A világ 6 legjobb szállodája

A Condé Nast Traveller idén is kiválasztotta a földkerekség 6 aranyérmes vendéglátóját: legjobb helyszín, szobák, kiszolgálás, konyha, hangulat és nyugalom kategóriájában.

1. Legjobb helyszín: Aman Sveti Stefan, Montenegro

Sveti Stefan szigetét egy vékony földhíd köti össze a szárazfölddel. A szálloda több épületből áll, amelyek a helyi  kőházak hagyományos formáját követik, vörös cseréptetőkkel. Az épületek között ciprusok emelkednek, és 6 épületben fürdő várja a vendégeket. Kétágyas szoba ára: 700 eurótól (196 000 forint)

2. Legjobb szobák: Barnsley House, Anglia

Londontól 2 órányi utazásra található Barnsley House 17. századi épülete. Kora ellenére 18 szobájában mai sikkes és letisztult a belső tervezés. Egyik-másik lakosztályban még jakuzzi is található,  sőt van kétemeletes lakosztály is. A kertet  Rosemary-Verey, a britek egyik igen megbecsült tájrendezője tervezte. Mennyiért lakhatunk itt?  275 fonttól (97 000 forint) per éjszaka,kétágyas szobában

3. Legjobb kiszolgálás: Alvear Palace, Buenos Aires, Argentína

Mintha se gazdasági világválság, se diktatúrák nem hoztak volna szegénységet az 1930-as évek világára, úgy épült és nyitott meg az argentínai hotel a felső tízezer számára. A szálloda pompáját bizonyítja, hogy a szobák még ma is, eredeti, vagyonokat érő festményekkel és gyűjtői bútordarabokkal vannak berendezve. A testreszabott szolgáltatás is elsőosztályú: concierge kíséri a vendégeket, akik a ruhatisztítástól a helikopterig bármit megrendelhetnek. A szállodában már 495 dollártól (112 000 forint) megszállhatunk 1 éjszakára.

4. Legjobb konyha: Bushmans Kloof, Dél-Afrikai Köztársaság

A Dél-Afrikai Köztársaság 7 500 hektáros természetvédelmi rezervátumban található a címben említett 16 szobás szálló, melynek második legfontosabb szolgáltatása a természetjárás és a vadles. Az első pedig egy személy, mégpedig Floris Smith, a séf, aki különleges helyi ízekkel főz, legyen szó kerti grillezésről vagy elegáns, reprezentatív vacsoráról. Ha ki szeretnénk próbálni a szállodát és a remek séf főztjét, ezt  320 fonttól (112 000 forint) megtehetjük.

5. Legjobb hangulat: Alila Villas Uluwatu, Indonézia

A legjobb hangulat kategóriájában a nyertes egy  indonéziai szálláshely és annak 84 villája A bambuszból, vulkanikus kőzetből épült villákat saját tó veszi körül, sőt a vizet is innen nyeri és szűri meg a lakosztály. A magántó egyébként végtelenített, vagyis a tenger felé – mert tengerre néz a szoba – perem nélkül tűnik el a víztükör. Ezeket a legjobb hangulatú villákat már 650 dollártól (146 000 forint) élvezhetjük éjszakánként.

6. A legnyugisabb: Capella Lodge, New South Wales, Ausztrália

Dél felé az ausztrál szigettől 600 kilométert kell hajóznia annak az utazónak, aki a tökéletes nyugalmat szeretné élvezni. Az itt található szálláshely 9 luxuslakosztálya, a végtelen zöld és végtelen víz biztosítja ezt a nyugalmat. Extra relaxációs programként óriásteknősökkel is úszhatunk egyet. Kétágyas lakosztály ára: 845 fonttól (296 000 forint)

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!