Szilveszteri Szingapúr-Malajzia csoportos körutazás, magyar idegenvezetéssel

Ft-tól/fő 1.385.748
Időpont: 2024.12.28 - 01.10
Legjobb ár: 1.385.748 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2024.12.28 - 01.10
További árak és időpontok

Élje át Délkelet-Ázsia sokszínűségét ezen az utazáson, ahol Szingapúr utópisztikus hangulatot keltő látnivalóin, zöldellő parkjain és fergeteges szilveszteri tűzijátékán túl felfedezheti többek...

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:leírás szerint
Turnusok: 14 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:184681

Budapest - Szingapúr | Melaka | Kuala Lumpur | Cameron-fennsík | Ipoh | Penang | Putrajaya - Budapest

Program:

 

1.nap: Budapest
Utazás átszállással Délkelet-Ázsia ultramodern városállamába, Szingapúrba, amely vezetésének köszönhetően Ázsia egyik legtisztább és legbiztonságosabb országa.

2.nap: Szingapúr - érkezés
Megérkezést követően transzfer a szállodába, ahol három éjszakát tölt csoportunk. Vacsora a szállodában.

3.nap: Szingapúr
Délelőtti busszal fedezzük fel a város történelmi és kulturális látnivalóit, elhaladunk a krikett pályánál, a Parlament-, a Városháza-, a Nemzeti Galéria- és a legfelsőbb bíróság épülete előtt. Megállunk a Szingapúr folyó „szájánál”, a város jelképei között is számontartott Merlion oroszlánszobornál, ahonnan megcsodáljuk az ikonikus Marina Bay Sands hotelre nyíló kilátást. Ezt követően az üzleti negyedbe, vagyis a kínai városrészbe utazunk, ahol megnézzük a város egyik legrégebbi Buddhista – Taoista templomát (Thian Hock Keng). Majd a város szívében fekvő Nemzeti Orchidea Kert színpompás kiállítását láthatjuk. Az utolsó állomásunk a "Kis India" városrész lesz, ahol az indiai kultúra vibráló lüktetésébe kapunk betekintést. Végezetül egy „dim sum” ebéden veszünk részt (kézzel készített, ízletes töltött tészta, tradicionális kínai étel).

Visszatérés a szállodába, majd szabadidő vagy fakultatív programlehetőség magyar idegenvezetéssel (min. 10 fő részvételével):

Gardens by the Bay (18:00-21:00):
Ismerkedés a város egyik leghíresebb helyszínével, a Gardens by the Bay-el. A 101 hektáron elterülő park dús trópusi növényzettel, 18 db 25-50 m magas mesterséges fával (szuperfa) és 2db, a világ minden tájáról összegyűjtött növényekkel büszkélkedő üvegházzal rendelkezik. Csodálja meg a „Flower Dome” üvegház virágait és a „Could Forest” üvegház esőerdei növényeit és vízesését, majd a két mesterséges „szuperfa” között 22 méter magasan elhelyezkedő, 128 méter hosszú „OCBC Skyway” sétányról nyíló kilátást a Marina Bay Sands szállodára és a környező parkra. Nem szabad kihagyni a mesterséges fák esti zenés fényjátékát sem.  

4.nap: Szingapúr
Napközben szabadidő, a város egyéni felfedezésére, este fakultatív programlehetőség magyar nyelvű idegenvezetéssel (min. 10 fő részvételével):

Szingapúr by night (18.30 – 22:30):
Vacsora egy helyi étteremben, majd kishajóra szállva, a Szingapúr-folyóról nézzük meg az esti fényeibe öltözött várost. A Bugis street éjszaki piac felé haladva láthatjuk a világ egyik legnagyobb szökőkútját, a kivilágított „Gazdagság szökőkutat”, majd a Benjamin Sheares-hídról az üzleti negyedre nyíló kilátást. Belevetjük magunkat a Bugis éjszakai piac forgatagába, ahol megcsillanthatjuk alkudozó tehetségünket, és beszerezhetünk néhány szuvenírt. Visszatérés a szállodába, vagy kiszállás az Esplanade-nál az újévi tűzijáték megtekintésére és visszatérés a szállodába egyénileg.

5.nap: Szingapúr – Melaka
Reggeli a szállodában, pihenés, majd késő délelőtt továbbutazunk a malajziai Melaka városba (körülbelül 3,5 órás utazás busszal), ahol bejelentkezünk a szállodánkba.
Délután gyalogosan fedezzük fel Malajzia történelemének egyik leggazdagabb városát, amely az évezredek óta kereskedelmi főútvonalként használt szoros (Malaka-szoros) körül épült városok egyike.  A Világörökségi védettséget élvező Melakát először a portugál gyarmatosítók, majd a holland és brit ellenfeleik kaparintották meg, főként a Kelet-Indiai fűszerkereskedelem "ellenőrzéséhez". Sétánk során felkeressük a különféle megszállás alatt itt maradt emlékeket: Famosa, Szent Pál templom, Holland tér: Stadhuyst és Christ Church, Melaka folyó, Jonker Street. Az éjszakát Melakában töltjük.

6.nap: Melaka – Kuala Lumpur
A reggelit követően Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba utazunk (körülbelül 2 órás út), ahol megnézzük a város régi és az új szépségeit. Fotómegálló az új Királyi Palotánál, a Nemzeti Mecsetnél, a Nemzeti Emlékműnél, a vasútállomás épületénél, a Függetlenségi térnél, és a Petronas ikertornyoknál. Bejelentkezés a szállodába, ahol egy éjszakát töltünk.

7. nap: Kuala Lumpur – Batu-barlangok – Cameron-fennsík
Reggeli a szállodában, majd továbbutazunk a Batu-barlangokhoz, amely hindu szentélykét szolgál és évente több millió hívő keresi fel. A barlangok bejáratánál Murungan hindu istenség 42,7 m magas arany szobra látható, amely a világ egyik legnagyobb aranyszobra. A szobortól 272 lépcsőfok vezet fel a szentélyig, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a maláj fővárosra. Ezután továbbutazunk a Cameron-fennsík felé, útközben megállunk a Lata Iskandar vízesésnél és az Orang Asli településnél, ahol az őslakos maláj lakosokról szerezhetünk ismereteket.  Megérkezve a Cameron-fennsíkra, magunkba szívhatjuk friss, hűvös levegőt és a csodás hegyvidék látványát. A fennsíkot Sir William Cameron fedezte fel 1885-ben, azóta nagy népszerűségnek örvend mind a helyi, mind a külföldi turisták körében.

8.nap: Cameron-fennsík – Ipoh
A korai reggelit követően megnézzük Malajzia legnagyobb teagyártójának (BOH) ültetvényét. Részt vehetünk egy rövid ismertető túrán a régi teagyárban, ahol megismerhetjük a tea előállításának folyamatát.  Később az ültetvényen sétálva feltöltődhetünk a zöld tájkép látványával és csodás fényképeket készíthetünk. Tea kóstolásra is lesz lehetőség. Ezután meglátogatunk egy eperfarmot, és egy helyi termelői piacot, majd továbbutazunk Ipoh-ba, ahol a következő három éjszakát töltjük.

9.nap: Ipoh – Penang
Reggeli után gyalogosan ismerkedünk meg Ipoh történelmi óvárosával, miközben lehetőségünk nyílik néhány tradicionális finomság megkóstolására is. Sétánk során láthatjuk a Birch Memorial óratornyot, amely 1909-ben épült James WW Birch, Perak első brit lakosának emlékére. Kostoló következik Ipoh hagyományos keksz- és tésztafélével, melyeket rendszerint a kínai fesztiválokon fogyasztottak, és a mai napig kézzel készítenek. Kávészünet az óvárosban, ahol lehetőség nyílik a híres Ipoh-i „fehér kávé” fogyasztására (felár ellenében). Innen egyéni szabadidő keretében fedezhetjük fel a szűk, macskaköves utcákkal átszőtt, gazdag történelmi múlttal rendelkező koloniális óvárost. Következő megállónk Kuala Kangsar városnál lesz, ahol láthatjuk az Ubudiah mecsetet (imaidőn kívül belülről is megtekinthető), és elhaladunk az új Királyi Palotánál is. Majd a „Kelet gyöngyeként” is emlegetett Penang-sziget felé vesszük az irányt, melyet Malajzia leghosszabb hídján keresztül közelítünk meg. Este lehetőség lesz egy a helyiek által kedvelt, úgynevezett „food-court”-ban vacsorázni, ahol számos finomság közül válogathatunk (az ár nem tartalmazza, a fogyasztás egyénileg fizetendő).

10.nap: Penang
Reggeli után belevetjük magunkat Georgetown kulturális és világörökségi látnivalóinak felfedezésébe.  Először a Kek Lok Si templomot, más néven az 1000 Buddha templomát nézzük meg, amely 2008-ban épült. Majd megállunk a Cornwalls erődnél, ahol Francis Light brit kapitány 1786-ban megérkezett Penangra, hogy aztán megalapítsa itt az első brit kolóniát. Megnézzük a Wat Chayamangkalaram thai templomot, ahol a világ 3. legnagyobb fekvő Buddha szobra található, és a vele szemben elhelyezkedő Dhammikarama burmai templomot, a lenyűgöző 8,2 m magas Buddha képpel. Végezetül a lenyűgöző fafaragásokkal díszített Khoo Kongsi Clan házat tekintjük meg, amely egy kínai faragómester munkája. Majd átsétálunk a „Kis India” városrészen, ahol néhány helyi harapnivalót is megkóstolhatunk mielőtt visszatérünk a szállodába.

11.nap: Penang
Szabadidő keretében pihenés a tengerparti szállodában, vagy a sziget további látnivalóinak egyéni felfedezése.

12. Penang – Putrajaya
Reggelit követően továbbutazunk Putrajaya-ba (a távolság körülbelül 4 és fél óra alatt tehető meg, megálló nélkül), áthaladunk kisebb településeken, melyek az ónbányászat idején virágoztak. Megálló a Kellie’s kastélynál, megnézzük fennmaradt romjait. A kastélyt egy skót telepes, Williem Kellie Smith építtette, különféle történetek keringenek róla, az egyik szerint a feleségének, a másik szerint a fiának szánta. A kastélyt egyébként díszletként is használták az Anna és a Király című filmhez (1999). Folytatjuk utunkat Putrajaya-ba, ahol az éjszakát töltjük.

13.nap: Putrajaya – elutazás
Reggeli, majd szabadidő egészen délutánig. Kijelentkezünk a szállodából, elutazás előtt még megnézzük a Putra mecsetet, megismerhetjük a tervezett város, Putrajaya történetét, melynek fejlesztése az 1990-es évek elején indult el. A város mesterséges tavak és kiterjedt zöld területek között fekszik és a malajziai iszlám várostervezés és építészet kiváló példája. Transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Budapestre.

14.nap: Budapest
Megérkezés Budapestre.

A minimumlétszám az utazáson 16 fő, a fakultatív programokon 10 fő.

Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a 16 fős minimumlétszámot, úgy 10-14 fős létszám esetén 2%-os kiscsoportos felár kerül felszámításra, melynek befizetése a hátralékfizetésekor esedékes.

Tervezett szállodák:

Szingapúr:           Grand Park City Hall 5* (3 éj)

Melaka:               Swiss Garden Malacca 4*, Deluxe szoba (1 éj)    

Kuala Lumpur:   Swiss Garden Kuala Lumpur 4*, Deluxe szoba (1 éj)

Cameron Highlands:       Strawberry park Resort 4*, Studio szoba (1 éj)

Ipoh:                     Weil Hotel 4*, Deluxe szoba (1 éj)

Penang                 Shangri-La Golden Sands 4*, Superior szoba (3 éj)

Putrajaya            Dorsett 4*, Deluxe szoba (1 éj)

 

Tervezett repülő menetrend: Turkish Airlines

2024. december 28. Budapest 20:20 – 00:30 (dec.29.) Isztambul 01:55 – 17:30 Szingapúr
2025. január 9.  Kuala Lumpur 23:50 – 06:05 Isztambul 08:20 – 08:25 Budapest

 

Szállás neve: Szingapúr - Malajzia körutazás

Szilveszteri Szingapúr-Malajzia csoportos körutazás, magyar idegenvezetéssel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5


 • a repülőjegyet Budapest-Szingapúr és Kuala Lumpur-Budapest útvonalon átszállással,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést Szingapúrtól Kuala Lumpurig (a 2.-13. napig),
 • a szállást 11 éjszakára 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, reggelivel,
 • 1 vacsorát (2.nap), 1 ebédet (3.nap),
 • a repülőtéri transzfert Szingapúrban és Kuala Lumpurban,
 • a transzfert és a programokat belépőjeggyel a megadott látnivalókhoz.
 • a repülőtéri illetéket,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést a ki és a hazautazás alatt,
 • a javasolt borravalót (30 USD/fő),
 • a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és a környezetvédelmi adót Malajziában (13MYR=kb.3 USD/szoba/éj)
 • a magyar nyelvű fakultatív kirándulásokat,
 • a személyes kiadásokat,
 • az utazási és az útlemondási biztosítást.

Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes.


Felárak*:
 1. Repülőtéri illeték 168 590,00 Ft/fő
 2. Sztornó biztosítás (10% önrész)
 3. Sztornó biztosítás (20% önrész)


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Szilveszteri Szingapúr-Malajzia csoportos körutazás, magyar idegenvezetéssel

Szilveszteri Szingapúr-Malajzia csoportos körutazás, magyar idegenvezetéssel

Szingapúr, Szingapur város

Útazonosító: 184681

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szilveszteri Szingapúr-Malajzia csoportos körutazás, magyar idegenvezetéssel

Szilveszteri Szingapúr-Malajzia csoportos körutazás, magyar idegenvezetéssel

Szingapúr, Szingapur város

Útazonosító: 184681

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!