A rettenthetetlenek földjén Skóciában

Ft-tól/fő 609.000
Időpont: 2023.06.01 - 06.06
Legjobb ár: 609.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.06.01 - 06.06

Tartson velünk a A rettenthetetlenek földjén Skóciában utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 609.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója:165930

Leírás:

?  Vad skót táj, a kilt szoknya és a skót duda
?  Skót whiskylepárló kóstolóval
?  Vajon mi látjuk-e a Loch Ness-i szörnyet?
?  Apátságok, vármaradványok, történelmi városok

Skóciába menet mindig úgy érzem, mintha hazatérnék. A Felföld gyönyörű völgyei, misztikus tavak, és modern városok: minden megtalálható itt, melyekhez hangulatos zenék és ízek kapcsolódnak.
Horváth Zoltán - 29 éve idegenvezető brit területeken

Program:

1. NAP: BUDAPEST - FALKIRK KERÉK - STIRLING

Menetrend függvényében repülés Edinburgh-ba. Érkezés után irány a Falkirk kerék, a XXI. sz. kiemelkedő technikai vívmányának tartott emelőszerkezet. Ezután Skócia egyik legnagyobb és - úgy építészetileg, mint történelmileg -, leg­fontosabb várához, Stirling-hez látogatunk el. Neve a skót füg­getlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett, majd Robert the Bruce király csatolta vissza Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koro­názták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. Szállásunk Glasgow-ban lesz.

2. NAP: GLASGOW - LOCH LOMOND - INVERARAY

Délelőtti programunk Glasgow felfedezése lesz. Keleti részén fek­szik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori skót templom. Láthatjuk a köz­pontban lévő George teret. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és legláto­gatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Innen a ,,skóciai tavak királynőjéhez", a Loch Lomond-hoz utazunk, mely Nagy- Britannia legnagyobb víztömegű tava. Ez Skócia első nemzeti parkja, mely már a Felföldhöz tartozik. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. Itt hajózási lehetőség, mely során a víz felől is megcsodálhatjuk ezt a gyönyörű környéket. Hajózás után visszaszállunk autóbuszunkba és folytatjuk utun­kat. Délután megállunk az impozáns Inveraray kastélynál, mely évszázadokig az Argyll család székhelye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett, később helyreállí­tották. A kastély szobái a Campbell klán történetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb volt az országban. Az esti órák­ban megérkezünk nyugat-skóciai szállásunkra.

3. NAP: GLENCOE - FT. WILLIAM: WHISKY LEPÁRLÓ - EILEAN DONAN

Reggel áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amely­hez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűző­dik (,,glencoe-i mészárlás" 1692-ben). Fort William-nél egy desztilláló üzemben megismerkedhetünk a híres skót whisky gyártási folyamatával és a bemutató végén meg is kóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárol­hat is a termékekből. Folytatva utunkat érintjük a Kaledóniai-csatornát, melyen egy többlépcsős zsiliprendszert is láthatunk. Ezután felkeressük a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan Castle-t, amelyet méltóan Skócia egyik legszebb vára­ként tartanak számon. A környékről szép kilátás tárul elénk a Skye-szigetre. A késő délutáni órákban az Inverness környéki szállásunkra indulunk.

4. NAP: LOCH NESS - URQUHART - INVERNESS - CAWDOR KASTÉLY - ABERDEEN

Reggel utunkat Loch Ness felé vesszük. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Itt találhatjuk Skócia talán legromantikusabb várkastélyának, az Urquhartnak romjait, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a látványos tóra. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie is. A déli órákban átmegyünk Inverness-en, a Felföld fővárosán, majd elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezője mellett. Megtekintjük a Felföld egyik leghangulatosabb középkori kastélyát, a Cawdor Castle-t és annak kertjét is. Innen Aberdeenbe utazunk, mellyel egy rövid buszos városnézés keretében ismerkedünk meg, majd elfoglaljuk a városi szállásunkat.

5. NAP: DUNNOTTAR - GLAMIS - ST. ANDREWS - FORTH HIDAK

Reggel a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár rom­jaihoz utazunk. Egy kis fotószünet után felkeressük a tün­dér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelke­dett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, II. Erzsébet királynő édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus ese­mények színhelye volt e kastély. Állítólag sok a visszajáró szellem, ami még különlegesebbé teszi a hely hangulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerked­hetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos ten­gerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat és egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Ezt követően átkelünk a Forth folyó közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított. Szállásunk Skócia legszebb városánál, Edinburgh-nál lesz.

6. NAP: EDINBURGH - ROSSLYN KÁPOLNA - BUDAPEST

Reggel a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált titok­zatos Rosslyn kápolna megtekintése következik. Visszatérve Edinburgh-ba városnézésre indulunk: az óváros az UNESCO világörökség része. Felfedezzük az újvárost is, kívülről láthatjuk a Holyrood palotát, mely az uralkodó hivatalos skóciai reziden­ciája, elhaladunk a Calton domb mellett. Programunkat a királyi vár meglátogatásával folytatjuk. Itt őrizik többek között a skót koronázási ékszereket is. Kora délután rövid szabadidő alatt felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betér­hetünk egy pubba a Rose Streeten. Hazautazás az edinburghi reptérről a délutáni órákban. Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés az esti órákban.

 

Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel szabad beutazni. A személyi igazolvány nem elegendő.

 

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel, Autóbusszal

x A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Szállás neve: A rettenthetetlenek földjén Skóciában

A rettenthetetlenek földjén Skóciában utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 149.000 Ft/fő
  2. Fakultatív vacsora (5 alkalom) 72.000 Ft/fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 16.500 Ft/fő
  4. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 30.500 Ft/fő
  5. Ingyenes reptérközeli parkolás (foglalásonként 1 autó) 0 Ft/fő
  6. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft/fő
  7. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft/fő
  8. Utasbiztosítás - Prémium (repülős utakhoz, kiemelt védelem) 7.800 Ft/fő
  9. Utasbiztosítás - Standard (repülős utakhoz) 5.400 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A rettenthetetlenek földjén Skóciában

A rettenthetetlenek földjén Skóciában

Egyesült Királyság, Skócia, Körutazás Skóciában

Útazonosító: 165930

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A rettenthetetlenek földjén Skóciában

A rettenthetetlenek földjén Skóciában

Egyesült Királyság, Skócia, Körutazás Skóciában

Útazonosító: 165930

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!