Napsütötte Toszkána

Ft-tól/fő 188.500
Időpont: 2022.09.09 - 09.16
Legjobb ár: 184.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.09.09 - 09.16

Tartson velünk a Napsütötte Toszkána utazásra! A kiutazás busszal történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 184.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Ellátás:reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:104001
1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál, majd megkezdjük utazásunkat Olaszország egyik legfestőibb régiójába. Toszkánát említve először szinte biztosan a ciprusokkal tarkított toszkán dombok, finom borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel mindenkinek a szeme előtt. Programunk során bejárjuk a tartomány legszebb városait és a homokos toszkán tengerparton pihenünk meg. Szlovénián át utazva, az esti órákban érkezünk meg szállásunkra, mely Montecatini Terme hangulatos városában lesz. A kisvárost több százezren látogatják meg évente, köszönhetően a világhírű gyógyvizének. A város már a XVI. században büszkélkedhetett fürdőkkel, melyek közül az első és a leghíresebb a Tettuccio Terme a város főutcáján épült. Vacsora után esti séta lehetőség a hangulatos városközpontban, ahol a Piazza del Popolo szökőkútja, pálmafái, valamint bárok és éttermek sokasága fogad.

2. nap: Firenze-Pisa
Reggeli a szállodában, majd a reneszánsz szülőföldjének kincsei várnak ránk. Firenzében meglátogatjuk a 'Santa Croce' templomot, melyet Firenze Pantheonjának is neveznek a számos síremlék miatt (Michelangelo, G.Galilei, Macchiavelli sírjai..). A'Piazza della Signoria' terén megnézzük a Városháza épületét, a 'Loggia dei Lanzit' híres szobraival és elsétálunk a város jelképéhez, a híres 'Ponte Vecchio' hídhoz is. Gyalogos sétánk során a Dóm téren megcsodáljuk a  Keresztelőkápolna, a Giotto féle Harangtorony és a lenyűgöző 'Santa Maria del Fiore' épületeit is. Pisa, Toszkána egyik leghíresebb városa, Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt.  A Piazza dei Miracoli (Csodák tere) az UNESCO Világörökség része. A Dóm, a Keresztelőkápolna és a Ferde Torony megtekintése után rövid szabadidő. (A Ferde Toronyba a feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen szabad helyek függvényében lehetséges!) Visszaérkezés a szállodába a esti órákban.
 
3. nap: Siena-San Gimignano-Volterra
Miután elfogyasztattuk reggelinket, gyönyörű toszkán tájak felfedezésére indulunk. Az utunk legelőször toszkána gótikus gyöngyszeméhez, Sienaba vezet. A város a középkori kereskedők és bankok “mekkája” volt. Felkeressük a belváros egyik legjelentősebb építészeti alkotását, a Dómot, majd a legfontosabb nevezetességek megtekintése után válogathatunk a hagyományaikat féltve őrző sienai kézművesek remekműveiből is. Délután San Gimignano-ban, a „tornyok” világhírű városában pihenhetünk meg, majd mai programunk utolsó állomása a gyönyörű, etruszk alapítású város Volterra lesz, mely a tartomány egyik büszkesége. A vulkanikus dombok között emelkedő Volterra középkori hangulatot árasztó belvárosa egyszerűen lenyűgöző. A vastag kőfallal körülölelt városból gyönyörű kilátás nyílik a környező vidékre is. Középkori erőd, etruszk romok, múzeumok és a szűk utcácskákban található hangulatos kis éttermek adják a város varázsát, és persze a város főtere a Piazza dei Priori, mely Olaszország egyik legszebb tere. A látnivalói mellett Volterra az alabástromfaragás központja is, így lehetőségünk lesz gyönyörű ajándéktárgyak vásárlására is. Késő délután megkezdjük utazásunkat a toszkán tengerpartra. Az etruszkok riviérájához közeli szállodába az esti órákban érkezünk. 
 
4. nap: Giannutri-Giglio szigete
Szabadprogram vagy hajókirándulás a toszkán szigetvilág két lenyűgöző szigetére. Vár Giannutri félhold alakú szigete, mely a legdélebbi a 7 toszkán sziget közül és mindössze 14 km-re fekszik Giglio-tól. Giannutri szigetén sétálunk a szigorúan védett természetvédelmi terület mediterrán növényekkel teli ösvényein, majd fürdési lehetőség a gyönyörű 'Cala Spalmatoio' öbölben. Ízletes ebéd a „tenger gyümölcseiből” a fedélzeten, majd továbbhajózunk a „Liliom-szigetre”. Séta a festői kikötőben, szabadidő, fürdési lehetőség vagy vásárlási lehetőség a helyi kézműves boltokban. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. (Ár: 60EUR/fő)
 
5. nap: Piombino-Elba szigete

Reggeli után egész napos kirándulás Napóleon száműzetésének színhelyére. Elba festői szigete, a toszkán partoktól 15 tengeri mérföldre fekszik és garantáltan mindenkit elkápráztat majd szépségével. Piombino kikötővárosába utazunk, ahonnan egy kellemes hajóút után érkezünk meg Elba „fővárosába”. Portoferraio-i érkezésünk után megtekintjük a híres Napóleon Villát. A Malmok palotája a sziget egyetlen igazi nevezetessége, mely Napóleon rezidenciája volt, ma pedig emlékmúzeum. Fantasztikus panoráma útvonalon folytatjuk utunkat a „Zöld szigeten”, ahol homokos strandok, mesés kis öblök és vad sziklapartok váltják egymást. Olajfa és fügefaerdők, szelíd gesztenyések borítják a domboldalakat, meseszép öblei pedig hívogatóan csábítanak fürdőzésre. Délután a sziget egyik népszerű üdülőhelyén szabadidő, fürdési lehetőség. Vásárolhatunk a helyi Aleatico desszertborból és a jellegzetes helyi süteményből is. Majd búcsú a Tirrén-tenger gyöngyszemétől és visszautazás a szálláshelyre. (Ár: 55EUR/fő)
 
6. nap: Montalcino-Pienza-Bagni San Filippo
Búcsú a toszkán tengerparttól és utunk újra Toszkána mesés dombvidékére vezet bennünket. Toszkánáról legelőször is a zöld hegyoldalak, dombtetőn álló magányos ciprusok, aranyló szénabálák képe jelenik meg először a szemünk előtt. Ez pontosan Val d'Orcia, Toszkána déli vidéke, melyet mai kirándulásunk alkalmával mi is bejárhatunk. A gyönyörű és egyedi táj számos reneszánsz festőt és modern fényképészt is megihletett, így nem véletlen, hogy Val d’Orcia 2004-ben az UNESCO világörökség listájának részévé vált. Az Orcia folyó mentén elterülő völgy dombtetőre épült városok, középkori várak, szőlőültetvények és a jellegzetes magasba törő ciprusok látványával ejti rabul a szívünket. Először rövid megálló Montalcino elbűvölő, dombra épült kisvárosában. A viharos történelemmel és festői környezettel rendelkező város legnagyobb kiterjedése és ragyogása a középkorra esik. Vára, templomai, meredek sikátorai és lépcsői, a városháza, karcsú tornyai, távoli lenyűgöző időszakok emlékei.  Következő megállónk „az ideális" városként is emlegetett Pienza, a reneszánsz városépítészet bölcsője, mely a XV. század közepén épült egyfajta reneszánsz városfejlesztési mintaként II. Piusz pápa megbízásából. Ezt követően a Val d’Orcia és az Amiata hegye között fekvő kis városba, Bagni San Filippo-ba utazunk. A fürdőváros az UNESCO Világörökség része. A fehér mészkőformák, medencék és vízesések egyedülállóvá teszik a helyet. A sűrű lombú fákkal benőtt rövid, kanyargós út végén különleges mészkőformák bontakoznak ki. Megnézzük a „fehér bálnát”, majd fürdési lehetőség. Fürdőzésre a forrásnak tűnő sziklafal (La Cascata della Balena Bianca) közelében kialakult hófehér medencék szolgálnak. Ezeknek a természetes medencéknek a víz hőfoka 40 és 52 C között van. A különleges hely a gazdag kénes termálvízből kicsapódó füstök és gőzök látványával Böcklin Holtak szigete festményére emlékeztet. Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában az esti órákban.
 
7. nap: Montepulciano-Cortona-Arezzo
Reggeli után Montepulciano gyönyörű városát keressük fel, mely egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekszik. Dél-Toszkána legnagyobb és legmagasabban fekvő hegyi városa Montepulciano, mely középkori sikátoraival, reneszánsz palotáival és templomaival kihagyhatatlan látnivaló. A híres Vino Nobile szülőföldje, Val d’Orcia vidékének egyik legszebb városa. Belvárosi sétánk után a „Napsütötte Toszkána” című filmből is ismert Cortona domboldalba épült kisvárosába utazunk. Egy meredek hegy oldalában található 5oo méter magasan az etruszk falakkal és fantasztikus etruszk sírokkal körbevett festői település. A zegzugos kis utcákon járva megismerhetjük a legfontosabb nevezetességeket, illetve megcsodálhatjuk a Monte Amiata vulkánhegyére és a Trasimeno-tó vidékére nyíló kilátást is. Következő megállónk a dombra épült, etruszk alapítású Arezzo városa lesz. A Corso Italia vezet a város legszebb részéhez, mely a belváros középkori hangulatú főtere, a Piazza Grande. Itt található a város híres szülöttéről, az író, festő és építész Giorgio Vasari-ról elnevezett kávézó is, valamint gyönyörű paloták és a XII. századi, homlokzatán három oszlopos galériasorral ékesített Pieve di Santa Maria. Városnézésünkből természetesen nem maradhat ki a Szent Ferenc templom sem, ahol megnézzük 'Piero della Francesca' híres freskósorozatát is a Szent Kereszt történetéről. (Szent Ferenc Bazilika 4.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő! A helyszínen már nincs lehetőség jelentkezni.) A városban játszódott az Élet szép című film, amit II. János Pál pápa kedvenc filmjeként tartottak számon, Toszkána szülötte. Roberto Benigni filmrendező főszereplésével. Este a szálláshely elfoglalása Arezzo közelében.
 
8. nap: Laterina-Budapest
Korai reggeli a szállodában, majd hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

 

x Napsütötte Toszkána

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG

Utazás: autóbusszal   Szállás: *** szálloda   Ellátás: reggeli

Félpanziós felár: 30.000,- Ft/fő   Egyágyas felár: 40.000,- Ft/fő 
BBP Biztosítás:
4.560,- Ft/fő   Sztornó biztosítás: 2%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 3.600,-Ft/fő

Arezzo - Szent Ferenc Bazilika : 4.900,-Ft/fő Jelentkezéskor előre fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről: 
Firenze / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Pisa / transzfer 5 EUR
Pisa / 2/3 műemlék  7/10 EUR
Pisa / Ferde Torony 20 EUR ( a helyszínen a szabd helyek függvényében)
Siena / helyi idegenvezető  5 EUR (kötelező)
Siena / Dóm 8 EUR
Siena / Dóm + Keresztelőkápolna 15 EUR
San Gimignano / Dóm 5 EUR
Giannutri-Giglio szigete hajókirándulás 60 EUR
Giannutri / idegenforgalmi adó 4 EUR
Elba szigetekirándulás  55 EUR
Elba / Napoleon Villa  5 EUR
Pienza / Palazzo Piccolomini + kert 12 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! 1-2 EUR/éj/fő

 A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.

 Utazás:
Az utazás emelt szintű autóbusszal történik DVD, büfé.

Indulás:  Budapestről, Déli pályaudvar - Koronaőr köz  TÉRKÉP 

 Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz  Találkozó: 05:00  Indulás:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00

 

Szállás neve: Napsütötte Toszkána

Napsütötte Toszkána utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG

Utazás: autóbusszal   Szállás: *** szálloda   Ellátás: reggeli

Félpanziós felár: 30.000,- Ft/fő   Egyágyas felár: 40.000,- Ft/fő 
BBP Biztosítás:
4.560,- Ft/fő   Sztornó biztosítás: 2%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 3.600,-Ft/fő

Arezzo - Szent Ferenc Bazilika : 4.900,-Ft/fő Jelentkezéskor előre fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről: 
Firenze / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Pisa / transzfer 5 EUR
Pisa / 2/3 műemlék  7/10 EUR
Pisa / Ferde Torony 20 EUR ( a helyszínen a szabd helyek függvényében)
Siena / helyi idegenvezető  5 EUR (kötelező)
Siena / Dóm 8 EUR
Siena / Dóm + Keresztelőkápolna 15 EUR
San Gimignano / Dóm 5 EUR
Giannutri-Giglio szigete hajókirándulás 60 EUR
Giannutri / idegenforgalmi adó 4 EUR
Elba szigetekirándulás  55 EUR
Elba / Napoleon Villa  5 EUR
Pienza / Palazzo Piccolomini + kert 12 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! 1-2 EUR/éj/fő

 A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.

 Utazás:
Az utazás emelt szintű autóbusszal történik DVD, büfé.

Indulás:  Budapestről, Déli pályaudvar - Koronaőr köz  TÉRKÉP 

 Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz  Találkozó: 05:00  Indulás:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00

 


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Belépők
Idegenforgalmi adó - helyszínen fizetendő
Adó - Vevő

Felárak*:
  1. Arezzo-Szent Ferenc Bazilika 4.900 Ft/fő
  2. Audio guide 3.600 Ft/fő
  3. Colonnade Classic biztosítás 4.560 Ft/fő
  4. Egyágyas felár 30.000 Ft/fő
  5. Félpanzió 30.000 Ft/fő
  6. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Napsütötte Toszkána

Napsütötte Toszkána

Olaszország, Toszkána, Toszkána

Útazonosító: 104001

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Napsütötte Toszkána

Napsütötte Toszkána

Olaszország, Toszkána, Toszkána

Útazonosító: 104001

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!