Namíbia-Botswana-Zimbabwe

Ft-tól/fő 979.000
Időpont: 2019.05.02 - 05.17
Legjobb ár: 979.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.05.02 - 05.17

Tartson velünk a Namíbia-Botswana-Zimbabwe utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 16 nap / 13 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 979.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 16 nap / 13 éjszaka
Utazás azonosítója:133340
Kívánságlistára teszem

Sivatagoktól a Viktória-vízesésig

2019. május 2 - május 17. 16 nap/13 éj

Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás

Viktória-vízesés, Okavango-delta és Namíbia: három fantasztikus látványosság egy programban! A "Robajló füst", azaz a Zambézi folyó által táplált Viktória-vízesés a maga 1708 méterével a legszélesebb a világon, közvetlen környékét Zambia és Zimbabwe is nemzeti parkká nyilvánította. Az botswanai Okavango-delta ugyancsak dobogós a "legek" között, hiszen a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata! Rengeteg állatnak az otthona; a teljesség igénye nélkül megemlíthetjük az elefántokat, kafferbivalyokat, oroszlánokat, gepárdokat, antilopféléket, madárvilága pedig páratlanul sokszínű a közel 400 fajjal.
Afrika délnyugati részén, az Atlanti-óceán partja mentén mintegy 1300 km hosszan húzódó Namíb-sivatag pedig a Föld egyik legkietlenebb sivataga, ahol azért nagyon is jelen van az Élet!

Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás-Utunk látnivalói

 • Windhoek

 • Sossusvlei

 • Sesriem-kanyon

 • Etosha Nemzeti Park

 • Himba törzs

 • Okavango-delta

 • Chobe Nemzeti Park

 • Viktória-vízesés

Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás-Utunk során felkeresett Világörökségek

 • Viktória-vízesés

 • Okavango-delta

 • Namíb-sivatag

Programok

1.nap Budapest > Windhoek

Indulás Budapestről, majd egy átszállással Windhoekba repülünk

2.nap Windhoek

Érkezés kora délután Namíbia fővárosába. Windhoek földrajzilag Namíbia szívében fekszik és minden főútvonal és vasútvonal átszeli a fővárost. Ezen kívül az üzleti és kereskedelmi élet központja is. Windhoeknak ma közel 200 ezer lakosa van. Namíbiában a különböző népek sokszínű varázsa elevenedik meg az utcák forgatagában: ovambók, hererók, damarák, namák, valamint busmanok. A főváros történelme több mint 100 évre tekint vissza, ami éppen olyan színes, mint a lakossága. Windhoekot "tüzes víznek" nevezték a namák, a hererók pedig a "füstös hely" nevet adták a városnak, mind a két név a forró tavaszra utal. Érkezés után rövid városnéző túrára indulunk: botanikus kert, Krisztus temploma, Tintenpalast.

Szállás: Windhoek  (1 éj)

3.nap Windhoek > Sossusvlei

Namíbia fővárosából délnyugatra, a Namíb-sivatag irányába autózunk, úti cél a dűnék világa, a 360 km-re fekvő Sossusvlei. Az Atlanti-óceánnal érintkező Namíb-sivatag a Föld legősibb ilyen jellegű pusztasága, 1600 km hosszan, s mintegy 50-160 km szélességben terül el Namíbia dél-nyugati részében. Területe majdnem Magyarországnyi méretű, híresek a magas homokdűnéi, melyek közül egyre-kettőre - pl. Dune 45, Dead Vlei - mi is felkapaszkodunk.

Szállás: Sossusvlei (1 éj)

4.nap Sossusvlei > Sesriem-kanyon > Windhoek

Itteni tartózkodásunk alatt még egy geológiailag érdekes jelenséget, a Sesriem-kanyont is felkeressük. Ha kedvünk tartja, a kanyon aljában lévő vízben meg is mártózhatunk. Sossusvlei után a kb. egy kilométer hosszú és harminc méter mély Sesriem-kanyon a környék másik legfontosabb látnivalója, melyet a Tsauchab folyó vájt ki az üledékes kőzetből. Programunk után visszatérünk Windhoekba, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Windhoek (1 éj)

5.nap Windhoek > Kamanjab

A mai napon elindulunk a himbák földjére. A himba törzs egy félnomád pásztornép Namíbia északi részén. Egyike azon kevés afrikai bennszülött csoportnak, akiknek sikerült megőrizniük eredeti életmódjukat; önfenntartóak, és többségük a külvilágtól elszigetelten él. Különös ismertetőjelük a nők bőrének és hajának vörös színe, amit egy okker, zsír és növényi anyagok keverékéből előállított kenőccsel érnek el. Mielőtt a szállásunkra érünk, meglátogatjuk a gepárd farmot, ahol tanúi lehetünk a délutáni etetésnek is.

Szállás: Kamanjab (1 éj)

6.nap Kamanjab > Etosha Nemzeti Park

Kamanjabból az Ethosa Nemzeti Parkba indulunk. Az Etosha Afrika egyik legrégibb nemzeti parkja. Területe 22 270 km?. Az etosha szó ovambó nyelven ,,Nagy fehér síkságot" jelent, és ezt a nevet a közepén található tómederről kapta. A nemzeti parkban minden esélyünk megvan arra, hogy lencsevégre kaphassuk a big five-ot! Érkezés után vadlesre indulunk a délutáni órákban.

Szállás: Etosha (2 éj)

7.nap Etosha Nemzeti Park

Ma egész napunkat a vadlesnek szenteljük! A park kocsival jól bejárható, a különböző itatók és egyéb, az állatok által kedvelt helyek ki vannak táblázva. Szabadon lehet közlekedni, betartva néhány alapszabályt, úgymint tilos kiszállni az autóból, valamint sötétedés után valamelyik körbekerített táborhelyre kell menni. A park, amely alapításakor a világ legnagyobb területű nemzeti parkja volt, egy kiszáradt, sós tómeder köré épül, amely csak az esős évszak végén telik meg minimális vízzel. Az Etosha Nemzeti Park ideális környezetet jelent az itt élő állatoknak, erre a legjobb példa, hogy az itt élő elefántok a legnagyobb méretűek az afrikai elefántok között.

Szállás: Etosha

8-9.nap Etosha Nemzeti Park > Divundu > Maun

Reggel elhagyjuk az Etosha Nemzeti Parkot, és az Okavango-delta felé vesszük az irányt. Még alszunk egyet Namíbia területén, majd Botswanába érkezünk, és Maunba tartunk, mely  az Okavango-delta fővárosa. Az Okavango-delta a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata Botswanában. A hatalmas mocsárvidéket alkotó delta azon a helyen alakult ki, ahol az Okavango folyó a Kalahári-sivatag lefolyástalan medencéjébe ömlik, melyből a víz nem tengerbe jut, hanem nagy része párolgás, elszivárgás vagy transzpiráció útján távozik.

Szállás: Divundu és Maun (1-1 éj)

10.nap Okavango-delta

A mai szafarinkon egy kis helyi csónakkal, ún. mokoróval hatolunk mélyen be a delta sűrűjébe. A mokoro egy tradicionális helyi kenu, amelyet a helybéliek is gyakran használnak a vízi közlekedéshez, és amelyen a látogatókat kalauzolják a deltavilág látnivalóihoz. A mokorón legfeljebb ketten utazhatnak, a helyi kísérő pedig egy hosszú bottal, az úgynevezett "ngashival" hajtja előre a kenut.

Szállás: Okavango-delta (1 éj)

11.nap Okavango-delta > Maun > Kasane

Kora reggel visszatérünk Maunba, ahonnan Kasanebe repülünk. Kasane közelében található a Chobe Nemzeti Park, amely Botswana északi részén Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának a lakóhelye. A park 11 700 km2 kiterjedésével az ország harmadik legnagyobb rezervátuma. Érkezés után vadleses hajókázás a Chobe folyón.

Szállás: Kasane (2 éj)

12.nap Chobe Nemzeti Park

Ma újabb szafari vár ránk a Chobe Nemzeti Parkban. A park legjobban talán hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él, valószínűleg itt található Afrika legnagyobb sűrűségű állománya. Az elefántállomány az 1990-es néhány ezerről folyamatos növekedéssel érte el a mai létszámot.Az itt élő elefántok jellemzője a meglehetősen törékeny és rövid agyar, ami valószínűleg a kalciumban szegény talaj következménye.

Szállás: Kasane

13.nap Kasane > Viktória-vízesés

Reggel Zimbabwébe indulunk, majd érkezés után a világ egyik legnagyobb zuhatagához, a Viktória-vízeséshez hajtunk. Ez a páratlan természeti csoda két ország, Zimbabwe és Zambia határán fekszik, 1708 méteren keresztül ömlik alá a víztömeg, s a száz méteres esést, mintegy háromszáz méteres párafüggöny kíséri (1989. óta világörökség) - innen a helyiek által adott elnevezés, a ,,fortyogó füst". Sétálunk a katarakták mellett, megtekintjük a brit utazó, Livingstone szobrát, valamint egy hatalmas baobab fát. Este vacsorával egybekötött hajókázás a Zambézi folyón.

Szállás: Victoria Falls (2 éj)

14.nap Viktória-vízesés

Mai napunk a pihenés, vagy a fakultatív programok jegyében telik: helikopteres kirándulás a vízesés felett, rafting túra a Zambézi-folyón, elefánt szafari.

Szállás: Victoria Falls

15.nap Viktória-vízesés > Nairobi

A déli órákban transzfer a repülőtérre, indulás Budapestre átszállással.

16.nap Nairobi > Doha > Budapest

Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

 • légkondicionált mikrobusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* hotelek, lodge-ok, kempingek
 • reggeli, Okawango delta +1 ebéd és vacsora
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • helyi idegenvezető, magyar nyelvű csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegyek és illetékek kb. 390.000 Ft
 • vízumok kb. 55.000 Ft
 • félpanzió 80.000 Ft
 • Storno+BBPbiztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló...

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes
10 fő esetén + 100.000 Ft/fő felár!
*A programban feltüntetett árak 1 USD = 270 FT árfolyamig érvényesek

A repülőjegy+ reptéri illeték ára a foglalható helyek árának függvényében változhat.

x
Szállás neve: Namíbia-Botswana-Zimbabwe

Namíbia-Botswana-Zimbabwe utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Félpanzió felár 80.000 Ft fő
 2. Repülőjegy 390.000 Ft fő
 3. Vízum 55.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Namíbia-Botswana-Zimbabwe

Namíbia-Botswana-Zimbabwe

Botswana, Botswana

Útazonosító: 133340

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Namíbia-Botswana-Zimbabwe

Namíbia-Botswana-Zimbabwe

Botswana, Botswana

Útazonosító: 133340

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!