KÍNA - TIBET - NEPÁL

Ft-tól/fő 1.943.000
Időpont: 2024.08.22 - 09.05
Legjobb ár: 1.943.000 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2024.08.22 - 09.05
További árak és időpontok

Tartson velünk a „KÍNA - TIBET - NEPÁL” utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 15 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.943.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 15 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:185705

Program leírás

Utazás:           Budapest - Sanghaj és Katmandu - Budapest útvonalon menetrend szerinti járatával, és belföldi repülőjárattokkal.
Elhelyezés:     5 csillagos szállodák 2ágyas, zuhanyozós/WC-s szobáiban.
Ellátás:           félpanzió (reggeli és ebéd Kínában, reggeli és vacsora Nepálban).

1. nap: Budapest - Sanghaj
Elutazás Budapestről a menetrend szerinti repülőjárattal, közel-keleti átszállással Sanghajba. Éjszaka a repülőn.

2. nap:Sanghaj
Érkezés a délutáni órákban, transzfer a szállodába, első ismerkedés a város esti fényeivel. Szállás Sanghajban.

3. nap: Sanghaj
Egész napos városnézés a 26 milliós SANGHAJ-ban. A hosszú évszázadokon át álmos kis halászfalu sorsa a XIX. század közepén, az első ópiumháborút lezáró nankingi szerződéssel fordult meg és vált hamarosan az ország legnyugatiasabb és legfejlettebb világvárosává a félgyarmati időkben. Előbb Sanghaj óvárosának bazári forgatagába vetjük bele magunkat, egy hamisítatlan kínai kertbe csöppenünk a Yu Yuan-be, avagy Örömök kertjébe. Ezt a területet a Ming dinasztia idején, a XVI. században a Pan család egyik jómódú tagja alkottatta, hogy szüleinek örömöt szerezzen. Csodálatos pavilonokat, sziklakompozíciókat, koi pontyoktól tobzódó tavacskákat, kínai festményeket, sőt több fal tetején végig kígyózó sárkányt is láthatunk. Ezután a híres Bundon sétálunk, ami Sanghaj Wall Street és ahol a múlt század elején monumentális épületeket építettek az európai bankok, biztosítók, nagyvállalatok és klubok. A promenádról láthatjuk a folyó túloldalán égbe magasodó felhőkarcolókat. Ráfordulva a város főutcájára, a Nanjing Roadra, végül eljutunk a Nép teréhez, ahol Hugyecz László robusztus Park Hoteljét láthatjuk, amely egészen 1984-ig Ázsia legmagasabb épülete volt. A magyar építész több tucat munkája közül a legtöbb még ma is funkcionál. Este sétahajózása Huangpu-folyón. Szállás Sanghajban.

4. nap: Sanghaj
A mai városnézés során elsőként a sáfrány színű falaival kitűnő Jade Buddha templomot tekintjük meg. Féltve őrzött kincsei a burmai csillogó fehér jade kőből faragott Buddha szobrok. Ezután Pudongba, Sanghaj Manhattanjébe látogatunk. Felmegyünk a 632 m magas Shanghai Towerbe, amely a világ harmadik legmagasabb épülete. A 118. emeletről lélegzetállító panorámában lesz részünk. Majd séta az ultramodern városrészben, ahol megcsodálhatjuk többek közt a híres Kelet Gyöngye TV-tornyot és a sörnyitóra emlékeztető Shanghai World Financial Centert. A délután folyamán transzfer a repülőtérre és elrepülés Chengduba. Szállás.

5. nap: Chengdu
Egész napos program, Chengduban, a fűszeres ételeiről ismert Szecsuán tartomány fővárosába. A városnézés keretében látogatás a panda rezervátumba, ahol több mint 40 óriáspanda él. Időnként láthatók újszülött, mindössze 10-12 cm hosszú pandakölykök is az inkubátorokban. Este séta az ódon hangulatú Jinli utcán. Szállás Chengdu.

6. nap: Chengdu - Lhasa
Repülés Lhasa-ba. Érkezést követően transzfer a szállodába, akklimatizálódás, amellyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról idegenvezetőnktől kapnak tájékoztatást az előzetes eligazításon és a helyszínen. Szállás Lhasában.

7. nap: Lhasa
Egész napos városnézés LHASA-ban. A Csokhang-templom a lámaista hitű buddhisták fő temploma, Szrongcen Gampó tibeti uralkodó parancsára épült. A templom falfestményei páratlan szépségűek. Az épület tetejéről szép kilátás nyílik a városra és a szent útra, a BARKHOR-ra. Magunk is részt vehetünk a nyüzsgő forgatagban, tipikus tibeti emléktárgyakat vásárolhatunk. Érkezést követően Norbulingka (Kincses-kert) megtekintése. A dalai lámák nyári rezidenciája színes épületeivel, parkjaival varázsol el bennünket. Szállás Lhasában.

8. nap: Lhasa - Potala Palota
Az előző nap folytatásaként látogatás a város fő látványosságának számító Potala Palotában. A 115 méter magas, 13 szintes építmény a dalai lámák téli rezidenciája volt. Jelenlegi formáját a XVII. században, az V. dalai láma idejében kapta. A középső ún. Vörös-palotában nyolc dalai láma síremléke látható. Az V. dalai láma sírja (tibeti nyelven csörtenje) 3.700 kg aranyat tartalmaz. Következik a Szera kolostor, ma a szerzetesek oktatásában vállal fontos szerepet, ahol gyakorta látható a lámák nyilvános hitvitája. Szállás Lhasában.

9. nap: Gyanze - Xigaze
Elhagyjuk a fővárost és első megállónk tibeti szent tavak egyike, a gyönyörű fekvésű Jamdok-tó. Utazás GYANZE-be, az 1427-ben alapított Pelkor Kolostorhoz. Itt ízelítőt kapunk a nepáli stílusú buddhista művészetből. A kolostor közepén álló, 13 szintes, 34 m magas, 2.200 m2 alapterületű sztúpa a nepáli, ún. newari stílus legszebb darabja. Továbbutazás Xigazébe, szállás.

10. nap: Xigaze - Lhasa
Városnézés XIGAZE-ben, Tibet második legnagyobb városában. Látogatás a Pancsen lámák székhelyének számító, 1447-ben épült Tasilhunpo kolostorban. Egyes vélemények szerint patinásabb a Potala Palotánál. A két km kerületű, vörös falú épületegyüttes egyik fő nevezetessége a kilenc emelet magas Tangka-fal. Az Eljövendő Buddha szobra 279 kg aranyból, 150 tonna vörös- és sárgarézből öntött, 26 m magas. Sokak szerint ez a világ legnagyobb zárt téri bronz Buddha-szobra. Délután kényelmes vonattal, visszautazás Lhasába. Szállás.

11. nap: Lhasa - Chengdu
Délután repülés vissza Szecsuánba. Tibeti látogatásunk befejezéseként utazás a Királyok völgyébe, CETANG-ba. A hajdani királyi palotákból mára kolostorok lettek. A hagyomány szerint itt találhatók Tibet legrégebbi építményei. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Chengduba.

12. nap: Katmandu
Reggeli után repülés a Nepáli fővárosba. Érkezés a déli órákban KATMANDU-ba. Ellátogatunk a nepáli szent folyó, a Bagmati partján elhelyezkedő Siva templomához, melyet itt az istenség szelíd formájának, Pashupatinak szenteltek. Itt találkozhatunk hindu szerzetesekkel (Sadukkal) is. Vacsora, szállás Kathmanduban.

13. nap: Katmandu: Mt. Everest, Boudanath, Bakhtapur
Kora reggel fakultatív program keretében, repülőgépről gyönyörködhetünk a Himalája csúcsaiban, körbe repüljük a Föld legmagasabb csúcsát, a Mt. Everestet. A napot a Kathmandu völgy nevezetességeinek felfedezésével töltjük: a sajátos hangulatú, nyüzsgő tibeti buddhista templom, a Boudanath, a világ legnagyobb sztúpája és a Nepálban élő tibeti menekültek legszentebb helye. BAKHTAPUR a völgy harmadik legnagyobb városa, a gyönyörű newari építészet emlékeivel. Megláthatjuk többek között az 55 ablakos királyi palotát és annak bejáratát, az Arany Kaput, a legmagasabb és nagyon erős istenek és mitikus lények által őrzött, 30 méter magas Nyatapola templomot. Megismerhetjük az ,,önmagától létezőt", a Swayanbunath templomot, a hagyomány szerint több mint kétezer éves építményt, mely a völgyet uraló dombtetőn épült, impozáns panorámával a városra. Vacsora, szállás Katmanduban.

14. nap: Katmandu - Patan - Katmandu
Kathmandu híres ikervárosába, a Malla királyok által építtetett, szépségek városának is nevezett PATAN-ba látogatunk. Egy mellékutcában vár ránk a gyönyörű buddhista Arany Templom. A Durbar téren találjuk a királyi palotát, a newari stílusú pagodákat és a kifejezetten indiai stílusú templomokat, mint pl. a Krishna Mandir. Visszatérés Katmandu belvárosába. A királyi palotát körülölelő, szintén Durbar nevet viselő téren láthatjuk a városnak is valószínűleg nevet adó Kasthamandap templomot, melynek XII. századi építésekor egyetlen, hatalmas fa anyagát használták fel. Itt áll a majomistenről elnevezett Hanuman Dhoka palota és itt van a nepáli élő istennő, Kumari szépséges faragású palotája is. Vacsora, majd utazás a repülőtérre. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Árak

Teljes ár: 1.943.000 Ft                                                                          

Egyágyas felár: 415.000 Ft

A teljes ár a belépőjegyek, a belső repülések és a vonatozásárát is magában foglalja.

Vízum: jelenleg Kínába a magyar állampolgároknak vízum nem szükséges. U.n. Tibet belépési engedély igen, ezt a részvételi díj tartalmazza.

Nepáli vízum: kb. 30,- USD a belépéskor a helyszínen fizetendő (1 db fénykép szükséges utazáskor)

Szervízdíj/borravaló: 80 USD (A helyszínen fizetendő!)                                    Árfolyam: 370 Ft/USD

Kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás: 3%.   A Privileg BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett hazaérkezéshez számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

x KÍNA - TIBET - NEPÁL

KÍNA - TIBET - NEPÁL utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
KÍNA - TIBET - NEPÁL

KÍNA - TIBET - NEPÁL

Nepál, Kathmandu, Katmandu

Útazonosító: 185705

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
KÍNA - TIBET - NEPÁL

KÍNA - TIBET - NEPÁL

Nepál, Kathmandu, Katmandu

Útazonosító: 185705

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!