Igényelj PCR tesztet a Vista Utazási Irodákon keresztül!

Egészségügyi szolgáltató partnerünknek köszönhetően lehetőséget biztosítunk utasaink számára koronavírus teszt otthoni elvégzésére, így biztonságban indulhatnak útra és térhetnek vissza egy-egy külföldi utazás után.

kep

Egészségügyi szolgáltató partnerünk a Nemzeti Népegészségügyi Központtól kapott akkreditáció alapján jogosult népegészségügyi, valamint járóbeteg ellátás keretében SARS-CoV-2 vírus előszűrés végzésére, PCR vizsgálat segítségével.

A szűrést követőn a teszt eredményeinek kiértékelésére partnerünk saját vírus diagnosztikai laboratóriumában kerül sor, amely az országos tisztifőorvos által kijelölt intézetek mellett több hazai vállalat és magán egészségügyi központ mintáit is feldolgozza. Az általuk elkészített
mikrobiológiai szakvélemény alapján a diagnózis orvosszakmai és virológiai szakvéleményként kerül közlésre a pácienssel.

A tesztet egészségügyi partnerünk munkatársai előre egyeztetett időpontban végzik az ügyfél otthonában. A minden nap 15:30-ig leadott megrendelések esetén az ügyfél telefonszámán akár már másnapra egyeztetünk időpontot a teszt elvégzésére.

Röviden a PCR tesztről:

A vizsgálat a vírus RNS-ét mutatja ki az orrból és a garatból vett mintákban. Ez az eljárás a tünetes betegek és a tünetmentes, fertőzést hordozók azonosítására alkalmas, azt mutatja ki, hogy a vírus jelen van-e a légutakban. A PCR alapvetően megbízható, már nagyon alacsony vírusszint esetén és a fertőzés igen korai (24-48 óra) szakaszában is képes pozitív eredményt adni.

A teszt alkalmas a betegség gyanújának megerősítésére, a betegség diagnózisának felállítására és a gyógyulás igazolására, valamint kontaktok vizsgálatára. 

Hogyan kell felkészülni a mintavételre a PCR vizsgálat elvégzéséhez?

A mintavételhez éhgyomori állapot szükséges, a mintavételt megelőző 4 - 6 órában TILOS:

 • Enni
 • Inni - (vizet sem szabad)
 • Dohányozni
 • Fogat mosni
 • Rágógumi, cukorka vagy egyéb szájfrissítő használata

A vizsgálathoz felső légúti minta szükséges, garatból történő mintavétellel, a mintavétel mindössze néhány percet vesz igénybe, fájdalommal nem jár. Az eredményeket 48-72 órán belül kiértékelik és megküldik a vizsgált személy által megadott e-mail címére.

A teszt előnye, hogy a betegség nagyon korai szakaszában kimutatható a vírus jelenléte. Hátránya, hogy gyógyultságot követően nem ad információt, tehát nem tudhatjuk meg, hogy átestünk-e korábban a koronavírus betegégen. 

PCR teszt áraink

PCR teszt 19 500 Ft / fő
Kiszállási díj (Pest megye)  6 000 Ft / cím

A PCR teszten kívül további Covid-19 tesztek is elérhetőek nálunk:

Szerológiai teszt

5 percen belül megtudhatja, hogy átesett-e már a fertőzésen. A koronavírus gyorsteszt az ujjbegy megszúrását követően vett vérből kimutatott ellenanyag vizsgálata. Ez azt jelenti, hogy nem magát a vírust mutatja ki a szervezetben, hanem a vírus szervezetbe jutását követően az immunrendszer válaszreakciója során termelődő két ellenanyagot (IgM és IgG).

Hogyan kell a COVID-19 szerológiai tesztre felkészülni?

A teszt elvégzéséhez semmilyen felkészülésre nincs szükség.

A teszt előnye, hogy a vizsgált személy gyorsan, 5 - 10 perc alatt, a helyszínen tudomást szerez az értettségéről vagy annak ellenkezőjéről, valamint arról, hogy szervezete termelt-e már ellenanyagot, tehát nagyobb eséllyel védett az újrafertőződéssel szemben. Hátránya, hogy a koronavírus betegség korai szakaszában (1 - 6 napján) kis eséllyel derül ki a fertőzöttség ténye. 

A szolgáltató partner által használt COVID-19 tesztek Nemzetközi CE minősítéssel rendelkeznek, amely az Európai Unió egészségügyi irányelveinek betartását igazolja.

Szerológiai teszt áraink

Szerológiai teszt 12 900 Ft / fő
Kiszállási díj (Budapest)  Nincs
Kiszállási díj (Pest megye)  6 000 Ft / fő

 

Antigén teszt

Az antigén teszt, hasonlóan a PCR vizsgálathoz a vírus jelenlétét mutatja ki a páciens szervezetében. Akkor pozitív, ha a koronavírus már megtalálható a véráramban és a légutak nyálkahártyáján. Ez már a tünetek megjelenése előtti 1-2 napban bekövetkezik, tehát ez a teszt is a PCR-hez hasonlóan kimutathatja a fertőzést. Nagy előnye, hogy a vizsgálat gyors, a minta levétele után 5-10 perccel eredményt ad és olcsóbb, mint a PCR vizsgálat. Hátránya, hogy hatósági karantén mentesítésre és egyéb hatósági igazolásra nem lehet felhasználni.

A mintavétel módja megegyezik a C-PCR vizsgálati mintavétellel: úgy, mint a C-PCR mintavételnél, az éhgyomorral érkező betegnél egy mintavevő pálcával az orrgaratról vesznek törletet. A páciensnek a mintavétel előtt sem enni, inni, fogat mosni, dohányozni nem szabad. A levett mintából, a reagenssel a kiértékelési eljárást helyszínen végezik, ahol a mobilteszt segítségével direkt módon képesek kimutatni a vírust.

Hogyan kell felkészülni a mintavétel elvégzéséhez?

A mintavételhez éhgyomori állapot szükséges, a mintavételt megelőző 4 - 6 órában TILOS:

 • Enni
 • Inni – (vizet sem szabad)
 • Dohányozni
 • Fogat mosni
 • Rágógumizni, cukorkát vagy egyéb szájfrissítőt használni

A vizsgálathoz felső légúti minta szükséges, garatból történő mintavétellel. Ez mindössze néhány percet vesz igénybe, fájdalommal nem jár. Az eredményeket a vizsgált személy által megadott E-mail címére küldi közvetlenül a labor.

A teszt előnye, hogy a betegség nagyon korai szakaszában kimutatható a vírus jelenléte. Hátránya, hogy gyógyultságot követően nem ad információt, tehát nem tudhatjuk meg, hogy átestünk-e korábban a koronavírus betegségen. A mintavételi igazolást a helyszínen azonnal megkapja. hatóságilag NEM elfogadott, karantén mentesítésére NEM felhasználható.

Antigén teszt áraink

Antigén teszt 14 900 Ft / fő
Kiszállási díj (Budapest)  Nincs
Kiszállási díj (Pest megye)  6 000 Ft / cím

 

ELISA és ELISA kombi teszt

ELISA teszt a legmegbízhatóbb, nagy érzékenységű mikrobiológiai eljárás, ami képes kimutatni, hogy egy adott személy szervezetében kimutatható-e a szervezete által termelt SARS-CoV-2 vírus elleni antitest. 

Minden kórokozó, így a vírus fertőzések után is beindul a szervezet védekező mechanizmusa, így először az IgA, utána IgM, majd az IgG típusú ellenanyagok mutathatók ki a vérben.

A mai tudásunk szerint a COVID-19 vírus ellen termelt IgA (kezdeti) típusú ellenanyag a fertőzés után 2-4. napot követően, az IgM (korai) típusú ellenanyag a fertőzés után a 9-10. napot követően, az IgG típusú (késői) ellenanyag a fertőzés után 12-14. napot követően mutatható ki a vérből, teljes vér, vérszérum, vagy vérplazma segítségével. 

Kiknek lehet indokolt a teszt elvégzése?

 • Az ELISA vizsgálat alkalmas arra, hogy a későbbiekben utazáshoz illetve munkahelyhez igazolni tudjuk átestünk a fertőzésen. Koronavírus útlevél használatához is jó lehet.
 • Akik igazoltan átestek már a COVID-19 betegségen, de kíváncsiak arra, hogy szervezetük termelt-e elegendő antitestet a betegség után,
 • Akik korábban rosszul érezték magukat, enyhébb tüneteik voltak, de hivatalos PCR vagy Antigént teszttel nem igazolták a fertőzésüket, de szeretnék megtudni, vagy igazolni, hogy átestek a COVID betegségen,
 • Akik nem feltétlenül szeretnék beoltatni magukat, de szeretnék magukat biztonságban tudni, vagy szabadon mozogni,
 • Fiatalok vagy akiknek nem voltak tüneteik, egészségügyi panaszaik amik a COVID betegségre utaltak volna, de kíváncsiak arra, hogy átestek-e a betegségen és szervezetük termelt-e antitestet és / vagy szeretnék igazolni, hogy átestek a COVID betegségen.
 • Amennyiben vissza akarunk térni a munkába, esetleg idősebb szeretteinket látogatnánk meg vagy orvosi beavatkozásra várunk, különösen indokolt lehet megtudni, hogy átestünk-e már a fertőzésen.

Hogyan történik a mintavétel?

Az ELISA vizsgálat vénából vett vérből történik. A vérvételt különösebb felkészülést nem igényel, de vizet lehet és ajánlott is fogyasztani bőségesen, hiszen ez nagyban könnyíti a mintavételt és egyúttal minimalizálja az ezzel járó kellemetlenségeket. Alkoholt, üdítőt és kávét azonban tilos fogyasztani a mintavételt megelőzően, ezek ugyanis befolyásolhatják a vizsgálati eredményeket.

Van a mintavételnek mellékhatása?

A vérvételi vizsgálatoknak semmilyen mellékhatásuk nincs. A vérvétel után pár percig javasoljuk a pihenést, folyadék fogyasztását az esetleges szédülés, vagy alacsony vérnyomással járó rosszullét elkerülésére. A vérvétel helyén ritkán, de előfordulhat pirosodás, véraláfutás.

Hogyan kell értelmezni az eredményt?

 • IgG pozitivitás: -  a vizsgált személy esetében már korábban (akár tünetmentesen) lezajlott a COVID fertőzés.
 • IgG és IgM pozitivitás:  a vizsgált személy nemrégen átesett a COVID fertőzésen, vagy még éppen akut fertőződési fázisban van. Ebben esetben fennáll a vírus ürítés veszélye, PCR vizsgálat javasolt a fertőzőképesség kimutatása céljából.
 • IgM pozitivitás: korai fertőzés, még akut fázisban van a páciens, IgG, hosszútávú antitest még nem jelent meg a vérben. Valószínűsíthető a vírus ürítés, mindenképpen PCR vizsgálat és elkülönítés szükséges.
 • IgG és IgM sem mutatható ki: A páciens vagy nem fertőzött, vagy szervezete nem termelt megfelelő mennyiségű ellenanyagot. Amennyiben igazolt COVID fertőzöttel kontaktálódott, vagy tünetek jelentkeznek nála, úgy mindenképpen szükséges PCR vagy Antigén vizsgálat a fertőzőképesség kimutatására.
ELISA teszt: IgG, hosszútávú antitest kimutatása a vérmintából
ELISA kombi teszt: IgM és IgG, korai és hosszútávú antitest kimutatása véráramból
 
ELISA és ELISA kombi teszt áraink
 
ELISA teszt 14 900 Ft / fő
Kiszállási díj (Budapest)  8 000 Ft / cím
Kiszállási díj (Pest megye)  6 000 Ft / cím
   
ELISA  kombi teszt 22 900 Ft / fő
Kiszállási díj (Budapest)  8 000 Ft / cím
Kiszállási díj (Pest megye)  6 000 Ft / cím

 

Egyedi kiszállási. kényelmi felárak:

 

Éjszakai, hétvégi és ünnepnapi:

5000 Ft / fő / teszt

Repülőtéri:

5000 Ft / fő / teszt

Pest-megyei:

14000 Ft / cím

 

További információért, vagy a szolgáltatás megrendelésével kapcsolatban keresd a Vista munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!