Ez a weboldal sütiket használ az élmény fokozása érdekében. A „Mindent elfogadok”, gombra kattintva elfogadja a cookie-irányelvünket.
A „Konfigurálás” gomb segítségével kiválaszthatja azt is, hogy mely sütiket kívánja engedélyezni.
Tartson velünk a „
Gasztroélmények Szicíliában
” utazásra!
A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára
690.000
Ft/szoba.
Utazás alapadatai
Út típusa:
Körutazás
Kiutazás:
Repülő
Ellátás:
vacsora
Turnusok:
5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:
202847
Idegenvezető, videó, térkép
A körutazás idegenvezetője: Dani Gabriella Sei italiana? (Olasz vagy?) - szegezik nekem gyakran kérdést.
Nem, de Veneto régióból származó apai ükapa révén olasz gyökerekkel
is rendelkezem. Ez meg is magyarázza, hogy miért is van bennem
olyan mélyen erős vonzalom az ország iránt, miért szeretem annyira
az olasz nyelvet, kultúrát, történelmet, divatot, nem beszélve a
konyháról, mindent, ami olasz, ami „Made in Italy". Kislányként
órákat töltöttem Olaszország térképének tanulmányozásával,
útiterveket készítettem, és alig vártam, hogy végre olasz fagyival
a kezemben sétálhassak a tengerparton. A napjára sem emlékszem
mikor léptem először az én Itáliám földjére olyan régen volt, de a
„hazaérkeztem”, az „otthon vagyok” érzést a mai napig fel tudom
idézni. Fiatalon kezdtem el olaszul tanulni, és hamar rájöttem,
hogy az olasz a lelkem nyelve; minden egyes szóban ott van a közös
múlt, az érzelem, a szenvedély. A nyelv ritmusával, és dallamos
szépségével tökételesen kifejezi belső világom.
További
útjaim ❯❯
Ismerje meg Olaszországot és Szicíliát!
Programleírás
Ráhangolódásként
A „legszicíliaibb” film kétség nélkül a
Keresztapa, melynek ugyan csak néhány jelenetét forgatták
Szicíliában, de remek betekintést nyújt a század eleji dél-olasz
életfelfogásba. A Keresztapa-trilógia olyan gengszterfilm, amiben
nem is annyira a történet a lényeg, hanem az ehhez hasonló
jelenetek, amelyeken keresztül a rendező a közeget ábrázolja:
emberek, szavak, nézetek, zene, hangulat. Szicíliában az idő
másként telik, és az a legjobb, ha hagyjuk, hogy velünk is
lelassuljon. Bizonyára kevesen vannak, akik még nem látták Francis
Ford Coppola klasszikusát, de ez a film van olyan jó, hogy bármikor
újranézhető egy-két pohár nero d'Avola társaságában.
1. nap: Benvenuti a Sicilia! Budapest - Catania
Találkozás
a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, utazás Cataniaba a WizzAir
közvetlen járatával. Catania környékén számos "Aci-" előtagú város
található, ami a hagyomány szerint a pásztorfiú, Aci mítoszához
vezet vissza, akit a küklopsz Polyphemus féltékenységből ölt meg.
Nimfa szerelme, Galatea, bánatában ejtett könnyeiből az Aci folyó
emelkedett ki, amely ma a város alatt folyik. Aci Trezza és
Aci Castello két festői tengerparti hely, amelyek körülbelül 1
km-re épültek egymástól és annak ellenére, hogy kedvelt turisztikai
célpontok, megőrizték bájos, kis halászfalvas jellegüket.
Transzfer a szállodába (4 éj).
Szállás:
Hotel Ibis Styles Catania Acireale 4*
2. nap: Ínyencségek és világörökségek: Ragusa – Modica -
Vittoria
A reggelit követően buszra szállunk, és Ragusába, a
szicíliai barokk egyik központjába indulunk. Egészen a 20. század
elejéig Ragusa valójában két városka volt, melyek két, egymással
szemben álló dombra épültek és lakói rivalizáltak egymással.
1693-ban egy földrengés súlyos károkat okozott az épületekben,
melyet a kor akkori divatja szerint, barokk stílusban építettek
újjá. A város egységes építészeti képe 2002 óta a Világörökség
része.
A közelben található Modica városa, amely az egész világon
híres különleges csokoládékészítési módjáról. Kevesen tudják, hogy
Belgium és Svájc mellett Szicília is csokoládé nagyhatalom, ahol az
ősi azték módszer szerint készítik az édességet, hiszen a
kakaóbabon és nádcukron kívül semmit nem tesznek a csokiba. Se
kakaóvajat, se tejet, legfeljebb egy kis fűszert. Majd mi is
megtapasztalhatjuk, hogy egészen más íze van, mint az általunk
megszokott „ipari” csokoládéknak.
Hazafelé még megállunk Vittoriában, ahol házias borokat
iszogatva élvezzük a „dolce vitát”, mindezt helyi sajttal,
különleges felvágottakkal és frissen sült kenyérrel együtt.
Visszatérés a szállásra, fakultatív vacsora.
3. nap: Vulkáni borok, Etna és Taormina
Reggeli után vár
ránk az Etna, vagy ahogy a helyiek hívják, a Mongibello. Az Etna
Európa legnagyobb aktív vulkánja, a túra során 1700 méteres oldalsó
krátereket láthatunk csodálatos kilátással és vulkáni tájjal. Az
ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talaj kiváló a szőlő- és
gyümölcstermesztésre, így természetesen ellátogatunk egy helyi
farmra, ahol helyi finomságokból álló könnyű ebédünket 4 féle
borral kísérjük.
Miután lelassítottuk az időt, tovább indulunk Taorminába. A
varázslatos látvány és hangulat költőket és festőket is megragadott
az évszázadok folyamán, köztük Goethét vagy a mi Csontvárynkat. A
magasban a lenyűgöző ókori görög színház, a háttérben a tengerrel
és az Etnával, a kis, középkori utcák, a közelben fekvő gyönyörű
partszakaszok és az ellenállhatatlan ételek-italok élménye
mindenkit megérint. Meglátogatjuk a görög színházat, a Corvaja
palotát és a gyönyörű Travelyan kertet. A napot tipikus cannolo
kóstolóval zárjuk, majd visszatérünk a szállodába. Fakultatív
vacsora.
4. nap: Arany, ami fénylik… - Noto
Reggeli után ismét egy
Világörökségi helyszín szerepel a programban. Noto is az 1693-as
földrengésnek köszönheti hírnevét, hiszen amellett, hogy a romokat
itt is szicíliai barokk stílusban építették újjá, a barokk
rendezettség szabályai szerint az utcaszerkezetet is átalakították.
Aranyvárosnak is nevezik, hiszen az utcaképet a sárgás színű,
könnyen faragható homokkőből készült díszes homlokzatok teszik
egyedivé.
A délután folyamán élvezzük a szicíliai életérzést: helyi
mandulás péksüteményeket kóstolunk, majd ezt követően gondoljunk a
családra és a barátokra is. Ajándéknak is kiválóak a Campisi
konzervgyárban készült finomságok, például a tonhal és kardhal
különlegességek, a szárított paradicsom, halszószok vagy éppen az
olívapaszták.
Jó idő esetén jut idő egy kis strandolásra is Avola
környékén.
Visszautazás a szállodába, a vacsora fakultatív.
5. nap: Catania - Budapest
Reggeli után Catania
városközpontjába utazunk. Útba ejtjük a helyi halpiacot, ahol
különleges formájú és színű tengeri teremtmények között
nézelődhetünk és helyi street food finomságokat is kóstolhatunk.
Ezután időt szakítunk a kultúrára is: megnézzük a Piazza del
Duomo-t a város szívében és a Sant'Agata, az Elefánt-kút
katedrálist.kijelentkezünk a szállodából, a csomagjainkat
bepakoljuk a buszba és még néhány órát élvezzük az olasz dolce
vitát. Este közvetlen járattal Cataniából hazarepülünk Budapestre.
Fakultatív ebéd
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk
fenntartja!
UNESCO Világörökségi helyszínek
Val di Noto barokk városai (Catania, Modica, Noto, Ragusa)
Etna
vista.hu
Program:
Fakultatív programok
Fakultatív vacsora étteremben (4 alkalom): 68 000
Ft
Az ellátásról:
1. Sétáljon Szicília legszebb helyein, amelyek az UNESCO
Világörökség listáján szerepelnek: amerre lépünk, megelevenedik a
történelem.
2. Az édesszájúak és a bort kedvelők is a paradicsomban
érezhetik magukat: mandulás édességek, kézzel készült csokoládé,
cannolo is szerepelnek az étlapon, de megismerjük az olasz sajtok
előállításának minden titkát, majd frissen fogott tenger
gyümölcseit és ízletes halakat kóstolunk a helyi halpiacon.
3. Kóstolja meg a vulkáni borokat közvetlenül az Etna lejtőin,
szerezzen új gasztronómiai élményeket, hiszen mi másért jöttünk
volna a szigetre?!
Az alábbi lista az utazóböröndhöz adott utazásaidat tartalmazza.
Még nincsenek utazásaid a utazóbőröndben.
Szeretnéd a neked tetsző programokat/utazásokat egy listába gyűjteni? Most könnyen és gyorsan megteheted. Nincs más dolgod, mint az adott utazás oldalán az utazóbőröndhöz adni a kiválasztott utazást, ami így bekerül a saját bőröndödbe, melyet később ezen a felületen vagy profil oldaladon bármikor megtekinthetsz.