Petrától a Holt-tengerig - Jordánia

Ft-tól/fő 529.000
Időpont: 2023.09.17 - 09.22
Legjobb ár: 529.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.09.17 - 09.22

Tartson velünk a Petrától a Holt-tengerig - Jordánia utazásra! A kiutazás repülővel történik. , félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 6 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 529.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 6 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:171116

Leírás:

?  Petra, a sivatag szikláiba vájt romváros
?  A monarchia központja, Amman
?  2000 éves római és ókeresztény emlékek
?  Fürdőzés oázisban, a Vörös- és a Holt-tengerben

"Életemben már sok szép helyen jártam, de kevés van amit egy lapon lehetne említeni Petra lenyűgöző sziklavárosával. Egy igazi csoda már maga a létezése is!"
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - AMMAN - JERASH - AMMAN

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban indu­lás Jordániába. Érkezés délelőtt Ammanba. Ezt követően buszra ülünk, hogy megnézzük Jerash-t, a csodásan megmaradt ókori római várost. A Déli Kapun keresztül lépünk be a városba az ókori utazókhoz hasonlóan. Ezt követően az Ovális térre, a Fórumra érkezünk, amelyet jón oszlopsor szegélyez. Tovább haladva lát­hatjuk Zeusz templomát, a Déli Színházat, amely 3.000 néző befogadására volt alkalmas. Elhaladva a piactér mellett, végig­sétálunk az oszlopok szegélyezte korzón. Megnézzük még a katedrálist, illetve a Nymphaeumot is. Programunk végezté­vel visszatérünk Ammanba, és megkezdjük városnézésünket a Hásimita Királyság fővárosában. Amman legrégebbi részét néz­zük meg először, amit a Citadella ölel körül. Innen csodálatos kilátás nyílik az egész városra. Láthatunk ókori bizánci romokat, valamint egy II. századi római színházat, amely még ma is kultu­rális események helyszíneként szolgál. Kívülről megtekintjük az Abdullah király mecsetet is. Programunk végén szabadidő, majd transzfer a szállásra, vacsora.

2. NAP: AMMAN - HAMMAMAT MA'IN - MADABA - KERAK - PETRA

Reggeli után elindulunk Petra irányába. Utunk a Királyok Útján vezet, amely egy több mint 5.000 éves útvonal, ez az egyik leg­régebbi kiépített út a világon. Egy igazi kuriózumot látogatunk meg, a Hammamat Ma'in-t. Ez a rejtett sivatagi oázis üdítő lát­vány a kopár homokos táj után. A tengerszint alatt 264 méterrel fekvő terület, mely több mint 50 termálvizes forrást és vízesést is magába ölel belépő ellenében látogatható, melyért cserébe használhatjuk a helyi közösségi tereket és az ottani szolgáltatá­sokat (öltöző, termálvizes barlangmedence). Mindenképp érde­mes tehát fürdőruhát hozni, mert különleges élmény a sivatagi oázis termálvizes, természetalkotta medencéiben való fürdőzés. A testi felfrissülés után délután autóbuszra szállunk, következő állomásunk Madaba lesz, amely a leghíresebb bizánci mozai­kok otthona. Madabában található az egyik legrégebbi térképábrázolás a Szent Földről. A térkép a görög-katolikus Szent György templom mozaik padlóján szerepel, keletkezése az idő­számításunk előtti VI. századra datálható. A térképen könnyen beazonosítható a Nílus és a Jordán folyó, a Holt-tenger, valamint Jeruzsálem és Gáza városa is. Madabát elhagyva folytatjuk utun­kat Petrába, a Wadi al-Mujib kanyonon át. Útközben még megál­lunk a keraki várnál, amely az egyik legnagyobb keresztesek által épített vár a régióban. Szállásunk ezen az estén Petrában lesz.

3. NAP: PETRA - WADI RUM

Reggeli után egész napunkat a volt Nabateus Királyság fővá­rosában, Petrában töltjük. A romváros, melyet 2.000 évvel ezelőtt vájtak ki a vörös sziklafalból, a világ 7 új csodájának egyike, 1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségének a része. Túránkat az Obeliszk síremléknél kezdjük, majd tovább haladunk a Szik-szurdokon át, Petra jelképéhez, az Al Khazneh kincses­házhoz. Innen megyünk tovább a színházhoz, a királyi sírokhoz és a városközpontban látható Homlokzatok Utcájához, amelytől északra található a királyi palota. Ez a rész egy kapuval végződik, amely elválasztja a kereskedelmi és a szent részt, ahová a temp­lomok és a kolostorok épültek. A szent rész legimpozánsabb épü­lete a Főtemplom - a Kaszr Bint el-Faraún - ,,a fáraó lányának erődje". Aki szeretne, túrázhat egy kicsit a város mellett elhelyez­kedő magaslaton, melynek a tetején egy Kr e. I. században épült kolostor található. Programunk végén transzfer a szállásunkra, amely ezen az estén tusolóval, WC-vel felszerelt, 2 fős 4 csilla­gos sátrakban lesz, a Világörökséghez tartozó Wadi Rum völgy­ben. Este egy roppant különleges vacsorában lehet részünk, mely során a tradícionális sivatagi módszerrel (a sivatag homokjába ásva) főzik meg az ételt számunkra. Minden valószínűség szerint a legemlékezetesebb esténk lesz ez a túra során.

4. NAP: WADI RUM - AQABA (VÖRÖS-TENGER)

Reggeli után különleges élményben lesz részünk, mivel dzsiptúrára indulunk a Hold völgyének is nevezett Wadi Rum régióban. Végcélunk Aqaba lesz, amely az izraeli-jordán határ­nál található. Délután szabadprogram lesz fürdési és búvárkodási lehetőséggel a Vörös-tengerben, mely színes halakban a világ egyik leglátványosabb helyszíne. Este vacsora a szállodában.

5. NAP: AQABA - BETÁNIA - HOLT-TENGER

Reggeli után szabadprogram, majd elindulunk a Holt-tengerhez. Útközben megállunk egy kis városban, ahol Keresztelő Szent János élt és tanított. Következő állomásunk a Holt-tenger lesz. Érdekességként megemlíthető, hogy valójában tónak minősül, a ,,tenger" címet a kiemelkedően magas sótartalmá­nak köszönheti. A Holt-tengernél található a Föld felszínének legalacsonyabb pontja, mely 400 méterrel a tengerszint alatt helyezkedik el. A zsugorodó vízfelületen két ország osztozik: Izrael és Jordánia. Nem csak vize, de partjának fekete iszapja is gazdag sóban és ásványi anyagokban, amely rendkívül jó hatás­sal van a bőrre. Este szállás a Holt-tengernél, vacsora.

6. NAP: HOLT-TENGER - NEBO-HEGY - AMMAN - BP.

Reggel fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Valójában tónak minősül, a ,,tenger" címet a kiemelkedően magas sótartalmának köszönheti. A Holt-tengernél található a Föld felszínének legala­csonyabb pontja, mely 400 méterrel a tengerszint alatt helyez­kedik el. A zsugorodó vízfelületen két ország osztozik: Izrael és Jordánia. Nem csak vize, de partjának fekete iszapja is gazdag sóban és ásványi anyagokban, amely rendkívül jó hatással van a bőrre. Elhagyjuk a Holt-tenger térségét, észak felé haladunk, és megállunk a Nebo-hegynél, melynek története Mózeshez kap­csolódik. A Biblia szerint Mózes Isten parancsára erre a hegyre ment fel, ahonnan rálátott az Ígéret földjére. A legendák szerint itt is temették el a prófétát, akinek tiszteletére egy apró templo­mot emeltek a hegy tetején a IV. században. A templomban lenyű­göző mozaikpadló részletek lelhetőek fel. A templom előtti térről egy érdekes kígyó alakú bronzszobrot láthatunk, melynek kettős szimbolikája van. Egyrészt azt a kígyót ábrázolja, melyet a Mózes felemelt a sivatagban, másrészről - a szobor kereszthez hasonló alakja miatt - Jézus megfeszítését. A templom megtekintés után egy közeli étterembe megyünk, mely már a repülőtér közelében található, és ahol késői ebédünket / korai vacsoránkat elfogyaszt­juk. Az esti órákban indulás Ammanból Budapestre, várható érke­zés a Liszt Ferenc repülőtérre éjfél körül. ek kell lennie.

Az utazáshoz érvényes vízum és az indulástól számított min. 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem, mely kb. 40 USD! Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

 

Szállás: 4 csill. szálloda, 1 éj sátor

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Szállás neve: Petrától a Holt-tengerig - Jordánia

Petrától a Holt-tengerig - Jordánia utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 78.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 13.500 Ft/fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 24.500 Ft/fő
  4. Ingyenes reptérközeli parkolás (foglalásonként 1 autó) 0 Ft/fő
  5. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft/fő
  6. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft/fő
  7. Utasbiztosítás - Prémium (Európán kívüli utazásokhoz ajánlott) 9.100 Ft/fő
  8. Utasbiztosítás - Standard (repülős utazásokhoz) 6.300 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia

Petrától a Holt-tengerig - Jordánia

Jordánia, Körutazás Jordániában

Útazonosító: 171116

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia

Petrától a Holt-tengerig - Jordánia

Jordánia, Körutazás Jordániában

Útazonosító: 171116

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!