Peru körutazás az Andok vonulata mentén

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Lima | Cusco | Sacred Valley | Machu Picchu | Puno | Lima

Egy varázslatos körút az Andok hegyláncai között, Peru kihagyhatatlan látnivalóival. A felfedezés a fővárosban, Limában kezdődik a koloniális és modern városrésszel, majd repülés Cusco városába, mely az UNESCO világörökség része. Ollaytantambo felé haladva megcsodálják a Szent Völgyet, majd vonatozás a világ leghíresebb romvárosához, a Machu Picchu-hoz. A Titicaca-tó sem maradhat ki a sorból, melyet Puno városa zár. Izgalmas körút múlt és a jelen határán, az Inkák birodalmában!

 

Utazás: Budapest- Lima-Budapest menetrend szerinti repülőjárattal (átszállással): a részvételi díj a nemzetközi és a belső repülőjegy árát nem tartalmazza! Peruban utazás belső repülőjárattal, helyi autóbusszal és vonattal.
Időeltolódás: -6 óra

Időtartam: 9 nap/8 éjszaka Peruban
Szállás: középkategóriás (3*) vagy komfort kategóriájú (4*) (vagy azzal megegyező színvonalú) szállodák kétágyas fürdőszobás standard szobáiban. A szállodák kategóriába sorolása a helyi szabályoknak megfelelő, melyek eltérőek az európai besorolástól.
Ellátás: reggeli, 3x ebéd és egy 1x vacsora a programleírás szerint.
Minimum létszám: 2 fő
Idegenvezető: helyi, angolul/spanyolul beszélő idegenvezető kizárólag a körutazás alatt

A program igény szerint hosszabbítható! 

PROGRAM
1.
nap - LIMA
A repülőtérre érkezés után asszisztencia segítségével transzfer a szállodába.
Szállás ellátás nélkül a választott szállodában Limában.
3* El Tambo Perú vagy hasonló (középkat.) vagy 4* Casa Andina Select Miraflores vagy hasonló (comfort kat.)

2.nap – LIMA (R)
Lima-túra: Történelmi központ, Szent Dominik monostor, Pisco sour kóstoló, Larco Múzeum (félnapos túra)
Látogatás Lima modern és gyarmati részén, a „Királyok városában”, kezdve a Miraflores és San Isidro kerülettel, ahol lenyűgöző panoráma nyílik a Huaca Huallamarca piramisokra. Ezután következik a történelmi központ, valamint a Szent Dominik monostor, melyet a Kulturális örökség részévé nyilvánítottak, ahol Lima védőszentjeinek, St. Martin de Porres és St. Rose maradványai találhatók. Séta a főtérre, a Plaza de Armasra, mely ma egy katedrálissal és több palotával is szomszédos. Csodás fényképek készíthetők a teret körül vevő lenyűgöző gyarmati építészeti remekművekről (az Elnöki Palota hatalmas épülete is itt található). A túra végén megállunk egy rövid, hagyományos Pisco Sour kóstolásra. A történelmi központot elhagyva található a Larco Múzeum, amely az ősi Peru mérhetetlen mennyiségű kincseit magángyűjteményben mutatja be. Ez a több mint 45.000 darabból álló gyűjtemény minden látogatót inspirál, s segíti őket abban, hogy megértsék és élvezzék a több, mint 5000 éves ősi Peru történelmét.
Szállás a választott szállodában Limában. Ellátás: reggeli
3* El Tambo Perú vagy hasonló (középkat.) vagy 4* Casa Andina Select Miraflores vagy hasonló (comfort kat.)

3.nap - LIMA – CUSCO (R)
Reggelit követően indulás a hotelből a limai repülőtérre, utazás Cusco-ba. (A Lima-Cusco repülőjegy árat a részvételi díj nem tartalmazza) Érkezés után transzfer a szállodába.
Cusco-túra: Korikancha Templom, Katedrális, Sacsayhuaman, Kenko és Puca-Pucara (félnapos túra)
Délután felkeresik Cusco-t, másnéven a császári várost, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. A túra az ikonikus San Pedro piacon kezdődik, ahol felfedezhetik a modern Cusco színeit, ízeit és hagyományait. A következő látnivaló a Korikancha templom, egy ősi inka palota és a Napisten kultusz központja, mely felett a dominikánusok egy templomot építettek, mely a mai napig áll. A Sacsayhuaman erőd lenyűgöző példája az inka katonai építészetnek. Látogatás Kenkoba, egy régészeti lelőhelyre, ahol a Nap, a Hold és a Csillagok a főszereplők. Ezután érkeznek a túra végcéljába, a Plaza de Armas főtérre, ahol megtekinthetik a Katedrálist, a legfontosabb templomot a városban.
Szállás a választott szállodában Cuscoban. Ellátás: reggeli
3* Abittare Hotel vagy hasonló (középkat.) vagy 4* Costa del Sol Hotel – Ramada Cusco vagy hasonló (comfort kat.)

4.nap - CUSCO – SZENT-VÖLGY (R, E)
A Szent-Völgy lényege: Maras, Moray és Misminay ebéddel (egész napos túra)
Elhagyva a Szent-völgyet, a mai napi program Moray és Maras megtekintése. A világ legfinomabb sóját, a maras-sót az itt nyerik ki sóteraszok százaiból lepárlás segítségével. Még ma is használják ezt az ősrégi technikát a világ legmagasabban található sóteraszain. Maras közelében található Moray, egy lenyűgöző régészeti lelőhely: az inka rom a kutatók szerint hatalmas koncentrikus teraszát az inkák botanikai laboratóriumként használtak. A legalsó terasz 48 méter mélyen van. A felső és az alsó teraszok között akár tizenöt fok is lehetett a hőmérsékleti eltérés. A nap további részében látogatás a Misminay közösségben. Részt vehetnek a közösség napi tevékenységében, mellyel betekintést nyerhetnek a mindennapi életükbe, életmódjukba és családi környezetükbe. Egy finom ebédet fogyasztanak el velük, melyet a közösség tagjai helyi alapanyagokból készítenek.
Szállás a választott szállodában a Szent-Völgyben. Ellátás: reggeli és ebéd
3* Agustos Hotel – Urubamba vagy hasonló (középkat.) vagy 4* Aranwa Sacred Valley vagy hasonló (komfort kat.)

5.nap – SZENT-VÖLGY – MACHU PICCHU – CUSCO (R)
Machu Picchu-túra (egész napos túra, privát helyi idegenvezetővel)
Látogasson el a világ legfontosabb energetikai központjába, a Machu Picchura. Transzfer a szállodából a Ollantaytambo állomásra. Innen vonattal* utaznak Aguas Calientes városába, amely során egy felejthetetlen élményben lesz részük, míg a Szent-völgy csodás tájaiban gyönyörködnek. Megtekintik a Machu Picchu régészeti területét, és felfedezheti a világ új csodáját és az UNESCO örökségét. Ebéd Aguas Calientesben, majd vonattal visszaút Ollantaytambo állomásra, ahonnan transzfer Cuscoba.
Szállás a választott szállodában Cuscoban. Ellátás: reggeli
*Kiránduló vonat (középkat.) vagy Vistadome vonat (comfort kat.)
3* Abittare Hotel vagy hasonló (középkat.) vagy 4* Costa del Sol Hotel – Ramada Cusco vagy hasonló (comfort kat.)

6.nap - CUSCO – PUNO (R, E)
Utazás Cuscoból Punoba: Andahuaylillas, Racchi és Puca Pucara-túra (kb. 10 óra/ helyi turista busszal)
Transzfer a szállodából a busz állomásra. Az állomást elhagyva már kezdődik a kirándulás a Punoby busszal. Az úton Cusco déli völgyeinek lenyűgöző tájai elvarázsolják Önöket. Először Andahuaylillas felé veszik az irányt, ahol egy csodás XVII. századi San Pedro templomot tekinthetnek meg, mely csodás orgonafüzérekkel, angyalokkal és kerubokkal díszített. Ezután meglátogatják a Racchi romokat - más néven „Wiracocha Isten Templomát”. A túra végén élvezhetik a finom és jellegzetes svédasztalos ebédet egy helyi étteremben. Ebéd után La Raya felé haladnak, mely Cusco és Andahuaylillas között a legmagasabb pont. Itt egy rövid pihenő. csodás fényképeket készíthetnek a környező tájról. Az utolsó látnivaló Puca-Pucara katonai régészeti lelőhely meglátogatása következik, mely közigazgatási központként is működött. Végül érkezés Puno buszmegállóba, transzfer a szállodába.
Szállás a választott szállodában Punoban. Ellátás: reggeli és ebéd
3* Hacienda Puno vagy hasonló (középkat.) vagy 4*Jose Antonio Puno Hotel vagy hasonló (comfort kat.)

7.nap – PUNO – TITICACA-tó (R, E, V)
Titicaca-tó túra: Uros-szigetek és Taquile
Reggel a Taquile-szigetre utaznak, ahol a helyiek régi stílusú, színes ruháikat viselve, kedvesen fogadják a turistákat, hagyományaikat, szokásaikat megmutatva. A szigetlakók szakképzett kézművesek, és minden munkában megragadják a meglepő technikákat, mint őseik az évszázadok során. Ezt követi a Huayllano közösség látogatása, ahol a helyi emberek bemutatják kézműves termékeiket és tevékenységeiket. Ebéd után séta Taquile központi tere felé, ahol megtekinthetik a templomot és a kézműves központot. Vacsora házigazdáival, akik az ősi hagyományaikról mesélnek.
Szállás egy tipikus helyi házban a szigeten. Ellátás: reggeli, ebéd és vacsora

8.nap - TITICACA-tó - PUNO (R)
Titicaca-tó túra: Uros-szigetek és Taquile (az előző napi program folytatása)
Reggeli a házigazdával. Mielőtt visszatér Punoba, megtekintik a Uros lebegő szigeteit, melyet a "tóváros" néven is emlegetnek. A szigetek a totora-nád rétegeiből épülnek fel és szolgálnak az Uros indiánok házaiként, és kereskedelmi központokként. A bennszülöttek a nádból készült hajókon szállítják a turistákat. A helyi lakosok még ma is őrzik őseik hagyományait.
Szállás a választott szállodában Punoban. Ellátás: reggeli
3* Hacienda Puno vagy hasonló (standard kat.) vagy 4*Jose Antonio Puno Hotel vagy hasonló (comfort kat.)

9.nap - PUNO (R)
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából és transzfer a Puno repülőtérre, s Limán keresztül nemzetközi repülőjárattal visszautazás Budapestre.  Ellátás: reggeli

 

Igény esetén a tartózkodás hosszabbítható!

Az ajánlatban szereplő időpontoktól és időtartamtól eltérő utazások esetén egyéni igények alapján személyre szabott árajánlatot készítünk.

A részvételi díj a kiemelt időszakokban és ünnepnapokon nem érvényes. Kiemelt időpontok például: ápr.01-04. jún. 24., júl. 28-29., szept.16-20., dec. 24-27., dec.31-jan.01.stb.

 

Időeltolódás: -6hrs

Repülőjegy: a repülőjegy ára a légitársaságtól és a foglaltság függvényében változik, valamint eltérést mutat a fedélzeti szolgáltatások és a jegy árának tartalmában (ellátás, feladott és fedélzetre vihető csomag stb.). Kollégáink megtalálják Önnek a leginkább megfelelő repülőjegyet a legkedvezőbb áron.

Repülési idő
Limába kb. 15 óra átszállási idő nélkül. A nagy magasságok miatt szívbetegeknek nem ajánlott az utazás.

Beutazási szabályok, vízum: magyar állampolgár turizmus céljából 90 napra vízummentesen utazhatnak Peruba, megfelelő anyagi fedezet felmutatása szükséges. A turistaként beutazó állampolgárok úti okmányának a hazautazástól számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A belépéskor az útlevélbe pecsételt dátum a mérvadó. Fontos, hogy a belépési pecsét (sello de ingreso) hiányában az országból való kilépés problémás (és költséges) lehet, ezért az útlevél elvesztése, eltulajdonítása esetén is az ideiglenes útlevélbe utólag, a migrációs hatóságtól (www.migraciones.gob.pe) kell beszerezni a belépési pecsétet.

Kötelező oltás: Peruba történő belépéshez nem kell kötelező oltást beadatni. Javasolt a Hepatitis A-B, illetve a Tetanusz ismétlő oltás, illetve Amazonashoz utazóknak nem árt malária elleni gyógyszert vagy oltást beszerezni. Bővebb információért forduljanak a Nemzetközi Oltóközponthoz.

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Peru körutazás az Andok vonulata mentén

Peru körutazás az Andok vonulata mentén

Peru, Lima

Útazonosító: 116059

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Peru körutazás az Andok vonulata mentén

Peru körutazás az Andok vonulata mentén

Peru, Lima

Útazonosító: 116059

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!