Szlovén tavak, mesés tájak és egy cseppnyi Horvátország

Autóval közeli tájakon

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Az utazás Szlovénia legszebb tájain és nevezetes látnivalóin kalauzol keresztül, lezárásként pedig a horvát Isztriából is jut egy kicsi. Kényelmes tempóban fedezheti fel a Bledi-, és Bohinji-tó környékét, a híres Postojnai cseppkőbarlangot és a mellette álló Predjama-várat, majd Pulában gyönyörködhet a Romai Birodalom fennmaradt alkotásaiban. Persze a tengerpart sem maradhat ki, Portorožban és Pulában is lehetőség van egy kicsit pihenni vagy sétálni a parton.

Program:

1 nap: Bled

Indulás Szlovéniába, Bledbe. Érkezéskor pihenés, egyéni kirándulás.
Szállás Bledben.

2. nap: Bled - Bohinj

A tündérmese Bledben kezdődik… 3 órás túra keretén belül bejárják a Bledi-tó környékét, majd a tó melletti szikla tetejére épült középköri várat és egyben múzeumot is felfedezhetik, ahonnan szintén varázslatos kilátás nyílik a tóra és a városra.
Ezután indulás az ország legnagyobb gleccsertavához, Bohinjba, amely a Triglav Nemzeti Park egyik völgyében helyezkedik el. Itt megcsodálható a Savica vízesés is, majd opcionális lehetőségként (az ár nem tartalmazza) visszafelé érdemes felpattanni a Vogel libegőre és élvezni a szem elé táruló káprázatos látványt, amelyet a völgy és a Bohinji-tó kínál.
Szállás Beldben.

3. nap: Bled – Ljubljana – Postojnai Barlang – Predjama-vár – Portorož

Reggeli után indulás a szlovén főváros, Ljubljana felé, ahol a helyi idegenvezető már várja, hogy bemutathassa a „Zöld főváros” értékeit. Ljubljana egy rendkívül kellemes hangulatú főváros a maga barokk utcácskáival, folyópartjával és érdekes történeteket rejtő hídjaival és templomaival. A városnézés után A Postojnai cseppkőbarlangot tekinthetik meg, amely évmilliók alatt alakult ki a föld alatt. A barlang hőmérséklete egész évben 10 °C körüli, így nyáron is érdemes egy vastagabb pulóverrel készülni. A föld alatti csodavilágba egy kisvonattal juthatnak be, melynek végállomásán a túravezető várja az érdeklődőket. A 21 km-es földalatti labirintus meglátogatásával egy igazi mesevilágba csöppenünk; különböző színű, méretű és alakzatú cseppkő képződmények, a barlang titokzatos élővilága elkápráztató élményt nyújt. Ezután a Predjama-vár meglátogatása következik, melynek különlegessége, hogy egy több mint 100 méter magas sziklafalba építették.
Szállás Portorožban.

4. nap: Portorož

Pihenés, a szlovén tengerpart egyéni felfedezése.
Szállás Portorožban.

5. nap: Portorož – Motovun – Pula

Reggeli után búcsú Szlovéniától és indulás Horvátországba, Pula felé. Útközben kihagyhatatlan Motovun meglátogatása, amely az Isztria kellős közepén, a Mirna folyó völgyében, egy kis domb tetején fekszik. Parkolni a város lábánál lehet, innen a dombtető gyalogosan közelíthető meg, így lehetőleg ne a legmelegebb napszakra időzítsük a látogatást. A feljutás ugyan kimerítő lehet, de a városka bája és a kilátás kárpótol! Tovább utazás előtt akár az ebédet is el lehet itt fogyasztani.
Szállás Pulában.

6. nap: Pula

Reggeli után napindítóként városnézésre indulhatnak helyi idegenvezetéssel. Pula számos csodás látnivalót tartogat, például a a világ 6. legnagyobb amfiteátruma is itt található, ezen kívül a városfalak, a templomok és az utcák is magukban hordozzák a Romai Birodalom emlékeit, köszönhető ez annak, hogy a város egykoron a Birodalom egyik fontos központjaként szolgált.
Szállás Pulában

7. nap: Pula

Pihenés, a város és az Isztria felfedezése egyénileg.

8. nap:

Reggeli után kijelentkezés a hotelből és hazaindulás.

A program igény szerint hosszabbítható és módosítható! Kérje ajánlatunkat irodánkban.

 

A szállásról:

Várható szállások:

3* kategória:

  • Hotel Astoria ***, Bled (2 éj)
  • Vile Park ***, Portorož (2 éj)
  • Resort Centinera ***, Pula (3 éj)

4* kategória:

  • Hotel Kompas ****, Bled (2 éj)
  • Hotel Histrion ****, Portorož (2 éj)
  • Vila Letan ****, Pula (3 éj)

A hotelek a szabad kapacitás függvényében foglalhatók!

Szállás neve: Szlovénia & Horvátország 3*/4*
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Szlovén tavak, mesés tájak és egy cseppnyi Horvátország

Szlovén tavak, mesés tájak és egy cseppnyi Horvátország

Szlovénia, Bled

Útazonosító: 150522

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szlovén tavak, mesés tájak és egy cseppnyi Horvátország

Szlovén tavak, mesés tájak és egy cseppnyi Horvátország

Szlovénia, Bled

Útazonosító: 150522

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!