Dél-Thaiföld mesés strandjai és természeti kincsei

PHUKET – KOH YAO YAI – KRABI – KHAO SOK – KHAO LAK

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

PHUKET – KOH YAO YAI – KRABI – KHAO SOK – KHAO LAK

Fedezze fel Dél-Thaiföld legszebb vidékeit ezen a magával ragadó utazáson! Ismerje meg Phuket rejtett arcát és élvezze gyönyörű fehér-homokos strandjait, töltsön el pár napot az álomszép Koh Yao Yai szigeten az Adnaman-tengeren, mielőtt beleveti magát Krabi képeslapokra illő tájainak, mangrove erdejének és paradicsomi szigeteinek felfedezésébe.  Induljon kalandtúrára a világ egyik legősibb esőerdejében a Khao Sok Nemzeti Parkban! El tudja képzelni milyen lehet úszó bungalóban tölteni az éjszakát, a mesés Cheow Lan-tavon? Végezetül pihenjen Khao Lak tengerparti üdülőhelyén strandok és nemzeti parkok közelében, amely nagyon jó kiinduló pont kirándulásokhoz a Phang Nga tartományban (James Bond-szigettel) és a Surin-szigetekhez.

 

Program:

 

1.nap: Phuket – érkezés
Készüljön fel Phuket fehér-homokos strandjaira, tiszta-, smaragdzöld tengervizére, és a ragyogó napsütésre, melyek rengeteg nyaralót vonzanak ide a világ minden részéről. Phuket az ország legnagyobb szigete, arculatát különféle etnikumok és azok kultúrája, építészete és konyhája határozza meg. A sziget jóval több látnivalót kínál a tengerpartoknál és a természeti kincseknél, például Phuket bájos óvárosát sem szabad kihagyni, az élénk színű, évszázados kínai-portugál sorházakkal.

Érkezés Phuket nemzetközi repülőterére, találkozás az idegenvezetővel, transzfer a szállodába, ahol vacsora biztosított. A szállodai szobákat 14:00-tól lehet elfoglalni.

Szállás (3 éj): Chanalai Garden Resort ****, Kata beach (Deluxe tengerre néző szoba) vagy hasonló
Szállás (Superior) (3éj): Beyond Resort Kata * * * * (Superior szoba) vagy hasonló

2.nap: Phuket rejtett arca
Találkozás az idegenvezetővel 11:00-kor a szálloda halljában. Ezen a napon a sziget kevésbé ismert részét fedezheti fel a nagyra becsült buddhista szerzetes, Luang Pu Supha nyomában járva, aki 2013-ban hunyt el 118 évesen. Miért jött a szerzetes Phuketre és milyen hatással volt az itt élőkre? Találja meg a válaszokat a kirándulás során meglátogatott szent helyeken, melyek a tömegturizmus elől a mai napig rejtve vannak! Majd tegye tiszteletét az óriási Fehér Buddhánál, csodálja meg az óváros Thalang utcáján álló színes Sino-portugál épületeket és az Andaman tengerre nyíló kilátást a Sirey-szigetről. Hallania kell a tengeri cigányokról, akik a mai napig fenntartják életformájukat óriási kontrasztot támasztva a sziget modern oldalával. Ezen a napon új fényekben ismerheti meg Phuket történelmi és spirituális vonatkozásait.

A kirándulás időtartama: 11:00 – 17:00.
Ellátás: reggeli a szállodában, ebéd a kiránduláson

3.nap: Látogatás a rum lepárló üzemben a Chalong-öbölben:
Egyéni szabadidő, strandolási lehetőséggel. Délután egy kis szünetet tartva tengerparti pihenésében, egy egzotikus látnivalóval színestheti napját, a Chalong-öbölben található rum lepárló üzem meglátogatásával. Találkozás az idegenvezetővel 16:00-kor, majd egy kellemes kirándulás veszi kezdetét, a zöld, trópusi környezetben elhelyezkedő hagyományos francia szeszfőzde látogatásával, megtudhatja hogyan állítják elő a díjnyertes rumot a cukornádból, melyet itt termesztenek fenntartható módon. Az előállítási folyamat megismerését követően saját kezűleg mixelhet ízlésének megfelelő italt a koktél wokrshop-on. Engedje szabadon kreativitását és készítse el ízletes, gyümölcsös koktélját, fogyasztása során emlékezzen vissza a helyi rumkészítés módjára és történetére!

A kirándulás időtartama: 2 óra (a transzfereken kívül)
Ellátás: reggeli a szállodában, a kiránduláson egy üdvözlő mojito koktél és 3 saját készítésű koktél plusz apró szendvicsek kínálata

4.nap: Phuket elefánt menhely – Koh Yao Yai
Találkozás az idegenvezetővel 08:45-kor, transzfer Phuket első etikus elefánt menhelyére. Érkezéskor ismertető a látogatása során betartandó szabályokról, jótanácsokról. Ezután magas sétányon járhatja be a rezervátum nagy részét, ahonnan az elefántok mindennapi életének megzavarása nélkül szemlélődhet és figyelheti meg ezeket a csodálatra méltó óriásokat, miközben hallhatja történetüket, ugyanis minden itt lakó egyed egy megmentett példány. Megtudhatja mennyi élelemre van szüksége egy elefántnak naponta, milyen az életciklusuk, hogyan gondozzák őket kijelölt mahutjaik minden nap. Lesz lehetőség közelebbről is megnézni az óriási ormányosokat a napi csemege/gyümölcs osztásakor, melyben a látogatók is aktívan részt vehetnek. A sok érdekességet követően egy kellemes, egészséges ebédre invitálják majd a rezervátumban, ahol egy kicsit megpihenve nyugtázhatja a látottakat. Ezután transzfer a kikötőbe, ahonnan kompra szállva juthat át Koh Yao Yai szigetre. Ahogy megérkezik erre a gyönyörű, nyugodt szigetre, egy transzfer egyenesen a szállodába viszi, majd szabadidő következik.

Ellátás: reggeli a szállodában, ebéd a kirándulás során

Szállás (2 éj): Koh Yao Yai Village **** (Deluxe Villa) vagy hasonló
All Inclusive ellátás felár ellenében kérhető
Szállás (Superior) (2 éj): Koh Yao Yai Village **** (Deluxe Villa) vagy hasonló
All Inclusive ellátás felár ellenében kérhető

5.nap: Koh Yao Yai
Egyéni szabadidő, pihenés vagy ismerkedés a szigettel egyénileg.

Ellátás: reggeli a szállodában.

6.nap: Koh Yao Yai – Krabi
Folytatódik az utazás Dél-Thaiföld másik ragyogó üdülő-paradicsomának felfedezésével Kabival, amely fehér-homokos strandjai és meredek mészkő sziklafalai révén a természet rajongóinak egyik kedvenc  úti célja. Ez a természeti szépségekkel körbezárt hely tökéletes a kikapcsolódásra, azonban a környező szigetekre tett kirándulások és a vadregényes túrák a kalandvágyóbb utazók igényeit is kielégítik.

Transzfer a kikötőbe, utazás komppal Krabira, majd transzfer a szállodába, ahol egyéni szabadidő következik.

Ellátás: reggeli a szállodában.

Szállás (3 éj): Vacation Village Phra Nagn Inn ***+ vagy hasonló

Szállás (Superior) (3 éj): Beyond Krabi * * * * (Villa Garden) vagy hasonló

7.nap: Krabi – kajakozás Ao Thalane mangrove erdejében
Ezen a napon Thaiföld egyik leglátványosabb mangrove erdejébe, Ao Thalane-be látogathat el, amely Krabitól 20 km-re, smaragd zöld vizek, dús trópusi növényzet, kis halászfalvak között bújik meg, remek hely egy feledhetetlen reggeli kajakozáshoz. Indulás a szállodából 08:30-kor, utazás a partmenti úton végig, miközben gyönyörködhet a tenger és az esőerdő fantasztikus látványában. Mielőtt beszállna a kajakba, hasznos információkat hallhat a használatáról. Beevezve a Thalane-öbölbe megismerheti annak egyedülálló vadvilágát, a víz és a trópusi növényzet adta gazdag környezetben. Átevezhet számtalan magas mészkő kanyonon és lagúnán, melyek a védett öbölben formálódtak, különleges ökoszisztémát kialakítva. Nagy valószínűséggel láthat majd játszadozó majmokat a fákon, kócsagot, jégmadarat, gyíkokat.
A kirándulás időtartama. 08:30 – 13:00, amely 2 órás kajakozást tartalmaz (6 km).
Délután egyéni szabadidő Krabin.

Ellátás: reggeli a szállodában.

8.nap: Krabi – 4 sziget hajókirándulás
Készüljön fel a Krabi környéki szigetvilág felfedezésére! Tab-sziget két kisebb szigetből áll, melyeket egy homokföveny köt össze, amit csak apálykor lehet látni. A Kai-sziget (vagy Csirke-sziget), egy meghökkentő sziklaformáció, amely egy csirkére emlékeztet. Rengeteg színes halat láthat majd a szigetek környékén sznorkelezve. Fogyassza el piknik ebédjét a Poda-szigeten, ahol fehér-homokos strandok, kristály tiszta víz, színes halak sokasága várja, amely tökéletes hely a sznorkelezésre és az úszásra. Délután felkeressük a Phranang barlangot és strandját, ahol pihenési és fürdőzési lehetőség lesz. Visszatérés Krabira.

Ellátás: reggeli a szállodában, ebéd a kiránduláson.

9.nap: Krabi – Khao Sok
Indulás a szállodából 9:00-kor, a körülbelül háromórás utazás során láthat majd kis falvakat, kaucsuk ültetvényeket, zöldellő tájakat, majd érkezés a világ egyik legősibb esőerdejével büszkélkedő nemzeti parkjába, a Khao Sak Nemzeti Park-ba, ahol célba veheti az esőerdő mélyén megbúvó szálláshelyet. A környezetbarát szálláshely fantasztikus lehetőséget kínál a dzsungel világának megismerésére. Használja ki a szabadidőt az autentikus thai ebédet követően és fedezze fel a környéket gyalogosan, vagy pihenjen a medencénél. Késő délután találkozás az idegenvezetővel, készülődés az esti dzsungel vacsorára. A vacsorát követően éjszakai ösvényeken járhatja a dzsungelt tapasztalt idegenvezető kíséretében. Hallhatja az erdő éjszakai hangjait, megpillanthat vadászó állatokat és éjszakára összecsoportosuló kolóniákat. A denevértől kezdve békáig, vagy a vad mocsári macskáig sokféle állat felbukkanhat. A természeten múlik, hogy mit mutat meg magából, de abban biztos lehet, hogy egy izgalmas sétában lesz része a természet közvetlen közelében.  Visszatérés a bungalóba 21:00 magasságában.

Ellátás: reggeli a szálláshelyen, ebéd és vacsora a Khao Sok Nemzeti Parkban.

Szállás (1 éj): Montania Lifestyle Hotel* * *  (Classic) vagy hasonló
Szállás (Superior) (1 éj):  Montania Lifestyle Hotel* * *  (Classic) vagy hasonló

10.nap: Khao Sok – Cheow Lan-tó
Reggel az ébredő természet éles hangjaira kelhet, majd az élénk koncert végig kíséri a reggelit is. Ezt követően továbbutazás a nemzeti park egyik legnagyobb látnivalójához, a Cheow Lan-tóhoz, amely egy mesterséges vízgyűjtő medence, amit 9. Rama király hozott létre. Délkelet-Ázsiában használatos, „hosszúfarkú” csónakra (long-tail boat) szállva felfedezheti fel a vidéket, ahol ezernyi karszt sziget, sűrű esőerdők teremtik meg a tündérmesébe illő aurát. Gibbonok, szarvascsőrű madarak mind fellelhetőek az ősi erdőben, ahogy a vízparton isznak vagy éppen élelem után kutatnak. Lehetőség lesz kajakozásra is a nap folyamán. Másszon fel idegenvezetője segítségével titkos barlangokhoz, vagy egyszerűen csak pihenjen az úszó bungalójában és lubickoljon a smaragdzöld vizű tóban. Az éjszakát ebben a fantasztikus környezetben töltheti, úszó bungalójában.

Ellátás: reggeli a szálláshelyen, ebéd és vacsora a Cheow Lan-tónál.

Szállás (1 éj): Superior Raft House – privát wc-vel (Basic comfort) vagy hasonló
Szállás (Superior) (1 éj): Superior Raft House – privát wc-vel (Basic comfort) vagy hasonló

11.nap: Cheow Lan -tó – Khao Lak
Ezen a napon megéri korán kelni és részt venni a hajnali csónakos szafarin, ahol megismerheti az ébredő természet arcát, ahogy akár makákók, gibbonok, vaddisznók vagy elefántok jelennek meg a tóparton szomjukat oltani. Majd visszatérve az úszó bungalóba elfogyaszthatja reggelijét, azt követően még lesz idő pihenni, úszkálni a továbbindulás előtt. Ezután a Ban Khao Phang faluba látogathat el, melyet egy festői függőhídon lehet megközelíteni. A faluban jellegzetes helyi ételkülönlegességekkel várják ebédre. Ezután megismerheti a Ban Cheow Lan Women’s Group szövő művészetét, és vásárolhat a helyben készült szuvenír kínálatból. 14:00 körül továbbutazás Khao Lak-ba, bejelentkezés a szállodába, szabadidő.

Ellátás: reggeli a szálláshelyen, ebéd a Ban Khao Phang faluban

Szállás (3 éj): Haadson Resort *** vagy hasonló
http://haadsonresort.com/
Szállás (Superior) (3 éj): Khaolak Laguna vagy hasonló

12.– 13. nap: Khao Lak
Egyéni szabadidő, pihenés, strandolás.

Fakultatív programlehetőség felár ellenében: Surin-szigetek gyorshajóval, sznorkelezéssel, Moken tengeri nomádok meglátogatásával.

Kirándulás időtartama: 06:30 – 15:30

Ellátás: reggeli a szállodában.

14.nap: Khao Lak – Phuket-elutazás

 Elérkezett az utolsó nap a tengerparti üdülőhelyen, amit egészen a repülőtéri transzfer indulásáig élvezhet. A szállodából 12:00-ig ki kell jelentkezni, ezt követően csomagszoba és zuhanyzási lehetőség áll rendelkezésre.

Transzfer Phuket nemzetközi repülőterére, elutazás.

Ellátás: reggeli a szállodában.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Indulási kikötő: PHUKET
Érkezési kikötő: PHUKET
Szállás neve: DÉL-THAIFÖLD MESÉS STRANDJAI ÉS TERMÉSZETI KINCSEI
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Dél-Thaiföld mesés strandjai és természeti kincsei

Dél-Thaiföld mesés strandjai és természeti kincsei

Thaiföld, Phuket

Útazonosító: 160426

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Thaiföld mesés strandjai és természeti kincsei

Dél-Thaiföld mesés strandjai és természeti kincsei

Thaiföld, Phuket

Útazonosító: 160426

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!