FELVIDÉKI BARANGOLÁS ***

Ft-tól/fő 179.000
Időpont: 2021.06.21 - 06.25
Legjobb ár: 179.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.06.21 - 06.25
További árak és időpontok

Tartson velünk a FELVIDÉKI BARANGOLÁS *** utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 179.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:152451

Leírás:

Csoportos utazás autóbusszal, idegenvezetővel

1. nap: Budapest - Kassa - Szepes vára - Poprád

Elutazás autóbusszal Budapestről a kora reggeli órákban Szlovákiába, majd megállás Kassán, ahol séta a hangulatos óvárosban: itt található a Szent Mihály-kápolna, az Orbán-torony, és a különálló 7 tonnás harangja az Orbán-harang, a főtéren áll a Kassai Állami Színház eklektikus épülete, ahol 1833-ban a Bánk Bán ősbemutatóját tartották, a Jezsuita templom és a Szűz Mária pestisoszlop is. A kassai dóm, majd a Szent Erzsébet székesegyház megtekintése, mely az ország legnagyobb temploma és egyik legszebb gótikus katedrálisa. Altemplomában, a Rákóczi kriptában helyezték nyugalomra II. Rákóczi Ferencet és Zrínyi Ilonát. A városhoz több szálon is köthető II. Rákóczi Ferenc fejedelem, a székesegyház kriptájában temették újra, és törökországi lakhelyének replikáját, a rodostói házát is felépítették számos eredeti berendezéssel együtt a Hóhér-bástya mellett. Továbbutazás az egykor a szász telepesek lakta történelmi régióba, a Szepességbe, amelynek központja a szepesi vár. A 4 hektáron elterülő hatalmas erődítmény Közép-Európa valaha volt legnagyobb erődje. A gyönyörű fellegvár, a háromemeletes román stílusú palota, a várbörtön, a gótikus várkápolna megtekintését követően utazás Poprádra. Vacsora és szállás Poprádon két éjszakára.

2. nap: Poprád - Szepesszombat - Lőcse - Késmárk - Poprád

Reggelit követően az 1945 óta Poprádhoz tartozó reneszánsz és barokk házaival ékeskedő Szepesszombat felkeresése, melynek legjelentősebb látnivalója a XIII. századi Szent György templom. Később utazás Lőcse műemlékekben gazdag városába, mely Mikszáth Kálmánt is megihlette. Séta közben látható a Szepesi Múzeumnak otthont adó lőcsei városháza árkádos épülete, a szégyenketrec, a reneszánsz pártázatú Thurzó ház, Lőcsei Pál szobrászművész háza, a régi minorita templom, majd a világ legmagasabb faoltárával rendelkező Szent Jakab templom. Továbbutazás Késmárkra, ahol a Késmárki Múzeumnak helyet adó Thököly várkastély megtekintése. A Thököly család építette át reneszánsz rezidenciává, azonban a kuruc felkelés bukása után a bécsi udvar lefoglalta a várat, és fényűző berendezését Bécsbe szállíttatta. Késmárkon található az artikuláris fatemplom, melyet fából vasszögek felhasználása nélkül építettek a XVII. században, valamint a Thököly Imre sírjának helyet adó evangélikus templom is. Visszatérés a szálláshelyre, vacsora.

3. nap: Poprád - Csorba-tó - Zólyom - Szentantal - Selmecbánya - Besztercebánya

Reggel utazás a Magas Tátra lábainál 1355 m magasságban fekvő Csorba-tóhoz, a festői panoráma megtekintése és rövid séta a tó partján, majd továbbutazás és rövid pihenő a reneszánsz pártázatos zólyomi várnál. Szentantalra érkezést követően a Koháry-Coburg barokk kastély felkeresése, melyet egy angolpark övez. Ezután indulás a hegyekkel körülvett megkapó fekvésű Selmecbányára, mely az egyik legszebb bányaváros. Elbűvölő terei, hangulatos domboldalakon kanyargó utcái, dombokon magasodó erődjei (az Óvár, a Leányvár), impozáns kálváriája várja a látogatót. A városi séta során a Szentháromság tér, az 1710. évi pestisjárvány megszűnésének emlékére emelt szobor, a lármafának is nevezett Klopacska torony megtekintése, melynek kopogtatója ébresztette hajnalban a bányászokat. Később az Óvár felkeresése, melyet egy templomból alakítottak át erődítménnyé a törökök ellen. Továbbutazás Besztercebányára, szállás és vacsora.

4. nap: Besztercebánya - Körmöcbánya - Bajmóc - Trencsén

Reggeli után rövid séta Körmöcbányán, mely egykor aranybányászatáról és aranyforintokat verő pénzverdéjéről volt híres. Továbbutazás Bajmócra, ahol az ország legszebb várkastélya található, mely igazán kiérdemli a mesés és romantikus jelzőket. A város fölé magasodó kastély a XII. század óta többször cserélt gazdát, Csák Máté, majd a Thurzó és később a Pállfy család kezén volt. Pállfy János a XIX. században formálta a Loire menti kastélyokra emlékeztető elegáns lakhellyé. Az eredeti óvárból emelkedik ki az ötemeletes új vár, melynek aranyfüsttel futtatott mennyezetű Arany-terme és a XVII. századi festményekkel és stukkókkal díszített kápolnája, valamint eredeti berendezési tárgyai várják a látogatókat. Egyik legértékesebb műkincse a bajmóci oltár, Nardo di Cione egyetlen épségben megmaradt, tíz képből álló XIV. századi későgótikus alkotása. Később utazás Trencsénre, melynek látképét a hatalmas gótikus várkastély uralja, mely a gátlástalan hadúr Csák Máté főhadiszállása volt. A vár megtekintése majd továbbutazás, szállás és vacsora Nagyszombaton.

5. nap: Nagyszombat - Pozsony - Budapest

Reggeli után Nagyszombat felfedezése, ahol Pázmány Péter egyetemet alapított, melyet később Budára költöztettek. A történelmi városmagot öreg falak veszik körül. Séta a belvárosban, mely során látható a Szentháromság tér, a Városi Színház, az ikertornyokkal büszkélkedő Szent Miklós székesegyház, az érseki palota, a pazar barokk Egyetemi templom. A Keresztelő Szent Jánosnak szentelt monumentális templom megtekintését követően utazás Pozsonyba, majd gyalogos városnézés a szlovák fővárosban. A városnézés során a legjelentősebb látnivalók megtekintése kívülről: a pozsonyi vár, a Szent Márton székesegyház, az egyetlen fennmaradt középkori városkapu a Mihály-kapu, a rokokó stílusú Mirbach palota, a ferences templom, a jezsuita templom, a régi városháza, a Prímási palota, a Hlavné namestie főtéren a Miksa-szökőkút, majd a gyönyörű szecessziós Kék-templom, melyet Lechner Ödön tervezett. Ezt követően hazautazás Budapestre. Megérkezés az esti órákban.

Minimum létszám: 35 fő

Szállás:

4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban

x FELVIDÉKI BARANGOLÁS ***

Az ár tartalmazza:

 

  • utazás légkondicionált autóbusszal Budapestről
    

 

  • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
    

 

  • félpanziós ellátás

 

  • a leírás szerinti programok belépővel

 

  • magyar idegenvezető, helyi idegenvezetők

 

  • audioguide használata a kirándulás során

 

Az ár nem tartalmazza:

 

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 

  • útlemondási biztosítás (a részvételi díj 2 %-a)

 

Szállás neve: FELVIDÉKI BARANGOLÁS ***

FELVIDÉKI BARANGOLÁS *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:

 

  • utazás légkondicionált autóbusszal Budapestről
    

 

  • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
    

 

  • félpanziós ellátás

 

  • a leírás szerinti programok belépővel

 

  • magyar idegenvezető, helyi idegenvezetők

 

  • audioguide használata a kirándulás során

 

Az ár nem tartalmazza:

 

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 

  • útlemondási biztosítás (a részvételi díj 2 %-a)

 


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. illeték 0 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
FELVIDÉKI BARANGOLÁS ***

FELVIDÉKI BARANGOLÁS ***

Szlovákia, Magas-Tátra, Poprád

Útazonosító: 152451

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
FELVIDÉKI BARANGOLÁS ***

FELVIDÉKI BARANGOLÁS ***

Szlovákia, Magas-Tátra, Poprád

Útazonosító: 152451

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!