Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa (Repülő)

Ft-tól/fő 1.560.000
Időpont: 2023.01.13 - 01.24
Legjobb ár: 1.560.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.01.13 - 01.24

Tartson velünk a Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik. , félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 12 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.560.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 12 nap / 10 éjszaka
Utazás azonosítója:133876

Uganda

Info:

[r]repülővel, menetrendszerinti Turkish Airlines járattal, átszállással 

helyi 3* -os szállodákban, lodge-ban, szafari táborokban

félpanzió , szafarik során teljes ellátás

1. Talán nem csak ezen program, hanem valaha megélt utazási élményeink csúcspontja is az lesz, hogy találkozhatunk hegyi gorillákkal természetes közegükben. Profi nyomkeresők kutatják fel az őserdőben az állatok nyomát, azt követve figyelhetjük meg a gorillákat, hogyan végzik a mindennapi tevékenységeiket.

2. Uganda más, afrikai állatokban gazdag szafari programokat is kínál. Láthatunk többek között elefántokat, orrszarvúakat, zsiráfokat, csimpánzokat, leopárdokat, vízilovakat, oroszlánokat. Nemzeti parkról nemzeti parkra haladva ámulunk a sok szépségen: vízesések és tavak, dzsungelek és szavannás területek váltják egymást.

3. Ugandán halad keresztül az Egyenlítő. Az egyenlítő átlépése még különlegesebbé, érdekesebbé teszi a programunkat.

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Afrika nagyvadjai

Természeti látnivalók

A beutazáshoz vízum, illetve sárgaláz elleni védőoltás szükséges! Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras:

1-2. nap: Budapest - Entebbe - Kampala

Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással Entebbebe, Uganda fővárosába. Érkezés másnap, rövid pihenés után Kampalába utazunk, ahol számtalan érdekes látnivaló várja az utazókat. Elsőként az Uganda Múzeumot keressük fel, ahol megismerkedhetünk az ország törzseivel és múltjával. Majd látogatást teszünk a Namugongo szentélyben. A napot helyi kézművesek meglátogatásával folytatjuk, és egy tradicionális táncot és zenét bemutató Ndere show-val zárjuk. Szállás Kampalában (1 éj).

Szállás: Protea Mariott Hotel

3. nap: Murchison-vízesés Nemzeti Park

Reggeli után autóba szállunk és a Murchison-vízesés felé utazunk. Útközben megállunk a Ziwa Rhino orrszarvú menedéknél, ahol megnézzük, miként lehet a veszélyeztetett orrszarvúakat megóvni és védeni az orvvadászoktól. Délután megérkezünk a Murchison-vízesés Nemzeti Parkba. Szállás szafari lodge-ban (2 éj).

Szállás: Paraa Safari Lodge

4. nap: Murchison-vízesés Nemzeti Park

Uganda egyik legnagyobb védett területe a Murchison Nemzeti Park: Az Albert-tó és a Fehér-Nílus határolja több mint 5700 négyzetkilométeres területét. A parti élővilág nagyon gazdag: bivalycsordák, elefántcsaládok a parton és a vízben lubickolva, antilopok, a hatalmas nílusi krokodil és vízilovak sokasága nyűgözi le az embert. Nem beszélve a színes madarakról, melyeknek több mint 400 faja él ezen a vidéken, többek között a szürke koronás daru, mely az ország nemzeti madara. Itt él a Murchison-zsiráf, melynek jellegzetessége, hogy kb. 40 cm-rel magasabb az egyéb zsiráffajoknál és csoportosan kószálnak az akáciák között.

Reggeli után vadlesre indulunk a park északi része irányába, majd ebédre visszatérünk a lodge-ba. A táj lélegzetelállító, a legnagyobb attrakció a Murchison-vízesés, ahová a fotószafarikon kívül az extrém horgászat kedvelői is szívesen látogatnak. Délutáni hajókirándulásunk során mi is megnézzük közelről ezt a csodás vízivilágot.

5. nap: Kibale Nemzeti Park

Reggeli után útra kelünk, irány a Kibale Nemzeti Park, ahol a legnagyobb eséllyel találkozhatunk vadonban élő csimpánzokkal Ugandában. Utunk sokáig tea ültetvények mellett halad el. Az országban, ebben a nemzeti parkban található a legnagyobb főemlős populáció. Késő délután gyalogos túrára, vadlesre indulunk a krátertavak körül, megfigyelve különböző közösségeket, csoportokat, hogyan végzik a napi tevékenységeiket.  Ez a túra nem különösebben fárasztó, a terep könnyű, a dzsungel kitaposott ösvényei jól járhatóak. A hihetetlen élmények folytatásaként ismét megtapasztalhatjuk, milyen jó látvány, amikor az állatok szabadon élnek. Szállás a Kibale szafari táborban (1 éj).

Szállás: Mountains of the Moons Hotel

6. nap: Kibale Nemzeti Park

Reggeli után utazás a Kanyanchu központba egy rövid eligazításra, majd elindulunk a 795 km2-es park felfedezésére. A csimpánzokon kívül nagyon változatos a park állatvilága, 13 fajta főemlős, köztük ritka fajok, vörös kolobuszok, kék majmok, fekete arcú vervet majmok, szürke mangabék, páviánok, kis galágók is láthatók szerencsés esetben. Továbbá a park gazdag pillangókban, különféle trópusi növényekben és madarakban. Délután a Bigodi lápos területen haladunk keresztül, ahol sok pillangó, számtalan madár és majomfaj élőhelye található. Szállás a Bush lodge szafari táborban (3 éj).

Szállás: Mweya Safari Lodge

7. nap: Queen Elizabeth Nemzeti Park

Reggeli után a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba, az Északi kráter területére megyünk, mely a parkok sorában talán a leghíresebb. Innen a legszebb a látvány a park területére, a kráterben tavak és szavannás területek váltják egymást. Útközben megállunk a nemzeti park egyetlen sós tavánál, a Katwe-tónál. Nem kell meglepődni, ha a lodge-ban figyelmeztetnek az esti sétáknál, hogy akár elefánttal vagy leopárddal is szembe találkozhat a kedves turista.

8. nap: Queen Elizabeth Nemzeti Park

A mai napunkat korán kezdjük, hogy láthassuk a még ébren lévő éjszakai életmódot folytató állatokat is, mielőtt visszatérnének a rejtekhelyükre. Találkozhatunk elefánttokkal, leopárddal, vízilovakkal, oroszlánokkal, hiénákkal, sakálokkal, és számtalan varacskos disznóval is. Déltájban visszatérünk a szálláshelyre egy kis pihenésre, majd 2 órás hajókirándulásra indulunk az Edward-tavat és az Albert tavat összekötő Kazinga-csatornán.

9. nap: Bwindi Nemzeti Park

Reggeli után útra kelünk, és a nevében is különleges Bwindi ,,áthatolhatatlan" Nemzeti Parkba utazunk, ahol a világ hegyi gorilláinak a fele él. Itt élnek az Ishasha Sector-ban a híres ,,fára mászó oroszlánok" is. Ez a park egy, a világon is egyedülálló, különleges élményt kínál, egy olyan gorilla túrát, melynek keretében a főemlősök óriását, a hegyi gorillákat kereshetjük fel. Szállás a Buhoma szafari táborban (2 éj).

Szállás: Silverback Lodge

10. nap: Bwindi Nemzeti Park

A mai napon egy hosszú és különleges, egész napos, erős túra vár ránk. A gorillacsaládok látogatását szigorúan szabályozzák és azon kevesek között lehetünk, akik engedélyt kapnak rá, hogy személyesen találkozzanak egy ezüsthátúval.  A túra hossza függ az állatok tartózkodási helyétől, 2 - 6 óra is lehet az őserdőben, nehezebb terepen, sűrű növényzetben. Általában előremegy a terepet tökéletesen ismerő két nyomkereső, akik tudják, hol tartózkodott előző nap a gorillacsapat, és a letaposott, lerágott ágak, éjszakára készített fészkek, ürülékek alapján elindul, hogy megkeresse a naponta odébb vándorló családot. Mi meg közben csak megyünk felfelé. Ha megtalálták őket, rádión szólnak a túravezetőnek, hogy merre kell menni. Útközben számtalan más, itt élő fajjal, fehér és fekete kolobusz majmokkal is találkozhatunk. Amikor megleljük, hogy merre jár a gorilla csapat, kb. 1 órát a közelükben töltünk. Este a batwa közösség hagyományőrző előadását nézzük meg. 

11. nap: Kampala - Entebbe - Budapest

Reggeli után a Kigezi felföldön keresztül Kampala-ba utazunk, amelyet egyesek ,,Afrika Svájcának" is neveznek. Több dombra épült és még a belvárosa is tiszta zöld, a közepén egy hatalmas, golfpályával megspékelt, parkkal. Talán nem túlzás, hogy Kampalát tartják nem csak Kelet-Afrika, de az egész kontinens egyik legélhetőbb városának. A gyarmati múlt adta brit hagyomanyok és az elmúlt evek hatalmas fejlődése egy európai ízlést is kielégítő, izgalmas, élhető várossá tette ezt a zöld várost.

Útközben megállunk az egyenlítőnél egy fényképezésre. Szállás Kampalaban (1 éj).

Szállás: Mestil Hotel

 

12. nap: Entebbe - Budapest

Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

 

UNESCO Világörökségi helyszín

  • Bwindi Nemzeti Park

 

További információk:

FONTOS!

A beutazáshoz vízum, illetve sárgaláz elleni védőoltás szükséges!
Vízumigénylésnél a sárgaláz elleni védőoltást meglétét igazoló kiskönyv, beszkennelt másolatára van szükség. Ezen kívül az útlevélnek a hazaúttól számítva minimum 1 évig érvényesnek kell lennie.

További információk 2:

Ismerje meg Ugandát!

x Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 290.000 Ft)10 éjszakai szállást, helyi 3*-os szállodákban, szafari lodge-ban, szafari táborokbana félpanziós ellátást a szállodákban, teljes ellátást a szafarik sorána program szerinti transzfereket és állatleseket, terepjáróval, gyalogosan és vízena belépőjegyeketa magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig és helyi idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az ugandai vízum díjátkb. 20 000 Ft/főa gorilla túra engedélyt600 USD/főa borravalókatkb. 80 USD/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár260 000 FtFakultatív programokBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Szállás neve: Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa (Repülő)

Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 290.000 Ft)10 éjszakai szállást, helyi 3*-os szállodákban, szafari lodge-ban, szafari táborokbana félpanziós ellátást a szállodákban, teljes ellátást a szafarik sorána program szerinti transzfereket és állatleseket, terepjáróval, gyalogosan és vízena belépőjegyeketa magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig és helyi idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az ugandai vízum díjátkb. 20 000 Ft/főa gorilla túra engedélyt600 USD/főa borravalókatkb. 80 USD/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár260 000 FtFakultatív programokBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap


leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa (Repülő)

Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa (Repülő)

Uganda, Körutazás Ugandában

Útazonosító: 133876

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa (Repülő)

Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa (Repülő)

Uganda, Körutazás Ugandában

Útazonosító: 133876

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!