Világok határa: Azori-szigetek - Aktív nyaralás (Repülő)

Ft-tól/fő 477.000
Időpont: 2020.07.17 - 07.26
Legjobb ár: 477.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.07.17 - 07.26
További árak és időpontok

Tartson velünk a Világok határa: Azori-szigetek - Aktív nyaralás (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 10 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 477.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Outdoor, kaland
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 10 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója:146105

Azori-szigetek

Info:

[r] repülővel, TAP menetrendszerinti járatával,

4*-os szállodákban

reggeli, 7. nap egy ebéd

1. A nyugati félgömb legszebb, máig középkorias hangulatú és léptékű óceáni kikötőkikötő városaiból három is itt található.

2. A júliusi hortenziavirágzás az egész szigetvilágot egy óriási semmi máshoz nem hasonlítható botanikus kertté varázsolják.

3. Az utazás a négy legszebb szigetet járja végig, ami felejthetetlen, szemlélet és lélekformáló élmény.

 

Leiras:

1. nap:  Budapest - Lisszabon - Terceira 

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren 14:30 órakor. Elrepülés Lisszabonba 16:20-kor, érkezés a portugál fővárosba 19:10-kor. Pihenő a repülőtéren, közben áttekintés az Atlanti-óceán közepén elterülő, 9 lakott szigetből álló Azori-szigetek természetföldrajzáról, az Azori mikrolemez kialakulásáról és a 3 fő szigetcsoport felosztásáról (Központi-; Nyugati- és Keleti csoport). 21:55-kor repülés Terceira-ra.  Megérkezés éjjel 23:25-kor, majd transzfer a hotelbe.
Éj Angra de Heroismo-ban

2. nap: Angra de Heroismo - a gyarmati idők világkereskedelmének központja

Reggeli után ,,azonnali fejesugrás" az UNESCO világörökségi főváros, Angra do Heroismo meséinek kifogyhatatlan kincsestárába: A települést Tengerész Henrik alapította 1474-ben, 1534-ben emelték birodalmi városi rangba, illetve püspöki székhellyé. Stratégiai fekvésének köszönhetően a portugál, majd a spanyol gyarmatbirodalmak elsőszámú óceáni logisztikai központjává vált. Itt ,,futott össze" Amerika, India, Brazília, Peru és Mexikó minden fűszere, kelméje, aranya, gazdagsága... Itt temették el Vasco de Gama öccsét, ez vált II. Fülöp birodalmának óceáni bástyájává, innen zavarták el Sir Francis Drake rettenthetetlen tengeri farkasait, majd az őket követő kalózok és martalócok sokaságát. A kiterjedt reneszánsz óváros ma is a világon egyedülálló épületállományt őriz, amik sétával érhetőek el: Sé katedrális; Paláció dos Capitaes Generais palota; Convento e Igreja de Sao Francisco rendház (ma városi múzeum is). Felkapaszkodás a kolostorudvar botanikus kertjén át a IV. Pedro király emlékműhöz. (A portugál király egyben Brazília első császára is volt, I. Péter néven). A város egyedülálló panorámája és a mögötte magasodó Monte do Brasil hegy fotózása. Látogatás a Furnas do Enxofre okker és méregzöld színű fumarola völgyében (vulkáni utóműködés), rövid fényképszünetekkel a legszebb bikafarmoknál. Koraesti visszaérkezés Angrába, pihenő a hotelben, úszási lehetőség saját strandunkon, vagy az óceánparti medencében. Fakultatív sétalehetőség az óceánparton, a Castelo de S. Sebastiao erődnél.  
Éj Angra do Heroismo-ban

3. nap: Faial az Atlanti-óceán ajándéka

Reggeli elutazás a Központi-szigetekhez (Grupo Central) tartozó Faial-ra, 09:25-kor. Megérkezés után utazás a sziget nyugati csücskébe, az 1957/58-ban kiemelkedett Ponta dos Capelinhos-félszigetre. A hihetetlen, s hihetetlenül friss vulkáni felszínformák fotózása, séták, majd közös és kiadós ,,expedíciós ebéd".  Utazás a sziget fővárosába, a 7.000 lakosú Hortára. ,,Az óceán ajándékaként" dicsért város az 1876-ban indult hatalmas kikötőépítéseknek is köszönhette, hogy 1900-ra a modern óceánjárók és jachtok legfontosabb atlanti ,,randevúpontjává" vált. 1919-ben a PanAm légitársaság is a várost választotta ,,félúton" állomásává, így nem csoda, hogy anno, 1944-ben Horta kikötőjében gyülekezett az USA hadiflottája, a Normandiai partraszállást megelőzően. Bejelentkezés a hotelbe, rövid pihenő. Séta a méltán világhírű jacht kikötőben (Marina da Horta), a megannyi, a tengerészek által hagyott üzenet és festmény olvasgatásával. Egy pohárka rum hörpintési lehetőség a Peter Café Sport-ban, a bálnacsont faragványok kiállításának megtekintése. Sétánk folytatása az óvárosban: Az 1696-ben épült Sao Francisco rendház hatalmas épülettömbje; az 1680-ban átadott Sao Salvador templom megtekintése; séta a Santa Cruz erőd 500 éves falainál.  Rövid pihenő a Porto Pim kikötő festőien nyugodt homokos fövenyén, majd fakultatív kocsmázási lehetőség valamelyik tengerész csehóban.  
Éj Hortában

4. nap: Calderától - Picoig...

Reggeli után utazás a sziget központi hegyeibe, a Miradouro de Caldeira kilátóhoz. Erőnktől és túra-étvágyunktól függően séta (max. 8 km, kb. 2,5 óra) a 2.000 m átmérőjű, 400 m mély, a tökéletességig szabályos kör alaprajzú és méregzöld Caldeira körül. (Hitetlenkedés, hogy ebben a hortenzia virágzós látványban néhány itáliai vagy holland tájépítő mester keze is benne kell legyen...)     Utazás a kikötőbe, majd áthajózás Pico szigetére, s annak is fővárosába, Madalenába, délután. Kikötés után azonnali utazás az öreg Karmelita kolostorba, ami ma az egyedi verdelho borok és a borászat múzeuma... majd egy helyi borászat meglátogatása: Ismerkedés az UNESCO világörökségi védelem alatt álló pico-i borok készítésének tudományával, majd szemérmes kóstoló és vásárlási lehetőség. A ,,canadas" (ültetvény-védő bazaltfalak) fényképezése, majd visszaérkezés Madalenába, látogatással az 1500-as években épült Santa Maria Madalena templomnál, a város szimbólumánál. Strandolási lehetőség a kristálytiszta és lágy óceánban.
Éj Madalénában

5. nap: A bálnák birodalmától - Portugália tetejéig

Délelőtti pihenő, óceáni strandolás Madalenában.

vagy
Fakultatív 3-4 órás bálnales az Atlanti-óceánon: Pico szigetének festői partjai az Atlanti-óceán ,,kellős közepén" húzódnak. Ez az óceán halban és emlősben leggazdagabb területe, hatalmas tömegben fordulnak elő delfinek és több bálnafaj is őshonos. A gyors járású csónakokban angolul beszélő tengerbiológus által vezetett program igazi életre szóló élmény: Tenger-biztos ruhát öltünk és a halradarok segítségével előre felderített delfin-és bálna rajok közelébe hajózva figyelhetjük meg a különleges óceáni emlősöket. A program részvételi díja: 75,-EUR/fő.
Kikötés után látogatás a Gruta das Torres lávabarlangban. A 2.351 m magas Pico, Portugália teteje körbeutazása (s egyben a sziget körbejárása) fotószünetekkel a legszebb panoráma pontokon. Ismertetés az óriási csúcs kiemelkedéséről, a vulkáni- és utóvulkáni felszínformákról. Históriák, igaz mesék a bálnavadászat korából (XVIII-XX. század), látogatással Lajes de Pico-ban, a Museo dos Baleeiros bálnavadász múzeumban. Átutazás a szigeten, sok-sok fotószünettel a festői központi úton (EN3), ,,Portugália teteje" a Pico (Montanha do Pico) északi lábánál. A világon egyedülálló hortenziás mezők és útszélek méltatása... gyönyörködő percekkel... Esti visszaérkezés a szállásra.
Éj Madalénában

6. nap: Sao Miguel szigete: Utazás Atlantiszra

Délelőtti hajózás Faial szigetére, majd elrepülés a Keleti-szigetekhez (Grupo Oriental) tartozó Sao Miguelre, az Azori-szigetek legnagyobb s legnépesebb tagjára, 12:35-kor. Leszállás a fővárosban, Ponta Delgada-ban 13:25 órakor. Vázlatos ismertető a 64 X 16 km méretű ,,Örökkön zöld" sziget (Mihály arkangyal földje, ahogy a helyiek mondják) földrajzáról, mára 69.000 lakosúra duzzadt fővárosa múltjának fontosabb eseményeiről: Goncalo Velho Cabral a templomosok flottaparancsnokának 1427. évi felfedező útja; az 1546. évi főváros avatás igaz meséi,  nyReggeli után egész napos kirándulás Mihály arkangyal földjének keleti vidékein: Látogatás egy ananász ültetvényen, ahol megismerkedünk az üvegházas műveléssel, a növény különleges fejlődésével, megtekinthetjük a két éves növekedés különböző fázisait, és természetesen kóstolásra, valamint az ananász kultúrkörrel kapcsolatos ajándékvásárlásra is mód nyílik. Utazás a gondosan művelt, szemet gyönyörködtetően zöld növényzettel borított óceánparton. Látogatás és rövid fényképezés a sziget első, történelmi fővárosában, Vila Franca do Campo-ban, sétával a középkori óvárosban.  Továbbutazás kis farmok között a vulkáni utóműködések birodalmába, Furnas körzetébe.  Fényképezés a Lagoa das Furnas (Furnas-itó) mellett, ahol a gyönyörű tó mellett vulkáni utóműködésekkel is találkozhatunk. Ez a terület az ,,azori Yellowstone":  Séta a kénes kigőzölgések, iszapfortyogók között, majd a Terra Nostra Park botanikus kertben. Fürdési lehetőség a portugál gyarmati rezidencia kertjében álló, kő kávás, tavirózsákkal benőtt, hatalmas medencében, a vulkáni utóműködés által természetesen fűtött meleg vízben.

Cozido ebéd: A föld mélyén készült, jellegzetes atlantiszi ebédünkben édes burgonya, kukorica, különböző zöldségek és húsok találhatók, a szigeteken megtermő minden fontosabb élelmiszerrel, fűszerrel együtt. Mennyei ízek - igen kiadós mennyiségben.

Feljutás délután a sokszor felhőkbe bújó Miradouro da Lagoa do Fogo kilátópont festői gerincére. Pihenő, az óceán fölé magasodó magashegységi tó (!) felejthetetlen látványának élvezete, rövid sétákkal - vagy 2 órás fakultatív séta (kb. 300 m szintkülönbség 1 irányban) a Lagoa do Fogo félszigetére és erdőségébe.  Koraesti visszaérkezés a fővárosba. Esti szabadprogram.
Éj Ponta Delgada-ban

8. nap: Kráter tavak titkai és a teaföldek illata

Reggeli után kirándulás Sao Miguel Nyugati partvidékére, Sete Cidades-be. A különlegesen szép, érintetlen környezetben fekvő, kristálytiszta vizű krátertó megtekintése. Fotószünetek és rövid séták a szemtelenül festői szerpentin utakon, majd érkezés a kettős tórendszer (a ,,Kék" és ,,Zöld" tó együtteséhez) közé épített hídra. Leereszkedés a Lagoa de Santiago szubtrópusi növényzettel benőtt kráterébe (Oda - vissza kb. 1,5 óra, szintkülönbség  kb. 2 X 300 m). Továbbutazás a Laguna do Canario parkolójába, majd séta a varázslatos Miradouro de Boca do Inferno kilátópontra.   Délutáni továbbutazás a sziget É-i partvonalára (ősi erdők és bika farmok között) Gorreana-ba. Európa egyetlen teaültetvényének megtekintése: A festői látványt nyújtó ültetvények fotózása után látogatás a teaüzemben, ahol a szárítás, fermentálás, válogatás, csomagolás különböző műveleteit végzik. Ismerkedés a régi és a modern technológiákkal, gépekkel, majd teakóstoló és vásárlási lehetőség. Hazaúton fényképezési lehetőség Terceira, Sao Jorge és Pico szigeteinek panorámájával (jó idő esetén). Szabad program, felkészülés a hazautazásra, a látottak értékelése.
Éj Ponta Delgada-ban

9. nap:  Strandunk az Atlanti-óceán esti hazaindulással...

Nagyon kései reggeli és kijelentkezés szobáinkból. A szerencsés menetrendnek köszönhetően, többféle választási lehetőség az egyéni, fakultatív  programokból:
1./ Séta, vásárlási és pihenő lehetőség Ponta Delgada belvárosában;
2./ Hotelünk szolgáltatásainak élvezete: Belső medence, jakuzzi és wellness;
3./ Kerékpáros látogatás a közeli Sao Roque nyaraló és strand negyedben;
4./ Látogatás Sao Roque valamelyik óceáni (fekete homokos) strandján helyi busszal vagy taxival;
5./ Választható hajókirándulás, előzetes foglalás szerint.
Bármerre is jártunk - találkozás hotelünk recepcióján 16:30 órakor. Utazás a nemzetközi reptérre, majd elrepülés Lisszabonba 19:15-kor. Éjszakai átszállás, hazaérkezés a 10. napon reggel 05:00 órakor.

További információk 2:

Az út idegenvezetője.

Tanács Gábor

 

 

Tanács Gábor utazásszervező, idegenvezető az ELTE TFK történelem-földrajz szakán végzett tanár. Katonai hagyományőrző, művészettörténet oktató. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Európa, kiemelt szakterülete a hadászat, hadtörténet, technikatörténet. Az elmúlt negyed évszázadban módja nyílt megismerni a világ számos táját, és gyakorlati tapasztalatokat szerezni elsősorban az öreg kontinensen, Európában. Specialitása a kis csoportos, személyre szabott, tematizált programok vezetése. Hobbija a munkája: az utazás, az egyes területek mozaik-képének a világ egységes képébe illesztése. Kedvenc szállodái: a történelmi hangulatú udvarházak, kastélyszállók, karavánszerájok. Kedvenc étele a pármai sonka, kedvenc itala az indiai fekete tea. Kedvenc városai a középkori hangulatú, meleg tenger közeli, várfalakkal övezett kisvárosok. Aktív amatőr sportoló, sportkedvelő, egy gyermek édesapja

x Világok határa: Azori-szigetek - Aktív nyaralás (Repülő)

Az ár tartalmazza:
TAP/SATA repülőjegyeket illetékkel, 7 kg-os kézipoggyásszal és 23 kg-os feladható poggyásszal, melynek értéke kb 249.000 Ft8 éjszakai szállást helyi 4*-os szállodákbanreggeli ellátást, a 7. nap egy ebédbelföldi járatokra a repülőjegyet, illetékkellégkondicionált autóbusz a körutazás soránbelépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhozhajójegy Pico szígetére oda-visszamagyar nyelvű idegenvezetőegy fő portugál szakvezető

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás 1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár530 Eurfakultatív bálnales75 Eur/fő

Szállás neve: Világok határa: Azori-szigetek - Aktív nyaralás (Repülő)

Világok határa: Azori-szigetek - Aktív nyaralás (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
TAP/SATA repülőjegyeket illetékkel, 7 kg-os kézipoggyásszal és 23 kg-os feladható poggyásszal, melynek értéke kb 249.000 Ft8 éjszakai szállást helyi 4*-os szállodákbanreggeli ellátást, a 7. nap egy ebédbelföldi járatokra a repülőjegyet, illetékkellégkondicionált autóbusz a körutazás soránbelépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhozhajójegy Pico szígetére oda-visszamagyar nyelvű idegenvezetőegy fő portugál szakvezető

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás 1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár530 Eurfakultatív bálnales75 Eur/fő


leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Repülőjegy 249.000 Ft/fő
  2. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Világok határa: Azori-szigetek - Aktív nyaralás (Repülő)

Világok határa: Azori-szigetek - Aktív nyaralás (Repülő)

Portugália, Azori-szigetek, Körutazás az Azori-szigeteken

Útazonosító: 146105

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Világok határa: Azori-szigetek - Aktív nyaralás (Repülő)

Világok határa: Azori-szigetek - Aktív nyaralás (Repülő)

Portugália, Azori-szigetek, Körutazás az Azori-szigeteken

Útazonosító: 146105

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!