Peloponnészosztól a görög szigetekig – csoportos körutazás hajóúttal

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Ft-tól/fő 463.900
Időpont: 2022.05.30 - 06.06
Legjobb ár: 463.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.05.30 - 06.06
További árak és időpontok

Tartson velünk a Peloponnészosztól a görög szigetekig – csoportos körutazás hajóúttal utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 463.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Hajós utak
Kiutazás:Repülő
Ellátás:leírás szerint
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:156434

Útvonal: Athén | Korinthoszi-csatorna, Odontotos vonat | Olümpia, Nafpaktos, Arachova | Delphoi, Thermopüla, Athén | Mykonosz | Kusadasi, Pátmosz | Kréta, Szantorini | Athén

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ!
5% kedvezmény december 15-ig!

A hajóút útvonala:

NAP KIKÖTŐ ÉRKEZÉS INDULÁS
5.nap Athén (Lavrion) - 13:00
5.nap Mykonosz 18:00 23:00
6.nap Kusadasi 07:00 13:00
6.nap Pátmosz 16:30 21:30
7.nap Kréta (Heraklion) 07:00 12:00
7.nap Szantorini 16:30 21:30
8.nap Athén (Lavrion) 06:00 -

 

Program:

1.nap: Budapest – Athén
Találkozó a Liszt Ferenc Repülőtéren a reggeli órákban, utazás átszállással Athénba. Buszos panoráma városnézést követően érkezés a szállodába, szabadidő. Vacsora és szállás Atthénban.

2.nap: Korinthoszi-csatorna, Odontotos vonat
Reggeli után busszal utazunk a Peloponnészoszi-félszigetre, útközben megállunk a Korinthoszi-csatornánál egy fotószünet erejéig. A 6343 m hosszú mesterséges víziutat a 19. században alakították ki, az Égei- és a Jón-tenger közötti Korinthoszi-szoros átvágásával.
Diakopto tengerparti kisvárosba érve felszállunk az Odontotos vonatra, amely vadregényes tájakon, meredek sziklafalak között, kézzel vájt szűk alagutakon, 49 hídon visz át egészen Kalavryta-ig. A kb. 22 km hosszú vasútvonlat 1889-1896 között hozták létre a hegyvidéki emberek közlekedési eszközeként, mára főként turistalátványosság.
A vonatozást követően Olümpiába utazunk tovább, ahol szállás és vacsora vár minket.

3.nap: Olümpia, Nafpaktos, Arachova
Reggeli után felfedezzük az ókori olimpiai játékoknak, az antivitás egyik legfontosabb sportversenyének helyszínét olyan látnivalókkal, mint az ókori olimpiai stadion romjai és a monumentális Zeusz templom. A hagyomány szerint az első játékokat i. e. 776-ban rendezték Zeusz tiszteletére, ezután négy évente került sor rájuk. 
Később továbbindulunk Delphoi irányába a Rio–Antirrio hídon keresztül, amely a világ egyik leghosszabb többnyílású ferdekábeles hídja, és a leghosszabb a teljesen függesztett szerkezetűek közül. A híd a Korinthoszi-öböl felett ível át, összekötve a Peloponnészosz-félszigeten fekvő Rio városát a görög szárazföldön fekvő Antirrióval. Áthaladunk a Peloponnészoszi háború híres csatájának helyszínéül szolgáló Naupaktosz kikötővároson, majd megnézzük a festői hegyvidéki várost, Arachova-t. Este érkezünk Delphoi-ba, ahol szállás és vacsora biztosított.

4.nap: Delphoi, Thermopüla, Athén
A reggelit követően ismerkedés Delphoi régészeti látnivalóival és a hozzá kapcsolódó mitológiával. Az archaikus időkben a települést a világ közepének tartották és az Apollón tiszteletére emelt szentély-együttes az ókor legnépszerűbb jóshelye volt. Az Apollón-templom szívében égett egykor az „isteni fény” – az az örökmécses, amelynek lángját Prométheusz az Olümposzról lopta az embereknek. Delphoi több mint ezer éven át volt a hellén világ vallási központja, és jelentős hatást gyakorolt a politikai és társadalmi életre is. Majd továbbutazunk a Thermopülai-szoroshoz, amely a melegvizű forrásairól kapta a nevét, híres csaták helyszíne volt és mitológia is kapcsolódik hozzá. Itt láthatjuk a Thermopülai csata modern emlékművét, amely Leonidász király és seregének i.e. 480-ban tett hősies helytállását hirdeti. Az emlékmű melletti emléktáblán olvasható Szimonidész epigrammája: “Itt fekszünk, vándor, vidd hírül a spártaiaknak: megcselekedtük, amit megkövetelt a haza”. A nap végén visszatérünk Athénba, ahol szállás és vacsora vár bennünket.

5.nap: Athén, Mykonosz
Reggeli után transzfer a kikötővárosba Lavrion-ba, beszállás a hajóra, ismerkedés a hajóval idegenvezetőnk kíséretében. Késő délután a hajó kiköt Mykonos-nál, ahol egyéni szabadidő, vagy magyar nyelvű fakultatív program választható (min. 14 fő jelentkezése esetén):

Mykonos - városi séta vacsorával:
Mykonos fővárosában a fehérlő házak, templomok, butikok véget nem érő sora és a közte megbúvó szűk utcácskák felfedezésre hívogatnak. Gyalogosan keressük fel a város főbb látnivalóit: a „Kis Velence” színes házait, a szélmalmokat, 15. századi bizánci templomot, majd egy igazi görög vacsorán veszünk részt, zenés-táncos folklór műsorral. Ár: 31 900 Ft/fő

6.nap: Kusadasi, Pátmosz
A hajó kora reggeli kikötését követően Kusadasi-ból egyenesen Epheszoszba, az egykori görög poliszba utazunk, amely Kis-Ázsia nyugati partvidékén, ma Törökországban helyezkedik el. Epheszosz Iónia legfontosabb metropolisza volt, fénykorában – az i. sz. 1. században – lakóinak száma elérte a félmilliót. A 3000 éve épült város jelentős nyomot hagyott a görög, a török és a keresztény civilizáció történelmében, a legenda szerint a Delphoi jósda által meghatározott, kulcsfontosságú elhelyezkedése miatt. Mivel a világ 7 csodája között számon tartott Artemisz-templom maradványai is itt találhatók, valamint Pál és János apostolok és Szűz Mária is megfordultak a város falain belül, ezért zarándokhelyként is működik, valamint az egyik legnagyobb római kori régészeti leletként tartják számon a mediterrán térségben. A város tündöklő aranykorát tükrözik a jó állapotban megőrzött épület maradványok (pl. a piac tér, Hadriánus temploma, Celsus könyvtára, az Odeon főút, Mazeusz és Mitriadész kapuja), amelyek mellett elsétálva meghallgathatjuk a 3000 éves város történelmét és legendáit. A régészeti látnivalókat követően lehetőség nyílik helyi kézműves termékek vásárlására, úgy mint szőnyegek, bőrből készült áruk és egyéb szuvenírek. (A program étkezést nem tartalmaz.)

A hajóra visszaszállva délután Patmos szigetet célozzuk meg, ahol egyéni szabadidő, vagy magyar nyelvű fakultatív program választható (min. 14 fő jelentkezése esetén):

Pátmosz – Szent János kolostor és barlang
Elsőként a Szent Jánosról elnevezett 11. századi erődítményszerű kolostort keressük fel, amely átvészelte az Égei-tengeren érkező különböző hódítók támadásait és a kalózok fosztogatását. A kolostort kívülről tekintjük meg, majd szabadidő következik a történelmi városrészben, ahol érdemes megfigyelni az úri rezidenciák és a szerény lakóházak kontrasztját, megnézni a mesés tengeri kilátást naplementekor, felfedezni a kis üzletek kínálatát, beülni egy kávézóba és magunkba szívni a város hangulatát.
A hajóra való visszatérés előtt megállunk egy jelentős keresztény zarándokhelynél, az Apokalipszis barlangnál. János evangélista ebben a barlangban látta azt a vészjósló látomást, amelyet a Jelenések könyvében írt le. A kolostor és a barlang 1999 óra az UNESCO Világörökség részét képezi.
Ár: 27 500 Ft/fő (A program étkezést nem tartalmaz.)

7.nap: Kréta, Szantorini
Ezen a napon hajónk elsőként Heraklion-nál köt ki, ahonnan buszra szállva indulunk tovább Kréta legnagyobb és legjobban megőrzött mínoszi palotakomplexumához, Knosszoszhoz. Útközben láthatjuk a kikötőhöz közeli, 17.századi Velencei Erődöt és a Velencei Loggia-t, a mitológiai lényekkel-, delfinekkel-, oroszlánokkal díszített Morosini szökőkutat, a 10.századi Szent Titus bizánci templomot. A nap fénypontja az Európa legősibb városaként számon tartott Knosszosz meglátogatása, amely szabadtéri múzeumként hirdeti a letűnt mínoszi civilizáció egykori tündöklését. Az épületegyüttes maradványai (trónterem, lakhelyek, raktár, komplett csatornarendszer és gondosan kidolgozott díszítések, freskók) között sétálva megtudhatjuk hogyan éltek a város ősi lakói, megismerhetjük művészetüket, építészetüket és legendáikat.  
A hajóra való visszatérés előtt rövid szabadidő Heraklion történelmi központjában.

Délután továbbindulunk Szantorini felé, Fira közelében kötünk ki, ahonnan kishajók segítségével szállunk partra. Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 14 fő jelentkezése esetén):

Szantorini – Oia városnézés
Ezen a kiránduláson Szantorini leghíresebb, képeslapokra illő városába, Oia-ba látogatunk el. A kaldera meredek sziklafalának tetejére épült várost fehér épületeivel, kék kupolás templomaival, szűk utcácskáival és a mesés kilátásával legtöbben örökre a szívükbe zárják. Odafelé elhaladunk Szantorini más nevezetes városa mellett is (Firostefani, Imerovigli), egy fotószünet erejéig megállunk Megalochori szőlő ültetvényeinél, majd egy lélegzetelállító panoráma úton haladunk tovább a kaldera mentén egészen Oia-ig, ahol egy gyalogos városnézést követően egyéni szabadidő biztosított.
Ár: 30 500 Ft/fő (A program étkezést nem tartalmaz.)

8.nap: Athén – Budapest
Délelőtt szabad program Athénban, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 14 fő jelentkezése esetén):

Akropolisz hegy és múzeum: 
A kirándulás fénypontja, a világörökség részét képező Akropolisz fellegvár meglátogatása, itt többek között megnézzük a Propülaia monumentális-, díszes kapuját, Pallasz Athéné templomát és az Erekhtheion szentélyt. Ezt követően megtekintjük az Akropolisz Múzeum régészeti kincseit.
Ár: 20 900 Ft/fő (az ár tartalmazza a belépőket, de étkezést nem tartalmaz).

Délután transzfer a repülőtérre, ahonnan átszállással utazunk Budapestre.  

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

A csoport min. 20 fő, a magyar nyelvű fakultatív programok min. 14 fő jelentkezése esetén indulnak.

 

Felár nélkül fogyasztható italok a hajó fedélzetén:
a sherryk, likőrök, whiskey-k és burbon (Canadian Club, Jim Beam, J&B, Johhnie Walker, Red Label), rumok (Bacardi és Havana Club), ginek (Beefeater és Gordon), Martini, vodkák (Smirnoff, Stolichnaya), tequila (Jose Cuervo fehér), görög italok, koktélok, csapolt sörök, alkoholmentes sörök, palackozott borok pohárban, szénsavas és mentes palackozott ásványvizek, Coca Cola és Sprite (0,33 literes kiszerelésben), Ice Tea, gyümölcsitalok, alkoholmentes koktélok, kávék (espresso, capuccino, latte, filter, görög kávé), meleg italok (forró csokoládé, tea) fogyasztását. Alkoholos italok fogyasztása 18 éves kor felett lehetséges. A felár nélküli italfogyasztás a hajó éttermeiben és bárjaiban elérhető, a hajókabinban lévő minibárból történő fogyasztást és a szobaszervizt nem tartalmazza. Az italfogyasztás az arra jogosult személyek részére elérhető, kizárólag a fedélzeten lévő fogyasztásra, át nem ruházható, vissza nem téríthető. Az itallista változtatásának jogát a hajótársaság fenntartja.

Indulási kikötő: Lavrion
Érkezési kikötő: Lavrion
Hajó neve: Celestyal Olympia
Hajó osztály leírás:

Az ókori olimpiai játékok bölcsőjéről elnevezett hajónál nincs csodálatosabb tengerjáró. Fedezd fel az ikonikus desztinációkat a Celestyal Olympia-val, miközben isteni kényeztetésben részesülsz. A Celestyal Olympia minden tekintetben aranyérmes - így ha egy felejthetetlen vakációra vágysz, ne legyen rest, lépj a fedélzetre!

Hajó adatok:
 • 9 utasfedélzet
 • Kb. 1700 utas
 • 214 m hosszú
 • 525 fős személyzet
Szolgáltatások:
 • 2 medence
 • 3 étterem, 5 bár
 • spa, napozóterasz, fitneszterem
 • gyermekjátszó
 • boltok, kaszinó, könyvtár
 • szépségszalon, szauna

Fakultatív programok

Akropolisz hegy és múzeum

Ár: 20.900 Ft / fő

Mykonos - városi séta vacsorával

Ár: 31.900 Ft / fő

Pátmosz – Szent János kolostor és barlang

Ár: 27.500 Ft / fő

Szantorini – Oia városnézés

Ár: 30.500 Ft / fő

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


 • a repülőjegyet Budapest – Athén – Budapest útvonalon átszállással
 • a magyar nyelvű idegenvezetést a teljes utazás során,
 • a szállást 4 éjszakára 4*-os szállodákban félpanziós ellátással, kétágyas szobákban (2 éj Athén, 1 éj Olümpia, 1 éj Delphoi),
 • a 3 éjszakás hajóutat kétágyas kabinban All Inclusive ellátással,
 • a programot leírás szerint belépőjegyekkel,
 • a hajón található szórakoztató-, és sportlétesítmények zömének használatát,
 • a repülőtéri és kikötői transzfereket.
 • a repülőtéri és kikötői illetéket, illetve a kötelező borravalót a hajón: kb. 86 000 Ft/fő,
 • a magyar nyelvű fakultatív kirándulásokat,
 • a szállodákban fizetendő idegenforgalmi adót (3 Eur/szoba/éj),
 • a javasolt borravalót a kirándulásokon és transzfereken (kb. 5 USD/nap/fő),
 • a személyes kiadásokat, a
 • hajó feláras szolgáltatásait,
 • az utazási és az útlemondási biztosítást.

A hajóúton való részvételhez hazaérkezést követően + 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.

Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes.

A csoport min. 20 fő, a magyar nyelvű fakultatív programok min. 14 fő jelentkezése esetén indulnak.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a COVID-19 terjedésének megelőzéséhez szükséges intézkedéseket és szabályozásokat a Vista Utazási Irodák, valamint a külföldi partnereink és szolgáltatóink, illetve a szálláshelyek is nyomon követik és folyamatosan frissítik.

A szabályok és korlátozások a kormányrendeletek és az ország egészségügyi hatóságainak előírása szerint bármikor változhatnak. A szabályok értelmében előfordulhat, hogy bizonyos szolgáltatások a szálláshely(ek)en nem lesznek elérhetőek vagy csökkentett kapacitással üzemelhetnek, továbbá előfordulhat, hogy egyes szolgáltatások igénybevétele, helyi látnivalók felkeresése vagy programokon való részvétel feltételekhez kötött. A hajótársaság fenntartja a jogot az útvonal módosítására szükséges esetben.

Az egyes országok beutazási szabályaira és a Covid-19 miatt hozott intézkedéseikre a Vistának nincs ráhatása, azokat a beutazóknak be kell tartaniuk. A Vista nem vállalja az esetlegesen elvégzendő PCR tesztek költségét (sem az utazást megelőzően, sem az adott célországban, sem hazaérkezést követően), valamint a célországban esetlegesen felmerülő karantén kötelezettség miatt keletkezett extra költségeket. 

Az aktuális szabályozásokról irodáinknál és a hivatalos portálokon érdeklődhet.

Kérjük szíves megértésüket és együttműködésüket!”


Felárak*:
 1. Kikötői illeték és borravaló 86.000 Ft/fő
 2. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Peloponnészosztól a görög szigetekig – csoportos körutazás hajóúttal

Peloponnészosztól a görög szigetekig – csoportos körutazás hajóúttal

Görögország, Athén és környéke, Athén

Útazonosító: 156434

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Peloponnészosztól a görög szigetekig – csoportos körutazás hajóúttal

Peloponnészosztól a görög szigetekig – csoportos körutazás hajóúttal

Görögország, Athén és környéke, Athén

Útazonosító: 156434

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!