Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, üdülés Cancúnban

Ft-tól/fő 1.509.000
Időpont: 2023.04.30 - 05.12
Legjobb ár: 1.509.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.04.30 - 05.12

Tartson velünk a Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, üdülés Cancúnban utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 13 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 889.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 13 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:164527

Mexikó körutazás - Miért éppen ide?

Egy mexikói körutazás felér egy időutazással: piramisok, indiánok, gyarmati stílusú haciendák, őserdők, hangulatos városok és álomszép üdülőhelyek tarka egyvelege, amelyet átsző az ezeréves történelem. Mexikó megdolgoztatja minden érzékszervünket, mert a színek harsányan vidámak, a chili tényleg olyan csípős, mint a híre, a mariachi zenekarok pedig minden sarkon húzzák a talpalávalót. Utazásunk során bejárjuk Mexikó legfontosabb látnivalóit, majd a Karib-tenger partján feltöltekezünk egy kis színvitaminnal...


 

Programok

1.nap Budapest > Mexikóváros

Indulás reggel Budapestről, egy európai átszállás után érkezés Mexikóvárosba az esti órákban. Transzfer a szállodába.

Szállás: Mexikóváros (2 éj)

2.nap Mexikóváros

Egész napos városnézés Mexikó fővárosában, ahol több kultúra találkozását is nyomon követhetjük. Elmegyünk a főtérre, a Zócalóra, megnézzük a Katedrálist, a belvárost, a Nemzeti Palota színpompás muráljait, (állami rendezvény esetén a Palota nem látogatható) és Tenochtitlánt, az azték főváros romjait. Délután tárlatvezetésen veszünk részt Mezo-Amerika leghíresebb antropológiai múzeumában, ahol részletesen megismerhetjük Mexikó indián kultúráit, majd ellátogatunk a Frida Kahlo Múzeumba, ahol bejárjuk a híres Casa Azult.

Szállás: Mexikóváros

3.nap Guadalupe > Teotihuacán > Puebla

Reggeli után indulunk Teotihuacánba, mely Mexikó egyik legfontosabb régészeti körzete. A Nap- és a Hold-piramis tetejéről csodálhatjuk meg a Kr. u. 6. században épült, és akkoriban a világ öt legnagyobb települése között nyilvántartott város romjait. Útközben meglátogatjuk Mexikó védőszentjének, a Guadalupe-i Szent Szűznek a bazilikáját is, amely Mezo-Amerika legfontosabb kegyhelye. Késő délután utazás tovább Pueblába. Transzfer a szállodába.

Szállás: Puebla (1 éj)

4.nap Puebla > Cholula > Taxco

Délelőtt városnézés: Puebla híres a szépségéről, a régi és az új Mexikó ideális olvasztótégelye: a Talavera-kerámia gyárépületei, a modern ipar és a négyszáz éves épületek a spanyol uralom idejéből szintúgy megtalálhatóak. Megnézzük a katedrálist, a Santo Domingo templom dúsan aranyozott Rosario-kápolnáját, a kézművespiacát, és a Bábuk házát. Majd megtekintjük a világ legnagyobb alapterületű piramisát Cholulában, amelynek tetejére a spanyolok templomot építettek. Késő délután transzfer az Ezüstvárosba, Taxcóba.

Szállás: Taxco (1 éj)

5.nap Taxco > Cuérnavaca > Mexikóváros

Délelőtt városnézés Taxcóban, az ezüstművesség központjában. Egész Amerikában itt találhatóak a legrégebbi ezüstbányák, a város környéki telérekből nyerték a híresen tiszta mexikói ezüstöt. Séta a hangulatos óváros szűk utcáin, egy ezüstműves műhely és a Santa Prisca-templom elbűvölő kőcsipkéinek, aranyozott fafaragásainak megtekintése. Útban vissza Mexikóváros felé megállunk Cuernavacában, az örök tavasz városában. Elsétálunk a székesegyházhoz és Hernán Cortez egykori palotájához. Érkezés Mexikóvárosba a késő délutáni órákban.

Szállás: Mexikóváros (1 éj)

6.nap Mexikóváros > Palenque

Délelőtt elhagyjuk a fővárost és elrepülünk a Yucatán-félszigetre, Villahermosába. A Yucatán, Mexikó délkeleti részén elhelyezkedő földnyelv, amely a Karib-tengert választja el a Mexikói-öböltől. Itt volt a maja civilizáció központja, híres romvárosai Palenque, Uxmal és Chitzén Itza. A félsziget nagyrészt sík, trópusi terület buja dzsungelekkel, a déli részén esőerdőkkel. Érkezés után látogatás Palenquébe, melynek romjai között találtak rá a maja művészet eddig feltárt legjelentősebb alkotásaira, és a maja írásbeliség leghosszabb szövegemlékére, majd elfoglaljuk az őserdő ölelésében megbúvó szállásunkat, ahol kipróbálhatjuk a híres maja gőzfürdőt, a temazcált.

Szállás: Palenque (1 éj)

7.nap Palenque > Campeche

Reggel utazás Campechébe. A város a Mexikói öböl partján fekszik, fontos közlekedési és kereskedelmi csomópont. Ez az első település, amelyet a spanyolok alapítottak a Yucatán-félszigeten ott, ahol hódítóként először léptek Mexikó földjére. Belvárosát, amely magán viseli a koloniális jegyeket, a Világörökség részévé nyilvánította az UNESCO. Érkezés után séta, városnézés az óváros gyarmati stílusú sárga és vörös házai között.

Szállás: Campeche (1 éj)

8.nap Campeche > Uxmal > Mérida

Reggel továbbutazunk Méridába, de előtte bejárjuk Mexikó egyik legbájosabb romvárosának, Uxmálnak a látnivalóit. Uxmal a késő klasszikus korban élte virágkorát, amikor sok alföldi maja város már hanyatlásnak indult. A régészeti kutatások alapján valószínűsíthető, hogy a város területe már a preklasszikus időkben is lakott volt, de csak i. sz. 800 és i. sz. 1000 között vált fontos központtá. A város ma is látható műemlékeinek nagy része Chac király uralkodásának idejéből származik az i. sz. 9. század végéről. A leghíresebbek a dombra épült és korábbi épületeket magába foglaló Kormányzó palotája, és az Apácazárda. A Varázsló piramisa, amelynek lekerekített sarkai egyedülállóak a maja művészetben valamivel később épült. Programunk után Méridába utazunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Mérida (1 éj)

9.nap Mérida > Chichén Itza > Cancún

Chichén Itza maja-tolték romváros a Yucatán-félsziget északi részén. Az 6. század körül épült maja várost a 10. században a Tulából kelet felé menekülő toltékok elfoglalták, majd a harci szövetségre lépő két nép katonai vezetői a maja-tolték birodalom fővárosává tették. A toltékok honosították meg Kukulkán - a tollas kígyóisten - tiszteletét, harci szokásaikat és az emberáldozat rítusát, amelynek jeleit a város ma is magán viseli. Chitchén Itzá a két nép kultúrájának és művészetének találkozási pontja. A város egyedülálló régészeti együttese 1988 óta az UNESCO kulturális Világöröksége, és a világ hét új csodáinak egyike. Miután megnéztük a labdajátékteret, a Kukulkán piramist, a Csillagvizsgálót és a Harcosok templomát, Cancún felé vesszük az irányt.

Szállás: Cancún (3 éj)

10.nap Cancún

Pihenés a tengerparton. Cancún a Riviera Maya névre hallgató turistaövezet központja a Karibtenger partján. Eredetileg Cancún egésze a 20. század derekáig ismeretlen, a civilizációtól érintetlen karib-tengeri oázis volt alig néhány halászfaluval és a maják ősi romjaival. A mexikói kormány 1969-ben támogatta a nemzetközi turisztikai nagybefektetők megtelepedését és nekilátott a várost Acapulco ellensúlyaként kiépíteni, hogy a turizmusipar az ország délkeleti részén is beinduljon. Két nap pihenés a tengerparton, ahol fakultatív program keretében ellátogathatunk a maja romvárosba, Tulumba, vagy búvárkodhatunk a paradicsomi lagúnában Xel-Hában.

Szállás: Cancún

11.nap Cancún

Pihenés a tengerparton.

12.nap Cancún

Délelőtt pihenés a tengerparton, majd a délutáni órákban transzfer a repülőtérre, utazás egy átszállással Budapestre.

13.nap Budapest

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

 • transzferek, buszok a körutazás során (12-16 fő esetén Volkswagen minibusz)
 • elhelyezés 3-4* szállodákban
 • félpanzió a 8. napig, Cancúnban reggelis ellátás
 • Cancúnban tengerre néző szoba, erkéllyel
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi + belföldi repülőjegyek+illetékek kb. 620.000 Ft/fő (egyénileg is megvásárolható)
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravaló, személyes fogyasztás

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes.
*A programban feltüntetett árak 1 USD = 420 FT árfolyamig érvényesek

Tervezett menetrend:

Budapest-Frankfurt 09:35 - 11:20
Frankfurt-Mexico City 13:30 -18:30

Cancún-Zürich 18:35 - 11:35+1
Zürich-Budapest 12:15 - 13:55

Belső járat:

Mexico City-Villahermosa 08:40 - 10:09

Szállás

Mexico City: Hampton Inn & Suites Mexico City - Centro Historico***
https://www.hilton.com/en/hotels/mexchhx-hampton-suites-mexico-city-centro-historico/

Puebla: Hotel Colonial***
https://www.colonial.com.mx/

Taxco: Hotel Posada de la Misión****
http://posadamision.com/

Palenque: Hotel Nututun****
https://www.nututun.com/en/

Campeche: Hotel Plaza Colonial***
https://www.hotelplazacolonial.com/?lang=en

Mérida: Hotel Gamma Mérida El Castellano*****
https://www.gammahoteles.com/web/gamma-merida-el-castellano

Cancún: Krystal Grand Cancún****
https://www.krystal-hotels.com/hotel-grandpunta-in-quintana-roo/

Az iroda a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntarta!

x Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, üdülés Cancúnban
Szállás neve: Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, üdülés Cancúnban

Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, üdülés Cancúnban utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Egyágyas felár 349.000 Ft/fő
 2. Nemzetközi + belföldi repülőjegyek+illetékek (egyénileg is megvásárolható) 620.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, üdülés Cancúnban

Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, üdülés Cancúnban

Mexikó, Körutazás Mexicóban

Útazonosító: 164527

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, üdülés Cancúnban

Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, üdülés Cancúnban

Mexikó, Körutazás Mexicóban

Útazonosító: 164527

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!