Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal ,,kis Tibet meglátogatásával ***

Ft-tól/fő 1.247.800
Időpont: 2024.07.03 - 07.15
Legjobb ár: 1.247.800 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.07.03 - 07.15

Tartson velünk a „Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal ,,kis Tibet meglátogatásával ***” utazásra! A kiutazás repülővel történik Az utazás időtartama 13 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.247.800 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 13 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:173891
Chongqing - Jangce - Yichang - Kunming - Lijiang - Shangri-La

Program leírás

 

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok, az ősi kultúra, az évezredes hagyományok és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja. A természeti látnivalók, a modern és az ősi építészet mind egy út keretében.

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről Chongqingba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: Chonqing - Ci Qi Kou falu - Eling Park

Érkezés a kora reggeli órákban, transzfer a szállodába. Reggeli. Chongquing a Jangce folyó partján található város. Lakosainak számát 2030-ra több mint 17 millióra becsülik. Városnézésünk keretében látogatás a több mint 1700 éves Ci Qi Kou faluban (Chongqing óvárosa), amely jelentéséhez híven olyan, mint egy hatalmas porcelánfalu. Az utcákon kézművesek és fűszerkereskedők árulják portékáikat, mintha megállt volna az idő a városnak eme részén. Ezt követően séta a 100 éves Eling Parkban. Vacsora egy városi étteremben, szállás Chongqingban.

 

3. nap: Chongqing - Dazu sziklatemplom - Jangce hajótúra kezdete

Reggeli a szállodában. Ezt követően kirándulás a Dazu sziklatemplomhoz. A X-XIII. századi több ezer faragott szobrot a kínai sziklaszobrászat csúcsának tartják, így méltán érdemelte ki az UNESCO Világörökség címet. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a kikötőbe, beszállás a hajóba. Szállás a hajó fedélzetén.

 

A KÖVETKEZŐ 3 NAP LÁTNIVALÓI KIS MÉRTÉKBEN VÁLTOZHATNAK, ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY A CSOPORT PONTOSAN MELYIK HAJÓN UTAZIK.

 

4. nap: Jangce hajótúra - Fengdu

Reggeli a hajón, majd életre szóló élményt nyújtó hajókirándulás veszi kezdetét a Jangce folyón, amely Kína legnagyobb, valamint a világ 3. leghosszabb folyója. Látogatás Fengdu ,,szellemvárosában". Ebéd, vacsora és szállás a hajó fedélzetén.

 

5. nap: Qutang-szurdok - Wu-szurdok

Reggeli a hajón, majd a hajóút folytatása a lenyűgöző hegyek között megbúvó falvak és szentélyek mentén: Qutang-szurdok, Wu-szurdok. Ebéd és vacsora a hajón. Szállás a hajón.

 

A hajóút során minden nap 1-2 fakultatív program közül is választhatunk, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni (a programok ára a helyszínen fizetendő: kb. 20 USD/fő/program).

 

6. nap: Három Szurdok Gát - Yichang

Reggeli a hajón. A hajóút során végighaladunk a Három Szurdok Gáton, amely a világ legnagyobb mesterséges gátja. Hamarosan kikötés és a hajó elhagyása. Transzfer Yichangba. Szállás Yichangban.

 

7. nap: Yichang - Kunming

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Kunmingba. A terület a Sani nép otthona. Délután látogatás Kína legnagyobb réztemplomában, az Aranytemplomban. Építését a Ming-dinasztiából származó Wan Li uralkodásának 30. évfordulójára időzítették. A legenda szerint ez a templom álmában jelent meg a császárnak, majd úgy döntött, hogy a valóságban újrateremti. Egy idő után a templom részben elpusztult, majd a 18. században a hatóságok úgy döntöttek, hogy helyreállítják. Végül a helyreállítás több mint kétszáz tonna sárga bronzba került. Tetőket, istenszobrokat, ajtó- és ablaknyílásokat, tartóoszlopokat készítettek belőle újra. Vacsora egy városi étteremben, szállás Kunmingban.

 

8. nap: Kunming - Yunnan Kőerdő

Reggelit követően kirándulás a Kőerdőbe, ahol a dél-kínai karszt több ezer érdekes és lenyűgöző sziklaformációit láthatjuk (állatok, növények, emberfigurák). A Kőerdő a kínai Yunnan tartományban, Shilin közelében, a tartományi fővárostól, Kunmingtól mintegy 120 kilométerre található mészkőformációk figyelemre méltó csoportja. Ezen az egyedülálló helyen magas sziklákat láthatunk, amelyek látszólag cseppkövek módjára emelkednek ki a földből, ezzel egy kőből készült erdő illúzióját keltve. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kunmingban.

 

9. nap: Kunming - Lijiang - Fekete Sárkány-tó

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás gyorsvonattal Lijiangba. Lijiang Kína délnyugati részén található Yunnan tartományban. A '90-es évek végéig erről a festői kisvárosról mit sem tudtunk, azonban óvárosa 1997-ben felkerül az UNESCO Világörökségi Listájára, mint kulturális örökség. Lijiang város lakossága ugyanis a naxi nemzetiséghez tartozik, akik Kínán belül külön nyelvvel, külön írással és többezer éves történelemmel rendelkeznek. Látogatás a Teaút mellett fekvő Fekete Sárkány-tónál. A Teaúton közlekedő kereskedőkaravánok egykor a tó mellett álltak meg pihenni. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Lijiangban.

 

10. nap: Lijiang - Shangri-La - Zhiyun templom - Hutiao Xia

Reggeli, majd utazás Shangri-Lába, a Tibeti fennsík szélére. A 3200 méter magasságban fekvő település a tibetiek ősi halhatatlan városáról kapta nevét. Útközben látogatás a 200 éves fákkal övezett Zhiyun templomban, mely a környék öt fő lámakolostora közül az első, valamint a Hutiao szorosnál, mely a Jangce folyó első kanyarulata. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shangri-Lában.

 

11. nap: Shangri-La - óváros - Songzanlin kolostor - Napa-tó

Reggeli, majd következő állomásunk a Songzanlin lámakolostor, melyet 1674-ben az 5. dalai láma alapított. Fénykorában 1400 szerzetesnek adott otthont. Ezután felkeressük a Napa-tavat és az óvárost, ahol tipikus tibeti házakat és egy 23 méter magas imamalmot is megtekinthetünk. Utóbbi megmozdításához legalább tíz ember szükséges. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shangri-Lában.

 

12. nap: Shangri-La - Lijiang - óváros - Peking ...

Reggeli a szállodában. Visszautazás Lijiangba. Útközben látogatás a kődobnál. Érkezést követően megtekintjük Lijiang óvárosát, ahol gyönyörű régi építésű házakban gyönyörködhetünk. A város a mai napig megőrizte hiteles történelmi városképét, ezért válhatott a világörökség részévé. Építészete még napjainkban is figyelemre méltó, hiszen a helyi mesteremberek még most, a 21. században is tervrajz nélkül készítik a tradicionális kézműves épületeket, melyek az óváros legfőbb látnivalói. Az épületek falait kézzel festik, ezeket általában madarak vagy virágok díszítik. Korai vacsorát követően transzfer a repülőtérre. Este elrepülés Pekingi átszállással Budapestre.

 

13. nap: ... Budapest

Hazaérkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Dazu sziklaszobrai

-          Három szurdok hasadék

-          Dél-Kínai karszt

-          Lijiang óvárosa

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

Árak

 

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések  205 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 205 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket  (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

 Kötelező borravaló a hajón: kb. 40 USD

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP biztosítás ( EUB Air&Cruise TOP: 9.620 Ft)

- közlekedés külön busszal, hajóval, gyorsvonattal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*+-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelivel, 4*-os hajón 3 éjszaka kétágyas kabinokban teljes ellátással

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 

x Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal ,,kis Tibet meglátogatásával ***

Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal ,,kis Tibet meglátogatásával *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas felár 235.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. Útlemondási biztosítás
  3. Vízum 34.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal ,,kis Tibet meglátogatásával ***

Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal ,,kis Tibet meglátogatásával ***

Kína, Körutazás Kínában

Útazonosító: 173891

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal ,,kis Tibet meglátogatásával ***

Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal ,,kis Tibet meglátogatásával ***

Kína, Körutazás Kínában

Útazonosító: 173891

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!