Igényelj PCR tesztet a Vista Utazási Irodákon keresztül!

Egészségügyi szolgáltató partnerünknek köszönhetően lehetőséget biztosítunk utasaink számára koronavírus teszt otthoni elvégzésére, így biztonságban indulhatnak útra és térhetnek vissza egy-egy külföldi utazás után.

kep

Egészségügyi szolgáltató partnerünk a Nemzeti Népegészségügyi Központtól kapott akkreditáció alapján jogosult népegészségügyi, valamint járóbeteg ellátás keretében SARS-CoV-2 vírus előszűrés végzésére, PCR vizsgálat segítségével.

A szűrést követőn a teszt eredményeinek kiértékelésére partnerünk saját vírus diagnosztikai laboratóriumában kerül sor, amely az országos tisztifőorvos által kijelölt intézetek mellett több hazai vállalat és magán egészségügyi központ mintáit is feldolgozza. Az általuk elkészített
mikrobiológiai szakvélemény alapján a diagnózis orvosszakmai és virológiai szakvéleményként kerül közlésre a pácienssel.

A tesztet egészségügyi partnerünk munkatársai előre egyeztetett időpontban végzik az ügyfél otthonában. A minden nap 15:30-ig leadott megrendelések esetén az ügyfél telefonszámán akár már másnapra egyeztetünk időpontot a teszt elvégzésére.

Röviden a PCR tesztről:

A vizsgálat a vírus RNS-ét mutatja ki az orrból és a garatból vett mintákban. Ez az eljárás a tünetes betegek és a tünetmentes, fertőzést hordozók azonosítására alkalmas, azt mutatja ki, hogy a vírus jelen van-e a légutakban. A PCR alapvetően megbízható, már nagyon alacsony vírusszint esetén és a fertőzés igen korai (24-48 óra) szakaszában is képes pozitív eredményt adni.

A teszt alkalmas a betegség gyanújának megerősítésére, a betegség diagnózisának felállítására és a gyógyulás igazolására, valamint kontaktok vizsgálatára. 

Hogyan kell felkészülni a mintavételre a PCR vizsgálat elvégzéséhez?

A mintavételhez éhgyomori állapot szükséges, a mintavételt megelőző 4 - 6 órában TILOS:

  • Enni
  • Inni - (vizet sem szabad)
  • Dohányozni
  • Fogat mosni
  • Rágógumi, cukorka vagy egyéb szájfrissítő használata

A vizsgálathoz felső légúti minta szükséges, garatból történő mintavétellel, a mintavétel mindössze néhány percet vesz igénybe, fájdalommal nem jár. Az eredményeket 48-72 órán belül kiértékelik és megküldik a vizsgált személy által megadott e-mail címére.

A teszt előnye, hogy a betegség nagyon korai szakaszában kimutatható a vírus jelenléte. Hátránya, hogy gyógyultságot követően nem ad információt, tehát nem tudhatjuk meg, hogy átestünk-e korábban a koronavírus betegégen. 

Hogyan kell a COVID-19 szerológiai tesztre felkészülni?

A teszt elvégzéséhez semmilyen felkészülésre nincs szükség.

A teszt előnye, hogy a vizsgált személy gyorsan, 5 - 10 perc alatt, a helyszínen tudomást szerez az értettségéről vagy annak ellenkezőjéről, valamint arról, hogy szervezete termelt-e már ellenanyagot, tehát nagyobb eséllyel védett az újrafertőződéssel szemben. Hátránya, hogy a koronavírus betegség korai szakaszában (1 - 6 napján) kis eséllyel derül ki a fertőzöttség ténye. 

A szolgáltató partner által használt COVID-19 tesztek Nemzetközi CE minősítéssel rendelkeznek, amely az Európai Unió egészségügyi irányelveinek betartását igazolja.

Áraink

 

PCR vizsgálat és mintavétel ára

Kiszállási díj

Összesen

Budapest közigazgatási területén belül

17.000 Ft / vizsgálat
    2.500 Ft / mintavétel

10.000 Ft / fő / teszt

29.500 Ft / fő / teszt

 

 

 

 

Egyedi kiszállási. kényelmi felárak:

 

 

 

Éjszakai, hétvégi és ünnepnapi:

5000 Ft / fő / teszt

 

 

Repülőtéri:

5000 Ft / fő / teszt

 

 

Pest-megyei:

6000 Ft / cím

 

 

 

További információért, vagy a szolgáltatás megrendelésével kapcsolatban keresd a Vista munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!