Egyre tisztábbak az olasz tengerpart strandjai

Olaszországban is kiosztották a strandok vizének tisztaságát tanúsító kék zászlókat. Összesen kétszáznegyvenhat strandon lobog a környezeti elismerésnek számító kék színű lobogó.

Tavalyhoz képest idén tizenhárommal több tengerparti strandon vonhatják fel az áttetsző víz színét idéző lobogót. A kitüntetett strandok a több mint hétezer kilométer hosszú olasz tengerpart százharmincegy különböző pontján találhatók. A legtöbb zászlót - az utóbbi évekhez hasonlóan - Liguria tartomány kapta, összesen tizennyolc stranddal, eggyel többet mint 2011-ben. Második Toscana és Marche lett, fejenként tizenhat zászlóval. A harmadik helyre meglepetésre a déli Campania érkezett tizenhárom kék zászlóval és Dél-Itália egésze jelentős előreugrást tett. A kék zászló nem puszta díszként szolgál. A víz minőségén kívül csak az a strand érdemelheti ki, ahol ügyelnek a környezetvédelemre, a szelektív hulladékgyűjtésre, az energiatakarékosságra is. A számos szempont között számít a strand megközelíthetősége is. A huszonhatodik alkalommal kiosztott kék zászlót a Foundation for Enviromental Education (FEE) európai környezetvédelmi alapítvány ítéli oda a világ negyven országában.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!