Nepál - Bhután körutazás - A trópusoktól a Himalájáig

Ft-tól/fő 769.000
Időpont: 2022.05.03 - 05.14
Legjobb ár: 769.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.05.03 - 05.14
További árak és időpontok

Tartson velünk a Nepál - Bhután körutazás - A trópusoktól a Himalájáig utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 12 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 769.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 12 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:158744

Nepál-Bhután - Miért éppen ide?

A Himalája egykori királyságaiba korábban alig juthatott el földi halandó: csak az 50-es évektől kezdve látogatható a régió, Bhután pedig még ennél is később nyitotta meg a kapuit a korlátozott számban beutazható turistáknak. A Himalája nyolcezres csúcsai és az áthatolhatatlan dzsungelek szinte hermetikusan elzárták a világ ezen területét, ugyanakkor talán ennek is köszönhető, hogy az évszázados paloták, épületek és hagyományok máig fennmaradtak. A Kathmandu-völgy a világ egyik legszebb kultúrvidéke bujazöld rizsföldeivel, szalmatetős téglaházaival, aranytetejű pagodáival és a három királyváros -Bhaktapur, Patan és Kathmandu- vöröstéglás palotáival és dúsan faragott ablakrácsaival. Bertolucci keresve sem találhatott volna jobb díszletet a Kis Buddha című filmjéhez!

Bhután talán még Nepálnál is különlegesebb, ahol az ősi értékek megtartása és a modernizáció olyan különös harmóniát alkot, hogy a bhutániak méltán kerültek be a világ tíz legboldogabb nemzete közé, ezzel is bizonyítva, hogy a belső béke nem az utak állapotától függ, vagy attól hogy van-e térerő, avagy szakadozik-e az internet.

Programok

1.nap Budapest > Isztambul

Indulás Budapestről a késő délutáni órákban, átszállás Isztambulban.

2.nap Kathmandu > Patan

Érkezés a délelőtti órákban, utána transzfer a szállodába. Rövid pihenő, majd kirándulás Nepál egyik legszebb  királyi városába, Patanba, mely a Newari építészet egyik fellegvára. Krishna templom, Arany templom és a múzeumként működő királyi palota a kirándulásunk főbb állomásai.

Szállás: Kathmandu (2 éj)

3.nap Changunarayan > Bhaktapur > Kathmandu

Reggeli után utazás Telkotba, ahonnan kb. 2 órás, kényelmes gyalogtúrával jutunk el Nepál legősibb templomához Changunarayanba. A Vishnunak szentelt hindu templom valószínűleg a IV. századból származik, és a templomból remek kilátás nyílik a Kathmandu-völgyre. Visszaindulunk Kathmanduba, és a nap utolsó megállója Bhaktapur Durbar Square, a pagodakomplexum, melynek legismertebb látnivalója az  55 ablakos palota.

Szállás: Kathmandu

4.nap Kathmandu > Chitwan Nemzeti Park

Reggeli után a Chitwan Nemzeti Park felé vesszük az irányt, mely kb. 4,5 óra utazás. Az egykori királyi vadászterület Nepál első nemzeti parkjalett, mely ma már a Világörökség része. A Narayani-Rapti folyórendszer természetes határt alkot a park és az ember lakta települések között, ezáltal is megóvva a park gazdag állatállományát. Indiai elefánt, krokodil, bengáli tigris, számtalan majomféle és patás is megtalálható itt, valamint több madárfaj. Érkezésünk után elefánt szafarira indulunk, tiszta időben akár a Himalája havas csúcsait is láthatjuk, majd az esti órákban folklór műsoron veszünk részt.

Szállás: Chitwan (1 éj)

5.nap Chitwan Nemzeti Park > Pokhara

Délelőtt folytatódnak kalandjaink a dzsungelben! Kenuba szállunk, hogy közelebbről megismerkedhessünk a park madárvilágával, majd az elefánttenyésztő központba látogatunk, melyet a célból hozták létre, hogy megvédjék a régió veszélyeztetett elefántjait. Megismerkedünk ezeknek a nemes vadaknak a természetével, szokásaival, majd a délután folyamán Pokharába indulunk, mely mintegy 4 óra utazás.

Szállás: Pokhara (2 éj)

6.nap Pokhara

Hajnalban Sarangkotba kirándulunk (kb. 3 órás könnyű túra), hogy a Himalája hegyeinek látványával köszöntsük a napfelkeltét, majd visszatérünk a szállásunkra reggelire. Ezután megismerkedünk Pokharával, mely egy völgy mélyén, mintegy 900 méter magasságban fekvő város, és hírnevét főleg a festői fekvésének és annak köszönheti, hogy a Himalájába tartó hegymászók gyakran innen indulnak útra. Megtekintjük a Bindhyabasini templomot, a Dévi vízesést, a Gupteswor-barlangot, majd programunk a meseszép Phewa-tónál ér véget.

Szállás: Pokhara

7.nap Pokhara > Kathmandu

Reggel visszarepülünk Kathmanduba, majd kora délután megismerkedünk Nepál fővárosával. Kathmandu évek óta Nepál történelmének, művészetének, kultúrájának és gazdaságának központja. Többnemzetiségű lakossága hindu és buddhista többségű, a vallási és kulturális ünnepek átszövik az itt élők mindennapjait. Megtekintjük a Kathmandu Durbar Square-t, ahol olyan templomok között sétálgathatunk, melyek a XII - XVIII. század között épültek, és ahonnan a Malla és Shah királyok kormányozták a várost. Utána felmegyünk a hegy tetején álló Swoyambhunath sztúpához, mely ugyancsak a buddhisták egyik fontos kegyhelye.

Szállás: Kathmandu (1 éj)

8.nap Kathmandu > Paro > Punakha

A reggeli órákban transzfer a reptérre, utazás Bhutánba. Ez a kis királyság a Himalája sokáig elzárt országa volt, ahová csak az utóbbi években engedik be a turistákat. Bhután a világ egyik legszebb országa, ahol a király szava szent és garancia a boldogságra; az uralkodó bölcsen egyenlőséget tesz a Nemzeti Össztermék, a GDP és a Nemzeti Összboldogság között. A gépünk Paroban landol, majd innen tovább utazunk Punakhába, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Punakha (1 éj)

9.nap Punakha > Thimpu

Reggeli után megnézzük Bhután egyik leghíresebb kolostorát, a Punakha dzongot, a férfi és női princípiumot szimbolizáló templomot, majd visszatérünk Thimpuba, ahol városnézésünk során megtekintjük a harmadik bhutáni királynak épített Chorten-emlékművet, a Thimpu dzongot, és meglátogatunk egy tradicionális papírgyárat is.

Szállás: Thimpu (1éj)

10.nap Thimpu > Paro

Reggeli után utazás Paroba, ahol megtekintjük a VII. századból származó Kyichu-templomot, amely egyike annak a három, tibetiek által épített templomnak, amely túlélte az évszázadok viharait. Ebéd, majd gyalogtúra Bhután egyik legfontosabb és leghíresebb kolostorába, a ,,Tigrisfészekbe", mely egy meredek sziklafal oldalában, a Paro-völgy felett 900 m magasan épült. A legenda szerint Guru Rinpoche egy anyatigris hátán érkezett a Taktshang kolostorba, innen kapta a nevét. A kolostor fontos zarándokhely, minden bhutáni ellátogat ide legalább egyszer életében. A kolostort 1998-ban egy tűzvész elpusztította, de szerencsére helyreállították, és ma újra eredeti szépségében tündököl.

Szállás: Paro (1 éj)

11.nap Paro > Kathmandu

Reggel visszarepülünk Kathmanduba, majd kirándulás a Pashupatinath-templomhoz. A Bagmati-folyó partján álló, pagoda stílusú Síva-templom a hinduk egyik legfontosabb kegyhelye, melyet gazdagon borít a fafaragás, kapui, és tetői arany-, és ezüstlemezekkel borítottak. A Kathmandu-völgy másik fontos látnivalója a buddhisták zarándokhelye, a Boudhanath sztúpa, mely a Tibetbe tartó ősi kereskedelmi útvonalon épült. 36 méteres magasságával nemcsak a völgy, hanem a világ egyik legnagyobb sztúpája. Este nepáli búcsúvacsora a Thamel-negyedben.

Szállás: Kathmandu (1 éj)

12.nap Kathmandu > Isztambul > Budapest

Reggeli után indulás a repülőtérre, isztambuli átszállás után érkezés Budapestre az esti órákban.

Az ár tartalmazza

 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* szállodákban
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • félpanzió
 • Bhutánban teljes ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb.450.000 Ft
 • mely tartalmazza a:
  • Budapest-Kathmandu-Budapest
  • Kathmandu-Paro-Kathmandu szakaszokat
 • Nepáli vízum 35 USD (érkezéskor fizetendő)
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravaló, személyes kiadások

Egyéb megjegyzés

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy Bhután 2022. elejére tervezi a nyitást a turisták számára. A bhutáni kormány még nem adott naprakész árakat a következő szezonra, így az árakban előfordulhatnak kisebb változások!

*A részvételi díj 12 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén felár!
*A programban feltüntetett árak 1Usd = 330 Ft árfolyamig érvényesek

Tervezett menetrend:

Budapest-Isztambul 20:10 - 23:15
Isztambul-Kathmandu 00:30 - 10:35

Kathmandu-Isztambul 07:35 - 12:50
Isztambul-Budapest 18:15 - 19:15

Szállás

Kathmandu: Hotel Shambala****
http://www.shambalahotel.com/

Chitwan: Green Park Resort****
http://www.greenparkresort.com

Pokhara: Temple Tree Resort***
http://www.templetreenepal.com

Punakha: Drubchhu Resort***
http://www.drubchhu.com/rooms/

Thimpu: Namselling Boutique Hotel***
http://namselinghotel.com/

Paro: Tashi Namgay Resort****
http://www.tashinamgayresort.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

x Nepál - Bhután körutazás - A trópusoktól a Himalájáig
Szállás neve: Nepál - Bhután körutazás - A trópusoktól a Himalájáig

Nepál - Bhután körutazás - A trópusoktól a Himalájáig utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Egyágyas felár 189.000 Ft/fő
 2. nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb. 450.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Nepál - Bhután körutazás - A trópusoktól a Himalájáig

Nepál - Bhután körutazás - A trópusoktól a Himalájáig

Nepál, Körutazás Nepálban

Útazonosító: 158744

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Nepál - Bhután körutazás - A trópusoktól a Himalájáig

Nepál - Bhután körutazás - A trópusoktól a Himalájáig

Nepál, Körutazás Nepálban

Útazonosító: 158744

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!