Uganda-Ruanda A hegyi gorillák nyomában

Ft-tól/fő 1.889.000
Időpont: 2024.02.01 - 02.14
Legjobb ár: 1.889.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.02.01 - 02.14

Tartson velünk a Uganda-Ruanda A hegyi gorillák nyomában utazásra! A kiutazás repülővel történik. , félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 14 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.889.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 14 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:171549

Uganda-Ruanda körutazás - Miért éppen ide?

Szívesen megnézné, hogyan zuhan alá fülsiketítő robajjal 43 métert a Fehér-Nílus a Murchison-vízesésnél? Fotózna különleges állatokat, például papucscsőrű madarat? Szeretne eltölteni egy órát a vadon élő hegyi gorillák társaságában? Ugandában mindez lehetséges! Winston Churchill Afrika gyöngyszemének nevezte Ugandát, amely bár alig nagyobb, mint hazánk kétszerese, nemzeti parkjai olyan látnivalókat kínálnak, amelyek a világon egyedülállóak! Ha szeretné megtapasztalni testközelből az afrikai vadont, akkor tartson velünk Ugandába és Ruandába!

Programok

1.nap Budapest > Entebbe
Indulás Budapestről a délutáni órákban egy átszállással Entebbébe, éjszaka a repülőn.

2.nap Entebbe > Kampala > Viktória-tó
Hajnali érkezés után Kampalába indulunk. Rövid pihenés a szállodában, majd informatív városnézésre indulunk Kampalában. Ezután elutazunk a Viktória-tóhoz, ahol behajózunk a közeli szigetekhez, hogy szerencsés esetben lencsevégre kaphassuk a ritkán látható papucscsőrű madarat. A Viktória-tó az afrikai kontinens legnagyobb tava, a világ legnagyobb trópusi tava és felülete alapján a világ második legnagyobb édesvízű tava! A Viktória-tó a Nílus leghosszabb ágának, a Fehér-Nílusnak a forrása, több ezer kisebb patak, valamint a Kagera-folyó táplálja. Programunk után visszatérünk a szállodába.

Szállás: Kampala (1 éj)

3.nap Kampala > Murchison Falls Nemzeti Park
Reggeli után elindulunk a Murchison Falls Nemzeti Parkba, mely kb. 5 órás utazás.

Murchison Falls Nemzeti Park - Uganda elsőként kinevezett nemzeti parkja, mely 1926 óta védett terület, a Albert-tó mentén helyezkedik el, a Nagy-hasadékvölgy mentén.

A 3840 km? nagyságú park 76 emlős- és 450 madárfajnak ad otthont, így nagy valószínűséggel láthatunk elefántokat, a különleges Rothschild zsiráfokat, bivalyokat, antilopokat és krokodilokat is. Útközben a park felé megállunk a Ziwa Orrszarvú-menhelyen, ahol megismerkedhetünk a menhely orrszarvú-megőrzési programjával is. Jelenleg 25 szélesszájú - vagy köznyelven fehér orrszarvúnak ad otthont a menhely, hatalmas, szavannás területen élnek az állatok, melyeket a helyi vadőrök segítségével egészen közelről mi is becserkészhetünk. Programunk után folytatjuk az utunkat Murchison Falls felé.

Szállás: Murchison Falls Nemzeti Park (2 éj)

4.nap Murchison Falls Nemzeti Park
Reggeli előtt már korai vadlesre indulunk, mert ilyenkor még láthatjuk az éjszakai életet élő állatokat is. Reggeli a szálláshelyen, rövid pihenés, majd délután hajózás a Murchison-vízeséshez, ahol a Nílus igen látványosan, egy 7 méteres hasadékon át 43 méteres mélységbe zúdul alá. Samuel Baker brit felfedező volt az első európai, aki a Nílus folyását feltérképezte, és ezt a lélegzetelállítóan szép vízesést megpillantotta a 19. század derekán. Gyalogos túra a vízesés legfelső szakaszához, majd a programunk után visszatérünk a szállásunkra.

Szállás: Murchison Falls Nemzeti Park

5.nap Murchison Falls Nemzeti Park > Kibale Forest Nemzeti Park
Churchill egykor Afrika gyöngyszemének nevezte Ugandát, és ezt mi is megtapasztalhatjuk, amikor a Nagy-hasadékvölgy nyugati ágán haladva a Kibale Forest Nemzeti Parkba igyekszünk! A táj megváltozik, hegyes-völgyes látképek váltakoznak helyi falvakkal és végeláthatatlan teaültetvényekkel, utunkat pedig a Rwenzori-hegység sziluettje kíséri. Ez a látványos hegység Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határán húzódik, legmagasabb csúcsa 5109 m magas, és a Kilimanjaro, valamint a Kenya-hegy mellett, csak a Rwenzorin találhatunk hóval borított csúcsokat Afrikában.

Szállás: Kibale Forest Nemzeti Park (2 éj)

6.nap Kibale Forest Nemzeti Park > Bigodi wetland
Reggeli után először a Bigodi-mocsárban teszünk egy látványokban gazdag gyalogtúrát:

a Bigodi egy kisebb védett terület, trópusi mocsár a Kibale Nemzeti Parkban, melyet a helyi közösség fenntartható turizmus keretében hasznosít, vagyis a környezetvédelem segíti a lakosság megélhetését, ezzel védve a helyi ökoszisztémát. A mocsár 200 madárfaj otthona gazdag vegetációval, papirusz növények, pálmák és fügefák látványában gyönyörködhetünk. Olyan különleges madarakat is láthatunk, mint a nagy kék turákó, de emlősök is szép számmal élnek a területen - antilop, vidra, monguz.

Kibale Nemzeti Park: Uganda első számú csimpánz megfigyelő helye egyben 13 főemlős faj otthona, ezzel egész Afrikában egyedi jelentőséggel bír. Területét esőerdő, fennsík és száraz trópusi erdő borítja, nagyon gazdag élőhelye a változatos növény- és állatvilágnak. Nagyjából 1450 csimpánz egyed él a parkban, többek között a szintén veszélyeztetett vörös kolobusz-majmokkal együtt. A madarak szerelmesei sem fognak csalódni, hiszen Kibale területén 325 különböző madár faj honos.

Ebéd után következik utazásunk egyik fénypontja, ugyanis természetes élőhelyükön láthatjuk a csimpánzokat és más főemlősöket is! Először a nemzeti park vadőre tart tájékoztatót a program részleteiről, majd megkezdjük félnapos túránkat. A csimpánzokon túl lencsevégre kaphatunk csuklyás cerkófokat, vörös kolobuszokat, galléros mangábé majmokat, egzotikus madarakat és pillangókat is

Szállás: Kibale Forest nemzeti Park

7.nap Kibale Forest Nemzeti Park > Queen Elizabeth Nemzeti Park
Reggeli után könnyű túra a Kabarole krátertavakhoz, melyek Fort Portal környékén találhatók.

Ezután tovább utazunk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba, mely Uganda egyik legváltozatosabb élőhelye, tavak, füves szavannák, erdők, vizes élőhelyek alkotják. A változatos táj az ország legtöbb emlősének otthona: elefánt- és bivalycsordák, oroszlánok, rejtőzködő leopárdok gazdagítják az ökoszisztémát. Hosszú utazásunkat megszakítjuk egy faluközösség meglátogatásával, mely a George-tó partján él, és főleg halászattal foglalkozik.

Szállás: Queen Elizabeth Nemzeti Park (2 éj)

8.nap Queen Elizabeth Nemzeti Park
Reggeli után szafarira indulunk a nemzeti parkban, ahol a már említett nagyvadakon kívül láthatunk kobokat, azaz mocsáriantilopokat is, melyek nagy számban élnek ezen a vidéken. Ezt követi az oroszlánles a helyi vadőrökkel, így a nemes nagyvadak látványa garantált!

Délután hajózni indulunk a Kazinga-csatornán, mely a George,-és az Edward-tavat köti össze. A George-tó a Nagy-Hasadékvölgy tórendszerének egyik tagja, és akárcsak a térségben elhelyezkedő többi tavat, ezt is a brit uralkodócsalád egyik tagja után nevezték el, történetesen V. György brit király után. A tóból délnyugati irányban az Edward-tó felé folyik el a tóban felgyülemlő plusz vízmennyiség a Kazinga-csatornán keresztül.

Henry Morton Stanley volt az első európai 1875-ben, aki látta a tavat, miután a Katonga-folyó nyomvonalát követve eljutott idáig a Viktória-tótól. Hajónk lassan halad a partok között, miközben elénk tárulnak a nemzeti park kincsei: elefántok, bivalyok, más emlősök, madarak, a vízben vízilovakat láthatunk és ha szerencsénk van, akkor egész elefánt családot is megpillanthatunk, ahogy átúsznak kicsinyeikkel a másik partra.

Szállás: Queen Elizabeth Nemzeti Park

9.nap Queen Elizabeth Nemzeti Park > Bwindi Nemzeti Park
Ma elhagyjuk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkot, és tovább utazunk a Bwindi, más néven Áthatolhatatlan Nemzeti Parkba, melyet részben síkvidéki, részben hegyi erdő borít, és Afrika egyik leggazdagabb ökoszisztémáját rejti. Az Uganda délnyugati, ködfelhő borította hegyvidékén elterülő 25000 éves esőerdő az UNESCO Világörökségek része, különösen védett, veszélyeztetett flóra és fauna otthona.Érkezés a szálláshelyre a késő délutáni órákban.

Szállás: Bwindi Nemzeti Park (1 éj)

10.nap Bwindi Nemzeti Park > Bunyoni-tó
Kétségtelenül az utazásunk csúcspontja a mai nap, amikor gorilla-trekkingre indulunk!

A gorillák a legnagyobb emberszabású majmok, a hímek elérhetik a 183 cm-s magasságot és a 267 kilogrammot. A nőstények jóval kisebbek, legfeljebb 113 kilogrammosak. Esőerdőkben, köderdőkben élnek, akár 4000 m-es magasságik is felhúzódhatnak. Gyümölcsökkel, levelekkel táplálkoznak, és a földön élnek. Testsúlyukat hátsó lábaik hordozzák, de mivel járás közben erősen előre dőlnek, ezért menet közben két öklükre támaszkodnak. A legújabb, bíztató jelentések szerint több mint 1000-re emelkedett az utóbbi években a kihalás szélén álló hegyi gorillák száma, melyből kb. 400-an a Bwindi Nemzeti Park területén élnek. Amikor a trekking során a csapat eléri a gorillacsaládot, akkor egy órát lehet szigorú szabályok betartásával a közelükben tartózkodni! ( A trekking 2-9 órás időtartamú is lehet, és szükséges hozzá a megfelelő kondíció!) Programunk után a Bunyoni-tóhoz indulunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Bwindi Nemzeti Park

11.nap Bunyoni-tó > Volcanoes Nemzeti Park
Reggeli után csónaktúra az édesvízű Bunyoni-tavon, mely egy vulkáni törésvonal helyén alakult ki. A mintegy 25 km hosszú tavon 29 kis sziget található, ahol jelentős madárpopuláció él. Programunk után Ruanda felé vesszük az irányt, a határátlépés után a Volcanoes Nemzeti Parkba hajtunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Volcanoes Nemzeti Park (2 éj)

12.nap Volcanoes Nemzeti Park
A Volcanoes Nemzeti Park Ruanda északnyugati részén fekszik, területén emelkedik a Virunga-hegység nyolc vulkánja közül öt. A park a kihalóban lévő hegyi gorillák egyik utolsó menedékhelye. A sűrű esőerdők és bambuszerdők védettségében élnek a veszélyeztetett aranycerkófok, melyeket a gorilla-trekkinghez hasonló módon próbálunk a délelőtt folyamán becserkészni. A parkban meglátogatjuk az elkötelezett állatvédő, Diane Fossey sírját is, aki egész életét a gorillák megmentésének szentelte. Programunk után felkeressük az Ibyiwachu Kulturális Falut, ahol megismerkedünk Ruanda folklórjával.

Szállás: Volcanoes Nemzeti Park

13.nap Volcanoes Nemzeti Park > Kigali
Reggeli után Kigaliba, Ruanda fővárosába utazunk, ahol a városnézés során felkeressük a város látványosságait: Richard Kandt Múzeum, Kigali Művészeti Múzeum, a híres Hotel Ruanda, majd a ruandai genocídium áldozatainak a múzeumát is, mely a hutuk és a tuszik között 1994-ben kirobbant polgárháború emlékhelye. Programunkat a Kimironko piacon zárjuk.

Szállás: Kigali (1 éj)

14.nap Kigali > Budapest
Kora hajnali transzfer a repülőtérre, ahonnan isztambuli átszállás után Budapestre érkezünk az esti órákban.

Az ár nem tartalmazza

repülőjegy+illetékek kb.280.000 Ft (egyénileg is megvásárolható)
gorilla trekking 700 Usd (helyszínen fizetendő)
Uganda vízum+kiállítási díj 30.000 Ft
Ruanda vízum 50 Usd (helyszínen fizetendő)
storno+BBP biztosítás
egyéni kiadások, borravaló...

Az ár tartalmazza

elhelyezés középkategóriájú hotelekben, lodge-okban
transzferek jeepekkel
a második naptól teljes ellátás a körutazás alatt
belépők a nemzeti parkokba
csimpánz trekking belépővel
helyi idegenvezető, magyar nyelvű cs
oportkísérő Entebbe - Kigali között

Egyéb megjegyzés

A részvételi díj 1 USD = 380 HUF árfolyamig érvényes!
*A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén felár!
Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy a magyar idegenvezető Entebbében csatlakozik a csoporthoz, a kiutazás és a hazautazás csoportkísérő nélkül történik.
 

Tervezett menetrend

BUDAPEST ISTANBUL 1330 1730   
ISTANBUL ENTEBBE 1945 0415+1 (kigali technikai stop)

KIGALI ISTANBUL 0210 1135   (entebbe technikai stop)
ISTANBUL BUDAPEST 1925 1930 

Szálláshely leírása

Kampala: Dolphin Suites
https://www.dolphinsuites.co.ug/

Murchison NP: Parkside Safari Lodge
https://www.achieveglobalsafaris.com/parkside-safari-lodge/

Kibale NP: Kibale Forest Lodge
https://www.kibaleforestlodge.com/

Queen Elizabeth NP: Twin Lakes Safari Lodge
http://www.twinlakesafarilodge.com/

Bwindi NP:  Rushaga Gorilla Havens Lodge
https://rushagagorillahavens.com/

Lake Bunyonyi: Bunyonyi Rock Resort 
https://www.lakebunyonyirockresort.net/

Volcanoes NP: Le Bambou Gorilla Lodge
https://lebambougorillalodge.com/

Kigali: Hotel Chez Lando
https://www.chezlando.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

x Uganda-Ruanda A hegyi gorillák nyomában
Szállás neve: Uganda-Ruanda A hegyi gorillák nyomában

Uganda-Ruanda A hegyi gorillák nyomában utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb. 280.000 Ft/fő
  2. Ruandai vízum (helyszínen) 50 Ft/fő
  3. Ugandai vízum + ügyinzétés 30.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Uganda-Ruanda A hegyi gorillák nyomában

Uganda-Ruanda A hegyi gorillák nyomában

Uganda, Körutazás Ugandában

Útazonosító: 171549

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Uganda-Ruanda A hegyi gorillák nyomában

Uganda-Ruanda A hegyi gorillák nyomában

Uganda, Körutazás Ugandában

Útazonosító: 171549

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!