegnek tűnik. Köszönhető ez az 1500 méteres tengerszint feletti magasságnak, ahol mintegy 700 négyzetkilométeren nyújtózkodik ez a nem mindennapi régió. Nevét felfedezőjéről, Sir William Cameron brit földmérőről kapta, aki 1855-ben járt itt először. A táj szépségét és vadságát nehéz szavakkal körülírni. A sötétzöld lankák vonulatát néhol egy angol gyarmati időkből itt maradt ház, vagy golfpálya töri meg. Az orchideák errefelé itt úgy nőnek az út mentén, akár a pitypang. A párás klíma miatt a felföld híres epertermő vidék, de van itt varázslatos pillangófarm és virágkertészet is. A legszebb látványt azonban a végtelennek tűnő, hullámzó teaültetvények nyújtják, melyeket szintén az angolok hagytak örökül. Az itt termő teacserjék adják a híres, jó aromájú maláj teák 70%-át, melyeket nemcsak megkóstolni lehet, de a számos teafeldolgozó üzem egyikében az is megszemlélhető, mi történik a cserjével a leszedéstől a csészébe jutásig. A leghíresebb teaültetvények a BOH és a Cameron Valley Tea Plantation, mindkettő közel százéves teakészítési hagyományokkal rendelkezik. Ezen a napon az ellátás reggeli.

10. nap: Cameron-fennsík - Penang

Reggeli, majd kirándulás a Cameron-fennsíkon. Először látogatás egy helyi teaültetvényen, illetve teagyárban, majd a helyi eperföldeken és a zöldségpiacon. Ezt követően továbbutazás Penangba. Útközben látogatás Ipohban, majd a helyi buddhista barlangtemplom megtekintése. Utazás Kuala Kangsar királyi városába, ahol látogatás az Ubudiah mecsetnél és az Iskandariah palotánál. A világ egyik leghosszabb hídján átkelve megérkezés a ,,Kelet gyöngyeként" (Pearl of the Orient) ismert Penangba. A sziget a Maláj-félsziget észak-nyugati részén található. A szárazföldtől a Malaka-szoros választja el, és az UNESCO Világörökség része. A sziget szerecsendió- és szegfűszegültetvényei, kiváló strandjai és egzotikus tájai miatt az egyik legkedveltebb úti cél a régióban.

11. nap: Penang és George Town

Reggeli a szállodában, majd városnézés Penangban és George Townban: látogatás a sziget közepén található 830 méteres Penang Hillnél, majd a monumentális Kek Lok Si-nél, a tízezer buddha templománál. A templomegyüttesnél egy hatalmas bronzszobor is található. George Townban ismerkedés a sziget történelmével, majd a Cornwallis erőd bejárása. A komplexum Malajzia legnagyobb és legjobban megőrzött erődje, több mint kétszáz éves színes történelemmel. Az erődöt Sir Francis Light, a Brit Kelet-indiai Társaság egyik kapitánya emeltette, hogy megvédje a szigetet a kalózoktól, a többi gyarmatosító hatalomtól és a szultán seregeitől. Az eredeti építmény csupán pálmatörzsekből állt, nevét Bengál akkori kormányzójáról kapta. Mai is látható, kőből épült, csillag formájú változata csak néhány évvel később készült el. Később a Wat Chayamangkalaram templom megtekintése, ahol a monumentális Fekvő Buddha szobor található. A Jalan Mesjid Kapitan Keling városrész - ,,a harmónia utcája" arról híres, hogy számos vallás: az anglikán Szent György-templom, a kínai Isteni Könyörület temploma, a hindu Sri Mariamman templom és a Kapitan Keling mecset épült erre a helyre.

12. nap: Penang - Langkawi

Reggeli után transzfer Penang kikötőjébe, majd utazás komppal Langkawira. A szállodai szobák elfoglalás után pihenés és szabadprogram. Langkawi a thai határ közelében fekvő sziget, Malajzia egyik legkeresettebb nyaralóhelye. Viszonylag gyéren lakott és sok az érintetlen erdő.

13-15. nap: Langkawi

Tengerparti pihenés Langkawin reggelis ellátással.

16. nap: Langkawi - Kuala Lumpur - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Utazás helyi járattal Kuala Lumpurba, transzfer a szállodába, szállás Kuala Lumpurban.

17. nap: Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, majd utazás Budapestre. Megérkezés Budapestre az esti órákban.

Minimum létszám: 12 fő

Szállás:

15 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos és négycsillagos superior szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás:

2 alkalommal ebéd, 2 alkalommal vacsora

x NAGY KÖRUTAZÁS MALÁJZIÁBAN ÉS SZINGAPÚRBAN ****

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Szingapúr és Langkawi - Kuala Lumpur - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, az utazás alatt légkondicionált autóbusszal
   

 • 15 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos és négycsillagos superior szállodák kétágyas szobáiban
   

 • a programleírás szerinti ellátás (14 alkalommal reggeli, 2 alkalommal ebéd és 2 alkalommal vacsora)
   

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • helyszíni idegenforgalmi adók

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   

 • útlemondási biztosítás

Szállás neve: NAGY KÖRUTAZÁS MALÁJZIÁBAN ÉS SZINGAPÚRBAN ****

NAGY KÖRUTAZÁS MALÁJZIÁBAN ÉS SZINGAPÚRBAN **** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Szingapúr és Langkawi - Kuala Lumpur - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, az utazás alatt légkondicionált autóbusszal
   

 • 15 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos és négycsillagos superior szállodák kétágyas szobáiban
   

 • a programleírás szerinti ellátás (14 alkalommal reggeli, 2 alkalommal ebéd és 2 alkalommal vacsora)
   

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • helyszíni idegenforgalmi adók

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   

 • útlemondási biztosítás


leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. illeték 0 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
NAGY KÖRUTAZÁS MALÁJZIÁBAN ÉS SZINGAPÚRBAN ****

NAGY KÖRUTAZÁS MALÁJZIÁBAN ÉS SZINGAPÚRBAN ****

Malajzia, Körutazás Malajziában

Útazonosító: 178465

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
NAGY KÖRUTAZÁS MALÁJZIÁBAN ÉS SZINGAPÚRBAN ****

NAGY KÖRUTAZÁS MALÁJZIÁBAN ÉS SZINGAPÚRBAN ****

Malajzia, Körutazás Malajziában

Útazonosító: 178465

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!