Dél-Afrika körutazás Pretoria-Krüger Nemzeti Park-Sun City

Ft-tól/fő 1.249.900
Időpont: 2024.10.28 - 11.06
Legjobb ár: 1.249.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.28 - 11.06
További árak és időpontok

Tartson velünk a „Dél-Afrika körutazás Pretoria-Krüger Nemzeti Park-Sun City” utazásra! A kiutazás repülővel történik Az utazás időtartama 10 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.249.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 10 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója:177868

Általános

Merülj el egy lenyűgöző kalandban, ahol a dzsungel lüktető szívében, Dél-Afrikában járva feltárhatod az ősi földrész titkait. Ezen utazás során Sun City-ben pihenve szabad programokkal is kényeztetheted magad, majd fakultatív szafarival megtapasztalhatod az afrikai vadon csodáit a Krüger Nemzeti Parkban. Kézműves piacokon barangolva és az arany bányászat varázsát megérezve Johannesburgban megismerheted az afrikaiak mindennapjait, míg a szafarik alkalmával közelebb kerülhetsz a természethez és az állatvilághoz is. Ennek az utazásnak a hangulata örökre megmarad emlékeidben.

Program

1. nap

Indulás Budapestről a menetrend függvényében. Étkezés a repülőgépen.

2. nap

Érkezés Johannesburgba a reggeli órákban, majd utazás Pretoriába. Dél-Afrika fővárosában megtekintjük a legfestőibb helyszíneket, köztük a Voortrekker Emlékművet, amely az első afrikánsz telepeseknek állít emléket, a Union Buildings-et, a Templom Teret és a jacaranda fákkal szegélyezett utcákat, amelyek otthont adnak Pretoria XIX. századi történelmi épületeinek, mint Ou Raadsaal városházának, a Melrose és a Krüger-háznak. Innen tovább utazás a Meintjieskop hegy tetején fekvő Union Buildingshez, ami a Dél-afrikai Kormány hivatalos székhelye, és a Dél-afrikai elnök hivatalának ad otthont. Az épületet körülvevő festői parkban található Nelson Mandela híres szobra. Szállás Pretoriában.

3. nap

Büféreggeli a hotelben, majd irány a "Paradise Country" néven ismert Mpumalanga tartomány. Az N4-es úton Dullstroom és Lydenburg történelmi városain keresztül utazunk, majd egy festői autózással megismerkedünk a Panoráma Route szépségével a Blyderiver kanyonban, amely 60 km hosszú és a világ harmadik legnagyobb kanyonja. A Panorama Route, Afrika egyik természeti csodája pazar kilátást, látványos tájakat és gyönyörű vízeséseket kínál. A Three Rondawels, kilátópontok sziklás hegyoldal pereméről kiváló kilátás nyílik Blyde-tóra, a Byde River kanyonra és a 600 m mélyen alatta húzódó folyóra. Megcsodáljuk a Bourke's Luck Potholes látványosan szép Blyde folyó által kivésett mély, henger alakú üregeit, amelyeket a folyam áradáskor lefelé szállított homok és szikla alakított ki. Következő állomás a Lisszabon-vízesés, amely azon a ponton található, ahol a Blyde folyó kettéválik, és ezáltal nagy vízi medencék alakultak ki, mielőtt a víztömeg a meredek sziklán át egy 92 méterrel lejjebb lévő medencébe zuhan. Megállunk fotózni a The Pinnacle Rocknál. Utolsó megálló Graskop bájos faluja, az ország egyik első aranybányász-tábora, mielőtt a Krüger Park melletti Lodge-ba érkezünk. Büfévacsora a szálláson.

4. nap

Egész napos szafari a Krüger Nemzeti Parkban. A nap kora reggeli kávéval vagy teával kezdődik a Lodge-ban, majd a napfelkeltekor (05:30-06:00) kezdődő szafari következik, amely vadmegfigyelő kalandunk kezdete lesz. Az olyan ragadozók, mint a leopárd, a gepárd, a vadkutyák és az oroszlán a nap ezen hűvösebb óráiban a legaktívabbak. A kora reggeli órákat a ragadozók és a "Nagy Ötök" (orrszarvú, bivaly, oroszlán, leopárd és elefánt) felkutatásával töltjük. 9 óra körül megállunk reggelizni a park egyik piknik helyén. A csomagolt reggelit a Lodge biztosítja. A laktató reggeli után folytatjuk a szafarit. A Krüger Park a világ egyik leghíresebb nemzeti parkja, amely több mint 500 madárfaj csiripelésével, valamint 150 emlősfaj, köztük az impalák, kuduk, gnuk, elefántok, vadkutyák, oroszlánfalkák és bölénycsordák tömegének otthona, hogy csak néhányat említsünk. Megállunk az egyik pihenőtáborban ebédelni (helyszínen fizetendő), majd a délután hátralévő részét vadmegfigyeléssel töltjük. Vadőrünk az évszaktól függően kiválasztja a legjobb vadles területeket a szafari hátralévő részére. Késő délután visszatérünk a Lodge-ba, ahol büfé vacsora vár minket.

5. nap

A reggelit követően szabad program, vagy részvétel egy fakultatív programon.

 • Szafari a Krüger Nemzeti Parkban - nyitott 4x4-es terepjárón, Krüger Nat. Park belépődíjjal, csomagolt reggeléivel. Mivel a Park több mint 350 km hosszú és a legnagyobb szélessége 100 km, így ezen a napon új területeket fedezünk fel az állatok mozgását követve. Északon a festői szépségű Limpopo folyó, délen a Crocodile folyó határolja. A vadvédelemnek köszönhetően csodálatosan gazdag a vadvilága. Láthatóak fehér és fekete orrszarvúak, amelyek sajnos már a kihalás szélén a veszélyeztetett fajok között vannak.

vagy

 • Moholoholo Rehabilitációs Centrum – A monumentális Drakensberg-hegység részét képező fenséges „Mariepskop” árnyékában található az egyedülálló Wildlife Rehabilitációs Centrum, amely Dél-Afrika elhagyott, megsérült vadon élő állatainak ad otthont. A centrum rendkívül büszke a dél-afrikai vadvilág oktatásában tett erőfeszítéseire. Ennek eredményeként számos „állandó lakosuk” van a központban, ahol „nagyköveteként” képviselik a többi vadon élő társukat és hívjak fel a figyelmet a veszélyeztetett vadak védelmére. A központ látogatása „egy életre szóló élmény”, és maradandó emlékeket nyújt. Visszatérés a szállásunkra, büfé vacsora.

6. nap

A reggelit követően visszatérünk a Pretoria mellett található Lesedi Kulturális központba. Lesedi az afrikai bozótosban, ágkerítéssel körülvett terület, ahol Dél-Afrika nagy törzseiből élnek itt a Zulu, Xhosa, Sotho, Pedi családok eredeti szokásaikat, életformájukat megtartva. A különleges falu látogatói elmerülnek egy olyan kulturális hagyományőrző túrában, amely összeköti a múltat a jelennel, és megvilágítja kollektív emberségünket. A vendégek Lesedibe érkezéskor először a színes Ndebele épületbe érkeznek, ahol már a tradicionális ruhát viselő helyiek fogadják őket. A kulturális program egy vizuális Dél-Afrika fekete törzseinek történelmét bemutató előadással kezdődik. A vetítés során a falu lakói és törzsek által tartott állatok vonulnak fel a színpadon. Ezután meglátogatjuk a törzsi családokat a helyi vezetővel és így betekintést nyerünk a törzsek életébe és mindennapi szokásaikba. A túra után látványos magával ragadó „Ingoma” ének, tánc show a Bomaban és afrikai svédasztalos büfé vacsora következik a Nyama Choma tradicionalis étteremben. Vacsora után visszatérés szállásunkra.

7. nap

Reggeli után utunk Hartebeestport tó majd platinium bányák mellett vezet Sun Citybe a Pilanesberg Nemzeti Park mellett fekvő üdülő Resortba. Ez a terület a Tswana törzs otthona. Délután ismerkedés Sun Cityvel. Közös felfedező túránk folyamán érintjük Sun City nevezetes pontjait. Láthatjuk, a szabadtéri medence paradicsomot a resortban, a vízesést, a nemzetközi hírű golfpályát, őserdőt, az Idő Hidját, amely két oldalán élethű elefántok szobrai a felvigyázók, a Majmok szökőkútja mellet elhaladva jutunk a Hullám Fürdőhöz, amely partja mellet számtalan vízi sportolási lehetőség vár ránk. Az üdülőhely felkapott pihenőhelye a világnak, ahol Afrika sajátos szívverése páratlan exkluzivitással keveredik. A négy világszínvonalú hotel szépségét megkoronázza Lost City szikrázó szépségű luxus tervezésű ékköve a The Palace, amelyet afrikai esőerdő vesz körül. Az elveszett város legendája szerint több ezer évvel ezelőtt valahonnan északról egy ismeretlen, idegen törzs vonult erre a helyre, rátaláltak egy gyönyörű, meseszép völgyre a vulkanikus hegy közepén. A törzs nagyon tehetséges, művelt volt, magas civilizációval rendelkezett, felépítettek egy várost, amelyhez fogható nem volt a földkerekségen. Egy napon a vulkán tűzhányója újra kitört, és a forró láva maga alá temette a várost. Dzsungel nőtt a város helyén, a város elveszett. Egy hotelmágnás álmodta újra ezt az elveszett várost, és keltette életre a legendát, és a 27 hektáros afrikai szavannából a világ legpazarabb luxusszállodáját és szabadidőközpontját építette fel. Szállásunk is itt lesz, fakultatív vacsora.

8. nap

Egész nap szabad program, pihenés Sun Cityben, a szolgáltatások igénybevétele (ingyenes belépés Sun City összes úszómedencéjébe, a Hullámok Völgyébe, a Szórakoztató Központba, és a Kaszinóba). Szállás, fakultatív vacsora.

9. nap

Egész nap szabad program, pihenés Sun Cityben, a szolgáltatások igénybevétele. Fakultatív reggeli vagy délutáni Szafari a Pilanesbeg Nemzeti Parkban. Az 55 000 hektáros park Dél-Afrika negyedik legnagyobb szafari parkja. Az 1 millió 300 ezer évvel ezelőtt működő vulkán helyén, most a Nemzeti Park található. Varázslatos felszínén nyitott szavannák, dombok, sziklás hegyek, bozótos területek váltják egymást. Fő központja a ’Thabayadiotso’ - jelentése „A büszke hegy”. A parknak bőséges a vadállománya, terepjárós szafari túránk során az 5 nagyvad (oroszlán, leopárd, elefánt, rinocérosz, kafferbivaly) mellett találkozhatunk gepárddal, hiénával, a fenséges sable antiloppal, továbbá zebrákkal, vízilovakkal, krokodilokkal, impala csapatokkal.

10. nap

Kijelentkezés majd indulás Johannesburgba, menetközben megállunk egy kézműves piacon, vásárlási lehetőség. Ezt követően Gold Reef Citybe utazunk, amely Dél-Afrika egyik nagyon korai és nagyon sikeres aranybányáinak helyszíne, amelyet nagy gonddal visszaállítottak eredeti pompájába. Ma egyedülálló szabadtéri múzeum, ahol sok mindent megtudhatunk az aranybányászatról és a hozzá tartozó tevékenységekről. Megtekintjük az arany olvasztását és öntését, leereszkedünk a 220 méter mély bányaaknán, és megnézzük az aranyérc föld belsejéből való visszanyerésének bemutatóit. Bepillantunk az eredeti bányászházakba és megtekintünk egy afrikai bányásztánc bemutatót, amely egyedülálló formája a korai aranybányákban kialakult szórakozásoknak. A régi épületek napjainkban múzeumoknak, éttermeknek, üzleteknek adnak otthont. A túra végén transzfer a szállodába.

11. nap

A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás isztambuli átszállással.

12. nap

Érkezés a hajnali órákban Budapestre.

Utazási tudnivalók

 • Utazás: menetrend szerinti járattal, Budapest–Isztambul-Johannesburg útvonalon
 • A díj fejenként 1 db 20 kg-s feladott poggyász árát tartalmazza.
 • Elhelyezés: 2 ágyas szobákban 3-4*-os szállodákban
 • Ellátás: reggeli, 3-6. napon vacsora, felár ellenében a 2., és a 7-10. napra vacsora kérhető
 • Minimum létszám: 15 fő
 • A díj a programokhoz szükséges belépőjegyek árát tartalmazza.
Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Istanbul (IST) 20:20 00:30
Istanbul (IST) - Johannesburg (JNB) 02:05 11:05
Johannesburg (JNB) - Istanbul (IST) 19:15 05:55
Istanbul (IST) - Budapest (BUD) 08:20 08:25

Egyéb:

 • Egzotikus utak
 • egzotikus utazás
 • szafari
 • Távoli Tájakon
 • természeti csodák
 • Szobák

 • 2 ágyas standard szoba
 • 1 ágyas standard szoba
 • Dél-Afrika körutazás Pretoria-Krüger Nemzeti Park-Sun City utazás foglalás

  1

  Válassza ki az indulási időpontot!

  A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

  Jelölések:

  Nem foglalható

  Foglalható dátum

  Akciós ajánlat

  Legjobb ár

  2
  3
  3
  4
  PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
  5
  5


  • Kiutazás költségét
  • 9 éj szállást Program szerint ellátással.

   Felárak*:
   1. Kruger Nemzeti Park szafari 51.900 Ft/fő
   2. Moholoholo Rehabilitációs Centrum látogatás 51.900 Ft/fő
   3. Vacsora felár (+5 alkalom) 85.000 Ft/fő


   * A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
   Még nem tudtál dönteni?
   Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
   legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

   Hibás vagy hiányzó adat!

   Hibás vagy hiányzó adat!

   Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

   A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
   Hírlevél feliratkozás

   Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

   Hibás vagy hiányzó adat!

   Hibás vagy hiányzó adat!

   A megadott email címet regisztráltuk!
   Hírlevél feliratkozás

   Hibás vagy hiányzó adat!

   Hibás vagy hiányzó adat!

   A megadott email címet regisztráltuk!
   Küldés e-mailben
   Dél-Afrika körutazás Pretoria-Krüger Nemzeti Park-Sun
City

   Dél-Afrika körutazás Pretoria-Krüger Nemzeti Park-Sun City

   Dél-Afrikai Köztársaság, Pretoria

   Útazonosító: 177868

   Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
   Ajánlatkérés
   Dél-Afrika körutazás Pretoria-Krüger Nemzeti Park-Sun
City

   Dél-Afrika körutazás Pretoria-Krüger Nemzeti Park-Sun City

   Dél-Afrikai Köztársaság, Pretoria

   Útazonosító: 177868

   Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!