Thaiföld: mindent tarol

A nagy választék miatt fel van adva a lecke azoknak a magyaroknak, akik még soha nem jártak Európán kívül és egy távoli országot akarnak kiválasztani maguknak nyaraláshoz, valami igazi egzotikus élményhez. Ilyenkor egyrészt munkálkodik a frissen keletkezett utazói merészség, másrészt előjönnek aggodalmak, és mindenféle kérdőjelek. Vajon melyik országgal lenne érdemes először kísérletezni egy nagy lélegzetű, kalandnak számító utazással?

E sorok írója járt már csaknem valamennyi olyan egzotikus országban, amely a magyarok körében az utóbbi években jellemzően szóba kerül téli nyaralások célpontjaként. Sok-sok utazóval, turistával folytatott beszélgetés és a saját tapasztalatok alapján valójában nagyon is könnyű megválaszolni a fenti kérdést: Thaiföld!

Thaiföld az ideális célország a kalandozások tantárgy óvatos alapiskolájához. Miért?

  • Mert határozottan biztonságos ázsiai ország a mai zűrös világban. Az árak a magyar viszonylatokhoz képest is visszafogottak. Ráadásul igazán magas szolgáltatási színvonalakhoz lehet jutányosan hozzájutni.
  • Nagyon barátságosak, mosolygósak az emberek, és nem kell annyit szenvedni a zugárusok levakarhatatlanságától, mint például néhány afrikai vagy arab országban.
  • Thaiföld egyszerre képes adni nekünk a modern infrastruktúra által biztosított kényelmét és azt az egyszerű, itt-ott szegénykés mellékutcai vagy vidéki „lepukkantság” egzotikus látványát.
  • Kockázatok nélkül, fantasztikusakat lehet enni, döbbenetesen nagy és izgalmas a választék.
  • Kitűnően lehet kombinálni a tengeri, szállodai medencés „ülepáztatást” és semmittevést a kulturális turizmussal.
  • Az aktív pihenés megszállottjai szörfözhetnek, búvárkodhatnak, vitorlázhatnak elképesztően gyönyörű környezetben.

Thaiföld egyszerűen imádnivaló hely!

A thai emberek végtelenül toleránsan viselik el az európai turisták szokásait, rigolyáit. Csak nagyon nehezen lehet őket rajta kapni azon, hogy az Európába megszokott viselkedési formákat igazából nevetségesnek, jobb esetben mulatságosnak tartják. Nem árt azonban az, ha az utazó a helyiek megértő magatartását viszonozza a thai emberek tradíciói iránti tisztelettel.

Íme néhány kiragadott tanács a sok-sok közül:

  • Igazunk esetén se próbáljunk egy vitát ordibálva, őrjöngve, vicsorítva a magunk javára eldönteni, mert NEM FOG MENNI! Arrafelé mosollyal gyorsabban célt lehet érni. Irigylésre méltó, mi?
  • Ne próbáljuk érzékeltetni a thai emberrel, hogy mi magasabb civilizációból valók vagyunk. Kérem, a thai emberek egész történelmük folyamán független országban éltek. Volt idejük kiérlelni saját világuk logikáját, ami sokszor bölcsebb, mint a miénk.
  • A szállodai környezetünkön túli kalandozásoknál ne szörnyülködjünk a guggolós illemhelyeiken. Ők ezt a formát tartják higiénikusnak. Tekintsük dolgunk végzését egyben a napi gimnasztika részének.
  • A nyilvánosság előtt ölelkező európai párra a thai emberek ugyan mosolyognak, de - érdemes tudni - inkább zavarukban. Más a helyzet - mondjuk - a könnyed erkölcsű Pattaya sétáló utcáján, ahol a fesztelen viselkedés szinte elvárás.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!