PERU nagykörút: Észak és Dél csodái (magyar nyelvű idegenvezetővel)

Peru legjava a kultúra, természeti szépségek, folklór és gasztronómia terén (csoportos utazás)

Ft-tól/fő 887.960
Időpont: 2021.09.14 - 09.28
Legjobb ár: 887.960 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.09.14 - 09.28
További árak és időpontok

Tartson velünk a PERU nagykörút: Észak és Dél csodái (magyar nyelvű idegenvezetővel) utazásra! A kiutazás egyénileg történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 15 nap / 14 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 887.960 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Egyéni
Ellátás:reggeli
Turnusok: 15 nap / 14 éjszaka
Utazás azonosítója:153795

Dél-Amerika, Peru

Különleges, egyedi perui nyaralásra hívjuk Önöket, ami egyszerre mutatja be az ország legismertebb és még kevésbé felfedezett kulturális látnivalóit, természeti adottságait, és mindezt helyenként letérve a kitaposott ösvényről mégis színvonalas szolgáltatások segítségével.

Peru egy különösen varázslatos vidék, ahol a múlt nagy kultúrái a modern korral találkoznak, és ahol érezni a történelem szelét. Dzsungel, havas hegyek, sivatag, és pálmafás tengerpart egyaránt megtalálható területén. Az ősi idők emlékei a mai napig fennmaradtak, így az utazót magával ragadják a spanyol gyarmati korszak építészeti remekművei, Machu Picchu rejtélyes romjai, melyhez a titokzatos Inka ösvényen keresztül juthatnak el, vagy a lenyűgöző inka főváros, Cuzco. A perui utazás másik nagy élménye a repülés a Nazca- vonalak felett. A Titicaca-tó a Föld legmagasabban fekvő (3820m), hajózható tava. Az amerikai kontinensen itt található a legtöbb régészeti lelőhely, szépségét 16 természetvédelmi terület és 9 hivatalos kincs gazdagítja a Világörökségből.

PERU nagykörút: Észak és Dél csodái     15 nap | 14 éj
Peru legjava a kultúra, természeti szépségek, folklór és gasztronómia terén

Lima |
Szent Völgy | Ollantaytambo | Machu Picchu | Cuzco | Qhapaq Ñan  | Chivay | Colca kanyoy | Arequipa | Lima | Trujillo | Chan-chan | Hold piramis | Chiclayo | Sipán Ura | Gocta vízesés | Condor lagúna | Kuelap | Chachapoyas | Lima

Utazás:  Budapest- Lima-Budapest menetrend szerinti repülőjárattal (átszállással): a részvételi díj a repülőjegy árát nem tartalmazza! (*a repülőjegy ára a foglaláskor érvényes ár szerint érvényes)
Peruban belső repülőjárattal, autóbusszal és vonattal (a részvételi díj tartalmazza)
A kiutazás és a hazautazás Peruba egyénileg történik, az idegenvezető a vendégeket érkezéskor, a limai repülőtéren várja, és a körutazás végén a repülőtéren köszön el.

Időpont: 2021. szeptember 10-24./ 14 éjszaka Peruban
Időeltolódás: -6 óra

Szállás:  kétágyas fürdőszobás szobákban, 3 csillagos szállodákban, lodgekban, vagy azzal megegyező színvonalú középkategóriás szálláshelyeken. Egyágyas szoba szabad helyektől függően, felár ellenében foglalható.
Ellátás: reggeli és 2 alkalommal vacsora (5. és 12. nap)

Minimum csoport létszám: 8 fő, maximum létszáma déli körút (első 8 nap) esetén 14 fő, és az északi körút (utolsó 8 nap) esetén 13 fő. A maximális létszámot egyes elszigetelt helyeken található szállás kapacitása limitálja.
Idegenvezető: Peruban helyi, magyar idegenvezető a körutazás alatt

PROGRAM
1.
nap: Lima
A limai repülőtéren a helyi, magyar idegenvezető várja és üdvözli vendégeinket, majd transzfer az óceánparti Miraflores városrészben található szállodába.  Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

2.nap: Szent Völgy, Ollantaytambo
Reggeli géppel repülés Cusco-ba ahol a várost elhagyva a Szent Völgy látnivalóival ismerkednek: a Moray-i mezőgazdasági körteraszok, és a Marasi sólepárló több ezer kis medencéjét érintve érkeznek a völgyben elterülő Ollantaytambo-ba. A hegyoldal inka kori romjait megtekintve lelkileg is fekészülnek Machu Picchu másnapi befogadására. Szállás: patakparti hangulatos lodgeban.

3.nap: Machu Picchu
Ollantaytamboból vonattal utazás - a világ 10 legszebb vasúti útja közé sorolt utazás - Aguas Calientes kisvárosba, ahonnan turistabusz visz fel Machu Picchu romvároshoz (1983 óta UNESCO World Heritage Site). Több órás séta az inka citadella romjai. Visszautazás vonattal Ollantaytamboba. Szállás: patakparti hangulatos lodgeban.

4.nap: Cuzco
Reggel utazás Cuzcoba (UNESCO World Heritage Site, 1983), ahol egész napos városnézés keretében ismerkedés az Inka Birodalom lenyűgöző emlékeivel, a koloniális főtér építészeti épületegyütteseivel, a mindig nyüzsgő San Pedro piaccal, a San Blas negyed hangulatos terével és utcácskáival, és az inka kőművesek időnek és földrengéseknek ellenálló remekműveivel. Szállás belvárosi 3*-os, középkategóriás szállodában.

5.nap: Qhapaq Ñan
Cuscot elhagyva az Inka Birodalom legfontosabb főútjának nyomvonalát követve megtekintik a birodalmi főváros felett tornyosuló Sacsayhuaman erődjét, majd Tipón nyugalmat árasztó inka kori komplexumát. Betérnek az andoki Sixtus-kápolnának elkeresztelt templomba Anahuaylillasban majd egy andoki kis faluban hajtják nyugovóra fejünket. Szállás: andoki stílusban készült hangulatos középkori "casonában" berendezett kényelmes szállodában helyi vacsorával.

6.nap: Altiplano - Chivay
Reggel az utolsó látnivaló megtekintése a Qapaq Ñan mentén, az egyik legnagyobb inka kori szentélyt, Raqchi-t. Innen ritkán lakott területeken keresztül tavak, lagúnák, flamingok és lámák között vezet az út, időnként holdbéli tájra hasonlító pampákon keresztül, ahol szinte megérinthetik a felhőket. Érkezés a Colca-kanyon kapujának számító Chivay városába a késő délutáni órákban. Szállás comfortos bungalókból álló szállodában Chivayban.

7.nap: Colca kanyon - Arequipa
Utazás a világ második legmélyebb kanyonának egyik kilátópontjához a Kondor Kereszthez, ahonnan megfigyelhető az inkák szent madarának vitorlázása a reggeli légáramlatban. Innen már csak lefelé vezet az út a vulkánokkal körülvett Arequipa-ba, ahol a városnézés az 1579 óta működő Santa Catalina kolostort és az ország egyik legszebb főterét is érinti. Szállás belvárosi középkategóriás szállodában.

8.nap: Lima történelmi belvárosa - Trujillo
A reggeli órákban repülővel visszatérés a fővárosba és Lima történelmi belvárosával ismerkedés: Szent Ferenc kolostor, katakombák, Plaza de Armas, Plaza San Martín, a koloniális építészet más limai emlékei. Délutáni repülővel továbbutazás az ország északi központjának számító Trujillo-ba, ahol szállásunk az óceánparti Huanchaco üdülőövezetben található. Szállás középkategóriás óceánparti szállodában

9.nap: Trujillo - Chan-chan - Hold piramis - Chiclayo
Reggeli órákban megtekintik a kontinens egykor legnagyobb ősi vályogból épült városát Chan Chan-t, látogatást tesznek Trujillo történelmi belvárosába végül a város határán található mocsika civilizáció restaurált Hold piramisával ismerkednek. Az utazás tovább folytatódik az óceánpart sivatagi sávjában a Panamerikai főúton Chiclayo városáig. Szállás: Szálloda Chiclayoban

10.nap: Sipán Ura
Reggeli órákban látogatás a Chiclayoval szomszédos városba ahol Sipán Urának múzeuma található. Ez a temetkezési lelet a kontinens egyik legfontosabb régészeti lelőhelye, amit csak helyi Tutanhamon sírjaként emlegetnek. Elhagyva a part menti sivatagot változatos útszakasz áll előttünk, ahogy az Andok vonulatait átszelve majd rizsföldek mellett elhaladva jutnak el a dús növényzetű magaslati dzsungelbe. Szállás: Gocta Andes Lodgeban.

11.nap: Gocta vízesés
A mai túra célja a szobák teraszáról is látható Gocta vízesés megközelítése. A világ egyik legnagyobb (771 méteres zuhatagú) vízesésének aljához valójában egy irányba két órás túrával (esetleg lovon) lehet eljutni, de a környezet szépsége és gazdag növény- illetve állatvilága azt egy egész napos kirándulássá teszi. Szállás: Gocta Andes Lodgeban.

12.nap: A Condor lagúna múmiái
Ezen napon a csoport az Utcubamba völgybe kalandozik. A festői panorámáért és a sziklaszirtekre épített temetkezési mauzóleumokért felkocsikáznak Revashba, majd visszatérve a völgybe a környező Condor-lagúnánál megmentett több mint 200 múmiát és sok más érdekes leletet tekintik meg egy helyi múzeumban. A szállás egy magán rezervátumban kialakított kényelmes szállodában, ahol a vacsora legtöbb alapanyaga a helyi biokertészetből származik. Kamerák segítségével a helyi állatokat is megfigyelhetik.

13.nap: Kuelap
Kuelap erődjének felderítésére, ami a kontinens legnagyobb prekolumbiánus kőtömbökből épült erődítménye. A 3000 méter magasan hegytetőre épült csacsapoja központot zárt libegő segítségével 20 perc alatt érik el, egy festői völgyet átszelve. A látogatás végeztével a hangulatos regionális központba Chachapoyas városába visz utunk, ahol a szállás is található. Szállás: helyi stílusban épült antik épületben kialakított középkategóriás szállodában.

14.nap: Chachapoyas - Lima
A repülőgép indulásának függvényében kis szabadidő reggel, majd délelőtt indulás a régió központi repülőterére, hogy visszatérjünk a fővárosba, Limába. Az esti órákban látogatás a főváros szökőkút-parkjába vagy szabadidő. Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

15.nap: Lima
A repülőgép indulásától függően, Lima korábban meg nem látogatott részeinek felderítése, majd transzfer a nemzetközi repülőtérre és elutazás Limából.

Fontos információk:

 • ***A jelenlegi szabályozás Peruban turisztikai célú járműveken nem engedélyezi az utasok egymás mellett ülését (kivéve családtagok esetében). Amíg ez a jogszabály nem veszti hatályát, a járművek kapacitása a déli körúton 11, az északi körúton pedig 10 fő. Azzal számolunk, hogy ez egy átmeneti intézkedés, amit a hatóságok hosszabb távon nem tartanak fent és 2021 szeptemberében már nem lesz érvényben.
 • A nagykörút két Limából kiinduló 8 napos körútra oszlik, aminek következtében az egyes körutakon külön-külön is részt lehet venni.
  Ennek köszönhetően mind a déli (1-8. nap/2021. szept.10-17.) mind az északi (8-15. nap/2021. szept.17-24.) "kiskörút" külön is foglalható.
  Amennyiben, ha csak a nagykörút második (északi) felén vennének részt, azon utazók részére az ár ugyancsak tartalmazza a csoporthoz való csatlakozás előtti éjszaka díját Limában és repülőtéri transzfert a szálláshoz az érkezés napján.
 • A "Peru- Észak csodái" és a "Peru-Dél csodái" körutazások leírása és ára a www.vista.hu weboldalon megtalálhatók.

A program igény szerint egyéni utazással további körutazással vagy tengerparti nyaralással kiegészíthető! 
Az ajánlatban szereplő időpontoktól és időtartamtól eltérő utazások esetén egyéni igények alapján személyre szabott árajánlatot készítünk.

A koronavírussal kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek és folyamatosan változnak. Foglalás előtt érdeklődjenek kollégáinknál.
 

Időeltolódás: -6hrs
Repülőjegy: a repülőjegy ára a légitársaságtól és a foglaltság függvényében változik, valamint eltérést mutat a fedélzeti szolgáltatások és a jegy árának tartalmában (fedélzeti ellátás, feladott és fedélzetre vihető csomag stb.). Kollégáink megtalálják Önnek a leginkább megfelelő repülőjegyet a legkedvezőbb áron.
Repülési idő Limába kb. 15 óra átszállási idő nélkül. A nagy magasságok miatt szívbetegeknek nem ajánlott az utazás.

Beutazási szabályok, vízum: magyar állampolgár turizmus céljából 90 napra vízummentesen utazhatnak Peruba, megfelelő anyagi fedezet felmutatása szükséges. A turistaként beutazó állampolgárok úti okmányának a hazautazástól számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A belépéskor az útlevélbe pecsételt dátum a mérvadó. Fontos, hogy a belépési pecsét (sello de ingreso) hiányában az országból való kilépés problémás (és költséges) lehet, ezért az útlevél elvesztése, eltulajdonítása esetén is az ideiglenes útlevélbe utólag, a migrációs hatóságtól (www.migraciones.gob.pe) kell beszerezni a belépési pecsétet.
Kötelező oltás: Peruba történő belépéshez nem kell kötelező oltást beadatni. Javasolt a Hepatitis A-B, illetve a Tetanusz ismétlő oltás, illetve Amazonashoz utazóknak nem árt malária elleni gyógyszert vagy oltást beszerezni. Bővebb információért forduljanak a Nemzetközi Oltóközponthoz.

Szállás neve: PERU nagykörút: Észak és Dél csodái

Peru legjava a kultúra, természeti szépségek, folklór és gasztronómia terén (csoportos utazás) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


 • a 14 éjszaka szállás kétágyas szobákban középkategóriás, 3*-os szállodákban, lodge-okban, vagy annak megfelelő szálláshelyeken.
 • a reggelit a szálláshelyeken,    
 • a csoportos vacsorát az 5. és 12. napon italok nélkül,
 • a repülőtéri transzfereket érkezéskor és távozáskor,
 • a körutazás alatt az utazást bérelt kisbusszal, esetleges más transzfereket, valamint
 • a program szerinti belső repülőjegyet Lima-Cuzco, Trujillo-Lima, Chachapoyas-Lima között (turista osztályon) menetrend szerint,
 • a Machu Picchu megközelítéséhez használt vonat és buszjegyeket,
 • a programleírás szerinti látnivalók belépőit és látogatási engedélyeket,  esetleg helyi idegenvezető költségét a megadott programokra és látnivalókhoz,
 • Peruban a helyi, magyar nyelvű utas kísérést és idegenvezetést ill. tolmácsolást helyi idegenvezetők alkalmazásakor,
 • az útlemondási biztosítás díját
 • a nemzetközi repülőjegyet a repülőtéri illetékkel együtt Peruba,
 • az egyágyas szoba felárát,
 • a csomaghordást a szálláshelyeken és a körutazás alatt
 • a szálláshelyek fizetős szolgáltatásainak a díját,
 • a további étkezéseket a körutazás során,
 • az italokat a körutazás és az étkezések alkalmával,
 • a programleírásban nem szereplő programokat és látnivalók megtekintését, további belépők díját,
 • a helyszínen fizetendő: borravaló: 60 usd/fő kötelező költség (készpénzben fizetendő a helyszínen),
 • az egyéb személyes költségeket,
 • az utas baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (BBP).

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a COVID-19 terjedésének megelőzéséhez szükséges intézkedéseket és szabályozásokat a Vista Utazási Irodák, valamint a külföldi partnereink és szolgáltatóink, illetve a szálláshelyek is nyomon követik és folyamatosan frissítik. A szabályok és korlátozások a kormányrendeletek és az ország egészségügyi hatóságainak előírása szerint bármikor változhatnak. A szabályok értelmében előfordulhat, hogy bizonyos szolgáltatások a szálláshely(ek)en nem lesznek elérhetőek vagy csökkentett kapacitással üzemelhetnek, továbbá előfordulhat, hogy az egyes szolgáltatások igénybevétele, helyi látnivalók felkeresése vagy programokon való részvétel feltételekhez kötött. Amennyiben az utazás ideje alatt a célországot a tiszti főorvos kormányrendeletben sárga vagy piros minősítésűvé változtatja, úgy a Vista Utazási Irodák nem vállalja a Magyarországra történő visszaérkezéskor a PCR tesztek elvégzésének költségét. Az aktuális szabályozásokról irodáinknál és a hivatalos portálokon érdeklődhet. Az egyes országok beutazási szabályaira és a Covid-19 miatt hozott intézkedéseikre a Vistának nincs ráhatása, azokat a beutazóknak be kell tartaniuk. A Vista nem vállalja az adott célország által előírt és költség ellenében a helyszínen vagy előzetesen kért PCR tesztek elvégzésének a költségét, valamint ha a helyszínen az utazót a helyi hatóságok karanténra kötelezik, s emiatt extra költsége keletkezik.


Felárak*:
 1. egyágyas felár 105 860,00 Ft/fő
 2. sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
PERU nagykörút: Észak és Dél csodái (magyar nyelvű idegenvezetővel)

PERU nagykörút: Észak és Dél csodái (magyar nyelvű idegenvezetővel)

Peru, Lima

Útazonosító: 153795

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
PERU nagykörút: Észak és Dél csodái (magyar nyelvű idegenvezetővel)

PERU nagykörút: Észak és Dél csodái (magyar nyelvű idegenvezetővel)

Peru, Lima

Útazonosító: 153795

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!