Barokk kastélyok az Alpok lábainál

Ft-tól/fő 175.000
Időpont: 2023.05.10 - 05.14
Legjobb ár: 175.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.05.10 - 05.14

Tartson velünk a Barokk kastélyok az Alpok lábainál utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 175.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:165994

Leírás:

?  Neuschwanstein és Linderhof kastélyai
?  Osztrák paloták és Innsbruck látnivalói
?  Hajózás a wachaui Kultúrtájon
?  Panoráma Berchtesgaden és Zugspitze csúcsairól

A mesekirály mesekastélya meseszép helyen, a Bajor-Alpok lábánál mindig elkápráztat. Hatása alá kerülök, beteljesült földi léte örök rejtély marad...
Vendégh Edit - 34 éve idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - DÜRNSTEIN - HAJÓZÁS

Reggeli indulás, majd hegyeshalmi határátlépés után érke­zünk Ausztriába. Rövid buszozással érjük el Dürnsteint, ahol Oroszlánszívű Richárd is raboskodott. A Duna partjára épült várfallal körülvett városkában olyan érzésünk van, mintha 400 éve megállt volna itt az idő. Sétálunk, nézelődünk a főut­cán, betérünk néhány üzletecskébe. Szabadidő alatt van lehe­tőség arra, hogy megtekintsék az Ágoston rendi kolostort és a Plébánia templomot mely Alsó-Ausztria egyik szép barokk épü­letegyüttese. Városnézésünk után hajóra szállunk és végighajó­zunk a Dunának legszebb szakaszán, az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon. Nem véletlenül került a világörökségek közé, erről mi magunk is meggyőződ­hetünk. Melkben szállunk ki a hajóból, autóbuszunk itt már vár bennünket (amennyiben bármilyen okból nem közlekedik a hajó, akkor a folyó mentén autóbusszal megyünk Melkbe). Ezt követően megtekintünk egy látványos vízesést Gollingnál. Erdei úton tudjuk megközelíteni a zuhatagot. Aki akar, lépcső­kön a vízesés mentén feljebb gyalogolhat, hogy gyönyörköd­jön a zuhatag felső szakaszában is. Programunk után a Salzburg tartományban lévő szállásunkra utazunk (1 éj).

2. NAP: SASFÉSZEK - HELLBRUNN - CHIEMSEE - INNSBRUCK

Reggeli után átmegyünk Németországba és felkeressük a berchtesgadeni Sasfészket. Kisbuszokkal megyünk fel a hegyre. Hitler egyik kirándulóhelye volt a Sasfészek. Fent megtekintünk egy kiállítást, valamint gyönyörködünk a tájban. Jó idő esetén szép rálátás lesz a Königsee-re, de Salzburg városa is feltűnhet a távolban. Leérkezünk a hegyről és folytatjuk utunkat észak felé. Úticélunk a Salzburg mellett található hellbrunni kastély parkja. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Markus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a barokk stílusú nyári rezidenciát és a mókás szökőkutakat. Ezt követően a ,,Bajor-tengerhez" (Chiemsee) buszozunk. Rövid hajókázást és sétát követően, az Urak-szigetén, a Herrenchiemseen megte­kintjük II. Lajos - Versailles mintájára épült - barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastélyban található egy, a király­ról elnevezett emlékmúzeum is. A gazdag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszob­rok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg a keresztelőruhája és a koronázási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és utazunk szállásunkra (3 éj).

3. NAP: HOHENSCHWANGAU - NEUSCHWANSTEIN - INNSBRUCK

Reggeli után II. Lajos két mesés kastélya felé vesszük az irányt. A Hohenschwangau kastélyt édesapja, II. Miksa építtette, nyári laknak. Megtekintése után megyünk a Neuschwanstein-várkastélyhoz. II. Lajos Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést. A hatal­mas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendelkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. A belépőjegyeket 1 hónappal indulás előtt meg kell vásárol­nunk. Kérjük jelezzék, ha meg kívánják tekinteni a kastélyt. Délután visszautazunk Innsbruckba, ahol városnézés. Séta a történelmi emlékekben gazdag óvárosban. Első látványosság a barokk és rokokó stílusban épült Hofburg, mely a Habsburg család palotája volt, jelenleg múzeum. A főtér egyik jelképe a 2.657 aranyozott sárgaréz lemezekkel borított Arany tetős ház, a Goldenes Dachl. A XV. században - I. Miksa császár uralko­dása alatt - készült az erkély, hogy feleségével onnan élvez­hessék a központban zajló eseményeket. Ennek közelében található a Hofkirche, I. Miksa császár tiszteletére épült temp­lom. A császár sírja ugyan megtalálható itt, de földi marad­ványai Wiener Neustadt-ban vannak eltemetve. A síremlék melletti 28 bronz szobor híres Habsburg uralkodókat, rokono­kat ábrázol. További látványosságok: a Várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca és a Diadalív, hogy csak néhányat említsünk a sok élményből. Innsbrucki városnézé­sünk után megyünk vissza szállásunkra.

4. NAP: ZUGSPITZE - LINDERHOF - GARMISCH-PARTENKIRCHEN - INNSBRUCK

Reggeli indulás után Ehrwaldból hegyi libegővel felme­gyünk Németország legmagasabb csúcsára, a 2.962 m magas Zugspitzére. Jó idő esetén mesés látvány tárul elénk. Az Alpok több tucat csúcsát láthatjuk innen. A felvonóval 10 perc alatt érünk vissza a völgybe. Folytatjuk utunkat a Linderhof kastély­hoz. Ez a vadregényes környezetben található II. Lajos irány­mutatásai alapján készült barokk-rokokó kastély úgy külső, mint belső megjelenésében lenyűgöző. A különleges ter­mek és a csodás park minden látogatót elvarázsol. Nagyon látványos a kastélypark szökőkútja is. A szép kastély után Garmisch-Partenkirchenbe megyünk. Séta a téli sportok német fővárosában, mely már olimpiának is adott otthont. A leglát­ványosabb a Ludwigstraße (Lajos utca), amely elegáns, szinte nagyvilági sétáló- és bevásárlóutca egyben. Igényes üzletek szí­nes és festett falu házak, tipikus alpesi vendéglők sora található itt. Városi sétánk után utazunk vissza szállásunkra.

5. NAP: LAXENBURG - BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. A mai programunk, a Habsburgok híres vadászkastélya, a Laxenburg várkastély. Mária Terézia korá­ban kezdték a park látványos kialakítását. Sissi és Ferenc József itt töltötte mézesheteit. A szépen gondozott parkon keresz­tül megyünk a kastélyhoz. A Franzensburg vár belső kialakítása nagyon elegáns. A 24 teremben impozáns bútorok, stukkódí­szítések nyerik el csodálatunkat. Van terem, melynek magyar vonatkozásáról idegenvezetőnk fog beszélni. Ezeket a szobákat megtekintve megállapítjuk, hogy nem véletlenül tartják ezt az egyik legszebb Habsburg kastélynak. Ezt követően rövid pihe­nőkkel és hegyeshalmi határátlépéssel, az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PENNY parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30

x Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Szállás neve: Barokk kastélyok az Alpok lábainál

Barokk kastélyok az Alpok lábainál utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 44.000 Ft/fő
  2. Fakultatív vacsora (4 alkalom) 29.000 Ft/fő
  3. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 9.800 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 6.000 Ft/fő
  5. Utasbiztosítás - Standard 4.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Barokk kastélyok az Alpok lábainál

Barokk kastélyok az Alpok lábainál

Ausztria, Körutazás Ausztriában

Útazonosító: 165994

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Barokk kastélyok az Alpok lábainál

Barokk kastélyok az Alpok lábainál

Ausztria, Körutazás Ausztriában

Útazonosító: 165994

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!