Üzbegisztán: dervisek, rabbik és kalmárok nyomában

Ft-tól/fő 290.000
Időpont: 2021.05.11 - 05.21
Legjobb ár: 290.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.05.11 - 05.21

Tartson velünk a Üzbegisztán: dervisek, rabbik és kalmárok nyomában utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 11 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 290.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 11 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója:140139

Részletes program

1-2. nap: Timur Lenk és a retró Üzbegisztán

Budapestről átszállással Taskentbe repülünk, érkezés a reggeli órákban, transzfer a hotelbe. Reggeli után ismerkedés az óvárossal: ma is működő 16. századi medreszék és mecsetek várnak ránk, megcsodálunk egy az első kalifák idejéből származó gigantikus Koránt is, melyet még Timur Lenk hozott el Szíriából. Barangolás a Csorszu bazárban: minden mi szem-szájnak ingere és még azon is túl... , majd metróra szállunk és megelevenedik előttünk a néhai Szovjetunió. Este Ürgencsbe repülünk. Szállás: Khíva.

3. nap: Séták Khívában - a Selyemút egyik legszebb városában

Mesebeli nap az ősi Khorezm leghíresebb városában, Khívában. Csodálatosan megmaradt paloták és mauzóleumok zegzugos labirintusában barangolunk (néha 45 méter magasból, a müezzin mellől a mélybe tekintve). A 213 faragott oszloppal díszített Nagymecset meglátogatása után délutáni szabadprogram: fotózás, vásárlási lehetőség. Szállás: Khíva.

4. nap: Ayaz Kala - Bukhara: úttalan utakon a Kizilkum sivatagon át

Reggeli után sivatagi kaland következik: kirándulás Ajaz Kala és Toprak Kala 2-3. századi romjainál, majd irány a 480 km-re fekvő Bukhara. Átkelés a Kizilkum sivatag homokdűnéin, rövid pihenéssel az ókori Oxus, a mai Amu Darja folyó "partján". Este már Bukhara romantikus, középkori főterén teázunk, 16. századi medreszék falai alatt. Igazi Ezeregyéjszaka élmény! Szállás: Bukhara.

5. nap: Barangolások a nemes Bukharában: főhajtás Vámbéry emléke előtt

Bukharai sétáinkat a Csasma 'Ajjúb (Jób forrása) zarándokhelyen kezdjük, majd a bukharai erőd látogatása során fejet hajtunk Vámbéry Ármin emléke előtt. A nap csúcspontja a Po-i Kalon épületegyüttese, ami a középkori Bukhara szimbóluma, majd innen tovább indulva elveszünk a középkori bazár boltíves csarnokaiban: az aranyművesek, süvegárusok és pénzváltók boltjait ma szőnyegárusok és papucskészítők színesítik. Megtekintjük a Magok-i Atori mecsetet, mely egy buddhista és zoroasztriánus előzményekre épült kora iszlámkori szentély, a végén pedig a 17. századi Nádir Divánbegi dervisszálló következik. Szállás: Bukhara.

6. nap: Bukhara rejtett arcai: misztikusok és rabbik eperfák árnyékában

Reggeli után Bahauddin Naksbandi, egy ma is népszerű dervisrend alapítójának síremlékéhez zarándokolunk: imádkozó hívők, a népi vallásosság életképei, majd egy igazán különleges élmény a bukharai zsidóság emlékeit kutatva: látogatás egy "rejtett" zsinagógában. Délután szabadprogram, akár pihenés egy középkori hangulatú gőzfürdőben. Szállás: Bukhara.

7. nap: Nurata - Szamarkand: kalandozás nomád tájakon

Reggel északnak vesszük az irányt: nomád tájakon haladunk, Vabkent és Gizsduvan középkori kézműves városainak érintésével, legfőbb úticélunk a Nagy Sándor által alapított Nurata ősi városa. Az ország legrégebbi citadellájának romjai mellett ihatunk a Szent Forrás vízéből, melynek csodatevő erőt is tulajdonítanak. Szállás: Szamarkand.

8. nap: Utazás Sahriszabzba - Timur Lenk szülővárosába

Reggeli után Timur Lenk kedvenc városába utazunk, ahol meglátogatjuk a középkor legnagyobb palotájának maradványait és a nagy uralkodó üresen álló, titokzatos kriptáját. Szállás: Szamarkand.

9. nap: Szamarkand: a középkori iszlám építészet remekművei között

Reggel Timur Lenk, a 14-15. századi világhódító sírjához látogatunk, majd a méltán híres Regisztán tér következik: Ulugbég medreszéje, Tillja Kári medresze, Sér-Dór medresze - időt hagyunk arra, hogy átéljük a nem mindennapi látványt. A míves ívánokkal, faragott minaretekkel és türkiz, bordázott kupolákkal díszített épületek bejárása után Bibi Khanim, Timur kedvenc feleségének mecsetjéhez látogatunk, mely építésekor a leghatalmasabb imaház volt szerte az iszlám világban. Szállás: Szamarkand.

10-11. nap: Szamarkand és hazaút

A nap első felében Afrásziáb romjainál megcsodáljuk az ősi Szogdiána emlékeit: izgalmas 7. századi freskók titkait kutatjuk. Délután megismerkedünk a tudós Ulugbég csillagvizsgálójával, majd a nap fénypontja következik: séta az ősi Sáh-i Zinda (Élő király) zarándokhely és nekropolisz gazdagon díszített mauzóleumai között. Délután vonatra szállunk, expresszünk kényelméből búcsúzunk a tovasuhanó közép-ázsiai tájtól. Hotelünkből kora reggel a repülőtérre hajtunk, érkezés Budapestre kora este.

Ételek, italok

reggeli

Ár tartalmazza

 • 9 éjszaka szállást 3-4*- os hotelekben, reggelivel
 • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
 • minden kiegészítő transzfert (busz, vonat)
 • a magyar és helyi csoportvezetők díját
 • az idegenvezetést

Az ár tartalmazza

9 éjszaka szállást 3-4 - - os hotelekben, reggelivela részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert (busz, vonat)a magyar és helyi csoportvezetők díjátaz idegenvezetést

x Üzbegisztán: dervisek, rabbik és kalmárok nyomában
Szállás neve: Üzbegisztán: dervisek, rabbik és kalmárok nyomában

Üzbegisztán: dervisek, rabbik és kalmárok nyomában utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Szervízdíj
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás - Optimum 9.900 Ft/fő
 2. Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás - Premium 17.380 Ft/fő
 3. Belépők, engedélyek, borravalók, egyéb kinti költségek és ezek ügykezelési díja 0 Ft/fő
 4. Egyágyas felár 85.000 Ft/fő
 5. Repülőjegy 98.000 Ft/fő
 6. Repülőtéri illeték 120.000 Ft/fő
 7. Útlemondási biztosítás 10.160 Ft/fő
 8. Útlemondási biztosítás (programár, repülőjegy, illeték) 10.160 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Üzbegisztán: dervisek, rabbik és kalmárok nyomában

Üzbegisztán: dervisek, rabbik és kalmárok nyomában

Üzbegisztán, Körutazás Üzbegisztánban

Útazonosító: 140139

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Üzbegisztán: dervisek, rabbik és kalmárok nyomában

Üzbegisztán: dervisek, rabbik és kalmárok nyomában

Üzbegisztán, Körutazás Üzbegisztánban

Útazonosító: 140139

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!