Etiópia körutazás

Ft-tól/fő 419.000
Időpont: 2021.03.13 - 03.22
Legjobb ár: 419.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.03.13 - 03.22

Tartson velünk a Etiópia körutazás utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 419.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 10 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:151804

Etiópia körutazás - Miért éppen ide?

 • Mert Etiópia csupa kontraszt és szélsőség: négyezer méteres hegyeivel és mélyföldjével, szédítő tájaival és vadon élő állatseregleteivel, az emberiség legősibb nyomaival, valamint abesszin, iszlám és ortodox kultúrájának együttélésével.
 • Mert az egykori Abesszínia az afrikai kontinens egyik leggazdagabb történelemmel bíró országa.
 • Mert Gondar, Etiópia egykori birodalmi központja pompázatos kastélyromokkal várja a turistákat, Lalibela monolitikus templomai vetekednek a jordániai Petrával, Axumban pedig a legendák szerint a Frigyládát őrzik.
 • Mert Etiópia igazi időutazás az emberiség bölcsőjétől kezdve napjainkig!
 • Mert körutazásunk kis létszámú: legfeljebb 20 fő lehet a résztvevők száma!

Programok

1.nap Budapest > Bécs > Addis Ababa

Utazás busszal Bécsbe, majd onnan repülés Etiópia fővárosába. Éjszaka a repülőn.

2.nap Addis Ababa

Érkezés a reggeli órákban, transzfer a szállodába, rövid pihenés, majd félnapos városnézés során ismerkedünk meg a világ harmadik legmagasabban fekvő (2500 m) fővárosával. Felkeressük a Nemzeti Múzeumot, mely gazdag gyűjteményén keresztül mutatja be az etióp történelmet és lakosait. Etiópia lakosai nagyon komolyan veszik a történelmüket, és ennek jó oka van, hiszen a világ egyik legősibb keresztény hagyományokkal rendelkező országa. Ma már elfogadott tény, hogy az első emberek az Etiópiát is átszelő Nagy Hasadékvölgyből származnak, a múzeum egyik különleges lelete a több mint 3 millió éves Lucy, akinek a csontvázát az Afar-medencében találták meg 1974-ben. A programunk végén felkeressük a Szentháromság Katedrálist is.

Szállás: Addis Abeba (1 éj)

3.nap Addis Ababa > Bahir Dar > Kék-Nílus > Tana-tó

Kora reggel elrepülünk Bahir Darba, majd érkezés után a Kék-Nílus vízeséséhez hajtunk.

A világ leghosszabb folyójának két fő forrása van, a Fehér-Nílus és a Kék-Nílus, melyek a szudáni Kartúmnál egyesülnek. A Kék-Nílus forrása az etiópiai Tana-tó, a 45 m magas vízesés a folyó által vájt kanyon bejáratától nem messze található. Programunk után hajókirándulásra indulunk a Tana-tavon, mely Etiópia legnagyobb tava. Több tucatnyi sziget emelkedik ki a vízből, melyeken kolostorok is épültek. Kettőt közülük mi is megtekintünk, ahol XVI.századi kereszteket, relikviákat és csodálatos falfestményeket is láthatunk.

Szállás: Bahir Dar (1 éj)

4.nap Bahir Dar > Gondar

Ma autóbusszal elutazunk Gondarba, mely az Etióp Birodalom első fővárosa volt, 17.századi kastélyai és palotái az Unesco védelme alatt állnak. A délutánt a Királyi-negyed fallal körülvett területén töltjük. Legrégebbi és leglátványosabb épülete Bazilidesz császár kétemeletes, szilárd bazalkőből épül palotája. Felkeressük Bakaffa császár elegáns fogadó-csarnokát és a királynő palotáját, a könyvtárat és több más szép épületet. Megnézzük az impozáns császári fürdőt is, majd Etiópia legbájosabb templomát, a Debre Berhan Selassie-t, melynek angyalfejes freskói minden útikönyvből visszaköszönnek.

Szállás: Gondar (2 éj)

5.nap Simien Nemzeti Park

Egész napos kirándulásra indulunk a mintegy 100 km-re található Simien Nemzeti Parkba, mely az Unesco Világörökség része. Utunk során több kis falun is áthaladunk, majd megérkezünk a természetvédelmi területre, mely 180 km2-en terül el, hegyei 1900 - 4430 m magasak. A nap folyamán számtalan szebbnél szebb kilátóponton állunk meg, útközben megismerkedhetünk a park páratlan növény és állatvilágával.  Találkozhatunk a kizárólag Etiópia és Eritrea magasföldi füves szavannáin élő dzseládapáviánokkal is. Programunk után visszatérünk Gondarba.

Szállás: Gondar

6.nap Gondar > Axum

Ismét repülőre szállunk, hogy a legendák szerint Sába királynőjének és a Frigyláda otthonának városába, Axum-ba repüljünk. Érkezéskor megkezdjük a város felfedezését, megnézzük a Sioni Szűz Mária templomot, melyet Bazilidesz építtetett 1665-ben, de alapjai egy 4-6.századi templomon állnak, így Afrika legidősebb keresztény templomaként tartják számon.  A nap folyamán az Unesco Világörökség részét képező 4.századi obeliszk parkot is felkeressük . A park területén egykor közel 120 obeliszk állt, egy részük már romos, vagy eltemetett, jó részük más helyre került. A legmagasabb, 25 m-es obeliszket Mussolini Rómába szállíttatta 1937-ben, de néhány éve visszajutott az eredeti helyére.

Szállás: Axum (1 éj)

7.nap Axum > Lalibela

Reggel elrepülünk az utazásunk fénypontjába, Lalibela városába. Lalibela nagy valószínűséggel Afrika és az egész keresztény világ egyik legfontosabb vallási és történelmi emlékhelye. Etiópia volt az első ország, ahol a kereszténység, mint államvallás elterjedt. Több mint 200 templom taláható a környéken, többségük barlangokban elrejtve.  11 templomot sikerült feltárni, melyek mindegyike páratlan építészeti és mérnöki tudásról tanúskodik. A délután folyamán a látogatható templomok első csoportját keressük fel. Többek között a világ legnagyobb monolit templomát, a Medhane Alem templomot. A legszebb talán a Szent György templom kereszt alakú épülete, mely a legendák szerint Noé bárkájára utal. Belsejében Szent György és a sárkány küzdelmét ábrázoló festményekben gyönyörködhetünk.

Szállás: Lalibela (2 éj)

8.nap Lalibela

Délelőtt a Yemerhane Kristos templomhoz kirándulunk, mely az ország talán legjobb állapotban megőrzött temploma, és egy XII.századi uralkodó és szent nevét kapta meg. Egy hatalmas természetes barlangban található, és egy dombon fekszik. Belső terei oszlopokkal és boltívekkel tagoltak, az ablakokat faragott kereszttartós rácsok borítják. Minden belső felületet, beleértve a burkolt mennyezetet, faragott geometriai mintákkal és polikrómokkal díszítettek. A falfestmények a Biblia jeleneteit ábrázolják. Délután visszatérünk Lalibelába, és a feltárt templomok további épületetit keressük fel.

Szállás: Lalibela

9.nap Lalibela > Addis Ababa

A deli órákban visszarepülünk Addis Abebába. majd transzfer a szállodába. Pihenés, kis szabadiő, este pedig zene és táncbemutató mellett búcsúzunk Etiópiától. Késő este transzfer a repülőtérre.

10.nap Addis Ababa > Bécs > Budapest

Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Az ár tartalmazza

 • Transzferek, privát kisbusz a körutazás során
 • Elhelyezés 3-4* szállodákban
 • Félpanzió
 • Belépők
 • Magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

 • Nemzetközi és belső repülőjegyek+illetékek: kb.350.000 Ft
 • vízum 25.000 Ft
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló, személyes jellegű kiadások
 • Igény esetén Budapest-Bécs-Budapest transzfer 23.000 Ft/fő

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes.
*A programban feltüntetett árak 1Usd = 325 Ft árfolyamig érvényesek!

Szálláshely leírása

Addis Ababa: Hotel Abyssinia Renaissance****
http://www.abyssiniarenaissance.com/

Lalibela: Hotel Tukul Village****
http://www.tukulvillage.com/tukul_village/

Axum: Hotel Yared Zema****
http://yaredzemainternationalhotelaxum.com/

Gondar: Hotel Goha***
http://gohahotel.com/

Bahir Dar: Hotel Soliana***
https://hu.hotels.com/ho680662912/solyana-hotel-bahar-dar-etiopia/

Az iroda a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

x Etiópia körutazás
Szállás neve: Etiópia körutazás

Etiópia körutazás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Nemzetközi és belföldi repülőjegyek illetékkel (irányár) 350.000 Ft/fő
 2. Vízum 25.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Etiópia körutazás

Etiópia körutazás

Etiópia, Körutazás Etiópiában

Útazonosító: 151804

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Etiópia körutazás

Etiópia körutazás

Etiópia, Körutazás Etiópiában

Útazonosító: 151804

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!