Rio de Janeiro és az Iguassu

Ft-tól/fő 474.994
Időpont: 2021.03.10 - 03.18
Legjobb ár: 474.994 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.03.10 - 03.18

Tartson velünk a Rio de Janeiro és az Iguassu utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 474.994 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 9 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:150538

Rio de Janeiro és az Iguassu ***

1. nap
Elutazás Budapestről a KLM légitársaság menetrendszerinti járatával Amszterdamba. Az átszállás után továbbutazás Rio de Janeiroba. A megérkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd vacsora a hotelben. Szállás Rio de Janeiroban, a belvárosban.

2. nap
Reggeli a szállodában, majd egésznapos városnézés Rioban: a világ focirajongóinak zarándokhelye a Maracana stadion (kivülről), majd a világhírű karnevál versenyszínhelye a Sambadrom. Ezután a belváros következik, ahol az égbeszökő vasbeton Metropolitan Katedrálist keressük fel, majd sétálunk az óvárosban. Végül délután a riói látképet uraló Cukorsüveg-hegyet keressük fel, utazás kötélfelvonóval. A hotelben vacsora, szállás Rio de Janeiroban, a belvárosban.

3. nap
Reggeli a szállodában. Délelőtt látogatás a világhírű Megváltó Krisztus szobornál. A 30 méteres szobor Rio de Janeiro és Brazília jelképe. A lélegzetelállító város talán legszebb kilátása terül a látogatók elé, a 700 méteres magasságból. Majd ebéd Rio egyik leghíresebb éttermében, a Fogo de Chao churrascaria-ban. A több órán át tartó salátákból és frissen grillezett húsokból álló ebéd igazi ünnepség! Ezek után a délután szabad, pihenés, vagy strandolás a Copacabana-n. A hotelben vacsora, szállás Rio de Janeiroban, a belvárosban.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd egésznap szabad: séta, fürdőzés, röplabdázás a tengerparton. A hotelben vacsora. Szállás Rio de Janeiroban, a belvárosban.

5. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Napközben repülőút Rio de Janeiro - Iguassu útvonalon. A megérkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás az Iguassu vízesés brazil oldalán.

6. nap
Reggeli a szállodában, egésznapos Iguassu vízesés túra, látogatás a Brazil és az Argentin oldalon is. Ugyanis a két ország határán fekvő természeti csoda csak mindkét oldalt megtekintve mutatja meg teljes pompáját. A többszáz vízesés és zuhatag kilométereken át zúdul a mélybe, de az Ördögtorokban végződő Union vízesés a legnagyobb mind közül. Szállás az Iguassu vízesés brazil oldalán, vacsora a szállodában.

7. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Napközben repülőút Iguassu - Rio de Janeiro útvonalon. A megérkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd vacsora a hotelben. Szállás Rio de Janeiroban, a belvárosban.

8. nap
Reggeli a szállodában, majd délelőtt kijelentkezés a szobákból. Napközben szabadprogram, séta, vásárlás a belváros boltjaiban és kirakodós piacain. Késő délután transzfer a repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul a repülő. Éjszaka a gép fedélzetén.

9. nap
A déli órákban megérkezés Amszterdamba, majd a menetrend szerint tovább utazás és megérkezés a délután Budapestre.

 

FONTOS TUDNIVALÓK AZ UTAZÁSSAL KAPCSOLATBAN:

Kiutazás:

Csoportjaink a KLM légitársaság menetrendszerinti járataival utaznak, amelyeken a napszaknak megfelelő fedélzeti ellátást kapnak utasaink. A járatok tervezett menetrendje a következő:

Budapest - Amszterdam 06:35 - 08:40
Amszterdam - Rio de Janeiro 12:45 - 19:30

Rio de Janeiro - Amszterdam 20:50 - 12:15#1 (érkezés másnap)
Amszterdam - Budapest 14:15 - 16:15

Étkezés: félpanziós (reggeli és vacsora) ellátás.

Egészségügyi tudnivalók:
Brazíliában az európai utazókat több kellemetlen egészségügyi meglepetés is érheti, ugyanis az ottani higiénés feltételek nem az általunk megszokottak. Nincs különösebben több kosz, szemét, mint a világ más tájain, de olyan kórokozókkal találkozhat az ember, amire jobb előre felkészülni. A Hepatitis A és B védőoltások javasoltak (de nem kötelezők) a térségbe utazók számára, ezzel kapcsolatban kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a következő intézménnyel: Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont. Internetes elérhetőségük: http://www.oek.hu/oek.web?to=2484&nid=209&pid=1&lang=hun
Valamint nagyon fontos, hogy az ivóvíz európai gyomor számára nem fogyasztható! Mindenképpen kerülni kell az ivóvízzel történő bármilyen érintkezést. Fogmosáshoz is kizárólag palackozott vizet használjanak!
A programunkban szereplő étkezések olyan éttermekben és szállodákban zajlanak, ahol az ételek minősége garantált.

Vám, vízum, be- és kiutazási feltételek:
Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Brazíliába és Argentínába turistaként és tartózkodhatnak ott 90 napot. Feltétel, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva, még további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Közbiztonság:
Brazília nagyvárosaiban a közbiztonság általánosságban rossz, ez érvényes Rio de Janeirora is. Bármikor lehet számítani kisebb-nagyobb bűncselekményekre: lopásokra, fegyveres rablásokra, utcai zsebtolvajlásra, őrizetlenül hagyott értékek eltulajdonítására, különösen a nevezetességek környékén, strandokon, szállodákban, éttermekben, bárokban, szórakozóhelyeken.
Az elkövetők gyakran fiatalkorúak, vagy szinte gyerekek, akikről nem is feltételeznénk, hogy bűnözők lehetnek. Javasoljuk, hogy mindig tartsanak maguknál 20-30 USD-nek megfelelő brazil reált, amit rablási kísérlet esetén át lehet adni. Az alábbi biztonsági alapszabályok betartásával csökkenthetik annak esélyét, hogy bűncselekmények áldozatai legyenek.

  • Ne viseljenek értékes órát, ékszert, drága feltűnő ruhát az utcán.

  • Mobiltelefonjukat ne használják az utcán, mert igen elterjedt bűncselekmény-fajta, amikor egy pillanat alatt kikapják a telefont a turista kezéből és elszaladnak vele.
  • Nagyobb összegű készpénzt ne vigyenek magukkal, illetve ha mégis, több helyre rejtsék azt el és ne vegyék elő nyilvános helyen.
  • Értékeiket a szálloda széfjében, vagy más biztonságos környezetben helyezzék el.
  • Az utcán, strandon stb. útlevelüket ne tartsák maguknál, elég annak a fénymásolata.
  • A bankkártya, illetve a mobiltelefon letiltásához szükséges sürgősségi telefonszámot jegyezzék meg, vagy tartsák külön a pénztárcától.
  • Kerüljék az elhagyatott strandokat és a sötétedés után ne sétáljanak a tengerparton

Időjárás:
Rio de Janeiroban októberben 23-25C fok körüli, míg márciusban már inkább 25-27C fokok napközbeni hőmérséklet várja Önöket. Magas a napsütéses órák száma, ezért a hőérzet ettől jóval magasabb. Sőt a tengerparton a páratartalom ezt még tovább fokozza. Nagyon fontos napközben a folyamatos folyadékpótlás, ugyanis a kellemesen szeles időben nem érződik a nagy meleg. A kiszáradás első jele a fejfájás, ilyenkor gyorsan ásványvízzel kell pótolni az elveszett folyadékot, ezért mindig legyen kéznél ásványvíz.

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban lehetőség van kedvezményes (nálunk nincs Európán kívüli és korosztályos felár) baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.

Magyar diplomáciai képviselet Rio de Janeiroban:
Cím: Av. Presidente Wilson, 231 - 24? andar Centro - Rio de Janeiro - RJ CEP: 20030-021 ;
Telefon: + 55 21 3550 1997 ;
Ügyeleti mobil: + 55 21 983 19 1602 ;
Tiszteletbeli alkonzul: Bíró Zoltán ;
E-mail: hungria.rio@nwadv.com.br

Hivatalos pénznem:
Az ország valutája a reál, jele BRL (1 USD = 5,35 BRL ; 1 EUR = 5,78 BRL ; 1 BRL = 63 HUF). A városokban viszonylag könnyen találni pénzváltókat. Sok helyen (boltok, éttermek) elfogadják közvetlenül az USD-t is, ez már nem mondható el az Euróról. Mindenképp amerikai dollárt érdemes vinni. Készpénzt legfeljebb 10 000 USD értékben lehet bevinni az országba. A nemzetközi hitelkártyákat széles körben elfogadják, hotelbe történő bejelentkezésnél megkövetelik annak bemutatását. Fontos, hogy a hitelkártyát mindig a jelenlétünkben kezeljék, mivel gyakori azok klónozása.

Hivatalos nyelv:
Az ország hivatalos nyelve a portugál, de sok helyen beszélnek angolul és angol nyelvű feliratok is segítik a turistákat.


Elektromos áram:
110 V, a magyar normától eltérő feszültség és aljzatok. Átalakítót mindenképp érdemes már itthonról vinni, mert a szállodai recepciókon csak korlátozott számban (pár darab) áll rendelkezésre.

Telefon:
A nemzetközi roaming díjak kiemelkedően drágák, ezért inkább érdemes a WIFI eléréssel biztosított, így ingyenes kommunikációs lehetőségekkel (Messenger, Viber, WhatsApp, stb.) tartani a kapcsolatot az itthoniakkal. Kérjük, hogy az utazás előtt mindenképp vegye fel a kapcsolatot mobilszolgáltatójával, hogy az aktuális forgalmazási díjakról pontos tájékoztatást kapjon.

Borravaló, szervízdíj:
A helyi idegenvezető és a sofőr elvárja a borravalót a turistáktól. Ennek irodánk által javasolt összege 7 USD / nap / utas.

Öltözködés:
Ajánlatos a könnyű len- vagy pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre egy melegebb ruhadarab. Nagyon fontos, hogy a napsütés igen erős, az UV sugárzás miatt percek alatt le lehet égni. Megfelelő napozás előtti készítményekkel még a városnézések során is készülni kell, de az óceánparton erre különösen ügyelni kell.

Létszám: minimum 20 fő

Létszám: minimum 20 fő

Fekvés:

5 éjszaka szállás Rio de Janeiro, belvárosban

Hotel WINDSOR COPA, vagy hasonló

 

2 éjszaka szállás Iguassu

Hotel VIALE CATARATAS, vagy hasonló

 

Helyi besorolás szerinti 3-4 csillagos szállodák

A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg.

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

x Rio de Janeiro és az Iguassu
Szállás neve: Rio de Janeiro és az Iguassu ***

Rio de Janeiro és az Iguassu utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Telepített magyar nyelvű képviselet
Repülőtéri illeték
Transzfer
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
üzemanyag felár
Foglalási díj

Felárak*:
  1. Foglalási díj 500 Ft/fő
  2. Reptéri illeték 160.590 Ft/fő
  3. Útlemondási biztosítás 14.250 Ft/foglalás* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Rio de Janeiro és az Iguassu

Rio de Janeiro és az Iguassu

Brazília, Rio De Janeiro

Útazonosító: 150538

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Rio de Janeiro és az Iguassu

Rio de Janeiro és az Iguassu

Brazília, Rio De Janeiro

Útazonosító: 150538

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!